Shkodra -Lajme - Forum - Chat - Muzik - Radio -Video - TV :: Forums :: Rreth Shkodrës dhe per Shkodrën :: Shkodra dhe Politika |
|
<< Previous thread | Next thread >> |
SALI BERISHA ECEN VETE |
Go to page 1 2 3 4 | |
Moderators: :::ShkoderZemer, SuperGirl, babo, ⓐ-ⓒⓐⓣ, Edmond-Cela, ::bud::, ~*Christel*~, Al Bundy, :IROLF:, ::albweb::, OLIVE OYL
|
Author | Post | ||
LEONS |
| ||
![]() ![]() Registered Member #2969 Joined: Sun May 10 2009, 04:23pmPosts: 1887 | belgium ka shkruar: trokit ketu Ne ket imazh paraqitet se si sali berisha ben jeten e tij private dhe si e konsideroni ju kete imazh?, a thu asht demokracia kjo? ne krahasim me nje kryeminister europian sikur berisha del nje mini diktator , vetem diktatoret ruhen me garden e shtetit dhe ne pushimet private! Edhe se nuk se nuk e njeku fort politiken nuk asht se paj naj gja jo normale ne kyt imazh sepse gjith kryeministrat ruhen me trup roje Me reapekte Leons ![]() | ||
Back to top | | ||
belgium |
| ||
![]() ![]() Registered Member #1142 Joined: Fri Aug 24 2007, 10:19amPosts: 12123 | LEONS ka shkruar: belgium ka shkruar: trokit ketu Ne ket imazh paraqitet se si sali berisha ben jeten e tij private dhe si e konsideroni ju kete imazh?, a thu asht demokracia kjo? ne krahasim me nje kryeminister europian sikur berisha del nje mini diktator , vetem diktatoret ruhen me garden e shtetit dhe ne pushimet private! Edhe se nuk se nuk e njeku fort politiken nuk asht se paj naj gja jo normale ne kyt imazh sepse gjith kryeministrat ruhen me trup roje Me reapekte Leons mos ekrahaso me berlusconin ma zotni se ai pervec s easht kryeminister asht pronar investitor dhe nji mini diktator ne evrop .por sali berisha duhe tme jetu normal si dikur kur ai isht epresident e tash ai ka tejkalu limitet e qenurit i thjesht.. | ||
Back to top | | ||
LEONS |
| ||
![]() ![]() Registered Member #2969 Joined: Sun May 10 2009, 04:23pmPosts: 1887 | belgium ka shkruar: LEONS ka shkruar: belgium ka shkruar: trokit ketu Ne ket imazh paraqitet se si sali berisha ben jeten e tij private dhe si e konsideroni ju kete imazh?, a thu asht demokracia kjo? ne krahasim me nje kryeminister europian sikur berisha del nje mini diktator , vetem diktatoret ruhen me garden e shtetit dhe ne pushimet private! Edhe se nuk se nuk e njeku fort politiken nuk asht se paj naj gja jo normale ne kyt imazh sepse gjith kryeministrat ruhen me trup roje Me reapekte Leons mos ekrahaso me berlusconin ma zotni se ai pervec s easht kryeminister asht pronar investitor dhe nji mini diktator ne evrop .por sali berisha duhe tme jetu normal si dikur kur ai isht epresident e tash ai ka tejkalu limitet e qenurit i thjesht.. ne mas e paça pa keq me kujtohet ku ish presidenti i shqiperis ne Alfred Moisiu ruhet me trup roje ne liqenin e Pogradecit por per menimin tem asht nji gja Normale kjo se jo veq ne shqiperi ruhen me trup roje por edhe neper bote ![]() | ||
Back to top | | ||
belgium |
| ||
![]() ![]() Registered Member #1142 Joined: Fri Aug 24 2007, 10:19amPosts: 12123 | LEONS ka shkruar: belgium ka shkruar: LEONS ka shkruar: belgium ka shkruar: trokit ketu Ne ket imazh paraqitet se si sali berisha ben jeten e tij private dhe si e konsideroni ju kete imazh?, a thu asht demokracia kjo? ne krahasim me nje kryeminister europian sikur berisha del nje mini diktator , vetem diktatoret ruhen me garden e shtetit dhe ne pushimet private! Edhe se nuk se nuk e njeku fort politiken nuk asht se paj naj gja jo normale ne kyt imazh sepse gjith kryeministrat ruhen me trup roje Me reapekte Leons mos ekrahaso me berlusconin ma zotni se ai pervec s easht kryeminister asht pronar investitor dhe nji mini diktator ne evrop .por sali berisha duhe tme jetu normal si dikur kur ai isht epresident e tash ai ka tejkalu limitet e qenurit i thjesht.. ne mas e paça pa keq me kujtohet ku ish presidenti i shqiperis ne Alfred Moisiu ruhet me trup roje ne liqenin e Pogradecit por per menimin tem asht nji gja Normale kjo se jo veq ne shqiperi ruhen me trup roje por edhe neper bote vetem ne vende me coruptions te zhvillum ndollin keto raste.prsh : ketu ku une jetoj kryeministri nis makinen vet e raste te radha merr shoferin e tij, kryeministri ketu jeton ne nje shtepi normale dhe pa sherbim policor ne ruajtje, ketu kryeministri shetit thjesht ne bulevard mbremje ne bruxelles e kam pa une perball...nje minister ketu nuk perdor ket form ruajtje sepse kushton shume dhe buxheti ministerial nuk pranon nje gje te tille sepse asht teper ekote.prandaj ne shqiperi e vende me korrupsion raste te tilla vetem tregoj se jan kam ekry te korruptum s epse vec nji mret apo mretnesh e anglis perdor siguri te lart, e presidenti i amerikes. | ||
Back to top | | ||
LEONS |
| ||
![]() ![]() Registered Member #2969 Joined: Sun May 10 2009, 04:23pmPosts: 1887 | belgium ka shkruar: LEONS ka shkruar: belgium ka shkruar: LEONS ka shkruar: belgium ka shkruar: trokit ketu Ne ket imazh paraqitet se si sali berisha ben jeten e tij private dhe si e konsideroni ju kete imazh?, a thu asht demokracia kjo? ne krahasim me nje kryeminister europian sikur berisha del nje mini diktator , vetem diktatoret ruhen me garden e shtetit dhe ne pushimet private! Edhe se nuk se nuk e njeku fort politiken nuk asht se paj naj gja jo normale ne kyt imazh sepse gjith kryeministrat ruhen me trup roje Me reapekte Leons mos ekrahaso me berlusconin ma zotni se ai pervec s easht kryeminister asht pronar investitor dhe nji mini diktator ne evrop .por sali berisha duhe tme jetu normal si dikur kur ai isht epresident e tash ai ka tejkalu limitet e qenurit i thjesht.. ne mas e paça pa keq me kujtohet ku ish presidenti i shqiperis ne Alfred Moisiu ruhet me trup roje ne liqenin e Pogradecit por per menimin tem asht nji gja Normale kjo se jo veq ne shqiperi ruhen me trup roje por edhe neper bote vetem ne vende me coruptions te zhvillum ndollin keto raste.prsh : ketu ku une jetoj kryeministri nis makinen vet e raste te radha merr shoferin e tij, kryeministri ketu jeton ne nje shtepi normale dhe pa sherbim policor ne ruajtje, ketu kryeministri shetit thjesht ne bulevard mbremje ne bruxelles e kam pa une perball...nje minister ketu nuk perdor ket form ruajtje sepse kushton shume dhe buxheti ministerial nuk pranon nje gje te tille sepse asht teper ekote.prandaj ne shqiperi e vende me korrupsion raste te tilla vetem tregoj se jan kam ekry te korruptum s epse vec nji mret apo mretnesh e anglis perdor siguri te lart, e presidenti i amerikes. Un nuk e di si fonksionon mir, por tu ne Itali kam pa se edhe deputet kan shofera personal por ne mos gabosha kan edhe trup roje e jo vetem ne vene te pasigurt kan trup roje. Por gjithsesi nuk asht se i njeku fort ta pun e nuk e di se si asht ne shtete tjera. Me resp. LEONS ![]() | ||
Back to top | | ||
belgium |
| ||
![]() ![]() Registered Member #1142 Joined: Fri Aug 24 2007, 10:19amPosts: 12123 | LEONS ka shkruar: belgium ka shkruar: LEONS ka shkruar: belgium ka shkruar: LEONS ka shkruar: belgium ka shkruar: trokit ketu Ne ket imazh paraqitet se si sali berisha ben jeten e tij private dhe si e konsideroni ju kete imazh?, a thu asht demokracia kjo? ne krahasim me nje kryeminister europian sikur berisha del nje mini diktator , vetem diktatoret ruhen me garden e shtetit dhe ne pushimet private! Edhe se nuk se nuk e njeku fort politiken nuk asht se paj naj gja jo normale ne kyt imazh sepse gjith kryeministrat ruhen me trup roje Me reapekte Leons mos ekrahaso me berlusconin ma zotni se ai pervec s easht kryeminister asht pronar investitor dhe nji mini diktator ne evrop .por sali berisha duhe tme jetu normal si dikur kur ai isht epresident e tash ai ka tejkalu limitet e qenurit i thjesht.. ne mas e paça pa keq me kujtohet ku ish presidenti i shqiperis ne Alfred Moisiu ruhet me trup roje ne liqenin e Pogradecit por per menimin tem asht nji gja Normale kjo se jo veq ne shqiperi ruhen me trup roje por edhe neper bote vetem ne vende me coruptions te zhvillum ndollin keto raste.prsh : ketu ku une jetoj kryeministri nis makinen vet e raste te radha merr shoferin e tij, kryeministri ketu jeton ne nje shtepi normale dhe pa sherbim policor ne ruajtje, ketu kryeministri shetit thjesht ne bulevard mbremje ne bruxelles e kam pa une perball...nje minister ketu nuk perdor ket form ruajtje sepse kushton shume dhe buxheti ministerial nuk pranon nje gje te tille sepse asht teper ekote.prandaj ne shqiperi e vende me korrupsion raste te tilla vetem tregoj se jan kam ekry te korruptum s epse vec nji mret apo mretnesh e anglis perdor siguri te lart, e presidenti i amerikes. Un nuk e di si fonksionon mir, por tu ne Itali kam pa se edhe deputet kan shofera personal por ne mos gabosha kan edhe trup roje e jo vetem ne vene te pasigurt kan trup roje. Por gjithsesi nuk asht se i njeku fort ta pun e nuk e di se si asht ne shtete tjera. Me resp. LEONS po ti spo din asgja ma ![]() ![]() ![]() | ||
