Shkodra -Lajme - Forum - Chat - Muzik - Radio -Video - TV :: Forums :: Rreth Shkodrës dhe per Shkodrën :: Rreth Shkodrës dhe për Shkodrën |
|
<< Previous thread | Next thread >> |
KUR DO VI AJO DITE QE TI TE KTHEHESH NE SHKODER ? |
Go to page 1 2 3 4 | |
Moderators: :::ShkoderZemer, SuperGirl, babo, ⓐ-ⓒⓐⓣ, Edmond-Cela, ::bud::, ~*Christel*~, Al Bundy, :IROLF:, ::albweb::, OLIVE OYL
|
Author | Post | ||
Holly |
| ||
E forte ![]() ![]() ![]() Registered Member #552 Joined: Wed Feb 21 2007, 03:55pmPosts: 9819 | PER TE GJITH EMIGRANTET .KUR DO TE KTHEHEMI NE SHKODER ,NE SHQIPERI?EDHE QA I DUHET SHKODRES QE TI TE NDIHESH MIR ATJE ,E MOS TE EMIGROSH. * Spend life with who makes you happy, not with who you have to impress * | ||
Back to top | | ||
shkodra |
| ||
![]() ![]() Registered Member #237 Joined: Mon Dec 18 2006, 05:05pmPosts: 13849 | do kthehem ne shqiperi shpejt..... per mua eshte ne rregull nuk i mungon asgje..... no comment...... | ||
Back to top | | ||
:::ShkoderZemer |
| ||
![]() ![]() ![]() Registered Member #1 Joined: Mon May 22 2006, 08:16pmPosts: 1803 | Teme shume e bukur, denada te pergezoj per kete teme. Me te thane te drejten tesh per tesh nuk e di se kur do kthehem, isha veren qe kaloi, kete vere nuk mundem kurre se si.. ishallah ajo dite do vijne ma shpejt sesa po e mendoj ![]() per ju te tjeret qe mund te shkoni ma shpesh bashi qef edhe per ne http://www.shkodraonline.com/galeria | ||
Back to top | | ||
Holly |
| ||
E forte ![]() ![]() ![]() Registered Member #552 Joined: Wed Feb 21 2007, 03:55pmPosts: 9819 | Faleminderit ShkodraOnline . E vendosa kete tem se them se shum ne e deshirojm shum te kthehemi ne Shkoder ,por ka disa gjana qe na bejne te frenohemi pak.Zoti e befte mir edhe le te jet i afert kthimi i te gjitheve atyre qe e deshirojne.(athu kena vend me ndej te tan se jena pak si shum rrugash ?hahaha * Spend life with who makes you happy, not with who you have to impress * | ||
Back to top | | ||
shkodra |
| ||
![]() ![]() Registered Member #237 Joined: Mon Dec 18 2006, 05:05pmPosts: 13849 | perzote ketu e ke mire ti se po te kthehen te gjith shqiperin e ke 17 miloin hahahah no comment...... | ||
Back to top | | ||
endi |
| ||
![]() Registered Member #645 Joined: Fri Apr 06 2007, 11:49amPosts: 6 | ketu behet fjal per shkodranet ne vecanti qe ndodhen larg ne rastin konkret dhe gjithmon vendin e tij nuk e zen njeri prandaj kur do qe te kthehet ai kthehet ne shtepin e vet. sa me shpejt ishalla te kthehen bijt e bijat e vet dhe ti kthehet per gjithmon begatia, gazi dhe hareja. | ||
Back to top | | ||
shkodra |
| ||
![]() ![]() Registered Member #237 Joined: Mon Dec 18 2006, 05:05pmPosts: 13849 | e ke gabim endi se po te kaloje edhe pak kohe ti je i huaj edhe ne shkoder naqe mbaje mend mire!!!!!!!!!!! no comment...... | ||
Back to top | | ||
sT... |
| ||
