Shkodra -Lajme - Forum - Chat - Muzik - Radio -Video - TV :: Forums :: Temat Shoqërore - Shkencat :: Letersia |
|
<< Previous thread | Next thread >> |
Poezi |
Go to page 1 2 3 ... 26 27 28 | |
Moderators: :::ShkoderZemer, SuperGirl, babo, ⓐ-ⓒⓐⓣ, Edmond-Cela, ::bud::, ~*Christel*~, Al Bundy, :IROLF:, ::albweb::, OLIVE OYL
|
Author | Post | ||
Mir-Shkodrani |
| ||
Djal llokum![]() ![]() Registered Member #657 Joined: Tue Apr 10 2007, 07:01pmPosts: 281 | zgjohem ne mengjes nje heshtje e mallkuar pres me pa durim dashurin te pa harruar lotet me pikojne i vetmuar nga merzija pres me shume malle te vish te puthesh buzet e mia me puthjen qe me dhe loti me pushoj dhe tani nese vdes i gezuar vdes dhe shkoj pran varrit tim kur te kalosh nje puthje te ma dhurosh dhe me puthjen tende ne parajs do me dergosh nga parajsa kur te shikoj perseri loti filloj mos mendo se bie shi ato jane lotet e mi prandej dhe nje puthje ma dhuro qe shiu te pushoj dhe dielli perseri ne ndricoj dhe pastaj do e kuptosh se sa te DASHUROJ [ Edited Tue Jul 28 2009, 05:34am ] Shkoder locja gjithmone ne zemrat tona: ![]() | ||
Back to top | | ||
Mir-Shkodrani |
| ||
Djal llokum![]() ![]() Registered Member #657 Joined: Tue Apr 10 2007, 07:01pmPosts: 281 | kaluan dite kaluan jave kaluan muaj larg te dashures sime me mbuloj vetmia mallkuar cdo ore cdo minut cdo sekond vec per ty mendoj dhe lotet per faqe dote nuk i ndaloj me vetveten flase i heshtur ne vetmi malli me mori per syt e tu te zi gjumi nuk me ze per ty duke menduar ne krahet e nje tjetri te perqafuar te dua me thua me nje buzeqeshje te embel pa pritur hapi syte por ishte nje enderr eshte e kote me per ty te mendoj me drogen e mallkuar mundohem te harroj droge e mallkuar nuk kishe per mua meshire ne moshen me te mire me thua lamtumire 22 vjec me dergove drejt vdekjes qofsh e mallkuar per jete te jetes drejte varrit po me dergojne prinderit e mi po me vajtojne motrat e mia nuk durojne dot vuajne ne zemer qajne me lot edhe pse sme ke dashur eja ne varrim hillma nje grusht dheu per mbi varrin tim ste kerkoj t`me puthesh a`s te keshe meshire por me 2 pika loti t`me thuash LAMTUMIRE. Shkoder locja gjithmone ne zemrat tona: ![]() | ||
Back to top | | ||
Mir-Shkodrani |
| ||
Djal llokum![]() ![]() Registered Member #657 Joined: Tue Apr 10 2007, 07:01pmPosts: 281 | thjeshte hapa kete teme qe te keni mundesi te tregoni talentin tuaj per poezi. flm Shkoder locja gjithmone ne zemrat tona: ![]() | ||
Back to top | | ||
SuperGirl |
| ||
Miss.Felicity!![]() ![]() ![]() Registered Member #514 Joined: Thu Feb 15 2007, 10:58amPosts: 36201 | akaliptos vete i ke ba kto poezite? shume te bukura. mgjate ke dy tema te letersia per krijimtarine tone, mund te shkosh e ta shikosh ![]() xxx Bre mâ zi kem' pun't tue shkue Se kto mend vijn' tue u pakue ka vijn' krenat tue u shtue...(Gj.F.) | ||
Back to top | | ||
Mir-Shkodrani |
| ||
Djal llokum![]() ![]() Registered Member #657 Joined: Tue Apr 10 2007, 07:01pmPosts: 281 | SuperGirl ka shkruar: akaliptos vete i ke ba kto poezite? shume te bukura. mgjate ke dy tema te letersia per krijimtarine tone, mund te shkosh e ta shikosh ![]() xxx po une i kam ber por para ca kohesh se tani nuk shkruaj me poezi. Shkoder locja gjithmone ne zemrat tona: ![]() | ||
