Shkodra -Lajme - Forum - Chat - Muzik - Radio -Video - TV :: Forums :: Forumi i ShkodraOnline.com :: Folklori |
|
<< Previous thread | Next thread >> |
Poezi popullore shkodrane marre nga libri "Shkodra dhe motet" i Hamdi Bushatit |
Moderators: :::ShkoderZemer, SuperGirl, babo, ⓐ-ⓒⓐⓣ, Edmond-Cela, ::bud::, ~*Christel*~, Al Bundy, :IROLF:, ::albweb::, OLIVE OYL
|
Author | Post | ||
.: Deno :. |
| ||
Larg ...... shume ....![]() ![]() Registered Member #18 Joined: Mon Jul 31 2006, 03:55pmPosts: 1550 | Poezi popullore shkodrane marre nga libri "Shkodra dhe motet" i Hamdi Bushatit www.JaKuJam.com - JaKuJam.Com - Video shqip ![]() | ||
Back to top | | ||
| ||
Larg ...... shume ....![]() ![]() Registered Member #18 Joined: Mon Jul 31 2006, 03:55pmPosts: 1550 | Kjo bejte i eshte kushtuar vajzes se Filip Parruces .... Marrshalla bukurise s’ate Hije e rand’ te paska ra Balli yt rreze po bate Dane se je rrite ne diba Ty me gisht moj te kam da Je nji yll qe del ne sabah Rri e te shikoj me sy tuj kja Tuj te than moj, marrshalla … Rri e te shiqoj , ti me goje s’me flet Se s’te ban zemra me fillue E di mire se hatri moj te mbet E me thuaj: Pusht, ske hat per mue! Une hatiti I kujtohem Por e xu ky taksirat Kastanile ste afrohem Por per s’larg te baj itate Pashe gjezdine qe m’ke si flutur Venju veshin mori drit Mos te vij keq moj gush bukur Per bejtat qe jam tuj qit … [ Edited Fri Aug 31 2007, 08:05pm ] www.JaKuJam.com - JaKuJam.Com - Video shqip ![]() | ||
Back to top | | ||
| ||
Larg ...... shume ....![]() ![]() Registered Member #18 Joined: Mon Jul 31 2006, 03:55pmPosts: 1550 | Anamalsi i pa tru Molla Salihu ka ken nji bejtaxhi interresant. Nji dit doli me ble dru e i vardiset nji anamalsit duke i ba me shej tjerve ne pazar qe mos me ju afru se dote me ia marr lire ... Ne ket moment qet ket bejte ... Anamals o i pa tru as pazari ste ka hije Shitja hoxhs mor at kal dru mos past pare, veresie .... Ky shitsi ishte edhe ky bejtagji e shakagji e ia kthen ne moment Hajt andej Molla Salih Pata se ksi dokrrash me qet perdit Gjith pazari mu vu mrapa , edhe drut mi le pa shit .. www.JaKuJam.com - JaKuJam.Com - Video shqip ![]() | ||
Back to top | | ||
SuperGirl |
| ||
Miss.Felicity!![]() ![]() ![]() Registered Member #514 Joined: Thu Feb 15 2007, 10:58amPosts: 36201 | ........sa te bukura kane ken ato kohera...sidomos per kanget dhe poezite qe i jane kushtu ktyre vajzave qe me sa duket e kane meritu vertete... Bre mâ zi kem' pun't tue shkue Se kto mend vijn' tue u pakue ka vijn' krenat tue u shtue...(Gj.F.) | ||
Back to top | | ||
| ||
Larg ...... shume ....![]() ![]() Registered Member #18 Joined: Mon Jul 31 2006, 03:55pmPosts: 1550 | Kpucagjija n'maje t'bizit te vorri i Salih Ages C'po punon sahati inglizit si mullini HajdarAges www.JaKuJam.com - JaKuJam.Com - Video shqip ![]() | ||
Back to top | | ||
| ||
Larg ...... shume ....![]() ![]() Registered Member #18 Joined: Mon Jul 31 2006, 03:55pmPosts: 1550 | Te merkurren ne tete sahati Krisi topi edhe pushka: Ne Shkoder erdh xhevapi U rrethue Oso Kuka. Cka po thote Nikolle Popi Ne Vranine me cue imdade Ashte rrethue Oso baroti Nuk bjen ne dore pa u ndezun flake. Krajl Nikolla thote nje fjale: Me yryc ne kulle me hi Oso Kuken e due gjalle Sa ashte nam per Mal te Zi. Po ndigjo,more Nikolle Popi, Hala s'ke pa Shkodran me sy Se me thone emrin Oso Baroti Qe djeg vedin edhe ty. www.JaKuJam.com - JaKuJam.Com - Video shqip ![]() | ||
Back to top | | ||
babo |
| ||
![]() ![]() ![]() Registered Member #587 Joined: Sat Mar 10 2007, 07:01pmPosts: 11127 | une e kam lexu, me ka knaq, puna asht se du me e ble po s'po e gjej. a din kush gja? Ja! Nje kitarre degjohet, e tingujt ndan si fllad, ngadale kjo vasha zgjohet t'degjoje at' serenate, e Shkodra ra n' pushim c'ka bahet rrugeve s'din trokit ketu | ||
Back to top | | ||