Back to top | | ||
lissandro |
| ||
The pursuit of Happyness![]() ![]() Registered Member #1963 Joined: Sat Jun 07 2008, 04:27pmPosts: 4764 | lajmrim Njeriu vlen sa di, e din sa mban mend ![]() | ||
Back to top | | ||
belgium |
| ||
![]() ![]() Registered Member #1142 Joined: Fri Aug 24 2007, 10:19amPosts: 12123 | lissandro ka shkruar: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() lajmrim | ||
Back to top | | ||
♥Vαηα♥ |
| ||
ѕĦkσ∂яαиє_ƒσяєvєя![]() ![]() Registered Member #1051 Joined: Thu Aug 09 2007, 04:08pmPosts: 1794 | hahahahahahaha lissssssssssss maa naq e kan publiku do horat e shkodres qe jan te poshterrr qejttt i kena edhe ne forum ata qe e kan vu kuku shifni komentet qe e kan sha kyt qe e ka publiku i shkreti hhahahaa ѕĦkσ∂яαиє_ƒσяєvєя !!! trokit ketu ![]() | ||
Back to top | | ||
lissandro |
| ||
The pursuit of Happyness![]() ![]() Registered Member #1963 Joined: Sat Jun 07 2008, 04:27pmPosts: 4764 | ♥Vαηα♥ ka shkruar: hahahahahahaha lissssssssssss maa naq e kan publiku do horat e shkodres qe jan te poshterrr qejttt i kena edhe ne forum ata qe e kan vu kuku shifni komentet qe e kan sha kyt qe e ka publiku i shkreti hhahahaa vana kur e pava per her te par kam qesh me lot ja per naj gja tjeter pa ky qe jepte lajmrimin u dukte se u shprehte me zemer ![]() Njeriu vlen sa di, e din sa mban mend ![]() | ||
Back to top | | ||
♥Vαηα♥ |
| ||
ѕĦkσ∂яαиє_ƒσяєvєя![]() ![]() Registered Member #1051 Joined: Thu Aug 09 2007, 04:08pmPosts: 1794 | hahahahaah lene naq se e kan shkariku prej telefonit e kan vu edhe kur e kan publiku me kan ba me e ndi kam dek me lott ѕĦkσ∂яαиє_ƒσяєvєя !!! trokit ketu ![]() | ||
Back to top | | ||
lissandro |
| ||
The pursuit of Happyness![]() ![]() Registered Member #1963 Joined: Sat Jun 07 2008, 04:27pmPosts: 4764 | SALA ME NDIMEN E PERKTHYSIT SHQIP SHQIP Njeriu vlen sa di, e din sa mban mend ![]() | ||
Back to top | | ||
♥Vαηα♥ |
| ||
ѕĦkσ∂яαиє_ƒσяєvєя![]() ![]() Registered Member #1051 Joined: Thu Aug 09 2007, 04:08pmPosts: 1794 | hahahahaha lisssss maa qa paske kap keq me gjet videot mi salen do jet tu e marr lemza hhahaha ѕĦkσ∂яαиє_ƒσяєvєя !!! trokit ketu ![]() | ||
Back to top | | ||
lissandro |
| ||
The pursuit of Happyness![]() ![]() Registered Member #1963 Joined: Sat Jun 07 2008, 04:27pmPosts: 4764 | PARLAMENTI JON KA NEVOJ PER PJESMARRJEN E USHTRIS Njeriu vlen sa di, e din sa mban mend ![]() | ||
Back to top | | ||
lissandro |
| ||
The pursuit of Happyness![]() ![]() Registered Member #1963 Joined: Sat Jun 07 2008, 04:27pmPosts: 4764 | ![]() Njeriu vlen sa di, e din sa mban mend ![]() | ||
Back to top | | ||
lissandro |
| ||
The pursuit of Happyness![]() ![]() Registered Member #1963 Joined: Sat Jun 07 2008, 04:27pmPosts: 4764 | ![]() ![]() Njeriu vlen sa di, e din sa mban mend ![]() | ||
Back to top | | ||
lissandro |
| ||
The pursuit of Happyness![]() ![]() Registered Member #1963 Joined: Sat Jun 07 2008, 04:27pmPosts: 4764 | Njeriu vlen sa di, e din sa mban mend ![]() | ||
Back to top | | ||
LEONS |
| ||
![]() ![]() Registered Member #2969 Joined: Sun May 10 2009, 04:23pmPosts: 1887 | belgium ka shkruar: LEONS ka shkruar: belgium ka shkruar: LEONS ka shkruar: belgium ka shkruar: LEONS ka shkruar: belgium ka shkruar: trokit ketu Ne ket imazh paraqitet se si sali berisha ben jeten e tij private dhe si e konsideroni ju kete imazh?, a thu asht demokracia kjo? ne krahasim me nje kryeminister europian sikur berisha del nje mini diktator , vetem diktatoret ruhen me garden e shtetit dhe ne pushimet private! Edhe se nuk se nuk e njeku fort politiken nuk asht se paj naj gja jo normale ne kyt imazh sepse gjith kryeministrat ruhen me trup roje Me reapekte Leons mos ekrahaso me berlusconin ma zotni se ai pervec s easht kryeminister asht pronar investitor dhe nji mini diktator ne evrop .por sali berisha duhe tme jetu normal si dikur kur ai isht epresident e tash ai ka tejkalu limitet e qenurit i thjesht.. ne mas e paça pa keq me kujtohet ku ish presidenti i shqiperis ne Alfred Moisiu ruhet me trup roje ne liqenin e Pogradecit por per menimin tem asht nji gja Normale kjo se jo veq ne shqiperi ruhen me trup roje por edhe neper bote vetem ne vende me coruptions te zhvillum ndollin keto raste.prsh : ketu ku une jetoj kryeministri nis makinen vet e raste te radha merr shoferin e tij, kryeministri ketu jeton ne nje shtepi normale dhe pa sherbim policor ne ruajtje, ketu kryeministri shetit thjesht ne bulevard mbremje ne bruxelles e kam pa une perball...nje minister ketu nuk perdor ket form ruajtje sepse kushton shume dhe buxheti ministerial nuk pranon nje gje te tille sepse asht teper ekote.prandaj ne shqiperi e vende me korrupsion raste te tilla vetem tregoj se jan kam ekry te korruptum s epse vec nji mret apo mretnesh e anglis perdor siguri te lart, e presidenti i amerikes. Un nuk e di si fonksionon mir, por tu ne Itali kam pa se edhe deputet kan shofera personal por ne mos gabosha kan edhe trup roje e jo vetem ne vene te pasigurt kan trup roje. Por gjithsesi nuk asht se i njeku fort ta pun e nuk e di se si asht ne shtete tjera. Me resp. LEONS po ti spo din asgja ma ![]() ![]() ![]() Un nuk di gja se nuk i njeku fort to gjana por ne tv i shof ner lajme e ça nuk kam pa ,por me than se asht vesh edhe keq ,keq ite ken me pa ken me pantolla te gjat se e kishin qesh tan, por un nuk du me fol ma gjat se ça kam pa idit te nji faqe interneti . ME RESP LEONS ![]() | ||
Back to top | | ||
belgium |
| ||
![]() ![]() Registered Member #1142 Joined: Fri Aug 24 2007, 10:19amPosts: 12123 | LEONS ka shkruar: belgium ka shkruar: LEONS ka shkruar: belgium ka shkruar: LEONS ka shkruar: belgium ka shkruar: LEONS ka shkruar: belgium ka shkruar: trokit ketu Ne ket imazh paraqitet se si sali berisha ben jeten e tij private dhe si e konsideroni ju kete imazh?, a thu asht demokracia kjo? ne krahasim me nje kryeminister europian sikur berisha del nje mini diktator , vetem diktatoret ruhen me garden e shtetit dhe ne pushimet private! Edhe se nuk se nuk e njeku fort politiken nuk asht se paj naj gja jo normale ne kyt imazh sepse gjith kryeministrat ruhen me trup roje Me reapekte Leons mos ekrahaso me berlusconin ma zotni se ai pervec s easht kryeminister asht pronar investitor dhe nji mini diktator ne evrop .por sali berisha duhe tme jetu normal si dikur kur ai isht epresident e tash ai ka tejkalu limitet e qenurit i thjesht.. ne mas e paça pa keq me kujtohet ku ish presidenti i shqiperis ne Alfred Moisiu ruhet me trup roje ne liqenin e Pogradecit por per menimin tem asht nji gja Normale kjo se jo veq ne shqiperi ruhen me trup roje por edhe neper bote vetem ne vende me coruptions te zhvillum ndollin keto raste.prsh : ketu ku une jetoj kryeministri nis makinen vet e raste te radha merr shoferin e tij, kryeministri ketu jeton ne nje shtepi normale dhe pa sherbim policor ne ruajtje, ketu kryeministri shetit thjesht ne bulevard mbremje ne bruxelles e kam pa une perball...nje minister ketu nuk perdor ket form ruajtje sepse kushton shume dhe buxheti ministerial nuk pranon nje gje te tille sepse asht teper ekote.prandaj ne shqiperi e vende me korrupsion raste te tilla vetem tregoj se jan kam ekry te korruptum s epse vec nji mret apo mretnesh e anglis perdor siguri te lart, e presidenti i amerikes. Un nuk e di si fonksionon mir, por tu ne Itali kam pa se edhe deputet kan shofera personal por ne mos gabosha kan edhe trup roje e jo vetem ne vene te pasigurt kan trup roje. Por gjithsesi nuk asht se i njeku fort ta pun e nuk e di se si asht ne shtete tjera. Me resp. LEONS po ti spo din asgja ma ![]() ![]() ![]() Un nuk di gja se nuk i njeku fort to gjana por ne tv i shof ner lajme e ça nuk kam pa ,por me than se asht vesh edhe keq ,keq ite ken me pa ken me pantolla te gjat se e kishin qesh tan, por un nuk du me fol ma gjat se ça kam pa idit te nji faqe interneti . ME RESP LEONS po ti shfaqi ma zotni ato qeke pa se internet asht dhe asht lirshmeri e te shprehunit ..... | ||
