Shkodra -Lajme - Forum - Chat - Muzik - Radio -Video - TV :: Forums :: Temat Shoqërore - Shkencat :: Letersia |
|
<< Previous thread | Next thread >> |
Poezi |
Go to page 1 2 3 ... 25 26 27 28 | |
Moderators: :::ShkoderZemer, SuperGirl, babo, ⓐ-ⓒⓐⓣ, Edmond-Cela, ::bud::, ~*Christel*~, Al Bundy, :IROLF:, ::albweb::, OLIVE OYL
|
Author | Post | ||
- Stella - |
| ||
![]() ![]() Registered Member #3337 Joined: Wed Sep 23 2009, 05:25pmPosts: 5501 | ![]() Sogno felicità piccole e occhi grandi per vederle ♥ | ||
Back to top | | ||
- Stella - |
| ||
![]() ![]() Registered Member #3337 Joined: Wed Sep 23 2009, 05:25pmPosts: 5501 | .![]() [ Edited Sat Feb 02 2013, 03:52pm ] Sogno felicità piccole e occhi grandi per vederle ♥ | ||
Back to top | | ||
SuperGirl |
| ||
Miss.Felicity!![]() ![]() ![]() Registered Member #514 Joined: Thu Feb 15 2007, 10:58amPosts: 36201 | - Stella - ka shkruar: . ![]() Oh ![]() Bre mâ zi kem' pun't tue shkue Se kto mend vijn' tue u pakue ka vijn' krenat tue u shtue...(Gj.F.) | ||
Back to top | | ||
- Stella - |
| ||
![]() ![]() Registered Member #3337 Joined: Wed Sep 23 2009, 05:25pmPosts: 5501 | ![]() [ Edited Mon Feb 04 2013, 10:01pm ] Sogno felicità piccole e occhi grandi per vederle ♥ | ||
Back to top | | ||
- Stella - |
| ||
![]() ![]() Registered Member #3337 Joined: Wed Sep 23 2009, 05:25pmPosts: 5501 | . ![]() Sogno felicità piccole e occhi grandi per vederle ♥ | ||
Back to top | | ||
OLIVE OYL |
| ||
Qukulina![]() ![]() ![]() Registered Member #4115 Joined: Mon Aug 23 2010, 01:29pmPosts: 17082 | “Run my dear, from anything that may not strengthen your precious budding wings. Run like hell my dear, from anyone likely to put a sharp knife into the sacred, tender vision of your beautiful heart.” — Hafiz [ Edited Sat Feb 23 2013, 11:21pm ] ![]() *** I once had a thousand desires, But in my one desire to know you all else melted away. trokit ketu | ||
Back to top | | ||
SuperGirl |
| ||
Miss.Felicity!![]() ![]() ![]() Registered Member #514 Joined: Thu Feb 15 2007, 10:58amPosts: 36201 | Them : Bëj - Oktavio Paz Midis asaj që shoh dhe them, midis asaj që them dhe nuk them, midis asaj që nuk them dhe ëndërroj dhe harroj, poezia. Rrëshqet midis po-së dhe jo-së thotë: atë që une nuk them, nuk thotë atë që une nuk them, ëndërron atë që unë harroj. Nuk është një e thënë, është një e bërë. Është një e bërë që është një e thënë. Poezia thuhet dhe dëgjohet, është e vertetë. Dhe porsa them: është e vërtetë, zhduket. Mos është kështu me të vërtetë? Ide e prekshme, fjalë e paprekshme: poezia shkon dhe vjen midis asaj që është. End pasqyrime dhe i çend prapë. Poezia mbjell sy në fletë, mbjell fjalë në sy. Sytë flasin, fjalët vështrojnë, vështrimet mendojnë. Dëgjoj mendimet, shoh ato që themi, prek trupin e idesë. Sytë mbyllen, fjalët hapen. ![]() Bre mâ zi kem' pun't tue shkue Se kto mend vijn' tue u pakue ka vijn' krenat tue u shtue...(Gj.F.) | ||
Back to top | | ||
- Stella - |
