Shkodra -Lajme - Forum - Chat - Muzik - Radio -Video - TV :: Forums :: Temat Shoqërore - Shkencat :: Letersia |
|
<< Previous thread | Next thread >> |
Poezi |
Go to page 1 2 3 ... 26 27 28 | |
Moderators: :::ShkoderZemer, SuperGirl, babo, ⓐ-ⓒⓐⓣ, Edmond-Cela, ::bud::, ~*Christel*~, Al Bundy, :IROLF:, ::albweb::, OLIVE OYL
|
Author | Post | ||
sunríse |
| ||
![]() ![]() Registered Member #2659 Joined: Wed Feb 18 2009, 12:09pmPosts: 11479 | Me para mund te blesh nje shtepi, Por jo nje familje. Me para mund te blesh nje ore, Por jo kohen. Me para mund te blesh nje krevat, Por jo gjumin. Me para mund te blesh nje liber, Por jo dijen. Me para mund te blesh nje doktor, Por jo shendetin. Me para mund te blesh nje post, Por jo respektin. Me para mund te blesh gjak, Por jo jeten. Me para mund te blesh sex-in, Por jo dashurine Think happy thoughts! ![]() | ||
Back to top | | ||
sunríse |
| ||
![]() ![]() Registered Member #2659 Joined: Wed Feb 18 2009, 12:09pmPosts: 11479 | Love is the greatest feeling, Love is like a play, Love is what I feel for you, Each and every day, Love is like a smile, Love is like a song, Love is a great emotion, That keeps us going strong, I love you with my heart, My body and my soul, I love the way I keep loving, Like a love I can’t control, So remember when your eyes meet mine, I love you with all my heart, And I have poured my entire soul into you, Right from the very start. Think happy thoughts! ![]() | ||
Back to top | | ||
lissandro |
| ||
The pursuit of Happyness![]() ![]() Registered Member #1963 Joined: Sat Jun 07 2008, 04:27pmPosts: 4764 | choco creamy ka shkruar: Me para mund te blesh nje shtepi, Por jo nje familje. Me para mund te blesh nje ore, Por jo kohen. Me para mund te blesh nje krevat, Por jo gjumin. Me para mund te blesh nje liber, Por jo dijen. Me para mund te blesh nje doktor, Por jo shendetin. Me para mund te blesh nje post, Por jo respektin. Me para mund te blesh gjak, Por jo jeten. Me para mund te blesh sex-in, Por jo dashurine Bravo choco se poezi me vend kjo . :-* Njeriu vlen sa di, e din sa mban mend ![]() | ||
Back to top | | ||
Holly |
| ||
E forte ![]() ![]() ![]() Registered Member #552 Joined: Wed Feb 21 2007, 03:55pmPosts: 9819 | Blerim Kasneci (Lindur më 1977 në Tepelenë) ATDHEU NË RRUDHA Mbas shtegëtimesh të gjata, U ktheva nga udha Gjeta atdheun. Të zhytur në rrudha Zemra rrahu fort Më hipi trishtim Sa shumë është m'plakur atdheu im! Me mall në buzë, dergjen, plakat e urta Me shikimin e tretur Në udhët e gurta Nga shpirti u del I qarë mallkim, Për rrugët e largëta Që vodhën rininë. E KALUARA JONË E kaluara jonë një kujtim i tretur në vite E kaluara jonë, një shtegëtim, një ikje Gjithë mall jemi në pritje Për dashurinë e Atdheut të tretur në vite. Unë jam e kaluara e trishtuar E kaluara gjithë mundim. Rritur në rrugë pa emër Në dhe të huaj në mërgim Unë jam fëmija shtegëtar që kurrë se shijova fëmjërinë Sa shumë jam i malluar Për vendlindjen për shtëpin Unë jam fëmija shtegëtar Që u rrita në mërgim. Sa shumë i malluar Për vendlindjen për shtëpin. * Spend life with who makes you happy, not with who you have to impress * | ||
Back to top | | ||
babo |
| ||