PeAcE![]() ![]() Registered Member #261 Joined: Sat Dec 23 2006, 09:34pmPosts: 788 | Tema eshte reale, por ca komente qe lexoj ketu dhe tek faqja e pershendetjeve me duken pak te ekzagjeruara. O shkodra, me fal po ti a nuk i lexon artikujt qe vendosen nga shkodraonline? A nuk mendon qe shumica e ketyre lajmeve ne lidhje me shkodren jane negative? Si mund te thuash qe Shkodres nuk i mungon asgje? Une nuk e di se ne cilin shtet jeton ti, por une nuk mund ta krahasoj asnjehere standardin e jeteses te Shkodres me ate te qyteteve te tjera Evropiane. Kur lexova artikullin qe dhe uji i pijshem eshte bere problem nuk u cudita dhe aq shume. Me vjen keq, por une nuk them dot qe me mungon Shkodra sic eshte katandisur vitet e fundit. Dhe, per momentin, as nuk mendoj te sakrifikoj nje dicka qe kam ndertuar gjate ketyre viteve, te perfundoj ne Shkoder ku te mungojne gjerat baze. Po perfundojme me keq se ne Afrike, pa uje te pijshem, ne 2007 (se pa drita eshte mesuar populli)!!! Nuk me merr malli as per rruget e prishura, as per rruget me balte si ne dimer dhe ne vere, as per ujerat e zeza qe shperthejne here ne nje vend dhe here ne nje tjeter. Kur lexoj qe shume nga forumisteve u mungojne te tilla gjera, me lind pyetja: Pse nuk kthehen??? Eshte e lehte te flasesh nga ku jemi ne. Te pakten per rrespekt te atyre qe jetojne ne Shkoder dhe nuk i kane kushtet per jetese, te perdorim pak logjike kur flasim! Ti Shkodra ke te drejte vetem kur thua qe do ndihemi si te huaj kur te kthehemi. Normale, sepse eshte krijuar nje ambjent dhe shoqeri e tille qe nuk te bejne te ndihesh si ne shtepine tende. Nuk e di sa kohe mund te kesh qe nuk shkon ne Shkoder, por do te te duket vetja sikur je ne boten e cudirave kur te kthehesh. Une te uroj fat, gjithsesi! Denada, krahaso pak Skodren me qytetin ku jeton (besoj London), dhe bej llogarite se cfare i mungon Shkodres dhe sa kohe i duhet te arrije nivelin e Londres!!! Tani do shperthejne kritikat ndaj meje duke thene qe nuk e dua Shkodren. Une kam nostalgji per Shkodren, por jo per Shkodren post '97, dhe flas me pasion sepse me vjen keq te shikoj sa poshte bie nga dita dites qyteti qe dikur shume na e kane patur zili! In heaven, all the interesting people are missing | ||
Back to top | | ||
:::ShkoderZemer |
| ||
![]() ![]() ![]() Registered Member #1 Joined: Mon May 22 2006, 08:16pmPosts: 1803 | St.. the one, ne pergjithesi ke te drejte dhe jam dakord me ty. Ajo shprehja "te duket vedi si ne boten e cudirave" vlen 100%. Kur vjen nga kudo tjeter sidomos nje kontinent tjeter, sepse nqs kthehesh nga evropa ndoshta pak me lehte. te duket vehtja si ne boten e cudirave. Megjithese shumica e artikujve shkuruajne per mangesite qe ka shkodra si qytet, ka edhe gjana pozitive qe ndodhin atje. Por keto ane pozitive, dhe permiresimet jane shume pak nga se duhen dhe po ecin me nje hap shume shume te avasht karakteristike e popullit shqiptare qe i pret tana gjanat qofte te daja. Nje kerkese kisha une per t'gjithe ato qe do shkojne ne Shkoder, kurdo qe ta kene mundesine, ishallah shpejt se sa me vone, do ju lutesha te merrni kamerat dixhitale me vedi dhe te bani sa ma shume fotografia te qytetit, fshatit, velipojes e kudo qe te shkoni. Keto foto ju lutem ti vendosni ne galerine e Shkodraonline trokit ketu ose ti dergoni tek -email- Ka shume e shume shkodran qe nuk kane mundesi ta vizitojne ate vend, dhe fotografite tuaja jane si lule te freskta per keto emigranta qe nuk mund ta shofin vendlindjen e tyne.. Flm http://www.shkodraonline.com/galeria | ||