| ||
![]() ![]() Registered Member #3337 Joined: Wed Sep 23 2009, 05:25pmPosts: 5501 | Dritero Agolli© Në vendin tim e në vendin tënd E shpojnë lakrën, i hedhin mënd. Në vendin tim e në vendin tënd Ty të kruhet, tjetrit i dhëmb. Në vendin tim e në vendin tënd Hënën si petull e pjekin në shkëmb. Në vendin tim e në vendin tënd Një i çmendur, një vend e çmënd. Sogno felicità piccole e occhi grandi per vederle ♥ | ||
Back to top | | ||
- Stella - |
| ||
![]() ![]() Registered Member #3337 Joined: Wed Sep 23 2009, 05:25pmPosts: 5501 | ![]() Sogno felicità piccole e occhi grandi per vederle ♥ | ||
Back to top | | ||
- Stella - |
| ||
![]() ![]() Registered Member #3337 Joined: Wed Sep 23 2009, 05:25pmPosts: 5501 | ![]() Sigurisht që gratë i përkasin një rrace tjetër. Me një shikim si të Barbit, me njeriun e gabuar në krahë, të dashuruara pas një maceje apo të tradhtuara nga hija e lumturisë, të braktisura në një cep.. apo të lënduara prej një dhimbje të papritur, ndalojnë një moment për të qarë, pastaj ngren kokën dhe vazhdojnë rrugën. * Antonello De Sanctis Sogno felicità piccole e occhi grandi per vederle ♥ | ||
Back to top | | ||
- Stella - |
| ||
![]() ![]() Registered Member #3337 Joined: Wed Sep 23 2009, 05:25pmPosts: 5501 | Do te te dergoj nje puthje me eren e di qe do ta ndjesh, do kthehesh pa me pare por une do te jem aty. Jemi bere nga e njejta substance me te cilen jane bere endrrat. Do te doja te isha nje re e bardhe ne nje qiell pafund, per te te ndjekur kudo e dashururar ne cdo moment. Nese je nje enderr mos me zgjo, do doja te jetoja ne frymemarrjen tende. Nderkohe qe te shoh vdes per ty. Endrra jote do jete te me enderrosh mua. Te dashuroj sepse te shoh te reflektuar ne gjithcka qe eshte e bukur. Me thuaj ku je sonte akoma ne endrrat e mia? Ndjeva nje perkedhelje ne fytyre arriti deri ne zemer. Do doja te arrija deri ne qiell dhe me rrezet e diellit te shkruaja te dashuroj Do doja qe era te frynte cdo dite midis flokeve te tua per te ndjere edhe nga larg aromen tende! Do doja te beja me ty ate cka pranvera ben me qershite! * Pablo Neruda - Puthja Sogno felicità piccole e occhi grandi per vederle ♥ | ||
Back to top | | ||
- Stella - |
| ||
![]() ![]() Registered Member #3337 Joined: Wed Sep 23 2009, 05:25pmPosts: 5501 | Perendim Shkodre - Pjaver Kroni Djaloshi dhe stoli po rrinin bashke si cdo pasdite ne ate park, gati te boshatisun rreth asaj ore te paplote. Minutat kishin mbete duke vrejt qiellin e kuqrremte qe me nje hane te bardhe ne dore filloi me pikturu nje nate te stolisun me pranvere. Aromat leshonin lulet e banin qe bari te profumonte bli, blini karajfila, e drandofillet arome e saj. Por nata po e gjente si mengjeset me te njejten mungese, djalin e stolit me nje vend mangut. Vajza po perfundonte gjiron e saj andej pari, krejt padashje, si cdo lindje perendimi tjeter. Nata po habitej si mgjeset, ajo gjithmone e ma te bukur. Ishte nje perendim Shkodre ne fakt. Dy