Back to top | | ||
Mir-Shkodrani |
| ||
Djal llokum![]() ![]() Registered Member #657 Joined: Tue Apr 10 2007, 07:01pmPosts: 281 | po i kerkova dhe nuk i gjeta dot,jam i ri tek ky forum dhe nuk e kam mesuar akoma tani qe vajta te Letersija i gjeta por cte bej deri sa te mesoj !lol !lol Shkoder locja gjithmone ne zemrat tona: ![]() | ||
Back to top | | ||
SuperGirl |
| ||
Miss.Felicity!![]() ![]() ![]() Registered Member #514 Joined: Thu Feb 15 2007, 10:58amPosts: 36201 | Pa problem naqe, avash avash ![]() ![]() Bre mâ zi kem' pun't tue shkue Se kto mend vijn' tue u pakue ka vijn' krenat tue u shtue...(Gj.F.) | ||
Back to top | | ||
Z. Zamir Kaceri |
| ||
Lumi Dushes![]() ![]() Registered Member #106 Joined: Tue Oct 24 2006, 12:34pmPosts: 1625 | Për here të parë ne chat kur shkova nja dy ore u mendova me iku truni tu mendu ca pseudonimi me vu E kështu filloi chati nicku i parë ishte "veshgjati" Mbas pak e pash se sme shkon e nderrova e vuna "hasan" Po dhe hasan kur e vuna me ecte muhabeti vec me cuna me iku truni duke menu s`dija ca nicku me vu Kohe te gjatë ne chat qendrova njemije emra i nderrova dhe një ditë shum u mendova veten time keshillova A mae hitler te rafte pika këtu ecka vetëm romatika Thashe se mos më shkon ky niku e vuna Hitler_Romantiku Pata shans mbas nja nji ore ne chat zuna nje dashnore nicku i saj ishte Lule_Bore Po jo nuk me pëlqeu fare kishte qenë një katunare s`dinte tjetër vetëm një e dy me sill një fotografi Hajt mo thash po ja baj qejfin ka njerz qe për dashni vdesin jo si une qe per pune nje ore e zuna gocen dashnore. Per scanim shkova ne librari se nuk kisha scanner ne shpi fotografite i skanova edhe goces ja dergova Po me von me zu belaja Gocen e zuni sevdaja Donte te me bante për vete po si ju thash nuk me pelqente AA po se harrova tju them Unë ne Angli kam zan ven Ajo mua me mashtroj Me tha se rrinte ne velipoj Po foton kur e pa nderroj mendje dhe me tha Hitler do të te them diçka Rreth e rreth ma rrotullonte në fund tha ne Londer jetonte. Si gjithmon për kontaktim ajo kishte e-mailin tim Po me von se ca me ngaterronte donte te me telefonte Hajt thash prap po bej nje gabim dhe ja dhashe numrin tim Mu duk vetja krejt rrote se ishte muhabet kot Me ket peshk u merzita dhe kompjuterin e fika Nga qe ishte kohe e mirë dola n`ballkon me pi i birre Sa dola tek dera e ballkonit me ra zilja e telefonit Edhe e keni parasysh e hapa dhe fola anglisht Hello!!! s`foli who is this? Thash do jetë ndonjë psikopat se ishte dhe numer privat Alo! kishte qene ajo He,, me tha,, ckemi mire mu ba drita erresire mu duk vetja ne shkretetire Mir... i thash...ti ca bane mu duk shpia kasaphane Kshu filloi muhabeti qe nuk kishte pik lezeti Telefonin e fika mu rikthye sërish drita E mbylla numrin e vjetër shkova e bleva një tjetër Thashe nga sot mos paca fat ky do jetë numer privat dhe ne chat kur te shkoj nickun thashë do ta nderroj Po mendohesha si ta vej E vuna "kiss_of_the_day" Nga ajo ditë ne chat lash nam u bo chati kasaphane Të gjitha gocat me flisnin mu më thonin: Hi, How are you? Shumë idjota rrinin duke share tregonin veten katunare Operatoret o ban xheloz se u njofta si tip