Back to top | | ||
Holly |
| ||
E forte ![]() ![]() ![]() Registered Member #552 Joined: Wed Feb 21 2007, 03:55pmPosts: 9819 | te falenderoj St...the one. Un e kam krahasuar edhe nga kjo e vendosa kete teme. Ne te gjithe e dim se Shkodra nuk mund te arri kurr ne nivelin e disa qyteteve te europes edhe megjthese natyra i ka dhene shum,por un mendoj sikur te kete Shkodra gjerat me minimale disa nga ato qe ke permendur ti ,shum shkodran do te kthehen.Nuk e dua Shkodren si Londra ,Parisi ,Vjena apo te tjera ,e dua shkodren qe te ket pune per te gjith e jo mbushur me lokale nuk e di ku i merr ai popull i shkret leket te shkoj ne to.Te gjith e dim se te shkosh me pushim per 2,3 jave te duhen te pakten 1,2 miljon leke te behesh qef.Po ku ti marresh ato lek ne Shkoder.e pra keshtu nuk e di ku do te kthehemi.Por mund te ken njerz qe nuk kerkojn shum . * Spend life with who makes you happy, not with who you have to impress * | ||
Back to top | | ||
shkodra |
| ||
![]() ![]() Registered Member #237 Joined: Mon Dec 18 2006, 05:05pmPosts: 13849 | ma une nuk kuptoj pastaj gjith secili ka ate idene e vet per te menduar gjanat edhe po e pate gabim apo jo? pastaj shif ku je rrit nje here mar njeri edhe me thuaj mua ti......pune ne shkoder ka sa te duash po deshe te punosh shkodra tani ka filluar te ndertohet po thuj ti se populli shqiptar asht mesu mas me punu!!!!!!!!!! doja tju beja nje pytje dhe pergj ju pastaj..kush jeton me mire shqiptaret ne shqiperi apo emigrantet neper bote??????????????? no comment...... | ||
Back to top | | ||
sT... |
| ||
PeAcE![]() ![]() Registered Member #261 Joined: Sat Dec 23 2006, 09:34pmPosts: 788 | I dashur Shkodra, ti ke te drejte, secili ka mendimet e veta dhe duhet t'i shprehe ato lirshem. Ti mos e merr pikepamjen time si dicka kunder teje, por merre si nje pike debati ne lidhje me Shkodren. Une nuk jam dakort kur thua nuk i mungon asgje, sepse ne kete menyre ti pranon qe per ty nuk eshte problem nese gjate dites te mungon energjia elektrike, apo uji. Dmth per ty nuk eshte problem nese uji qe pin eshte i papijshem, nese ushqimi eshte i pakontrolluar, nese rruget jane te pashtruara, nese gropat jane te hapura, nese mund te perfundosh ne gropa me uje gjate reshjeve te forta; nuk te ben pershtypje qe ne disa zona plehrat mbizoterojne dhe qe nuk e di se si nuk perhapet ndonje semundje, etj. Nuk vazhdoj me tej sepse problemet ne Shkoder jane aq te thella dhe rrenjet e tyre aq te ngulosura saqe nuk e di a do shperngulen ndonjehere!! Sidoqofte, nese per ty e gjithe kjo eshte normale... Tani qe me kujtohet, ne nje nga temat e forumit, gjate periudhes Janar (nese nuk gabohem), kish derguar nje postim ne lidhje me situaten ne Shkoder nje person qe identifikohej me kete nick: I Denum me Jetu ne Shkoder!!!! Kjo sa per te te dhene idene. Nejse... Ti pyet me te drejte: Ku je rritur?? Une e lindur dhe e rritur ne