Back to top | | ||
LEONS |
| ||
![]() ![]() Registered Member #2969 Joined: Sun May 10 2009, 04:23pmPosts: 1887 | belgium ka shkruar: LEONS ka shkruar: belgium ka shkruar: LEONS ka shkruar: belgium ka shkruar: LEONS ka shkruar: belgium ka shkruar: LEONS ka shkruar: belgium ka shkruar: trokit ketu Ne ket imazh paraqitet se si sali berisha ben jeten e tij private dhe si e konsideroni ju kete imazh?, a thu asht demokracia kjo? ne krahasim me nje kryeminister europian sikur berisha del nje mini diktator , vetem diktatoret ruhen me garden e shtetit dhe ne pushimet private! Edhe se nuk se nuk e njeku fort politiken nuk asht se paj naj gja jo normale ne kyt imazh sepse gjith kryeministrat ruhen me trup roje Me reapekte Leons mos ekrahaso me berlusconin ma zotni se ai pervec s easht kryeminister asht pronar investitor dhe nji mini diktator ne evrop .por sali berisha duhe tme jetu normal si dikur kur ai isht epresident e tash ai ka tejkalu limitet e qenurit i thjesht.. ne mas e paça pa keq me kujtohet ku ish presidenti i shqiperis ne Alfred Moisiu ruhet me trup roje ne liqenin e Pogradecit por per menimin tem asht nji gja Normale kjo se jo veq ne shqiperi ruhen me trup roje por edhe neper bote vetem ne vende me coruptions te zhvillum ndollin keto raste.prsh : ketu ku une jetoj kryeministri nis makinen vet e raste te radha merr shoferin e tij, kryeministri ketu jeton ne nje shtepi normale dhe pa sherbim policor ne ruajtje, ketu kryeministri shetit thjesht ne bulevard mbremje ne bruxelles e kam pa une perball...nje minister ketu nuk perdor ket form ruajtje sepse kushton shume dhe buxheti ministerial nuk pranon nje gje te tille sepse asht teper ekote.prandaj ne shqiperi e vende me korrupsion raste te tilla vetem tregoj se jan kam ekry te korruptum s epse vec nji mret apo mretnesh e anglis perdor siguri te lart, e presidenti i amerikes. Un nuk e di si fonksionon mir, por tu ne Itali kam pa se edhe deputet kan shofera personal por ne mos gabosha kan edhe trup roje e jo vetem ne vene te pasigurt kan trup roje. Por gjithsesi nuk asht se i njeku fort ta pun e nuk e di se si asht ne shtete tjera. Me resp. LEONS po ti spo din asgja ma ![]() ![]() ![]() Un nuk di gja se nuk i njeku fort to gjana por ne tv i shof ner lajme e ça nuk kam pa ,por me than se asht vesh edhe keq ,keq ite ken me pa ken me pantolla te gjat se e kishin qesh tan, por un nuk du me fol ma gjat se ça kam pa idit te nji faqe interneti . ME RESP LEONS po ti shfaqi ma zotni ato qeke pa se internet asht dhe asht lirshmeri e te shprehunit ..... Nuk kam qef me i shfaq se nuk asht bukur me i pa por ma mir po e lajm kyt muhabet . Qa mu desht edhe mu me i hi ti muhebet se u ba i i gjat shum , un veq se shpreva mendimin tem me resp LEONS ![]() | ||
Back to top | | ||
LEONS |
| ||
![]() ![]() Registered Member #2969 Joined: Sun May 10 2009, 04:23pmPosts: 1887 | belgium ka shkruar: LEONS ka shkruar: belgium ka shkruar: LEONS ka shkruar: belgium ka shkruar: LEONS ka shkruar: belgium ka shkruar: LEONS ka shkruar: belgium ka shkruar: trokit ketu Ne ket imazh paraqitet se si sali berisha ben jeten e tij private dhe si e konsideroni ju kete imazh?, a thu asht demokracia kjo? ne krahasim me nje kryeminister europian sikur berisha del nje mini diktator , vetem diktatoret ruhen me garden e shtetit dhe ne pushimet private! Edhe se nuk se nuk e njeku fort politiken nuk asht se paj naj gja jo normale ne kyt imazh sepse gjith kryeministrat ruhen me trup roje Me reapekte Leons mos ekrahaso me berlusconin ma zotni se ai pervec s easht kryeminister asht pronar investitor dhe nji mini diktator ne evrop .por sali berisha duhe tme jetu normal si dikur kur ai isht epresident e tash ai ka tejkalu limitet e qenurit i thjesht.. ne mas e paça pa keq me kujtohet ku ish presidenti i shqiperis ne Alfred Moisiu ruhet me trup roje ne liqenin e Pogradecit por per menimin tem asht nji gja Normale kjo se jo veq ne shqiperi ruhen me trup roje por edhe neper bote vetem ne vende me coruptions te zhvillum ndollin keto raste.prsh : ketu ku une jetoj kryeministri nis makinen vet e raste te radha merr shoferin e tij, kryeministri ketu jeton ne nje shtepi normale dhe pa sherbim policor ne ruajtje, ketu kryeministri shetit thjesht ne bulevard mbremje ne bruxelles e kam pa une perball...nje minister ketu nuk perdor ket form ruajtje sepse kushton shume dhe buxheti ministerial nuk pranon nje gje te tille sepse asht teper ekote.prandaj ne shqiperi e vende me korrupsion raste te tilla vetem tregoj se jan kam ekry te korruptum s epse vec nji mret apo mretnesh e anglis perdor siguri te lart, e presidenti i amerikes. Un nuk e di si fonksionon mir, por tu ne Itali kam pa se edhe deputet kan shofera personal por ne mos gabosha kan edhe trup roje e jo vetem ne vene te pasigurt kan trup roje. Por gjithsesi nuk asht se i njeku fort ta pun e nuk e di se si asht ne shtete tjera. Me resp. LEONS po ti spo din asgja ma ![]() ![]() ![]() Un nuk di gja se nuk i njeku fort to gjana por ne tv i shof ner lajme e ça nuk kam pa ,por me than se asht vesh edhe keq ,keq ite ken me pa ken me pantolla te gjat se e kishin qesh tan, por un nuk du me fol ma gjat se ça kam pa idit te nji faqe interneti . ME RESP LEONS po ti shfaqi ma zotni ato qeke pa se internet asht dhe asht lirshmeri e te shprehunit ..... Per me shfat ato foto duhet me i shfaq te tema eurotik nese nuk e kam pa gabim se me duket se ekziston apo jo ![]() | ||
Back to top | | ||
L - N |
| ||
![]() Registered Member #1228 Joined: Wed Sep 12 2007, 10:00amPosts: 10623 | Z. Berisha ec bashk me familjen, miqt dhe papagalat e tij Berisha: Pasuria ime, e Argitës dhe Shkëlzenit Për herë të parë, Kryeministri deklaron edhe pasurinë e dy fëmijëve të tij. Si ndryshuan të ardhurat vjetore të bashkëshortes, vajzës dhe djalit Dardan Malaj Në formularin e deklarimit të pasurisë së Kryeministrit Sali Berisha është shënuar një shtesë në llogarinë në "Tirana Bank" në emër të Liri Berishës me vlerën +10.074 lekë. Një tjetër shtesë llogarie në emër të bashkëshortes Liri Berisha në të njëjtën bankë është në shumën +13 lekë. Një llogari në "Intesa San Paolo" në emër të Sali dhe Liri Berisha është pakësuar me -1.500 lekë. Gjendja e llogarisë në "Credins" në emër të Sali Berishës është shtuar me +5.824 lekë. Të ardhurat nga paga e bashkëshortes janë shënuar në shumën +406.735 lekë. Një tjetër pakësim llogarie në emër të Liri Berishës është shënuar me -300 lekë, ndërsa një tjetër llogari është shtuar me +897 lekë. Një llogari në emër të Sali Berishës është shtuar me +122.769 lekë, ndërsa një tjetër llogari është pakësuar me -776 lekë. Të ardhurat nga paga në Kryeministri për vitin 2008 janë shënuar në shumën 2149592 lekë dhe të ardhurat nga shpërblimi në Kryeministri janë 9000 lekë. Të ardhurat nga paga e Liri Berishës në Qendrën Shëndetësore Nr.4 janë 576.947 lekë. Shkëlzeni Djali i Kryeministrit Sali Berisha, Shkëlzeni, rezulton të ketë tre deklarata pasurie në Inspektoratin e Lartë të Deklarimit dhe Kontrollit të Pasurive. Në deklarimin e fundit për vitin 2008, Shkëlzeni deklaron se në llogarinë rrjedhëse në "Intesa San Paolo" ka gjendje shumën 84,659.67 euro. Të shtuara gjatë vitit 2008 janë shënuar 82,882.80 euro ndërsa janë pakësuar 7750,85 euro. Ai ka shënuar fitim neto nga puna si konsulent ligjor shumën prej 6930 euro për vitin 2008. Në një llogari rrjedhëse në "Intesa San Paolo" janë