serioz Nuk kishin ca me than po përdit ma banin ban Nje dit I had a fight Me një "Kiss_of _the_night" Kur e pane se sdu me ik me vun ato ne auto kick Thashe ne chat nuk rrihet ma po nuk kisha ca me bo Nderrova nickun se u bo nami dhe e vuna prap "hasani" Nje dite me ftoi njena me tha hajde tek #tirana Aty gjeta nja pese vete tu bo i dor muhabet nuk kaloi as nje ore me vunen operator Mbas ca kohesh e hapen thesin e ma hoqen mua accessin Ai ishte chat gomistash stafi i tije ishte staf sexsistash per arsye personale mu desh me than ca fjale banale Tani me eshte bere zakon dashnoret i beju koleksjon I marr të gjitha perdore momentalisht kam katër dashnore Kjo pra është historia ime me te drejta dhe gabime gjithashtu me shumë shkurtime [ Edited Thu Nov 22 2007, 03:47pm ] Lumi Dushes | ||
Back to top | | ||
Rabije |
| ||
![]() ![]() Registered Member #1168 Joined: Fri Aug 31 2007, 06:36pmPosts: 1371 | hhhahahaha...Dolfi m'ke aj gazit...keke talent i pazbulum Kush s'nigjan nanen, del n'rrug e then kamen | ||
Back to top | | ||
.: Deno :. |
| ||
Larg ...... shume ....![]() ![]() Registered Member #18 Joined: Mon Jul 31 2006, 03:55pmPosts: 1550 | hahahaha .... i madh je ... ste ka kush per zoten ... po pse stregove se ke perdor edhe nickun tim per da dit eeeeeeeeeeeeeeeeee ???? www.JaKuJam.com - JaKuJam.Com - Video shqip ![]() | ||
Back to top | | ||
Z. Zamir Kaceri |
| ||
Lumi Dushes![]() ![]() Registered Member #106 Joined: Tue Oct 24 2006, 12:34pmPosts: 1625 | lene boss se kur kam perdor nickun e jote, asht ba nami, edhe 40 kamsh te kisha ken nuk kisha mujt me i ngi gjithe ato goca qe me flisnin. te gjitha me thoni ku je boss b...dashi. ne nesre kur dola, mora 50 kondoma me vedi, ca me ere limoni e ca me ere sherbeti. [ Edited Thu Nov 22 2007, 07:09pm ] Lumi Dushes | ||
Back to top | | ||
| ||
Larg ...... shume ....![]() ![]() Registered Member #18 Joined: Mon Jul 31 2006, 03:55pmPosts: 1550 | hahahahaha ... e cilat perdore ato me er limoni apo ata me er sherbeti ?! ![]() ![]() www.JaKuJam.com - JaKuJam.Com - Video shqip ![]() | ||
Back to top | | ||
Z. Zamir Kaceri |
| ||
Lumi Dushes![]() ![]() Registered Member #106 Joined: Tue Oct 24 2006, 12:34pmPosts: 1625 | me kishin tepru 2 me ere partagali edhe ato perdora. Lumi Dushes | ||
Back to top | | ||
| ||
Larg ...... shume ....![]() ![]() Registered Member #18 Joined: Mon Jul 31 2006, 03:55pmPosts: 1550 | aa mirball se tkeka ba verdh ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() www.JaKuJam.com - JaKuJam.Com - Video shqip ![]() | ||
Back to top | | ||
ShKoDrAn_NyC |
| ||
>>>>ALBO 4 EVER<<<<![]() ![]() Registered Member #956 Joined: Thu Jul 26 2007, 05:15pmPosts: 4917 | hahahahhahahaha.... Dolfi me ka hedh dekun itesh... bravo... Light travels faster than sound. That is why some people appear BRIGHT until you hear them SPEAK | ||
Back to top | | ||
Z. Zamir Kaceri |
| ||
Lumi Dushes![]() ![]() Registered Member #106 Joined: Tue Oct 24 2006, 12:34pmPosts: 1625 | In the morning ne lendine, mr.wolf ndiqte miss dhine, rendte dhia si veriu, in front of mr.ariu, what is happening misses dhi, mr.wolf want to [shhttt] me, if you want the pallen time, mr.wolf s'te prek dot asnje qime. Lumi Dushes | ||