Shkoder, ne dimer pa drita, ne vere pa uje, rruget e permbytura nga shiu ne dimer (qe nuk di ciles rruge te marresh per te shkuar ne shkolle), etj. Tani nuk do thote qe meqe jam lindur ne Shkoder me duhet te jetoj ne Shkoder pa kushte. Personalisht, preferoj jeten qe bej ketu ku jam. Ca te bej tani, te ndihem ne faj qe jam mesuar me jeten qe bej jashte Shqiperie dhe qe nuk e konceptoj dot te jetoj ne Shkodren e sotshme ??!! Besoj, e njejta gje eshte dhe per sh emigrante, qe sigurisht nuk bejne jete te lehte sepse jashte Shqiperie nuk eshte fushe me lule (sic mund te mendohet). Por ama akoma nuk kam degjuar per emigrante qe kthehen ne mase! U zgjata pak si shume, megjithate ty bravo te qofte per kurajon dhe serish te uroj fat per kthimin e shpejte ne Shkoder! In heaven, all the interesting people are missing | ||
Back to top | | ||
shkodra |
| ||
![]() ![]() Registered Member #237 Joined: Mon Dec 18 2006, 05:05pmPosts: 13849 | po ke te drejt ti kur thua jo drita,jo uji.rruget me gropa,ushqimi i pa kontrolluar mendoj se ne shkoder kam kaluar nje preiudh te bukur te jetes teme.dhe me te than te drejte mu me pelcen shum,dhe per dite e ma mire e ke! pastaj normale nuk pretendoj qe shkodra te bahet kush e di se cfare!!! no comment...... | ||
Back to top | | ||
SuperGirl |
| ||
Miss.Felicity!![]() ![]() ![]() Registered Member #514 Joined: Thu Feb 15 2007, 10:58amPosts: 36201 | Me falni qe po nderhyj, une jam ne Shkoder, dhe perjetoj cdo dite te gjitha vuajtjet, problemet dhe brengat e qytetit tone. Megjithate, po te cohemi te gjithe e te ikim, se nuk kemi kushte per te jetuar, etj etj si keto, kush do e beje Shkodren??????? Te gjithe duam kushte te mira, te gjithe duam te pakten kushtet minimale per jetes(qe ne Shkoder nuk ekzistojne), dhe ne jemi te paret qe i vuajme keto gjera, shumica prej nesh e kane pare jeten jashte shqiperise, dhe e them nga eksperienca qe ndihesh shume keq kur mendon qe je njesoj si moshataret e tu, dhe ske asgje nga ato qe ata kane...POR ne kemi shansin (e mire ose te keq) te jemi ne vendin tone, ca te bejme tani? Presim qe gjerat te ndryshojne, dhe kur te kemi nje infrastrukture te mire, parqe, rruge te mira, uje drita e gjera si keto, prape do ankohemi per Shkodren, jo per gje, po ne kerkojme perfekten dhe nuk bejme asgje per ta arritur kete. Shkodres cdo dite po i emigron truri, dhe kjo eshte fatale per mendimin tim, jo rruget e dritat, se ato sot jane e neser s'jane. Populli e ben nje vend, njerezit...........por cdo popull merr ate qe meriton, dhe ndoshta ne kete meritojme....si dihet.. ![]() ![]() Bre mâ zi kem' pun't tue shkue Se kto mend vijn' tue u pakue ka vijn' krenat tue u shtue...(Gj.F.) | ||
Back to top | | ||
shkodra |
| ||
![]() ![]() Registered Member #237 Joined: Mon Dec 18 2006, 05:05pmPosts: 13849 | ja bane mire qe nderhyre se per kete asht ba forumi ku te gjith te shprehin mendimete e tyre!!une te them dicka super ke sa te dush moshatare qe jetojne jashte dhe jeta e tyre ban skifo kshu qe mos u anko ti. no comment...... | ||
Back to top | | ||
SuperGirl |
| ||