shikimet u kryqezuan po si pernate, por kete here vertet ngaterrueshem ne piken e vet te vetme te universeve qe u takuan ne nyjen te cilen tashma dy zemra e kishin lidhe keqas. Ate moment, edhe ora u ndal bashke me perendimin. Ylli i pare qe sapo kishte nxjerr kryt ne balkon te asaj mbramjeje te dehun, u ba gati te binte pa dale akoma mire. Pa thane asnje fjale, heshtjet e tyne u afruan te merrnin fryme ne njena tjetren. Gishterinjte e djalit u bane fllad qe perkdheli floket e vajzes te ram percart ne supet sa duhej te njoma nga freskia e brishtesise se saj. Frymet rrahnin ma shpejt se zemrat, deshirat kishin braktise friket e syte u mbyllen per te hek turpin e dridhjeve te buzeve qe u afruan sikur ta njihnin nje jete pritje, rrugen deri ne puthje te shpirtrave. Perendimi , parku dhe stoli nuk u çuditen aspak per yllin qe u rrezu...fundja, ra gezueshem. Ishte nje gja qe do te ndodhte … ne piken e vet te vetme … te dy universeve te destinume me u taku ne nyjen qe ngaterruan padashje, dy zemra. Ishte perendim Shkodre.. Ate mbremje, hana shenoi nje yll ma pak e Shkodra nje dashni ma shume. Sogno felicità piccole e occhi grandi per vederle ♥ | ||
Back to top | | ||
- Stella - |
| ||
![]() ![]() Registered Member #3337 Joined: Wed Sep 23 2009, 05:25pmPosts: 5501 | Robert Shvarc Syt’ e tu e dashtun, janë të përlotun. Sytë e tu, e dashtun më hapin një botë të tanë Që e kam andrruem, por nuk e paskam njoftun, Syt’ e tu, e dashtun që tash i kam aq pranë ... Në shregull shpresash të marra jam kotun, Maleve të nalta, që puthen me qiejt, jam ngjitë Dhe greminave të thella, ku lëvrijnë kaçamijt’ e krimbat kam rrëshqitë. Dhe kam vra, sepse kam dashunue, Dashuninë që s’ishte dashuni. Dhe kam pëmbysë me hov të çmendun Kështjella fantazish që kisha ngrefun Në trunin tem të smuet e n’zemrën teme t’lodhun Për me gjetë ndër mija sy, dy sy, e dashtun, si tuejat, të përlotun.. Sogno felicità piccole e occhi grandi per vederle ♥ | ||
Back to top | | ||
SuperGirl |
| ||
Miss.Felicity!![]() ![]() ![]() Registered Member #514 Joined: Thu Feb 15 2007, 10:58amPosts: 36201 | Wonderful! Bre mâ zi kem' pun't tue shkue Se kto mend vijn' tue u pakue ka vijn' krenat tue u shtue...(Gj.F.) | ||
Back to top | | ||
SuperGirl |
| ||
Miss.Felicity!![]() ![]() ![]() Registered Member #514 Joined: Thu Feb 15 2007, 10:58amPosts: 36201 | Nëse dhomat e shpirtit tim do vizitoje Çfarë pretendon se do shikoje? Cilin përbindësh mendon se fsheh? Po të zhgënjej, por nuk më njeh. Nuk ka nevojë për të trokitur. Hyr, shih, kërko, mbet e habitur Mure të zbrazët lyer pa ngjyra Fotografi, por pa fytyra Diku e hedhur afër shtratit Është nje kuti e tersit, fatit E mbushur plotë është me kujtime. Brenda gjithë historia ime. Janë fjalët që kam thënë aty, gjithkush që njoha, perfshi ty. Gjithcka që bëra, e ç’veç ëndërrova Vendet ku shkela, ku jetova. Janë zënkat tona dhe mërite Janë puthjet netëve pa dritë Veset e mia që aq urreve Mërgimi i