![]() ![]() ![]() Registered Member #587 Joined: Sat Mar 10 2007, 07:01pmPosts: 11127 | Vargje të Bardhyl Londos 30 vjet të kam folur me fjalë biri dhe fjala gjithë dashurinë për ty s’e ka thënë 30 vjet zemra ime ka rrahur për ty dhe prapë gjithë dashurinë s’e ka nxënë 30 vjet ka folur për ty gurgullima e gjakut dhe prapë ka shumë të të thotë gjaku im i nxehtë S’më mjaftokan, jo, 30 vjet që të jem biri yt S’më mjaftokan bile as dy jetë Ja! Nje kitarre degjohet, e tingujt ndan si fllad, ngadale kjo vasha zgjohet t'degjoje at' serenate, e Shkodra ra n' pushim c'ka bahet rrugeve s'din trokit ketu | ||
Back to top | | ||
First Lady |
| ||
![]() ![]() Registered Member #3336 Joined: Wed Sep 23 2009, 03:22pmPosts: 41 | Nje pikez shiu ne qelq ra, si tingull melodie heshtjen ndalon, si rrufe nje mendim ne mendje kalon, drite e bardhe kujtimet ndricon, nostalgjia lehtas shpirtin kaplon, qetesia me s'ekziston, Kete gjendje kush ma shpjegon? Jeta me ka mesuar qe mos ti kushtoj shume vemendje FJALEVE te njerezve, por ti dalloj NJEREZIT ne baze te fjaleve qe ata thone.... | ||
Back to top | | ||
First Lady |
| ||
![]() ![]() Registered Member #3336 Joined: Wed Sep 23 2009, 03:22pmPosts: 41 | O SHPIRT O shpirt i trazuar. C'ke keshtu ti? Si dallget e detit te shumekerkuaren paqe s'gjen. I zymte je, si ditet e gjata me shi, askend prane s'do, asgje boshellekun s' mbush. As fjalet, as heshtja, as zhurmat, as librat, as muzika, as mendimet. O shpirt c'ke ti? Pse pergjigje s'me jep? Hesht dhe vetem hesht. O shpirt fole nje fjale, nje te vetme e thyeje heshtjen e pastaj po deshe serish kthehu Asaj. ![]() Jeta me ka mesuar qe mos ti kushtoj shume vemendje FJALEVE te njerezve, por ti dalloj NJEREZIT ne baze te fjaleve qe ata thone.... | ||
Back to top | | ||
babo |
| ||
![]() ![]() ![]() Registered Member #587 Joined: Sat Mar 10 2007, 07:01pmPosts: 11127 | Agim Doçi Letrës së bardhë Ajo që mbeti gjithë jetën e virgjër Më ra në dorë krejt rastësisht dhe unë rrugaçi i poezive e zhvirgjërova.....përfundimisht Ja! Nje kitarre degjohet, e tingujt ndan si fllad, ngadale kjo vasha zgjohet t'degjoje at' serenate, e Shkodra ra n' pushim c'ka bahet rrugeve s'din trokit ketu | ||
Back to top | | ||
babo |
| ||
![]() ![]() ![]() Registered Member #587 Joined: Sat Mar 10 2007, 07:01pmPosts: 11127 | ÇMENDURI NJERZORE Sa të çmendur janë njerzit!... Dashurohen gjithmonë pas të pamundurës. Dhe pastaj ankohen se janë fatkeqë. Ndoshta do ishte më mirë të bënin zap Çmendurinë e tyre. Ndoshta...po paskëtaj Çfarë mund të mbesë!? Ja! Nje kitarre degjohet, e tingujt ndan si fllad, ngadale kjo vasha zgjohet t'degjoje at' serenate, e Shkodra ra n' pushim c'ka bahet rrugeve s'din trokit ketu | ||
Back to top | | ||
babo |
| ||
![]() ![]() ![]() Registered Member #587 Joined: Sat Mar 10 2007, 07:01pmPosts: 11127 | Nuk kam kohe te merrem me ty... Mjaft më bezdise me xhelozinë tënde! Gjeta pak kohë të ta them ndër sy: Bota ime është më e madhe se çdo dhëmbje Lermë të lutem, nuk merrem dot me ty! Unë vij të përkëdhel e ti kurr nuk ngopesh Ankohesh, psherëtin e pastaj thua: - më ke xhan? Vërtitesh brenda vehtes e prej saj friksohesh Nuk kam kohë të merrem me ty taman! E di se do trishtohesh dhe do kërkosh pardon Por unë e ndjej nga larg, do mbetesh po ajo! Sa më shumë të të dua, ti përsëri dyshon Më ndjek nga pas si hije, pastaj pyet: - a më do!? Tani fli dhe pafsh endrrat më të bukura Unë do vij fshehurazi e të të puth në sy Se lulet mezi presin, mbi to, të ndalet flutura… Ika…sepse nuk kam kohë të merrem me ty! Ja! Nje kitarre degjohet, e tingujt ndan si fllad, ngadale kjo vasha zgjohet t'degjoje at' serenate, e Shkodra ra n' pushim c'ka bahet rrugeve s'din trokit ketu | ||
