Shkodra -Lajme - Forum - Chat - Muzik - Radio -Video - TV :: Forums :: Temat Shoqërore - Shkencat :: Letersia |
|
<< Previous thread | Next thread >> |
Poezi |
Go to page 1 2 3 ... 26 27 28 | |
Moderators: :::ShkoderZemer, SuperGirl, babo, ⓐ-ⓒⓐⓣ, Edmond-Cela, ::bud::, ~*Christel*~, Al Bundy, :IROLF:, ::albweb::, OLIVE OYL
|
Author | Post | ||
SuperGirl |
| ||
Miss.Felicity!![]() ![]() ![]() Registered Member #514 Joined: Thu Feb 15 2007, 10:58amPosts: 36201 | Gjithmone m'shijon ikja poezi ![]() Mos u ngrys prej dëshpërimit, Nëse jeta të gënjen Hesht në dit'n e mundimit Rishtaz ditë e gazit vjen Zemra me të ardhem rron Nga e sotmja shqetësohet Kur gjithçka papritur shkon Për të shkuarën mallohet. Dhe zemra rrek e ngazëlluar Sepse për të u ngjallën sot Hyjni, e vjershë e frymezuar Dhe jetë e dashuri e lot. | Aleksandr Sergeevič Puškin | Bre mâ zi kem' pun't tue shkue Se kto mend vijn' tue u pakue ka vijn' krenat tue u shtue...(Gj.F.) | ||
Back to top | | ||
SuperGirl |
| ||
Miss.Felicity!![]() ![]() ![]() Registered Member #514 Joined: Thu Feb 15 2007, 10:58amPosts: 36201 | Nje cigare... njezet vete na ishim, njezet vete ushtare, nje cigare kishim, kush ta pije ma pare? dielli na pervelonte, etja na kish tha, nga cigarja s'donte asnjeri me u nda... Me nji za vendosem te hedhim lotori, Nik asht perralle, vellezen, Mos t'ju vije çudi. Ne leter kush te shkruente emnin ma hyjnor, atij do ja leshonim cigaren ne dore... Mue me qeshi fytyra, gjeta emnin "nane" mendova, cigaren mue do ma lane! U lexuen letrat, Nuk kisha fitue, nga njezet, tetembelljete "nane" kishin shkrue... Shikuem njeni-tjetrin, fytyrat shprehnin mall, cigaren e ndezem, e thithem me radhe. Dielli ma s'pervelonte, etjen lame ne nje ane, zemrat na i shendonte emni i dashun... "nane"... Fadil Kraja ![]() Bre mâ zi kem' pun't tue shkue Se kto mend vijn' tue u pakue ka vijn' krenat tue u shtue...(Gj.F.) | ||
Back to top | | ||
- Stella - |
| ||
![]() ![]() Registered Member #3337 Joined: Wed Sep 23 2009, 05:25pmPosts: 5501 | SuperGirl ka shkruar: Nje cigare... njezet vete na ishim, njezet vete ushtare, nje cigare kishim, kush ta pije ma pare? dielli na pervelonte, etja na kish tha, nga cigarja s'donte asnjeri me u nda... Me nji za vendosem te hedhim lotori, Nik asht perralle, vellezen, Mos t'ju vije çudi. Ne leter kush te shkruente emnin ma hyjnor, atij do ja leshonim cigaren ne dore... Mue me qeshi fytyra, gjeta emnin "nane" mendova, cigaren mue do ma lane! U lexuen letrat, Nuk kisha fitue, nga njezet, tetembelljete "nane" kishin shkrue... Shikuem njeni-tjetrin, fytyrat shprehnin mall, cigaren e ndezem, e thithem me radhe. Dielli ma s'pervelonte, etjen lame ne nje ane, zemrat na i shendonte emni i dashun... "nane"... Fadil Kraja ![]() Sa e bukur,Super! U knaqa! ![]() Sogno felicità piccole e occhi grandi per vederle ♥ | ||
Back to top | | ||
- Stella - |
| ||