ngadaltë i reve. Dënimet që vuajta për ty Herët kur s’të pash ne sy Jetët qe pa ty jetova. Të tjera femra që dashurova Janë dhe sekretet që s’të kam thënë E amanetet që kam lënë Fëmijet që kurrë nuk më lindën Epshet që vrava se nuk mu bindën Ka letra, që për ty i shkrova Në zarfet që kurre nuk dërgova E nëse gjithcka përmbys do kthesh Sekretin më të madh do gjesh Se e kam fshehur në fund fare. Po nuk e pe, s’ke pare gjë fare. Nxirre mes duarsh në shtrëngim. K’të më të shtrenjtin sendin tim. Balsamin që plagët shëronte, kur kjo djall jete më kafshonte. Para fytyrës ngadalë afroje. Dhe mbylli sytë, pastaj zbuloje. E kur ngadalë ta kesh zbuluar. Veç një pasqyrë do gjesh në duar. Do shohësh veten, reflektim. Se ishe ti thesari im. |Charles Baudelaire| Bre mâ zi kem' pun't tue shkue Se kto mend vijn' tue u pakue ka vijn' krenat tue u shtue...(Gj.F.) | ||
Back to top | | ||
- Stella - |
| ||
![]() ![]() Registered Member #3337 Joined: Wed Sep 23 2009, 05:25pmPosts: 5501 | Se mi tornassi questa sera accanto solo per un attimo... quando il sole rosso dal sonno si appoggia stanco alle montagne, per dirti quanto buio è il mondo. Mi ritroverai a piangere con gli occhi chiusi stretti...come le rondini del mare... Mi basterebbe che tu fossi vivo,vivo come le rapide del fiume in prossimità di una cascata per poter rivedere te e il mondo come lo vedevi tu.... Lucia Lambiase ![]() Sogno felicità piccole e occhi grandi per vederle ♥ | ||
Back to top | | ||
666 |
| ||
![]() ![]() Registered Member #5114 Joined: Sun Jul 08 2012, 09:45pmPosts: 1026 | meqenese jena ne kohe fushatash S’gjen dhimbje më të madhe në ke parë Njerinë e ndershëm në mjerim e vaj, Tek lutet i përulur, zemërvrarë ndihmë e shpresë pret nga maskarai.” Dritero Agolli Touch screen phones piss me off | ||
Back to top | | ||
- Stella - |
| ||
![]() ![]() Registered Member #3337 Joined: Wed Sep 23 2009, 05:25pmPosts: 5501 | Koha qenka largesia me e madhe E njeriut me veten, me boten, me deshiren Koha, kjo lende prej endrre Qe ndricon shpresat me zjarrin e frikes. Nuk ja dalim dot ndryshe: jemi denuar te jemi Te lumtur ne breg kujteses, te perkohshem Ne zemer te perjetesise. Nese te jap nje dite – kam nevoje per nje jete Nese me jep nje jete – ma fal dhe nje dite... Koha matet me zemer, jo me sy... - Alban Bala - Sogno felicità piccole e occhi grandi per vederle ♥ | ||
Back to top | | ||
- Stella - |
| ||
![]() ![]() Registered Member #3337 Joined: Wed Sep 23 2009, 05:25pmPosts: 5501 | Mesova se... Nje dite mund te jete me e rendesishme se disa vjet se bashku. Se mund te bisedosh me yjet. Se mund te rrefehesh tek hena. Mund te udhetosh ne pafundesi. Se eshte e shendetshme te degjosh fjale te kendshme. Edhe te jesh i sjellshem, i ben mire shendetit. Se eshte e nevojshme te enderrosh. Mund te jesh femije tere jeten. Se kuptimi i jetes eshte liria Se Zoti nuk te ndalon asgje ne emer te dashurise. Se te gjykosh nuk ka rendesi kur ne vertete e rendesishme eshte vetem paqja e brendshme. Dhe ne fund kam kuptuar...se nuk duhet te jete vdekja ajo qe duhet t'ju beje te kuptoni rendesine e jetes. - William Shakespeare Mrekulli! ![]() [ Edited Wed May 29 2013, 01:31pm ] Sogno felicità piccole e occhi grandi per vederle ♥ | ||