Back to top | | ||
Z. Zamir Kaceri |
| ||
Lumi Dushes![]() ![]() Registered Member #106 Joined: Tue Oct 24 2006, 12:34pmPosts: 1625 | Manushaqja-Jani Frashri. Nga profesori(Gjini) Manushaqe bukuroshe Pse se ngre kaptinen nalt kur kalon kolegu jot Pse nuk krifesh, pse nuk shnoshesh A si vren shoqet e tua qi i kan vesh corapet rrjet Ene funin kan shkurtu, sisat i kan ngrit perpjete? A spo i vre si pine cinare, neper klube neper klasa Me ner teje se cajn fare per i Gjon qe i can drrasa Kurse ti po rri minume, posi pula qi bon ve Manushaqe e trishtume, pa m'thuj ti, ca keeeeeee? Hajde pra ti shkulim puplat, nga merzia asgjo sdel Bashke me Gjonin puqi pipzat, sepse Gjoni osht gjel Manushaqe bukuroshe, qi lulzon n'ferr, nuk po vi me t'kput, po vi me ta mshtjell Lumi Dushes | ||
Back to top | | ||
ShKoDrAn_NyC |
| ||
>>>>ALBO 4 EVER<<<<![]() ![]() Registered Member #956 Joined: Thu Jul 26 2007, 05:15pmPosts: 4917 | hahahhahahahahahhhaha... te paren e kam dite... ket te dyten hera e pare qe po e ndij... e forte... lol Light travels faster than sound. That is why some people appear BRIGHT until you hear them SPEAK | ||
Back to top | | ||
zjermi |
| ||
![]() ![]() Registered Member #1293 Joined: Mon Oct 01 2007, 04:38amPosts: 2976 | e ka thane gjini te potokallia ti o pellum simbol i paqes, nder shekuj popujt t'kane rrespektu ndalo pak ti n'shkodren teme nje mesazhe urim prej meje me ju dergu. dje prej jush une jam nda ne vend t'huej per me lulzu nje premtim prindve ju kam ba sa te jem gjalle me i nderu! (marre nga ZEST) | ||
Back to top | | ||
Z. Zamir Kaceri |
| ||
Lumi Dushes![]() ![]() Registered Member #106 Joined: Tue Oct 24 2006, 12:34pmPosts: 1625 | Sabrija me Palushin Shkova dje, dola n'pazar shof nji djal sa nji gamar Iher mu duk si ftyr e pame me than t'drejten s'kishte t'shame ishte i gjat edhe i holle me faqe t'kuqe si me ken moll muskuj boll e vjam hic vetlla t'trasha e buzt si vic thash ky engjell do te jet s'do t'jen mashkull i vertet N'biciklet aj per qejf t'vet e un tuj e sodit tan lezet dikur m'pa e u afru -ca pa rrin tha tuj m'shikju? -s'po t'shof ty, i thash me vrap - mu hiq qafet mori zdap, vedja n'qejf te paska hi kujton se tan n'ty jan tuj u shkri - E pse ja?, - tha djali i bots e kamalecin i vuni rrots e prej bicikletet vrap u ul do t'ket than "hajt se rash n'tul". - A s'po te dukem hic i mir mos me ban si vajz e vshtir. Me e dit tha se kush jam o del me mu ose ban bam. - Hejr i thash, e baft zoti se sot po maka mir dhe moti po m'difto iher kush je a punon, po shkoll a ke? -Ti tha keke budallic ca m'duhet shkolla moj llastic Un jam Palushi prej katundit gjithmon n'klas kam ken i fundit kurr s'kam lexu as msu 3 her deri itesh jam dashuru. E kam shpin un me tre kat dashni baj, rresht 3 sahat kam boll lop, dele e dhi axha jem punon n'bashki baba pjek c'do vjet raki e nana c'do vjet ban ka nji fmi Jena t'kapun e me lek plot po t'tham t'drejten se s'ja fus kot mos m'shif kshtu ti n'biciklet se benc kam edhe vet... Lumi Dushes | ||
Back to top | | ||
Z. Zamir Kaceri |
| ||