Miss.Felicity!![]() ![]() ![]() Registered Member #514 Joined: Thu Feb 15 2007, 10:58amPosts: 36201 | Ehe, e di, ne fakt nuk ankohem, e di cfare jete bajne shoket e mi andej, dhe me cfare duhet te perballen, prandaj jam shume krenare qe jetoj ketu, te pakten nuk ndjej mall, shyqyr Zotit nuk me mungon asgje.................e mire ose e keqe, kjo eshte shkodra, ndihem shume shume e lidhur me te. I kam te gjitha mundesite qe te shkoj jashte, si me shkolle, ashtu edhe per naj gja tjeter ![]() Bre mâ zi kem' pun't tue shkue Se kto mend vijn' tue u pakue ka vijn' krenat tue u shtue...(Gj.F.) | ||
Back to top | | ||
WORLD |
| ||
Just, SMILE![]() ![]() Registered Member #699 Joined: Fri Apr 20 2007, 07:20pmPosts: 3824 | hmmmmm shkoderzemer kur do vish me pi 1 kafe te mondiali ?! eheeeeeee ose peshk shiroke ?! .......mgjth ju qe jeni larg ju mban afer ndjenja e dashuria per shkodren dhe familjet tuja MIND-OF-THE-WONDERFUL "Info:fcb- Qendra e Këshillimit dhe Shërbimeve Psikologjike, Shkodër Shqipëri Cel: +355 67 30 17 299; email: -email- | ||
Back to top | | ||
shkodra |
| ||
![]() ![]() Registered Member #237 Joined: Mon Dec 18 2006, 05:05pmPosts: 13849 | ju mund ta mendoni si te doni po per mu asht perfekte me gropa pa gropa me uje pa uje me drita pa drita me internet pa iternet me lek pa lek te gjitha i kam kaluar po ne shkoder per dite e ma mire po bahet nuk do kerkoj max e gjana avash avash do bahet gjdo gja .....kush ta mendoj si une te qoje doren no comment...... | ||
Back to top | | ||
croko |
| ||
![]() ![]() Registered Member #122 Joined: Sat Oct 28 2006, 11:28pmPosts: 18 | se di mbase kurr !!! Love with out meeting is like car with out petrol love without ![]() ![]() | ||
Back to top | | ||
sT... |
| ||
PeAcE![]() ![]() Registered Member #261 Joined: Sat Dec 23 2006, 09:34pmPosts: 788 | Supergirl, nuk arrita te kupoj dicka tek shkrimi yt. Ti thua, "e di se cfare jete bejne shoket e mi jashte shteti, prandaj jam krenare qe jetoj ketu, te pakten nuk ndjej mall". Nuk arrij te kuptoj se cfare hyn krenaria me faktin qe shoket e tu vuajne dhe perballen me veshtiresi?! Nese e kam kuptuar gabim, te lutem me sqaro. Tek e fundit nuk ka asgje te keqe te perballesh me veshtiresi, jane eksperienca qe dhe pse te forta ne njefare menyre infuencojne pozitivisht. Eshte shume e lehte te ndihesh rehat ne shtepine tende, ne vendin tend me familjen prane, por eshte ne te njejten kohe kenaqesi dhe arritje kur kete rehati e nderton dhe jashte vendit tend. Sidoqofte, kjo nuk do te thote te mos ndihesh e lidhur me vendlindjen tende, apo te ndihesh me pak atdhetare se sa ato qe jetojne atje!! Per mendimin tim kjo nuk ka kuptim! Ne shkrimet e lart postuara, une nuk them qe nuk jam atdhetare apo nuk e dua Shkodren. Une nuk pelqej si eshte katandisur Shkodra, sepse pervec atyre mungesave baze te cilat une permend me lart, ne Shkoder (dhe kudo ne Shqiperi) ekziston, korrupsioni dhe krimi i organizuar (po te permend vetem keto te dyja). Nga ketu dalim tek pika qe shtron ti: EMIGRIMI I TRURIT! E di pse ndodh ky fenomen? Ndodh si rrjedhoje e mungesave te kushteve baze, por jo aq sa rrjedhoje e korrupsionit apo krimit te organizuar, apo e papunesise, apo e rrogave te uleta nderkohe qe cmimet jane stratosferike!!! Kur vendi yt nuk te ofron nje te ardhme per te cilen ke investuar shume vite studimesh apo pune, emigrimi i trurit ne kerkim te nje dickaje me te mire, eshte normal. In heaven, all the interesting people are missing | ||