Back to top | | ||
OLIVE OYL |
| ||
Qukulina![]() ![]() ![]() Registered Member #4115 Joined: Mon Aug 23 2010, 01:29pmPosts: 17082 | OHH SA TBUKRA SA TBUKRA SA TBUKRAAAAAAA ![]() *** I once had a thousand desires, But in my one desire to know you all else melted away. trokit ketu | ||
Back to top | | ||
- Stella - |
| ||
![]() ![]() Registered Member #3337 Joined: Wed Sep 23 2009, 05:25pmPosts: 5501 | OLIVE OYL ka shkruar: OHH SA TBUKRA SA TBUKRA SA TBUKRAAAAAAA Fantastike ![]() Sogno felicità piccole e occhi grandi per vederle ♥ | ||
Back to top | | ||
babo |
| ||
![]() ![]() ![]() Registered Member #587 Joined: Sat Mar 10 2007, 07:01pmPosts: 11127 | Si t'ia bej? --Sergey Essenin Si t'ia bej , e pyeta sarafin Ne mengjes, kur theva ca para Si t'i them me embelsi "te dua" Ne Persishte te bukures Lejla? Perseri e pyeta sarafin lehte e lehte, porsi fllad pastaj Po te perendishme fjale "puthje" Ne Persishte, si t'ja shqiptoj asaj? Si t'ia bej , e pyeta se fundi Edhe zemra gati sa s'me la Si t'i them "je e imja , vetem e imja" Ne Peresishte te bukures Lejla? C'mu pergjegj sarafi shkurt e prere Dashurine fjalet s'e tregojne dashurine e thone vetem dridhjet Syte si rubin kur vezullojne Sa per puthjen , as ajo s'do fjale Puthja s'eshte nje mbishkrim mbi varr Puthja leshone ere trendafili Petalet tek i shkrin te buzet zjarr Dashuria s'dihet se c'te sjell Gaz a helm ,duro e mos u ndjej "Imja je " kete e thone duart ferexhene kur e flakin tej ------------------------------- [ Edited Wed May 29 2013, 05:42pm ] Ja! Nje kitarre degjohet, e tingujt ndan si fllad, ngadale kjo vasha zgjohet t'degjoje at' serenate, e Shkodra ra n' pushim c'ka bahet rrugeve s'din trokit ketu | ||
Back to top | | ||
- Stella - |
| ||
![]() ![]() Registered Member #3337 Joined: Wed Sep 23 2009, 05:25pmPosts: 5501 | - Dust if you must - Rose Milligan ![]() [ Edited Fri May 31 2013, 02:04pm ] Sogno felicità piccole e occhi grandi per vederle ♥ | ||
Back to top | | ||
SuperGirl |
| ||
Miss.Felicity!![]() ![]() ![]() Registered Member #514 Joined: Thu Feb 15 2007, 10:58amPosts: 36201 | aww stella para da ditsh e kam lexu iket, mka met ne mendje ![]() e mrekullushme! Bre mâ zi kem' pun't tue shkue Se kto mend vijn' tue u pakue ka vijn' krenat tue u shtue...(Gj.F.) | ||
Back to top | | ||
- Stella - |
| ||
![]() ![]() Registered Member #3337 Joined: Wed Sep 23 2009, 05:25pmPosts: 5501 | SuperGirl ka shkruar: aww stella para da ditsh e kam lexu iket, mka met ne mendje ![]() e mrekullushme! Yepp..da poezi jan ushqim per shpirtin krejt ![]() Sogno felicità piccole e occhi grandi per vederle ♥ | ||
Back to top | | ||
Go to page 1 2 3 ... 25 26 27 28 | |