Back to top | | ||
babo |
| ||
![]() ![]() ![]() Registered Member #587 Joined: Sat Mar 10 2007, 07:01pmPosts: 11127 | Idile vere Shegerti i pemtarit vodhi nji molle Dhe bija e furtarit tinez 'i frangjolle. Ne breg te detit djali kafshon ne curr Mollen e vajza frangjollen me turr Me kambe ne rane 'i mzat pertypet plot shkume E deti me vala lepin bregun ne gjume. Ja! Nje kitarre degjohet, e tingujt ndan si fllad, ngadale kjo vasha zgjohet t'degjoje at' serenate, e Shkodra ra n' pushim c'ka bahet rrugeve s'din trokit ketu | ||
Back to top | | ||
sirena shkoder |
| ||
![]() ![]() Registered Member #3350 Joined: Sun Sep 27 2009, 08:02pmPosts: 163 | LA NOTTE NELL'ISOLA Tutta la notte ho dormito con te vicino al mare, nell'isola. Eri selvaggia e dolce tra il piacere e il sonno, tra il fuoco e l'acqua. Forse assai tardi i nostri sogni si unirono, nell'alto o nel profondo, in alto come rami che muove uno stesso vento, in basso come rosse radici che si toccano. Forse il tuo sogno si separò dal mio e per il mare oscuro mi cercava, come prima, quando ancora non esistevi, quando senza scorgerti navigai al tuo fianco e i tuoi occhi cercavano ciò che ora - pane, vino, amore e collera - ti do a mani piene, perché tu sei la coppa che attendeva i doni della mia vita. Ho dormito con te tutta la notte, mentre l'oscura terra gira con vivi e con morti, e svegliandomi d'improvviso in mezzo all'ombra il mio braccio circondava la tua cintura. Né la notte né il sonno poterono separarci. Ho dormito con te e svegliandomi la tua bocca uscita dal sonno mi diede il sapore di terra, d'acqua marina, di alghe, del fondo della tua vita, e ricevetti il tuo bacio bagnato dall'aurora, come se mi giungesse dal mare che ci circonda. | ||
Back to top | | ||
Engel |
| ||
![]() ![]() Registered Member #2627 Joined: Mon Feb 09 2009, 07:09amPosts: 2846 | Kushtuar Shkodres... sime? Eca kalova neper bote jetova por askund nuk gjeta si token ku lulezova. Eca neper bote Eca ane e mbane por askund nuk gjeta si DIALEKTIN shkodran. Nji toke bujare me zemer krenare me kulture e tradite eshte SHKODRA jone e do t'jet pergjithmone. Eca neper bote Eca ane e mbane por askund nuk gjeta Si POPULLIN Shkodran. Jena popull plot humor Jena popull plot gezim se kur qesh nji shkodran qesh me te dhe shpirti im. Kena ROZAFEN madheshtore qe ne tane Shqipnin na krenon kena male te lart trimerore atje ku dielli perendon, Kena dhe Drinin bashke me Bunen qe ne shpirt na freskon. Ja pra kjo eshte Shkoder Locja nji qytet qe e njohin tane dhe kudo qe te jeni o BIJT e Shkodres mos harroni se jeni 'SHKODRAN' Dashuria esht buka engjejve, therrmiet shpresa njerzimit. | ||
Back to top | | ||
Engel |
| ||