![]() ![]() Registered Member #3337 Joined: Wed Sep 23 2009, 05:25pmPosts: 5501 | Njerzit qe duan te tjeret... Njerzit qe duan te tjeret, jane bukuria njerzore e planetit tone, njerzit qe duan tjeret jane shpresa e botes! Se kane vendosur zemren ne timon te jetes se tyre, Se jane miresia per te cilen kane nevoje njerzit e mire jane ato qe percjellin me ndjenjen e tyre: paqe, veshtrim per te pare gjithmone para e siguri, jane ato me pare se ne problemet e tyre zhyten ne te tjereve, qe sakrifikojne kohen per te tjeret, e ndjehen te lumtur, qe dine te kuptojne, te falin dhe te vene vehten ne rolin e tjetrit, Njerzit qe duan te tjeret nuk bejne gje tjeter: veçse ne heshtje te thone: dua te vdes per ty, e ti nuk mund te besh ndryshe, veçse te pergjigjesh, po ne heshtje: dua te vij dhe une atje ...pas teje! Petrit Sulaj [ Edited Tue Dec 03 2013, 01:16pm ] Sogno felicità piccole e occhi grandi per vederle ♥ | ||
Back to top | | ||
OLIVE OYL |
| ||
Qukulina![]() ![]() ![]() Registered Member #4115 Joined: Mon Aug 23 2010, 01:29pmPosts: 17082 | lexova ikyt prej nji vajzes te nji faqe e me pelqej thash po e ndaj me lexuesit e te forumit Po t’a tham ... Ndjehem e lodhun … e po t’a tham! ato sekonda qe s’po dine me plotsu kurr oren … ato ore... kurr muejin...e ato muej... kurr ty ... .................................................................... Hjedhi ato sy ne pus e shikjo deri ku ka’ mrrite deshprimi ... qi po due me i mbyte zanin nen uje ... Hjedhi ato drita qi kndon se ke’ ... e dallo skeletin tem t’thyem brijsh ... ku mishin ja hangra vedit per te ti ... E ti nuk e ndjeve as eren e gjakut , nderkohe qe me pende e pupul ... hidhshe vargje prej tij t’lindun ... ...................................................................... M’ndig’jo ... se syte e mij nuk munden me pa’ per te dy... e ne t’tuejt me gjete asgjane... qi po don me i g’ja’ dashnise ... porse e padite tesha e holle qe perdridhet ... neper drit-hijet e fotokopjes ... t’vertetes... .................................................................... Shtyej ma’ndej... e m’ban vend n’zemren tande ... aty te qoshja jeme ...ku gjithmone kjesh ... e m’len t’rrezatoj ... nepermjet t’cameve t’syve tuej t’pa boje... e bashke t’vrapojme neper trupin e njoftun... qi na m’shtjelle me vedin tone... t’harruem kohet ... Leticia G ![]() *** I once had a thousand desires, But in my one desire to know you all else melted away. trokit ketu | ||
Back to top | | ||
- Stella - |
| ||
![]() ![]() Registered Member #3337 Joined: Wed Sep 23 2009, 05:25pmPosts: 5501 | Anche tu sei l’amore. Sei di sangue e di terra come gli altri. Cammini come chi non si stacca dalla porta di casa. Guardi come chi attende e non vede. Sei terra che dolora e che tace. Hai sussulti e stanchezze, hai parole - cammini in attesa. L’amore è il tuo sangue - non altro. I mrekullushmi,Cesare Pavese. Sogno felicità piccole e occhi grandi per vederle ♥ | ||
Back to top | | ||
- Stella - |
| ||
![]() ![]() Registered Member #3337 Joined: Wed Sep 23 2009, 05:25pmPosts: 5501 | Sarei già andato lontano, tanto lontano quanto è grande il mondo, se non mi trattenessero le stelle che hanno legato il mio al tuo destino, così che solo in te posso conoscermi. E la poesia, i sogni, il desiderio, tutto mi spinge a te, alla tua natura, e dalla tua dipende la mia vita. Goethe * * * * Do t'kishe ik shum lerg, aq lerg sa asht e madhe bota, po te mos m'kishin ndalu yjet qe kan lidh te temin me te tandin fat, kshtu vetem ne ty mund t'njihem. Dhe poezia,andrrat,deshira, cdo gja me shtyn te ti,te natyra jote, e prej tandes varet jeta jeme. ![]() Sogno felicità piccole e occhi grandi per vederle ♥ | ||