Back to top | | ||
shkodra |
| ||
![]() ![]() Registered Member #237 Joined: Mon Dec 18 2006, 05:05pmPosts: 13849 | po korrrupsion ka kudo ne bote dhe krim te organizuar...varet qa don ti me kushte:po pate lek kushtet i ke edhe ne shkoder.. no comment...... | ||
Back to top | | ||
SuperGirl |
| ||
Miss.Felicity!![]() ![]() ![]() Registered Member #514 Joined: Thu Feb 15 2007, 10:58amPosts: 36201 | Kur thash qe e di se cfare heqin shoket e mi jashte, nuk po i referohesha veshtiresive, sepse e di qe ne njefare menyre ato te rrisin dhe te sherbejne. Une e kisha fjalen per diskriminim, per ftohtesine qe te ofrojne qytetaret e nje vendi te huaj, qe te bejne te ndihesh shume keq. Jeta jashte shtetit mund te jete shume e mire, ka shume mundesi qe nuk t'i ofron Shkodra, por mua sinqerisht me vjen keq kur ato qe jetojne jashte vijne ne Shkoder dhe filljne e ankohen per kushtet e mjerueshme. Ndryshimi fillon nga mendjet tona, edhe ketu mund te arrihen objektivat dhe qellimet qe i ke vene vetes. Ka korrupsion sa te duash, kete se mohon njeri (gjeja me elementare, menyra se si vihen notat ne shkolle), por nje njeri qe do te ece para, i ka te gjitha mundesite edhe ketu. Ndoshta isha shume e ashper kur fola per jeten e veshtire jashte shtetit, por ne fakt inati im eshte me ato qe shajne Shkodren dhe nuk bejne asgje per ta ndryshuar. Bre mâ zi kem' pun't tue shkue Se kto mend vijn' tue u pakue ka vijn' krenat tue u shtue...(Gj.F.) | ||
Back to top | | ||
shkodra |
| ||
![]() ![]() Registered Member #237 Joined: Mon Dec 18 2006, 05:05pmPosts: 13849 | po qa kan me ba maj super? kur nuk bani gja ju qe jetoni aty,qa prisni nag ato qe jane jashte? no comment...... | ||
Back to top | | ||
Vizitor |
| ||
Guest | un me zemer do te kisha dasht me u kthy qysh njitash, po e di se atje nuk kam mundesite qe kam jasht shtetit. keshtu qe fatkeqesisht mendoj qe do te kthehem vetem nqs Shkodra do te me ofroje nji te ardhme ma te sigurte. per momentin me duhet me u kenaq me ata ardhjet 2here ne vit | ||
Back to top | | ||
SYZEZA |
| ||
![]() ![]() Registered Member #828 Joined: Tue May 15 2007, 09:55amPosts: 291 | UN SHPRESOJ QE TE KTHEHEM NE SHKODER SA MA SHPEJT. PO DESHTA ME THAN QE EDHE NE QE JENA KTEJ BAJM SHUM PER SHKODREN E SHQIPNINE, BILES NDOSHTA EDHE MA SHUM. MJAFTON ME THAN QE PER 28 NANTOR ORGANIZOJM FESTA ME KANGE SHQIPTARE KU VIJN SHUM IATLIAN E KESHTU NJIFEN ME MUZIKEN E KULTUREN SHQIPTARE. PO JANE EDHE SHUM STUDENTA TE MREKULLUSHEM QE I JAPIN SHQIPNISE EMRIN E MIRE. KESHTU QE NUK DUHET ME PRETENDU QE TE TAN ME U KTHY SE MASANDEJ BAHENA SI NE KOHE TE ENVERIT, NE MAS ME NJOFT BOTEN E BOTA MAS ME NA NJOFT NE E VENDIN TONE. | ||
Back to top | | ||
Go to page 1 2 3 4 | |