![]() ![]() Registered Member #2627 Joined: Mon Feb 09 2009, 07:09amPosts: 2846 | Shirokes kushtuar Shkodres Shko dallendyshe Udha e mbarë se erdh pranvera, shko, dallëndyshe tu fluturu, prej Misirit n'dhena tjera, fusha e male tue kërkue; n'Shqipni shko, pra, fluturim, shko në Shkodër,n'qytetin tim. Shëndet prej meje të m'i falësh saj shpisë vjetër ku kam le, me ato vende rreth t'përfalesh, ku kam shkue kohën e re; atje shko, pra, fluturim, fal me shndet qytetit tim. Me ato male, me ato kodra, me ato prroje rreth t'përfalesh n'ato fusha që m'ka Shkodra të lulzueme, aty t'ndalesh; tue kndue me ambëlcim, fal me shndet qytetit tim. T'mujsha dhe un' me fluturue dojsha dhe un' me u nisë me ty, dojsha n'Shkodër me kalue, m'e pa prap at'vend me sy! Por... ti shko atje... fluturim e ti qajma fatin tim. Dashuria esht buka engjejve, therrmiet shpresa njerzimit. | ||
Back to top | | ||
Holly |
| ||
E forte ![]() ![]() ![]() Registered Member #552 Joined: Wed Feb 21 2007, 03:55pmPosts: 9819 | Komunikim pa bishta! A ke mujtë me u qua? V´llau Toskë, m´pvetë mua. Mirë vëllamth, po ti? Sot, si më je g´dhi? Ah, të keqen, vëllau, i thëm unë Gegua. Mo bre bacë pashë Besën! Më thot Labi, mua! Qajmë hallet n´teh t´gotës, të vjetrën dhe të renë, ma pret vëllau Toskë: - Kurrë ma mirë s´jem kenë! E t´ja nisëm rrafsh, kuvendimit, shtruar, mirremi vesh bashkë, me gjuhë të njësuar! Ti më the asht hjeshëm, unë të thash është bukur, dialekt i ndjeshëm, i lehtë porsi flutur! Kur ja marrim shtruar, kangës majekrahu, Gegnishte e kulluar, nga zani, qahet ahu! Pastaj të dy bashkë, Polifonisë toskërishte, si n´kohën e lashtë, n´vallen Pogonishte! Kosovari Toskë, si dhe Labi Gegë, i bëri ballë koh´së, ky Trung me dy Degë! N´jug vajti Gjergj Fishta, e n´veri Samiu, fjalët që s´kanë bishta, në një gjuhë i shkriu! Fort mirë e kapë veshi, bukur e shkruan dora, Gegë-Toskë Dialekti, Gjuhë plot Metafora! E tash mbani veshtë, shkurt e shqip bes beli, Gjuha n´shekuj t´leshtë, frytet mirë i vjeli! Reformat, rishikimet, që flitet të fillojnë, Gjuhës, pasurimet, veçsa do ja shtojnë! Iliro-Pellazge, shumë kush po e quan, ne si Gjuhë Standarde, t´pagëzuar e bekuam! Mentor Thaqi 26.06.2010 * Spend life with who makes you happy, not with who you have to impress * | ||
Back to top | | ||
Holly |
| ||
E forte ![]() ![]() ![]() Registered Member #552 Joined: Wed Feb 21 2007, 03:55pmPosts: 9819 | Tonin Nikolli: SI GJETHE Tonin Nikolli: SI GJETHE Une jam si gjethe e brishte, Qe dridhet shpejt nga flladi. Jam si cirke uji, Qe thyhet lehte tek pragu. Jam si vaji i shpirtit, Qe mberrin deri tek loti. Jam si dite-netet, Qe i rrotullon moti. Jam gjitheçka qe thyhet, Jam gjitheçka qe shkrihet. Jam gjitheçka qe bie E perseri ringrihet. Jam si gjithe te gjallet, Jam si gjithe te vdekurit. Trembem le Une jam si gjethe e brishte, Qe dridhet shpejt nga flladi. Jam si cirke uji, Qe thyhet lehte tek pragu. Jam si vaji i shpirtit, Qe mberrin deri tek loti. Jam si dite-netet, Qe i rrotullon moti. Jam gjitheçka qe thyhet, Jam gjitheçka qe shkrihet. Jam gjitheçka qe bie E perseri ringrihet. Jam si gjithe te gjallet, Jam si gjithe te vdekurit. Trembem lehte prej mishit, Nuk thyhem prej hekurit. Une jam si gjethe e brishte, Qe dridhet shpejt nga flladi. Si gjethe qe e merr era, dhe e çon tek pragu... hte prej mishit, Nuk thyhem prej hekurit. Une jam si gjethe e brishte, Qe dridhet shpejt nga flladi. Si gjethe qe e merr era, dhe e çon tek pragu... * Spend life with who makes you happy, not with who you have to impress * | ||