shënuar si pakësim 150.474 lekë, teksa totali rezulton të jetë 14,767.48 lekë. Në bankën "Credins" janë shënuar në një llogari rrjedhëse 460,497 lekë dhe janë të akumuluara si rrogë nga kompania "Eagle Mobile". Një tjetër llogari rrjedhëse në bankën SEB në Suedi rezulton të ketë në total 6000 euro dhe gjatë vitit janë shtuar 5000 euro e janë pakësuar 1 mijë euro. Në kapitullin angazhime dhe veprimtari private ose publike dhe të ardhurat e krijuara prej tyre shënohet 82,882.80 euro (neto) të ardhura nga një ndërmjetësim në shitblerje gjatë vitit 2008. Në të njëjtën faqe të deklaratës shënohet edhe shuma 6930 euro (neto) të ardhura nga një ndërmjetësim në shitblerje si person fizik. Në deklaratën e pasurisë së një viti më parë (2007) ka shënuar shitjen e apartamentit në Stokholm në shumën 5.600.000 korona suedeze dhe pjesa që zotëron është në masën 10%. Nga kjo shumë i janë kthyer bankës për shlyerje kredie 2.025.000 korona suedeze dhe është blerë një apartament tjetër më i vogël me vlerën 3.575.000 korona suedeze. Nga kjo shumë e fundit janë marrë kredi në bankë 1.000.000 korona, ndërsa pjesa tjetër është fitim i akumuluar nga aktivitetet e bashkëshortes para martesës. Në deklaratën për vitin 2007, Shkëlzeni ka shënuar të ardhura mujore 500 euro nga apartamenti në Tiranë i lënë me qira. Të ardhurat nga biznesi i konsulencës kanë shënuar si xhiro vjetore shumën 6.014.427 lekë të reja. Nga puna si drejtor i zyrës juridike të "Eagle Mobile" janë shënuar 460.000 lekë të reja për periudhën 05/07- 10/07. Një tjetër burim të ardhurash është paraqitur ajo e të ardhurave nga leja e lindjes së bashkëshortes dhe lehtësira të tjera nga shteti suedez në masën 200.000 korona suedeze. Në deklaratën e parë të pasurisë që ka plotësuar Shkëlzen Berisha, në publikimin e pasurisë për vitin 2006 janë shënuar këto të dhëna: Apartament banimi me sipërfaqe 100 metra katrorë me vlerë 5.600.000 korona suedeze. Një llogari rrjedhëse në bankën SEB me shumën 7000 euro. Të ardhurat nga puna si konsulent ligjor pranë avokates Argita Malltezi nga 01.01.2006 deri në 30.09.2006 janë shënuar në shumën 202.818 lekë në muaj. Argita Vajza e Kryeministrit, Argita, ka deklaruar diferencën e llogaritur mbi gjendjen e llogarisë në "Emporiki Bank" deri në 31.12.2008 me vlerën +9069 USD dhe +11227.41 euro. Diferenca e llogarisë rrjedhëse në "Chavy Chase" deri në 24.03.2009 ishte me -570.88 USD. Diferenca e llogaritur mbi gjendjen deri në 24.03.2009 në "UNFCU" rezulton të jetë shënuar -14077.09 USD dhe +2099.54 USD. Diferenca e llogarisë rrjedhëse në "Raiffeisen" deri në 31.12.2008 ishte në shumën 32.13 euro dhe +68454.58 lekë. Argita Malltezi ka shënuar mbyllje llogarie bankare në "Credins". Diferenca e llogaritur mbi gjendjen në 31.12.2008 në "Intesa San Paolo" është shënuar -94.538 euro dhe -42 USD. Nga një llogari në "BKT" janë shënuar +17,955 lekë. Argita Malltezi ka shënuar 8200 euro si të ardhura nga shitja e makinës "Mitsubishi L200". Të ardhurat nga shitja e makinës "Benz Mercedes class A" janë në shumën 5000 euro neto. Rroga bruto vjetore në Fakultetin e Drejtësisë dhe shpërblimet janë shënuar me 821.500 lekë; aktiviteti nga avokatia ka të ardhurat 5264362 lekë. Të ardhurat nga dhënia me qira e një apartamenti tek "ETC" janë në shumën 900 euro/muaj. Nga dhënia me qira e një apartamenti në rrugën "Lidhja e Prizrenit" ka marrë 1170 euro/muaj gjatë katër muajve. Nga mësimdhënia në fakultetin privat, në Kosovë, në muajt janar-qershor 2008 ka marrë 2600 euro/muaj (neto). Argita Malltezi ka shënuar edhe "repartrian grant" nga OKB, derdhur në gusht 2008 në shumën 9069 USD neto. Malltezi ka shlyer kredi nga "Emporiki" në shumën 138,019.84 euro. TABELAT Sali Berisha Pasuria për vitin 2008 -Shtesë në llogarinë e bashkëshortes +10.074 lekë -Shtesë në llogari të bashkëshortes +13 lekë -Pakësim në llogari të Sali dhe Liri Berishës -1.500 lekë -Gjendje llogarie në emër të tij +5.824 lekë -Të ardhura nga paga e bashkëshortes +406.735 lekë -Pakësim llogarie e bashkëshortes në masën -300 lekë -Shtesë llogarie e bashkëshortes në masën +897 lekë -Shtesë në llogarinë e tij me +122.769 lekë -Pakësim në llogarinë e tij me -776 lekë -Të ardhura nga paga e tij 2.149.592 lekë -Të ardhura nga shpërblimet 9.000 lekë -Të ardhura nga paga e bashkëshortes 576.947 lekë Shkëlzen Berisha Pasuria për vitin 2008 -Llogaria rrjedhëse: gjendja 84,659.67 euro (të shtuara 82,882.80 euro, të pakësuara 7750,85 euro) -Fitim neto nga puna si konsulent ligjor 6930 euro -Llogari rrjedhëse në "Intesa San Paolo": gjendja 14,767.48 lekë dhe pakësuar 150.474 lekë -Llogari rrjedhëse "Credins": s‘ka ndryshime, gjendja 460,497.14 lekë -Llogari te banka SEB, Suedi: totali 6000 euro (të shtuara 5000 euro, të pakësuara 1000 euro) -Fitim nga ndërmjetësimi në shitblerje: 82,882.80 euro -Fitim nga ndërmjetësimi në shitblerje: 6930 euro Pasuria për vitin 2007 -Të ardhura nga shitja e banesës në Suedi 5.600.000 korona suedeze. I jep bankës 2.025.000 korona -Blen një tjetër apartament në Suedi me vlerën 3.575.000 korona suedeze -Kredi nga banka SEB në vlerën 1.000.000 korona suedeze -Apartamenti në Tiranë jepet me qira për 500 euro në muaj - Fitim nga shërbimi konsulent 6.014.427 lekë të reja -Rroga nga puna në "Eagle Mobile" 460.000 lekë të reja -200.000 korona të ardhura nga bashkëshortja prej lejes së lindjes Pasuria për vitin 2006 dhe më parë -Apartament 100 metra katrorë në Suedi me vlerën 5.600.000 korona suedeze -Llogari rrjedhëse në bankën SEB në Suedi me vlerë 7000 euro -Të ardhurat nga puna si konsulent i së motrës në studion ligjore 202.818 lekë në muaj Argita Malltezi Pasuria për vitin 2008 -Llogaria në "Emporiki": +9069 USD dhe +11227.41 euro -Llogaria në "Chavy Chase": -570.88 USD -Llogaria në "UNFCU": -14077 USD, +2099.54 USD -Llogaria në "Raiffeisen": +32.13 euro, +68454.58 lekë -Llogaria në "Intesa San Paolo": -94.538 euro, -42 USD -Llogaria në "BKT": +17.955 lekë -Të ardhura nga shitja e "Mitsubishi", 8200 euro -Të ardhura nga shitja e "Mercedes Benz", 5000 euro -Rroga e Fakultetit të Drejtësisë 821.500 lekë -Të ardhura nga aktiviteti i avokatisë 5264363 lekë -Nga qiraja e apartamentit tek ETC 900 euro/muaj për 12 muaj -Nga qiraja e apartamentit 1170 euro/muaj për 4 muaj -Të ardhura nga mësimdhënia në Kosovë 2600 euro/muaj për 6 muaj -Repatriation grant, OKB, 9069 USD -Shlyer kredi në "Emporiki" 138,019.84 euro © Gazeta Shqip - 2006-2008 ************************************************************************************************************************ Topi merr testamentet e babait, Topalli blen shtëpi në Shëngjin Presidenti i Shqipërisë, Bamir Topi, ka deklaruar si shpenzime për ndërtimin e një banese si pronë të trashëguar nga prindërit në shumën 1.750.000 lekë. Topi ka shpenzuar shumën prej 1.000.000 lekësh për ta mobiluar këtë banesë. Në një llogari të tijën bankare janë pakësuar 2.500.000 lekë, ndërsa te një tjetër janë shtuar 749.245 lekë. Topi ka deklaruar gjendje cash shumën prej 35.000 euro dhe 2.000.000 lekë si testament të nënshkruar nga i ati. Po ky i fundit i ka lënë Topit edhe 1070 metra katrorë truall në Shkozë dhe 5400 metra katrorë truall në Linëz dhe Shkozë. Të ardhurat e tij nga pagat dhe shpërblimet janë në shumën 2.483.020 lekë. Të ardhurat e bashkëshortes janë 1.011.915 lekë dhe të ardhurat nga bursa e vajzës prej Bashkisë së Tiranës në shumën 45.000 lekë. Topi ka paguar shlyerje kredie shumën 58.000 lekë, pagesën e shkollës së vajzës në shumën 4.000 euro, dhe shlyerjen e një detyrimi për blerje makine në shumën 4.000 euro. Bashkëshortja e Presidentit ka deklaruar shtesë në një llogari bankare me 213.998 lekë. Kryetarja e Kuvendit, Jozefina Topalli, ka deklaruar shpenzime në masën 1.000.000 lekë për shkollën dhe jetesën e vajzës në Strasburg. Topalli ka shpenzuar edhe 2.3 milionë lekë teksa ka gjendje në shtëpi shumën prej 1.000.000 lekësh. Kryeparlamentarja ka blerë një apartament në Shëngjin në shumën 3.3 milionë lekë. Të ardhurat e saj nga qiratë në emër të bashkëshortit janë 12.000 euro, të ardhurat nga biznesi i