Lumi Dushes![]() ![]() Registered Member #106 Joined: Tue Oct 24 2006, 12:34pmPosts: 1625 | Ndejta, ndejta edhe e nigjova e me vedi u mrekullova thash, hej o zot si ka mundsi ktij tip me i dhan tan at bukuri e at kry krejt rrumullak me ato buz te kuqe gjak me ja lan mrena krejt bosh vec per plehna, me e marr si kosh. Meqe koh me tret kisha plot thash po prezantohem edhe un sot se ban vaki e i pelqej hajt se ifije edhe po e rrej Se gjysa e rrens asht e vertet e ja fillova edhe un let e let - Mar Palush, ti kjosh me jet se paske ken ti dora vet vec edhe un mangut s'te la se me m'pa jam tan aja gja me flok t'verdha si me ken lesh per c'do nadje ha un pshesh qe m'fryn faqet mi ban me plas e kam barkun si me ken drras jam rrit un, djalo n'malsi boll me qejf kam dal me dhi neper shkamij kam't me jan zgjat e kam shputen si lopat i kam gishtat si kam pulet t'gjat e t'holl e mi m'lojn tulet qe kur veshi minifun s'dijn robt me pa kerkun se vec mu mi ngulin syt e un hic nuk e caj kryt .... Lumi Dushes | ||
Back to top | | ||
Z. Zamir Kaceri |
| ||
Lumi Dushes![]() ![]() Registered Member #106 Joined: Tue Oct 24 2006, 12:34pmPosts: 1625 | Tash ndejt Palushi e e ndigjoi tan ket vashe me te verdhin lesh edhe pse send nuk kuptoi per hater t'saj nis e buzqesh sa mbaroj ajo fjalimin s'la sekondin me kalu Keila n'daç me dite vazhdimin n'biçiklete me ardhe me mu t'çoj te shpija ne t'tretin kat nji panorame qi mos e vet rrime pak e shtrihena rat une mbi ty ti mbi dyshek Se une kot se kam Palush tre sahatshin ta baj tri vjet ta xej trupin si furre me prush shpejt ferlikun me ma pjek kishte mbete çika pa fjale djersa lkuren ja kishte mblu po ça e çoi tane kete djale mu me ardhe me me propozu??? vajza e shkrete s'po u mushte n'frym kishte mbete veç tuj hap syt as me lag buzet s'kishte pshtyme i ishte tha te tane n'fyt ishin rreshk buzet si t'gamarit ne pishe te diellit e te zharit ma ne fund mbasi shtrengohet i jep doren e prezantohet i dashtun Palush tha jam Sabrija hajde m'lyp ma mir te shpia n'daq nrrojm numrat e celularit e te njihena ma persmarit qe psh neser mbasdite ata t'mit dalin shetitje e kena kohe dy tre sahat me u njoft na pak nga pak te shtrati i prindve fillimisht do te diskutojme ma hollesisht e di se ndoshta ti me fol priton ma mir merr me vedi naj condom Lumi Dushes | ||
Back to top | | ||
sunríse |
| ||
![]() ![]() Registered Member #2659 Joined: Wed Feb 18 2009, 12:09pmPosts: 11479 | KUSH E SHTJEN DREQIN NË SHISHE??!! Kot për dreq m’u mbush mëndja, Me shkue të djelën në Shirokë, ¨Vetë i dytë ta merr mendja, Ku atje gjeta edhe shumë shokë. Mrri në vend si për çudi, Buz liqenit piktoresk, N’pikë të vrapit vjen një fëmi, Dhe me pyet: ’’Kujt i thonë këtu emrit Çesk?’’ Unë jam Çesku ç’ka dëshiron? Një zojush po ju kërkon, Pra në kjoftë se ju s’pritoni, Eni shpejt e mos vononi. Ngadalë gocë, prit pak sa të pushoj, Kalo ti, nisu ngadalë, Se edhe unë shumë s’po vonoj, Sa t’i thom Cinit dy fjalë. Ç’dreq do t’ ketë vajza me mue? Miku i im, shok i fëminis, S’di kurrgja me t’diftue. Por ban mirë ti shpejt me u nisë, S’kaloj shumë e unë u gjënda, Para vajzës plot çudi, Ju paraqita me emrin Çesk. Edhe unë tha: ’’Zojush Lili,, si një fëmi, I ngrim mbeta këtu për Zotin, Sa dhe ftyra m’u zverdh krejt, Nuk m’u ndante lodja – lodin.