Faqja Kryesore   |   Albumi Fotografik   |    Komandat   |    Rregullat   |    Source Code   |    Forumi   |   @Dergo Kartolina!

#shqiperia   |    #tiranalive   |    #parajsa   |    #albforumi   |    #shkodra   |    #shqiponja   |    #albanianheat   |    #ndihme   |    #sherbimet


Rregullat per Operatoret
1.Asnje ban me pretekst te dobet, BAN apo kick behen vetem kur jane te domosdoshem per kanalin!
2.Mos behet ne asnje menyre ban+kick per ata qe shajne ne privat.
3.Cdo kick ose ban duhet te shoqerohet patjeter me arsyen perkatese.
4.Preferohen vetem BAN ne kanal qe nuk do jene me shume se 5 min! Mund te vihet nen Ban nje person qe shihet qe kerkon acarim dhe mund te reagoje keq pas nje diskutimi 1-1
5.Banin e nje operatori nuk duhet ta heqe nje operator tjeter, vetem kur operatori ne fjale eshte larguar nga kanali!
6.Absolutisht te mos perdoren scripte, nese dikush i perdor ti mbaj ato ne "remote off".
7.Vendosja e BAN/KICK pa arsye, qofte nga pakujdesia e personit, qofte nga scripti qe ai perdor, e perseritur dy here, do te shoqerohet me paralajmerim te heqjes se accessit.
8.Operatoret qe perdorin nje gjuhe dhe fjalor ofendues ne main, nuk jane te denje te kene vendin qe ju eshte dhene. Automatikisht do tju hiqet accessi.
9.Per operatoret dihet qe kohe me pare qe ne marrjen e accessit qe perdorimi i scriptit eshte i demshem per operatorin vete se ne shumicen e rasteve eshte pare qe nuk dine ta kontrollojne nje pjese e mire ... prandaj dhe paralajmerimet do te behen ne baze te reagimit te tyre ... nese nuk do kete reagim POZITIV accessi humbitet[reagim negativ ndaj njeriut qe i kerkon sqarim dhe ndaj kontrollit mbi scriptin ]...per sa i perket atyre qe bejne kerkese per operator shtim ne halfop nuk ka...
10. Eshte e ndaluar per nej Aop te jape acess Vop , Hop . Acess vop do te marrin ata qe aspirojne per Aop , ndersa Hop nuk ekziston si liste keshtu qe nej dhenie e tille acessi do te pasohet me haqjen e acess AOP.
11. Nese nje Aop nuk vjen ne dhome per nje periudhe kohe mbi 3 jave , atehere do ti hiqet acessi.
Per arsyet e mungeses mund te flase me Sop Founder para se te largohet apo te dergoje memo. Kjo behet per te hapur vendet per ata qe kane deshire te rrine me gjate ne kanal edhe per te mos mbingarkuar listen e Aop.
12.Eshte kategorishisht e ndaluar te perdoret Boti i dhomes (ne kete rast Dielli) per te krijuar konfuzione ne main.
Ketu perfshihen /msg bot ne kanal , vioce devioce ne menyre te tepruar edhe hop_e mundshem.
Rastet e renda edhe te perseritura do te shoqerohen deri ne heqje acessi.
13.Ndalohet reklamimi i dhomes apo serverit ne servera te tjere i shoqeruar me fllod apo ne menyre te perseritur.
Nese ka ankesa konkrete do te hiqet acessi.
14.Nuk eshte e lejuar te futni nje nick qe nuk e perdorni ju ne grupin tuaj.
15.Aop e #shqiperia kane te drejte te propozojne nje user per acess Aop.Nese 60% e Aop jane pro Sop jane te detyruar ta shqyrtojne kete mundesi.
Ne rast te kundert do te japin arsyet per mosdhenien e acessit.
16.Nga Aop e #shqiperia pritet harmoni e plote midis tyre. Ne ē'do rast konflikti te mundshem ne main apo privat jane te lutur te mos e acarojne por te flasin me nje Sop edhe te presin pergjigje.
Nuk do te tolerohen ofendimet, kercenimet sherret midis anetareve te stafit.
Si mund te behesh aop!
Normat e pranimit !

1. Te jesh ne moshe te pjekur per te gjykuar dhe menduar, te jesh gjakftohte dhe tolerant.
2. Te dish ne maje te gishtave te gjitha komandat e nickserv, chanserv dhe memoserv.
3. Qendrimi juaj ne chat te jete te pakten mbi 14 ore ne jave.
4. Te kesh te pakten nje periudhe 3 mujore qe chat-on, dhe te perdoresh nje "nofke" te vetme identifikuese gjate gjithe periudhes tre mujore ne chat.
5. Nese keni te pakten tre muaj ne chat dhe deshironi te beheni aop, duhet te rrini per nje periudhe 2 javore ne dhomen #ndihme, duke ndihmuar te tjeret.
6. Perdorimi i nje fjalori ofendues qofte kundrejt nje Operatori qofte dhe kundrejt nje useri te thjeshte do ta veje ne pikpyejte kerkesen tuaj per tu bere AOP.
7. Personit qe ploteson standartet e mesiperme i jepet fillimisht nje "vop" ne te dy kanalet #shqiperia dhe #ndihme. Access ky qe e ve ate ne gjendje prove.
8. Nen kerkesen e "vop-it" dhe mendimin e "Sop-ave" persa i perket punes dhe ndihmeses se personit ne fjale ndaj te dy dhomave, atij i jepet "hop" per nje periudhe 1 javore, ne fund te se ciles personit per sjellje te mire dhe zbatim te rregullave i jepet accessi i "aop-it".
SUGJERIME
Me poshte do te gjeni rregullat e ketij networku dhe kodin e sjelljes ne te.
Nuk lejohet flod i ēfaredolloji, tekstual, klone, proxy, notice, etj.
Nuk lejohen proxy te pasigurta, dhe ne rast shkelje do te merren masa dhe per ato te sigurta.
Nuk lejohen war-scripts dhe per pasoja qe ato sjellin do merren masa te rrepta, deri ne heqjen e aksesit ose debimin tuaj nga ky network.
Nuk lejohet te kerkoni aop, sop ose ēfaredolloj privilegji qe ju deshironi, pasi eshte ne doren tone domosdoshmeria juaj ne ndihmen per mbarevajtjen e ketij networku.
Te gjithe aop/sop/ircop qe jane aktiv ose kerkojne te behen, duhet te dine permendesh shumicen e komandave te ircd dhe serviceve, ne menyre qe te jene te afte te japin ndihmen e tyre ne ēfaredolloj rasti.
Fjalori i keq dhe sharjet ne main do te ndeshkohen nga operatoret e kanalit. Nuk lejohen reklamat kanalet, serverat, website, etj.)
Kujdes
Mos jepni asnje informacion real mbi veten tuaj, derisa te njihni dhe te besoni ne personin me te cilin flisni, kjo eshte thjesht mbrojtje per ju, por sigurisht jeni te lire te veproni si te doni.

 

Copyright 2002 - 2006 tiranalive.Com. All Rights Reserved.
Copyright 2002 - 2006 tiranalive.Com. Te Gjitha Te Drejtat Te Rezervuara.