bashkëshortit janë 1.000.000 lekë, të ardhurat nga paga si Kryetare e Kuvendit janë 2.201.149 lekë dhe të ardhurat nga dietat janë 1.117.829 lekë. Kryeprokurorja Ina Rama ka deklaruar kursime nga të ardhurat prej pagave familjare në shumën 2.100.000 lekë. Në deklarimin e saj të ardhurat nga paga, shpërblimet dhe dietat shkojnë 2.262.587 lekë. Paga e marrë nga Shkolla e Magjistraturës është 105.750 lekë, ndërsa paga e bashkëshortit është 1.264.784 lekë. Ina Rama ka paguar shumën prej 2879.24 USD si detyrim për shlyerje kredie, teksa i mbeten edhe 18.853 USD të tjera për t‘u shlyer. Rama ka shlyer si detyrim qiraje të banesës shumën prej 60.000 lekësh dhe i mbeten për të shlyer 180.000 lekë. Bamir Topi -Shpenzime për ndërtimin e shtëpisë private 1.750.000 lekë -Shpenzime në shumën 1.000.000 lekë për mobilimin e kësaj banese -Pakësim llogarie në shumën 2.500.000 lekë, shtim llogarie në shumën 749.245 lekë -Gjendje cash e deklaruar në shumën 35.000 euro dhe 2.000.000 lekë si testament nga i ati -1070 metra katrorë truall në Shkozë dhe 5400 metra katror truall në Linëz dhe Shkozë, testament -Të ardhurat nga paga dhe shpërblime në shumën 2.483.020 lekë -Të ardhurat e bashkëshortes në shumën 1.011.915 lekë -Të ardhurat nga bursa e vajzës nga Bashkia e Tiranës në shumën 45.000 lekë -Pagesë për shlyerje kredie në shumën 58.000 lekë, pagesë shkollimi për vajzën në shumën 4.000 euro, shlyerje detyrimi për blerje makine në shumën 4.000 euro -Bashkëshortja, shtesë llogarie në shumën 213.998 lekë Jozefina Topalli -Paguan shkollën e vajzës dhe jetesën në Strasburg në shumën 1.000.000 lekë -Pakëson një llogari bankare me shumën 2.3 milionë lekë, gjendje në shtëpi shuma prej 1.000.000 lekësh -Blen një apartament në Shëngjin në shumën 3.3 milionë lekë - Të ardhurat nga qiratë në emër të bashkëshortit 12.000 euro -Të ardhurat nga biznesi (bashkëshorti) 1.000.000 lekë -Të ardhurat nga paga si Kryetare e Kuvendit 2.201.149 lekë -Të ardhurat nga dieta faktike e deputetit në shumën 1.117.829 lekë ************************************************************************************************************************ Ministrat "tregojnë" xhepat. Me kredi dhe me më shumë para Beja blen bono thesari, gruaja e Rulit blen tokë në Farkë Dardan Malaj Inspektoriati i Lartë i Deklarimit dhe Kontrollit të Pasurive publikon deklaratat e pasurive të kabinetit qeveritar. Në të janë pasqyruar tw gjitha veprimet që kanë kryer ministrat gjatë gjithë vitit të shkuar. Ministri i Bujqësisë, Jemin Gjana, ka deklaruar shtim llogarie në masën 7500 USD, gjendje e likuiditeteve nga paga në shumën 582.000 lekë. Të ardhurat nga paga e tij janë shënuar 1.954.000 lekë, të ardhurat nga bashkëshortja janë 815.000 lekë, të ardhurat nga vajza janë 157.000 lekë. Gjana ka paguar shlyerje kredie në masën 289.000 lekë, ka paguar për shlyerje apartamenti shumën 4500 euro. Një nga djemtë e ministrit Gjana ka deklaruar blerje apartamenti në shumën 83.850 euro dhe blerje makine "Mazda" në shumën 14.000 euro. Të ardhura nga paga e djalit të parë 732.000 lekë dhe kthim i vlerës së paguar prej 23.000 euro nga zgjidhja e kontratës për blerjen e një banese. Shlyerje kredie nga po ky djalë në shumën 4950 euro, teksa i mbeten edhe 45.000 euro. Djali i dytë ka deklaruar se disponon një apartament me vlerën 94.500 euro dhe të ardhurat e tij nga paga janë 359.000 lekë. Edhe ky djalë ka paguar 4680 euro për të shlyer një kredi. Ministri i Ekonomisë, Genc Ruli, ka deklaruar ndryshim në katër llogari, ku janë shtuar interesat: tek e para janë shtuar 3.075 USD, tek e dyta 6.85 USD, tek e treta 200 euro dhe tek e katërta 369.558 lekë. Në tre llogari të tjera shtimi i interesave është: tek e para 581.881 lekë, tek e dyta 1.801 euro, tek e treta 1.232 USD. Ruli ka shënuar edhe pakësim të likuiditeteve të dhëna për banesë në shumën 40.000 USD. Ruli ka përftuar nga paga si ministër shumën 1.641.581 lekë, nga paga në bordin e zhvillimit të zonave malore 22.000 lekë, nga paga në bordin e fondit shqiptar të zhvillimit shumën 32.042 lekë. Shpërblimet e marra gjatë vitit 2008 janë deklaruar në shumën 99.000 lekë. Paga e bashkëshortes është deklaruar gjatë një viti në shumën 1.518.000 lekë, ndërsa shpërblimet e saj shkojnë 60.000 lekë. Ruli ka mbyllur kredinë e marrë për blerjen e makinës dhe ka shlyer shumën 4.298 euro në një tjetër kredi të marrë për blerje shtëpie. Bashkëshortja e Rulit ka marrë në pronësi tokë për ndërtim në sipërfaqen 612 metra katrorë, Komuna Farkë. Vlera e këtij trualli paraqitet të jetë në masën 30.600 euro. Ministrja e Shëndetësisë, Anila Godo, ka shtuar në një llogari 75.398,70 lekë, në një tjetër llogari ka shtuar 122.123,54 lekë. Të ardhurat nga paga si ministre në shumën 700.090 lekë; nga këshilli i ISKSH shuma 91.108 lekë; nga KALSH 110.000 lekë; nga Komisioni i Luftës kundër Rrezatimit 36.000 lekë. Paga e bashkëshortit është deklaruar 303.305 lekë, të ardhurat nga qiraja e shtëpisë 2.250 lekë. Godo ka shlyer 900 euro për studimet e djalit dhe 1.220 euro të tjera për studimin e djalit tjetër. Godo ka deklaruar shtim depozite në shumën 60.000 euro, shtim i një tjetër depozite në shumën 116.919.35 lekë, shtim depozite në shumën 462 USD dhe shtim në një llogari rrjedhëse në shumën 44.118.62 lekë. Genc Pollo ka deklaruar të ardhurat nga paga vjetore neto si ministër i Arsimit dhe më pas si zv.kryeministër në shumën 1.668.241 lekë; honorare nga kryesimi i Këshillit të Arsimit të Lartë dhe Shkencës në shumën 136.051 lekë. Pollo ka paguar shumën 1642 euro për shlyerje kredie dhe i kanë mbetur pa shlyer edhe 13.800 euro. Bashkëshortja e tij ka shitur një apartament në Kavajë në shumën 38.200 euro, ndërsa ka dhënë 30.000 euro parapagesë për blerjen e një apartamenti po në Kavajë. Në tre llogari bankare të saj ka pasur ndryshime: tek e para janë pakësuar 140.932 lekë, tek e dyta janë shtuar 10681 euro, tek e treta janë shtuar 12265 USD. Tre llogari të tjera kanë ndryshuar si më poshtë: e para pakësim 4622 lekë, e dyta është shtuar me 142.546 lekë, e treta është shtuar me 136.132 lekë. Të ardhura nga paga e bashkëshortes në Gjykatën Kushtetuese janë 1.194.608 lekë, nga mësimdhënia në universitet 93.150 lekë, nga mësimdhënia në Shkollën e Magjistraturës 27945 lekë. Të ardhurat nga mësimdhënia në kurset e formimit profesional 700 euro, të ardhurat nga anëtarësia në KEKT 2084 euro. Të ardhurat nga konsulenca me IOM janë 614 euro, ndërsa rimbursimi i fondit të pensioneve është 12265.36 USD. Dajena Pollo ka paguar shumën 1642 euro si shlyerje kredie, i mbeten edhe 13800 euro pa shlyer. Ministri i Punës, Anastas Duro, ka deklaruar se paga nga funksioni i ministrit ka qenë 473.240 lekë; të ardhurat nga qiraja e shtëpisë në Gjirokastër janë 2700 euro; të ardhurat nga bashkëshortja si pedagoge 200.000 lekë; të ardhurat e djalit si asistent avokat janë deklaruar 210.000 lekë. Është deklaruar shlyerje kredie në masën 150.000 lekë dhe i kanë mbetur pa shlyer 3.850.000 lekë. Ministri i Jashtëm, Lulzim Basha, ka deklaruar të ardhura nga paga si ministër në shumën prej 1.590.924 lekësh dhe të ardhurat nga shpërblimi i fundvitit në shumën 21000 lekë. Të ardhurat e bashkëshortes nga puna në Amsterdam janë deklaruar 29.753,00 euro. Bashkëshortja e Bashës ka shitur një apartament në Durrës me vlerën 45.000 USD dhe ka paguar një pjesë të shumës për blerje apartamenti në Kavajë me 40.000 euro. Ministri i Mbrojtjes, Gazmend Oketa, ka deklaruar fitim nga G+A projekt sh.p.k shumën prej 475.454 lekësh. Të ardhurat si zv.kryeministër dhe si ministër janë deklaruar në shumën 1.827.305 lekë; të ardhurat nga paga e bashkëshortes janë deklaruar 330.960 lekë dhe 11.101 euro. Oketa ka deklaruar shlyerje kredie në masën 7,785.23 euro. Ministri i Drejtësisë, Enkelejt Alibeaj, ka deklaruar një shtim llogarie rrjedhëse në shumën 1.099.506 lekë; një shtim tjetër llogarie në shumën 1.216.094 lekë. Alibeaj ka shitur edhe një autoveturë "Renault" në shumën 250.000 lekë. Të ardhurat nga pagat dhe shpërblimet janë shënuar 1.546.911 lekë; të ardhurat si anëtar i KRRTRSH-së për tre mbledhje janë 