Back to top | | ||
ⓐ-ⓒⓐⓣ |
| ||
![]() ![]() ![]() Registered Member #670 Joined: Sun Apr 15 2007, 12:09amPosts: 24799 | Nice Holly falemners naqe ![]() I care and I wish well! | ||
Back to top | | ||
Holly |
| ||
E forte ![]() ![]() ![]() Registered Member #552 Joined: Wed Feb 21 2007, 03:55pmPosts: 9819 | flm ty a-cat .XX * Spend life with who makes you happy, not with who you have to impress * | ||
Back to top | | ||
Holly |
| ||
E forte ![]() ![]() ![]() Registered Member #552 Joined: Wed Feb 21 2007, 03:55pmPosts: 9819 | ![]() ![]() * Spend life with who makes you happy, not with who you have to impress * | ||
Back to top | | ||
Mbreteresha |
| ||
Love and Peace !!![]() ![]() Registered Member #2649 Joined: Sun Feb 15 2009, 09:55amPosts: 8531 | sa e dhimbshme =(( Nese veprimet e tua , motivojne te tjeret per te jetuar, per te mesuar, per te punuar... ti je nje LIDER !! | ||
Back to top | | ||
Mbreteresha |
| ||
Love and Peace !!![]() ![]() Registered Member #2649 Joined: Sun Feb 15 2009, 09:55amPosts: 8531 | Lere lotin te me pikoj qet, mos me kerko ne ender se smundesh me me gjet. Mos kerko falje se nuk te fal, se cdo gje ka mbaruar. Tash jeto i lumtur me ate qe je fejuar.. Nese me do,ma thuaj te verteten kur ta fali zemren,ta fali edhe jeten. Nese ke zemer ndaje bashke me mua nese ke fjale me thuaj ''TE DUA'' Do te me kerkosh nje dit un do te kem vdekur, do te vish te vari un do te jem tretur.. Do te kerkosh falje po do te them IK, se ti e vrave zemren qe te deshti marezisht.. C'eshte jeta ime tani me se dij c'do gje ma more e me le ne vetmi. Eci me heshtjen ball per ball ceshtje e pavdekshme ja un nje e vdekur e gjalle... Nese dashuria te duket plumb ruaje nje per vete se te duhet per ne fund. Nese je penduar mos mallko fatin se zoti eshte i madh e ta fal mekatin. Do te vij dita kur do te me kerkosh. Do te vij casti kur do te lotojsh. Do te pendohesh per cdo gabim. Por do te jet von o shpirti im.. Se te dua me shtin e kaluara te dua me thot zemra te me duash nuk te detyroj por me duaj aq sa e meritoj.. Ma shuajte driten ma helmove jeten, mi rezove endrat mi humbe shpresat. Me dogje si cigare me hodhe si gur. Ndoshta keto i bere ngase nuk me ke dashur kurrr.. Me mesove te te dua me mesove te dashuroj por kur nuk me mesove mungesen tende si ta perballoj.. ***Vuaj per ty se shum me mungon. Vuaj me shum se kur me provokon cmendem nga xhelozia kur dikush te shikon.. Un te dua ty por ti sme shikon*** Ender jete drit e syve te mi beso te verteten se te dua. Se te dua vetem ti me ka humbur shpresa nuk dij si te ja bej kot me duket jeta pa ty kur jetoj.. ..Trokita ne zemren tende nuk mu pergjigj njeri ate e kishte pushtuar tjeter dashuri. Hape te lutem jam mikja e vjeter nje ze me tha; ishe por sot kam tjeter.... Nese nuk me do me thuaj te largohem un do te kuptoj dhe kur nuk do te afrohem.. Do te kerkoj falje per kohen qe ta mora do te kerkoj falje qe te dashurova*** Ne vendin tim te jesh duhet zemer te kesh un zjarin e kam prek por nuk me ka djeg. Ne zemren tende per mua a ka vend. Ndoshta duhet te pres rend. Jeta eshte dallg qe hidhet ne breg. Jeta eshte si loder qe gjithkush e prek. Jeta eshte