(loti...) I hutum krejt mbeta vetë, M’u ngjeth trupi edhe shpirti, Kur në ftyrë atë e pashë, Si yllë detit ajo ndriti. E n’kambë t’saja i mahnitun rash, Më falni zojush se unë nuk deshta, Plot turp këtë po ju thom, Por m’u kujtue diçka e dreshta. Që ta dini, beqar unë jam, Ah djalë, ç’ka thoni kësi fjalësh? Pse s’deshemi s’bashkut me u la? Më vjen turp zojush pa dasht. M’kujtoheni n’jetë ç’ka kam ba! Po lahena edhe një here s’bashkut, Mandej shtrihena mbi ranishte, U zdesha sa s’më luejtë një pjesë e kapakut. Si hardall para saj djersita, U zhytëm në liqe, Si rikat n’ujë u kënaqshim, Ndigjues qëndrova n’ujë. Për tingujt harmonioz të zojushes, Na ndante ne prej fundit, Dalun ne në breg të liqenit, E në shpinë u shtrim n’ranë. Si dreqi kur del prej ferrit. Me vrull çeli ajo zanë, Beqar that jeni ju djalë? Kështu dukeni n’ftyrë. Prandaj kam një fjalë si për shpejt, Urdhnoni e folni me zanin t’uej të kulluem, Për Zotin, I mrekullueshëm je! Që ja kaloni dhe bilbilit n’fushë. Lëne djalë ti lundrimin, Kur po e lamë sonde takimin? Se përndryshe s’ka takim, Dreq o punë ç’më pushtoi, Më erdhi vedit një ndijesi. Te vorret tona, t’hanën mbrame, Bajmë takimin, Fjala – fjalës ikte era, Pingul dielli ishte lshue. Kaq shumë ne na diqte Sa i thaçë me u çue, Hajde të rrijmë në kabinë, Bisedojmë nja dy – tri fjalë. Po hamë bukë, mandej po rrimë, Pse kaq turp, ti je dhe djalë? Unë s’kam turpë, tashmë u mësova, Me ju me bisedue. Por po më dukesh se je krunde, Dije mirë se s’më rrenë ti mue, Ti je femën e dreqin, E dreqin n’shishe shpejt e fute. Por hala s’ke hasë në njeri, Që ty të njetë, Prandaj mendo mirë para se me bisedue, Kërko njeriun që din me të afrue. Por, po kam frigë e shumë po drue, Se dreqin n’shishe kurr s’ke me vue! [ Edited Fri Sep 25 2009, 08:26am ] Think happy thoughts! ![]() | ||
Back to top | | ||
sunríse |
| ||
![]() ![]() Registered Member #2659 Joined: Wed Feb 18 2009, 12:09pmPosts: 11479 | ![]() nese ka nji puthje te vetme ate do ta ruaj per ty [ Edited Sat Sep 26 2009, 07:33am ] Think happy thoughts! ![]() | ||
Back to top | | ||
☼sunshine |
| ||
(¯`·._.รยภรђเภє._.·´¯)![]() ![]() Registered Member #2555 Joined: Tue Jan 13 2009, 02:25pmPosts: 11539 | PYLLI.... ...I bukur,i madh,i paane, me shfaqet perpara,diku. Gjate rruges se gjate,kaluar, pyll'i gjelber,me kafshe e dru. Mos ndoshta me del Kesulekuqja a ndoshta del ujku i zi. Mos ndoshta me del sorkadhja, a ndoshta thundrak me nje bri? I shoh te gjitha perrallat e gjyshes sime te ndjere. M'i thoshte te gjitha me rradhe e une i perpija atehere... Shkoj shpesh ne pyllin e madh pres mos del nje ujk, nje dre a nje dhi. Gjithmone do vazhdoje kjo vajtje gjith brezat me rradhe do shkojne e pylli i madh i paane perjetesisht,aty do qendroje.... pylli i madh i pa ane , perralle e jetes sone , me hirushe dhe borebardha , me shtrige dhe gjuetar , me zemer emblen kesulkuqe , me aq shume kafshe grabiqare , por ne mes tyre , dhe shume te mire , si majmuni Hirko , lejleku piktor, Arush dudushi , bleta punetore... ![]() * * * O nate e qete... qe xhiron bosh... kur degjon frymemarrjen time.. mos mendo.. te luash muziken tende te vetmis... une veshtroj qiellin.. duke prit mengjesin.. te vallzoj...me diellin... ![]() ![]() | ||
Back to top | | ||
Go to page 1 2 3 ... 26 27 28 | |