54.000 lekë. Pagesa e marrë si anëtar i Këshillit Kombëtar të Punës është 7.000 lekë, ndërsa nga paga si anëtar i KLD-së ka marrë 45.000 lekë. Paga e bashkëshortes për vitin 2008 është deklaruar në shumën 1.545.078 lekë. Ministrja e Integrimit, Majlinda Bregu, ka deklaruar një shtim depozite në shumën 3000 euro; shtim depozite në emrin e saj me 12600 euro. Ajo ka shënuar edhe një pakësim depozite në emrin e bashkëshortit të saj me afërsisht 90.000 euro. Kjo depozitë është shtuar me 41.000 euro dhe është pakësuar më pas me 120.000 euro. Ajo ka deklaruar të ardhura nga paga si ministre shumën 1.750.000 lekë, ndërsa nga paga e bashkëshortit 52.000 euro. Gjendja në llogarinë rrjedhëse në emrin e saj është shtuar me 773.540 lekë, gjendja në një llogari është shtuar me 245.338 lekë, dhe një tjetër llogari është shtuar me 166 euro. Ministri i Financave ka deklaruar shtim në llogarinë rrjedhëse të bashkëshortes në shumën 78.246 lekë; pakësim në një llogari rrjedhëse me 1.000.000 lekë; pakësim në një tjetër llogari rrjedhëse me 1.328.636 lekë; pakësim në një llogari rrjedhëse 1953 euro; shtim depozite në bankë me 4.000.000 lekë. Bode deklaron se është pakësuar edhe borxhi i dhënë nga viti 2000 me vlerën 2.000.000 lekë. Bode ka blerë një apartament në zonën e Plazhit në Qerret-Kavajë të pahipotekuar, me vlerën 2.400.000 lekë. Të ardhurat e tij nga paga, shtesa e shpërblime, janë deklaruar në shumën 1.850.911 lekë, të ardhurat e bashkëshortes janë deklaruar 1.183.453 lekë, ndërsa të ardhurat nga pensioni familjar janë 9672 lekë. Bode ka paguar 126.000 lekë për shlyerje kredie dhe i kanë mbetur edhe 1.898.000 lekë. Ai ka paguar edhe një tjetër kredi në shumën 1.112 euro dhe i kanë mbetur edhe 28.888 euro. Ministri i Arsimit, Fatos Beja, ka deklaruar blerje bono thesari në Bankën e Shqipërisë me emrin Arben Fatos Beja, në shumën 2.610.000 lekë. Paga personale vjetore neto është deklaruar në shumën 1.935.382 lekë, paga vjetore e bashkëshortes është shënuar 467.817 lekë. Të ardhurat nga paga e djalit të parë janë 1.303.893 lekë, ndërsa të djalit tjetër janë 337.510 lekë. Të ardhurat nga universiteti janë 108.000 lekë, ndërsa të ardhurat nga bonot e thesarit janë 192.910 lekë. Të ardhurat nga qiraja e apartamentit në rrugën "Karl Gega" janë deklaruar në shumën 216.000 lekë. Beja ka deklaruar edhe një detyrim për pagesën e apartamentit të blerë në plazhin e Durrësit 10.000 USD, teksa i kanë mbetur pa shlyer edhe 20.000 USD. Ministri i Transporteve, Sokol Olldashi, ka deklaruar shtim pasurie në likuiditete dhe cash në shumën 1.400.000 lekë. Pagesa vjetore për pozicionin ministër, shpërblimi i KRRTRSH-së, shpërblimi i fundvitit si buxhetor dhe dietat në total janë deklaruar në shumën 1.516.608 lekë dhe 700 euro. Pagesa vjetore e bashkëshortes në Universitetin e Tiranës është deklaruar në shumën 1.004.800 lekë, ndërsa pagesa vjetore e bashkëshortes në universitete private është deklaruar 1.718.187 lekë. Olldashi vazhdon të shlyejë kredinë e marrë për blerje apartamenti. Ministri i Brendshëm, Bujar Nishani, ka deklaruar gjendje depozite në "Raiffeisen" në vlerën 5.325 euro. Të ardhurat nga paga e tij si ministër për vitin 2008 janë deklaruar 1.672.254 lekë. Të ardhurat e bashkëshortes nga puna janë 82.860 lekë në muaj, ndërsa të ardhurat si anëtare e bordit të "Posta sh.a." janë shënuar 270.492 lekë në një vit. Të ardhurat nga qiraja e dyqanit në qytetin e Durrësit për vitin 2008 janë deklaruar 660.000 lekë për një vit. Nishani ka paguar për shlyerje kredie në "Raiffeisen" shumën 285.810 lekë dhe i kanë mbetur 4.720.425.86 lekë. Ish-ministri i Mbrojtjes, Fatmir Mediu, ka deklaruar një tërheqje nga llogaria rrjedhëse në "Intesa San Paolo" në shumën 10.000 euro. Gjendja e llogarisë rrjedhëse të pagës së tij është 461.950 lekë, ndërsa gjendja e llogarisë së pagës së bashkëshortes është 204.340 lekë. Të ardhurat nga paga si ministër i Mbrojtjes dhe si deputet i Kuvendit janë shënuar në vlerën 1.525.186 lekë. Të ardhurat e pagës së bashkëshortes janë deklaruar 1.391.429 lekë për vitin 2008. Të ardhurat nga qiraja e banesës në bulevardin "Zhan Dark" për një vit janë 900 euro/muaj për 12 muaj= 10800 euro. Mediu ka shënuar pagesë kredie në BKT (që është maturuar në shtator për 20 vjet, nga 10 vjet që ishte më parë) në shumën 27324,9 euro dhe kanë mbetur pa shlyer 272.675.08 euro. Mediu ka kryer edhe një pagesë kredie në "Raiffeisen" në shumën 308.234 lekë, ndërsa i kanë mbetur pa shlyer 4.134.823 lekë. Fatmir Mediu -Tërheqje nga llogaria në "Intesa San Paolo" në masën 10000 euro -Gjendja e llogarisë së pagës së bashkëshortes 204.340 lekë -Të ardhurat nga paga e tij si ministër dhe deputet 1.525.186 lekë -Të ardhurat nga paga e bashkëshortes 1.391.429 lekë -Të ardhura nga qiraja e shtëpisë në "Zhan Dark" 10800 euro -Pagesë kredie në BKT 27324,9 euro, pa shlyer edhe 272.675.08 euro -Pagesë kredie në "Raiffeisen" në shumën 308.234 lekë, kanë mbetur 4.134.823 lekë Bujar Nishani -Gjendje depozite në "Raiffeisen" në vlerën 5325 euro -Të ardhurat nga paga si ministër në vlerën 1.672.254 lekë -Të ardhurat nga paga mujore e bashkëshortes 82.860 lekë/muaj -Të ardhurat vjetore nga gruaja si anëtare bordi 270.492 lekë -Të ardhurat nga qiraja e dyqanit në Durrës në shumën 660.000 lekë -Pagesë për shlyerje kredie në shumën 285.810 lekë, i kanë mbetur 4.720.425.86 lekë Sokol Olldashi -Shtim pasurie në likuiditete në shumën 1.400.000 lekë -Paga vjetore, shpërblime dhe dieta janë deklaruar 1.516.608 lekë dhe 700 euro -Paga e bashkëshortes në UT është shënuar në një vit 1.004.800 lekë dhe në universitete private 1.718.187 lekë -Vazhdon të shlyejë kredinë e marrë për blerjen e banesës së tij Fatos Beja -Blerje bono thesari në shumën 2.610.000 lekë -Paga personale neto është në shumën 1.935.382 lekë -Paga vjetore e bashkëshortes së tij në shumën 467.817 lekë -Paga vjetore neto e djalit, Arben Beja, 1.303.893 lekë -Paga vjetore neto e djalit, Sokol Beja, 337.510 lekë -Të ardhurat nga universiteti "Marin Barleti" 108.000 lekë -Të ardhurat nga bonot e thesarit 192.910 lekë -Të ardhurat nga qiraja e banesës në shumën 216.000 lekë -Shlyerje pagese për blerje shtëpie në Durrës 10.000 USD, i mbeten 20.000 USD Ridvan Bode -Shtim llogarie rrjedhëse në shumën 78.246 lekë -Pakësim llogarie rrjedhëse me 1.000.000 lekë -Pakësim llogarie rrjedhëse me 1.328.636 lekë -Pakësim në një llogari rrjedhëse me 1953 euro -Shtim depozite në bankë me 4.000.000 lekë -Pakësim i borxhit të dhënë në vitin 2000, në vlerën 2.000.000 lekë -Blerje apartamenti në Kavajë me shumën 2.400.000 lekë -Të ardhurat nga paga e shpërblime 1.850.911 lekë -Të ardhurat nga paga e bashkëshortes janë 1.183.453 lekë -Pagesë për shlyerje kredie 126.000 lekë, mbeten edhe 1.898.000 lekë -Shlyerje kredie në vlerën 1.112 euro, i mbeten edhe 28.888 euro Majlinda Bregu -Shtim depozite në shumën 3000 euro -Shtim depozite në emrin e saj me 12600 euro -Pakësim depozite të bashkëshortit me 90.000 euro -Të ardhurat nga paga personale 1.750.000 lekë -Të ardhurat nga paga e bashkëshortit 52.000 euro -Shtim llogarie në emrin e saj me 773.540 lekë -Shtim llogarie në emrin e saj me 245.338 lekë -Shtim llogarie në emrin e saj me 166 euro Enkelejd Alibeaj -Shtim i llogarisë rrjedhëse në emrin e tij me 1.099.506 lekë -Shtim llogarie rrjedhëse në emrin e tij me 1.216.094 lekë -Të ardhura nga shitje autoveture "Renault" në shumën 250.000 lekë -Të ardhurat nga paga personale 1.546.911 lekë -Të ardhurat nga KRRTRSH (54.000 lekë), nga KLD (45.000 lekë) dhe nga Këshilli i Punës (7.000 lekë) -Të ardhurat nga paga e bashkëshortes janë shënuar në shumën 1.545.078 lekë Gazmend Oketa -Fitim nga G+A projekt sh.p.k në shumën 474.454 lekë -Të ardhurat nga paga si zv.kryeministër dhe ministër në shumën 1.827.305 lekë -Të ardhurat nga paga e bashkëshortes në shumën 330.960 lekë dhe 11.101 euro -Pagesë për shlyerje kredie në vlerën 7,785.23 euro Lulzim Basha -Të ardhura nga paga si ministër në shumën 1.590.924 lekë -Të ardhura nga shpërblimi i fundvitit në shumën 21000 lekë -Të ardhura nga paga e bashkëshortes