ender nje shpres e larget. Jeta eshte dashuri nje bot e zbrazet. A te flet dikush ma embel se une? A te fal dikush lumturi me shume? A te mungon sonte perqafimi im? A mundet dikush te ze vendin tim dy zemra qajn- nje mall e kann, dy sy lotojn- ni gje shiqojn, dy duar ledhatojn-nje shpirt sherojn, dy goja flasin- nje bot e plasin Do te fal per vuajtjet qe mi dhurove Do te fal per lotet qe mi krijove Pore kure sdo ta fal nese zemra jote akoma me dashuron Ateher kure plotsisht une smund te te harroj Qme duhen syt kur nuk shihemi? Qme duhen kembet kur nuk takohemi? Qme duhen krahet kur nuk perqafohemi? Qme duhet zemra kur nuk dashurohemi ??? Nese veprimet e tua , motivojne te tjeret per te jetuar, per te mesuar, per te punuar... ti je nje LIDER !! | ||
Back to top | | ||
babo |
| ||
![]() ![]() ![]() Registered Member #587 Joined: Sat Mar 10 2007, 07:01pmPosts: 11127 | Ja! Nje kitarre degjohet, e tingujt ndan si fllad, ngadale kjo vasha zgjohet t'degjoje at' serenate, e Shkodra ra n' pushim c'ka bahet rrugeve s'din trokit ketu | ||
Back to top | | ||
Mbreteresha |
| ||
Love and Peace !!![]() ![]() Registered Member #2649 Joined: Sun Feb 15 2009, 09:55amPosts: 8531 | Ku isha unë I hodha ujë detit, aty ishte etja I hodha lot zisë, aty ishte pikëllimi I hodha dhe varrit, aty ishte vdekja I hodha erë lules, aty ishte aroma I hodha krah zogut, aty ishte udhëtimi I hodha buzëqeshje dashurisë, aty ishte gëzimi I hodha shpresë ëndrrës, aty ishte jeta I hodha sy jetës, aty ishe ti Të hodha sy ty, aty isha unë Nese veprimet e tua , motivojne te tjeret per te jetuar, per te mesuar, per te punuar... ti je nje LIDER !! | ||
Back to top | | ||
Mbreteresha |
| ||
Love and Peace !!![]() ![]() Registered Member #2649 Joined: Sun Feb 15 2009, 09:55amPosts: 8531 | "Pertej vetes" Askush nuk me mesoi si te marr fryme, Por perseri mora. Askush nuk e mesoi zemren time te rrahi, Por ajo, e beri, dhe nuk reshti per asnjë cast... Unë, besnike e përjetshme e vetvetes... Unë, shoqeruesja e neteve te mia pagjume, Unë, admiruesja e rrezeve te para te mbretit te kuq, Gjithnjë unë, zhytesja e nenujesise... Mikja e shume te tjereve E dashura e askujt... Nese veprimet e tua , motivojne te tjeret per te jetuar, per te mesuar, per te punuar... ti je nje LIDER !! | ||
Back to top | | ||
sunríse |
| ||
![]() ![]() Registered Member #2659 Joined: Wed Feb 18 2009, 12:09pmPosts: 11479 | Kushtuar Shkodres :x Eca Kalova neper bote jetova por askund nuk gjeta si token ku lulezova. Eca neper bote Eca ane e mbane por askund nuk gjeta si DIALEKTIN shkodran. Nji toke bujare me zemer krenare me kulture e tradite eshte SHKODRA jone e do t'jet pergjithmone. Eca neper bote Eca ane e mbane por askund nuk gjeta Si POPULLIN Shkodran. Jena popull plot humor Jena popull plot gezim se kur qesh nji shkodran qesh me te dhe shpirti im. Kena ROZAFEN madheshtore qe ne tane Shqipnin na krenon kena male te lart trimerore atje ku dielli perendon, Kena dhe Drinin bashke me Bunen qe ne shpirt na freskon. Ja pra kjo eshte Shkoder Locja nji qytet qe e njohin tane dhe kudo qe te jeni o BIJT e Shkodres mos harroni se jeni 'SHKODRAN' ![]() [ Edited Tue Jul 20 2010, 11:52am ] Think happy thoughts! ![]() | ||
Back to top | | ||
Go to page 1 2 3 ... 26 27 28 | |