në shumën 29.753,00 euro -Bashkëshortja ka shitur apartament në Durrës me shumë 45.000 USD -Pagesë kësti për blerje apartamenti në Kavajë në shumën 40.000 euro Anastas Duro -Paga nga funksioni i ministrit në shumën 473.240 lekë -Të ardhura nga qiraja e shtëpisë në Gjirokastër në shumën 2700 euro -Të ardhura nga paga e bashkëshortes 200.000 lekë -Të ardhurat nga paga e djalit në shumën 210.000 lekë -Pagesë për shlyerje kredie në masën 150.000 lekë Genc Pollo -Të ardhurat nga paga vjetore në funksionet që mban në shumën 1.668.241 lekë -Honorare nga kryesimi i Këshillit të Arsimit të Lartë në shumën 136.051 lekë -Shlyerje kredie në shumën 1642 euro, i mbeten pa shlyer 13.800 euro -Shitje apartamenti në Kavajë 38.200 euro, blerje apartamenti në Kavajë 30.000 euro -Pakësim llogarie me 140.932 lekë, shtim llogarie 10681 euro, shtim llogarie 12.265 USD -Pakësim llogarie 4622 lekë, shtim llogarie me 142.546 lekë, shtim llogaria me 136.132 lekë -Të ardhurat nga bashkëshortja: 1.194.608 lekë; 700 euro; 2084 euro, 614 euro -Rimbursim i fondit të pensioneve me 12265.36 USD -Shlyerje kredie në shumën 1642 euro, i mbeten pa shlyer 13800 euro Anila Godo -Shtesë llogarie 75.398,70 lekë, shtesë llogarie me 122.123,54 lekë -Të ardhurat nga paga në punët që ka qenë: 700.090 lekë; nga ISKSH 91.108 lekë; nga KALSH 110.000 lekë; nga Komisioni i Luftës ndaj Rrezatimit 36.000 lekë -Paga e bashkëshortit 303.305 lekë dhe të ardhurat nga qiraja e shtëpisë 2.250 lekë -Studimet e fëmijëve; pagesa në shumën 900 euro dhe 1.220 euro -Shtim depozite 60.000 euro, shtim depozite me 116.919.35 lekë, shtim depozite me 462 USD, shtim llogarie me 44.118.62 lekë Genc Ruli -Shtim llogarie me 3.075 USD, shtim llogarie me 6.85 USD, shtim llogarie me 200 euro, shtim llogarie me 369.558 lekë - Shtim llogarie me 581.881 lekë, shtim llogarie me 1.801 euro, shtim llogarie me 1.232 USD -Pakësim likuiditetesh të dhëna për banesë në shumën 40.000 USD -Të ardhura nga pagat dhe angazhimet publike: 1.641.581 lekë, 22.000 lekë, 32.042 lekë, 99.000 lekë -Të ardhura nga paga e bashkëshortes në shumën 1.518.000 lekë dhe shpërblimet 60.000 lekë -Mbyllje e një kredie për blerje makine dhe shlyerje në shumën 4.298 euro të kredisë për shtëpinë -Bashkëshortja ka marrë në pronësi 612 metra katrorë në Komunën Farkë, në vlerën 30.600 euro Jemin Gjana -Shtim llogarie në masën 7500 USD, gjendje likuiditete 582 mijë lekë -Të ardhurat nga paga e tij 1.954.000 lekë, nga bashkëshortja 815.000 lekë dhe vajza 157.000 lekë -Shlyerje kredie në shumën 289.000 lekë dhe shlyerje apartamenti në shumën 4500 euro -Blerje shtëpie nga djali në shumën 83.850 euro, blerje makine nga djali 14.000 euro -Të ardhura nga paga e djalit të parë 732.000 lekë dhe kthim lekësh nga prishja e kontratës për blerje shtëpie në shumën 23.000 euro -Shlyerje kredie nga djali në shumën 4950 euro dhe i mbeten edhe 45.000 euro -Djali i dytë ka një apartament me vlerën 94.500 euro dhe të ardhurat e tij nga paga 359.000 lekë -Djali i dytë ka paguar për shlyerje kredie shumën prej 4680 eurosh © Gazeta Shqip - 2006-2008 [ Edited Sat Aug 01 2009, 04:48pm ] Ju pershnes tanve. Ju falemnders per shoqnin tuej, e ju prift e mara tanve pa perjashtim. Kam ndryshue shpin, e kam shkue me shpi te ... Me vjen keq po s'kam mundsi me u dukt ma ktej parit. Ju pershnes me mirnjohje e dashamirsi. | ||
Back to top | | ||
L - N |
| ||
![]() Registered Member #1228 Joined: Wed Sep 12 2007, 10:00amPosts: 10623 | Nano blen tokë n'Shkodër dhe dy shtëpi në Durrës Kreu i Partisë Socialiste, Edi Rama, ka deklaruar kursime nga paga në gjendje llogarie në shumën 40.938 lekë dhe shtesë llogarie në bankë nga çmime dhe honorare në shumën 2937 euro. Rama në formularin e deklarimit thotë se ka të ardhurat nga paga vjetore dhe shpërblimet në shumën 1.850.807 lekë. Kryebashkiaku i Tiranës ka shlyer shumën prej 207.173 lekësh si detyrim për likuidimin e kredisë, teksa i mbeten edhe 1.207.859 lekë. Kreu i Lëvizjes Socialiste për Integrim, Ilir Meta, ka shtuar gjendjen e një llogarie bankare me 43.256 lekë, teksa ka gjendje në një llogari 4807 USD. Të ardhurat e Metës nga puna si deputet janë 2.777.566 lekë, ndërsa të ardhurat e bashkëshortes si ish-deputete dhe këshilltare bashkiake e Tiranës janë 1.038.354 lekë. Meta ka paguar shumën 22.000 USD për të shlyer kredinë e blerjes së apartamentit të banimit në Durrës. Bashkëshortja e tij ka një kontratë sipërmarrjeje mbi truallin e deklaruar më parë, mbrapa Doganës së Tiranës, nga e cila përfiton 35% të sipërfaqes së ndërtimit. Kryemadhi ka shtuar edhe në një llogari bankare me shumën prej 40.000 lekësh. Ajo ka edhe një kredi në formën e overdraftit, për garanci nga ana e saj dhe e përdorur nga Drini Kryemadhi në shumën 20.321 euro. Ish-kryeministri Fatos Nano ka deklaruar shtesë në një llogari bankare në shumën 64.896 lekë, një pakësim llogarie tjetër me 59.958 euro. Nano ka deklaruar kontratë sipërmarrjeje për blerjen e dy apartamentesh banimi me sipërfaqe 210 metra katrorë dhe 166 metra katrorë në Durrës, ndërsa shuma e tyre shkon 176.7290 euro. Nano ka hapur një llogari të re në Bankën Amerikane, ku ndodhen 24.884 euro. Në faqen e të ardhurave, ish-kryeministri ka deklaruar pagën në shumën 2.277.702 lekë. Ai ka marrë edhe 134.000 euro si dëmshpërblim nga revista italiane "L‘unita", pas fitimit të gjyqit. Interesat e përftuara nga depozitat janë në shumën 4266 euro. Bashkëshortja e tij, Xhoana Nano, ka deklaruar pakësim llogarie me 250.286 euro, ndërsa ka shënuar kontratë sipërmarrjeje për blerjen e njësisë me sipërfaqe 313 metra katrorë truall në Shkodër me vlerën 266.050 euro. Interesat e saj nga depozitat janë deklaruar në shumën 10040 euro. Djali i ish-kryeministrit Fatos Nano deklaron pasurinë gjithashtu dhe thotë se ka një apartament 134 metra katrorë, që është dhuratë nga nëna dhe babai. Sokol Nano thotë se ka një kontratë sipërmarrjeje me "Sheron sh.p.k." për blerje apartamenti me vlerën 120.000 euro. Si burim i parave paraqitet paga në "Vodafon" dhe konsulenca të ndryshme. Nga të ardhurat prej emigracionit, Sokoli thotë se ka blerë edhe një apartament banimi në Qerret të Kavajës në shumën 2.050.000 lekë, në vitin 2005. Sokoli është gjithashtu ortak i vetëm i aksioneve të "Lollipop promocion", me vlerën 100 lekë. Ai është gjithashtu aksioner në masën 20% i "Llotomania" në shumën 400.000 lekë. Për sa u takon llogarive rrjedhëse, ai ka 1398.66 euro në një të tillë, te tjera ka -503.61 lekë dhe tek e treta ka 68.00 euro. Sokoli ka deklaruar edhe një kontratë huadhënie në shumën 100.000 euro dhe si burim ka të ardhurat nga emigracioni, puna në "Vodafone" etj. Ai ka deklaruar se të ardhurat në total nga emigracioni, puna në vite në "Vodafon" dhe konsulenca të ndryshme ligjore shkojnë në 272.000 euro. © Gazeta Shqip - 2006-2008 Kur e lexova titullin mu dukt si me ken kurjozitet edhe biles te kurjozitetet deshta me fut, ca s'nin njiri, po ky soj robit a din gja kush ca i thot menja me ble tok ne Shkoder, noshta din naj gja qi na rrezikt tjere s'dina, si asht tu ba djali me vajzen e Zotni Berishs [ Edited Sat Aug 01 2009, 05:01pm ] Ju pershnes tanve. Ju falemnders per shoqnin tuej, e ju prift e mara tanve pa perjashtim. Kam ndryshue shpin, e kam shkue me shpi te ... Me vjen keq po s'kam mundsi me u dukt ma ktej parit. Ju pershnes me mirnjohje e dashamirsi. | ||
Back to top | | ||
lissandro |
| ||
The pursuit of Happyness![]() ![]() Registered Member #1963 Joined: Sat Jun 07 2008, 04:27pmPosts: 4764 | Sala ka ikur per lesh rekalama ne parlament Njeriu vlen sa di, e din sa mban mend ![]() | ||
Back to top | | ||
L - N |
| ||
![]() Registered Member #1228 Joined: Wed Sep 12 2007, 10:00amPosts: 10623 | Metamorfoza dhe hipokrizia e një njeriu Nga Skender Minxhozi Në njërin nga blogjet e shumta në internet, aty ku demokracia e fjalës dhe e mendimit gjen formën e saj më ekstreme, zinte vend edhe një koment i një të riu që dukej se shkruante nga jashtë vendit. Në pak fjalë, komenti i tij, i cili nuk e fshihte një notë bezdie ndaj sulmeve që historikisht i janë bërë figurës së Sali Berishës, kryesisht nga populli i së majtës, thoshte se sidoqë të vijë puna, cilido që të jetë fundi politik dhe njerëzor i këtij personazhi dominues në 20 vjetët e fundit, Sali Berisha e ka fituar betejën e vet me historinë. Madje, vazhdonte komenti, edhe egërsia me të cilën kundërshtarët e sulmojnë, kthehet në një moment të caktuar në avantazh për politikanin më jetëgjatë dhe më të palëvizshëm të tranzicionit shqiptar. Kjo është një tezë që ndër vite ka ardhur duke i shtuar përkrahësit e saj. Pas zgjedhjeve të 28 qershorit, nuk është asfare e vështirë të dalësh rrugëve dhe të gjesh njerëz të cilët, ku me dëshirë, ku me një ndjenjë vetëdorëzimi, pranojnë se Berisha “e ka fituar garën”. Jo edhe aq garën me Edi Ramën, sesa garën në vetvete, si nocion i mundjes dhe nënshtrimit të kundërshtarëve. Zgjedhjet e fundit ishin thika me dy presa për Doktorin. Një humbje eventuale në këto votime do të sillte jo vetëm pensionin politik, por ndoshta edhe mjaft halle për të dhe të afërmit e tij. Shumëkush mendon sot se Berisha do të bënte gjithçka që të mos humbte. Ndoshta vërtet ai bëri gjithçka, natyrisht brenda “gardhit” që i lejonte situata e re në të cilën u mbajtën zgjedhjet. Llotaria e votave, në të gjitha kuptimet e mira dhe të këqia të kësaj shprehjeje, e nxorri fitues. Me ndihmën e tjerëve vërtet, por ama fitues. Berisha bëhet gati të nisë mandatin e tij të dytë qeverisës. Ndoshta jo ashtu siç e kishte parashikuar, duke parë se do t’i duhet paterica e Ilir Metës, por gjithsesi shumë më mirë sesa kalimi në një opozitë që do të hapte brenda PD një numër krizash të ngjashme me ato që kalon sot PS. Ky mandat i dytë, i jep mundësinë njeriut që tashmë ka në CV e tij anëtarësimin në Këshillin e Europës, Marrëveshjen e Stabilizim-Asociimit dhe anëtarësimin në NATO, që të synojë heqjen e vizave me vendet e BE dhe më tej edhe hyrjen në Bashkimin Europian. Nëse objektivi i anëtarësimit në BE duket i pamundur gjatë katër vjetëve të ardhshme, ai i liberalizimit të vizave nuk është aspak i tillë dhe me shumë gjasë jep një efekt edhe më të madh pozitiv tek shqiptarët, se vetë hyrja në BE. Kësisoj, njeriu që kujtohej prej kohësh si pjesë e problemit dhe si politikani që së bashku me Fatos Nanon do të hynte në dekadën e dytë të shekullit si një pensionist i thjeshtë, sot gjendet paradoksalisht edhe një herë me duart në pultin e drejtimit të Shqipërisë. Brenda harkut të një dite fatale për opozitën socialiste, më 28 qershor, spektri i hijeve të vjetra të politikës shqiptare është rikthyer më i fortë se kurrë në skenë, duke e shtyrë edhe për shumë kohë çdo projekt të ri politik. Një rrethanë kjo që e bën edhe më therëse humbjen e Edi Ramës në 28 qershor. Sali Berisha ka kohë që ka ndryshuar. Qimen më shumë se zakonin. Qysh në vitin 2005 ai mundi të hyjë në zyrën e kryeministrit, pas tetë vitesh qëndrimi në opozitë, i kamufluar me lëkurën e qingjit të KOP-it. Një tufë djemsh e vajzash të paisur me laptop-e dhe plot tabela e grafiqe të koklavitura, ishin makijazhi më i mirë për liderin e vjetër që po kërkonte të hynte në godinën e shtetit prej nga doli në pranverën tragjike të vitit të largët 1997. Sali Berisha kryeministër mundi kështu ta mbyllë përfundimisht kapitullin e Sali Berishës president. Një metamorfozë e cila gjatë katër vjetëve të fundit ndërtoi pak nga pak mitin e njeriut që kërkonte të fitonte me çdo kusht kohën e humbur, duke investuar në infrastrukturë, shkolla, spitale dhe duke avancuar me axhendën euro-atlantike të vendit. Me fjalë të tjera, një politikan konkret, pozitiv dhe i suksesshëm, që ndërsa kundërshtarët shanin dhe sulmonin, vijonte i qetë të punonte ditën dhe natën. Paçka se shifrat e korrupsionit po e afronin qeverisjen e tij me atë të Nanos, paçka se në Gërdec shpërthente tragjikisht afera e tij e armëve dhe se pesë nga ministrat e tij do të dorëhiqeshin apo i kalonin për hetime drejtësisë gjatë katër vjetëve, për histori të dyshimtë prej disa qindra milion euro. Dukej se kryeministri i vënë përfund në një moment të caktuar nga skandalet, nuk do ta merrte kurrë veten përballë një lideri të ri dhe dinamik si Edi Rama, i cili priste me padurim të merrte në dorëzim çelësat e zyrës së kryeministrit. E megjithatë nuk ndodhi ashtu. Tymi i Berishës ngjitej i drejtë dhe i patrazuar, kurse ditët e punës mbusheshin me gjithfarë shiritash të prerë nëpër inaugurime të qena dhe të paqena, të përsëritura ose jo nëpër ceremoni zyrtare të pasqyruara deri në mërzi nga mediat pro-qeveritare. Mesazhi ishte i qartë: qentë e opozitës le të lehin, karvani ynë shkon drejt Europës. Shqipëria u vesh në blu, miliona euro u kthyen si me magji në flamuj, banera, postera të të gjitha madhësive, një lum parash vërshoi në spote televizive të cilat u tregonin shqiptarëve sesa rrugë, ura, tunele, shkolla dhe projekte gjigande ishin zbatuar në katër vjet në Shqipëri. Një makineri e përsosur në qëllimin e saj: të turbullonte kujtesën e njerëzve dhe të hipnotizonte ata që mund të kishin ende në mendje imazhet e Gërdecit dhe akuzat korruptive të familjes së kryeministrit dhe bashkëpunëtorëve të tij. “Kemi vjedhur por edhe kemi punuar”, ishte deviza që edhe Berisha, si të tjerë para tij, e përdori pa shumë skrupuj gjatë fushatës elektorale. Qeveria në dietë, qeveria e duarve të pastra dhe të tjera broçkulla si këto, ishin hedhur në koshin e harresës. Në axhendën e ditës kishte vetëm një rresht të shkruar: fitore me çdo kusht e zgjedhjeve. Në një pjesë të konsiderueshme kjo mund të shihet sot, kur votimet janë mbyllur, si një histori suksesi. Të paktën në planin politik dhe elektoral. Me këtë strategji të mbarsur me ura, rrugë, shkolla dhe TEC-e, Sali Berisha mundi të presë shiritin e zgjedhjeve me 70 mandate. Aq sa i duheshin për të joshur LSI dhe për t’i dhënë formë një qeverie të re pas zgjedhjeve, rreth stabilitetit të së cilës ka më shumë se një pikëpyetje. Berisha mundi të japë idenë se asgjë s’është e humbur në një ambjent politik si ai shqiptar dhe në një shoqëri e cila është gati të falë me lehtësi gabimet, gafat apo edhe krimet e një përfaqësuesi të lartë politik. Mjafton të dish të devijosh, të shtiresh dhe të transformohesh për së jashtmi. Pikërisht ajo që Sali Berisha di ta bëjë mesa duket më mirë se gjithë të tjerët në 20 vjetët e fundit. Megjithatë ka një element, një detaj dhe një simptomë e cila vazhdon ta tradhëtojë Sali Berishën e sotëm dhe ta mbajë atë të lidhur fort pas së shkuarës. Është një detaj i cili është në gjendje ta rrëzojë të gjithë ngrehinën e suksesit të këtij njeriu që qëndroi në majë të kalit kur të gjithë të tjerët e kishin lënë vrapin. Ky element ka të bëjë me qëndrimin e Sali Berishës ndaj zgjedhjeve. Një qëndrim i cili, siç u provua në 28 qershor, nuk ndryshoi aspak në thelbin dhe në filozofinë e tij makiaveliste, për të fituar me çdo kusht dhe me çdo mjet, të ligjshëm apo të paligjshëm. Berisha i preku edhe kësaj rradhe zgjedhjet shqiptare. Sado që ai bredh rrugëve të Shqipërisë duke lajmëruar “votimet më të mira që janë mbajtur ndonjëherë në vend”, Berisha e ka të pamundur të fshehë ftohtësinë dhe heshtjen me të cilën ndërkombëtarët po shoqërojnë ngjitjen e tij dhe të Ilir Metës në fronin e qeverisjes. Kauza e rilindur politike e Berishës, Nanos e Metës pas 28 qershorit, po ngrihet mbi zjedhje të dëmtuara. Jo si më 1996, pasi nuk është koha dhe nevoja për një shpalosje të tillë force e brutaliteti. Një rezultat milimetrik si ky i zgjedhjeve të fundit mund të përmbyset, ashtu siç u përmbys, me pak “rregullime”. Kjo rrethanë e helmon qeverisjen e re që po del nga një proces zgjedhor, ku Sali Berisha i transformuar, ia la vendin pa shumë elegancë Saliut të vjetër që fle nën parzmoren me stemën e NATO-s që mban veshur kryeministri i sotëm dhe i nesërm i Shqipërisë. Revista “Mapo” © Copyright 2007 tema.al. Ju pershnes tanve. Ju falemnders per shoqnin tuej, e ju prift e mara tanve pa perjashtim. Kam ndryshue shpin, e kam shkue me shpi te ... Me vjen keq po s'kam mundsi me u dukt ma ktej parit. Ju pershnes me mirnjohje e dashamirsi. | ||
Back to top | | ||
Go to page 1 2 3 4 | |