Back to top | | ||
- Stella - |
| ||
![]() ![]() Registered Member #3337 Joined: Wed Sep 23 2009, 05:25pmPosts: 5501 | ![]() Dopo tanta nebbia a una a una si svelano le stelle Respiro il fresco che mi lascia il colore del cielo Mi riconosco immagine passeggera presa in un giro immortale. Sereno, Giuseppe Ungaretti Sogno felicità piccole e occhi grandi per vederle ♥ | ||
Back to top | | ||
SuperGirl |
| ||
Miss.Felicity!![]() ![]() ![]() Registered Member #514 Joined: Thu Feb 15 2007, 10:58amPosts: 36201 | - Stella - ka shkruar: ![]() Dopo tanta nebbia a una a una si svelano le stelle Respiro il fresco che mi lascia il colore del cielo Mi riconosco immagine passeggera presa in un giro immortale. Sereno, Giuseppe Ungaretti Sa fantastike. E perdora si caption per nji foto ne fb ![]() Bre mâ zi kem' pun't tue shkue Se kto mend vijn' tue u pakue ka vijn' krenat tue u shtue...(Gj.F.) | ||
Back to top | | ||
- Stella - |
| ||
![]() ![]() Registered Member #3337 Joined: Wed Sep 23 2009, 05:25pmPosts: 5501 | Stelle cadenti Stelle cadenti raccolte in una botte di vino a metà bevute dal desiderio espresso di prati sconfinati dove cielo è tramonto e io ti bacio mio sogno dalle labbra più morbide e rosse da mordere quando mi chiedi se sono felice ![]() Carlo Bramanti Sogno felicità piccole e occhi grandi per vederle ♥ | ||
Back to top | | ||
- Stella - |
| ||
![]() ![]() Registered Member #3337 Joined: Wed Sep 23 2009, 05:25pmPosts: 5501 | 'Tu sei per la mia mente, come cibo per la vita. Come le piogge di primavera, sono per la terra. E per goderti in pace, combatto la stessa guerra che conduce un avaro, per accumular ricchezza. Prima, orgoglioso di possedere e, subito dopo, roso dal dubbio, che il tempo gli scippi il tesoro. Prima, voglioso di restare solo con te,poi, orgoglioso che il mondo veda il mio piacere. Talvolta, sazio di banchettare del tuo sguardo, subito dopo, affamato di una tua occhiata. Non possiedo, né perseguo alcun piacere, se non ciò che ho da te, o da te io posso avere William Shakespeare ![]() ![]() Sogno felicità piccole e occhi grandi per vederle ♥ | ||
Back to top | | ||
- Stella - |
| ||
![]() ![]() Registered Member #3337 Joined: Wed Sep 23 2009, 05:25pmPosts: 5501 | Non t'amo come se fossi rosa di sale Non t'amo come se fossi rosa di sale, topazio o freccia di garofani che propagano il fuoco: t'amo come si amano certe cose oscure, segretamente, entro l'ombra e l'anima. T'amo come la pianta che non fiorisce e reca dentro di sè, nascosta, la luce di quei fiori; grazie al tuo amore vive oscuro nel mio corpo il concentrato aroma che ascese dalla terra. T'amo senza sapere come, nè quando nè da dove, t'amo direttamente senza problemi nè orgoglio: così ti amo perchè non so amare altrimenti che così, in questo modo in cui non sono e non sei, così vicino che la tua mano sul mio petto è mia, così vicino che si chiudono i tuoi occhi col mio sonno. Pablo Neruda [ Edited Tue Aug 12 2014, 08:21pm ] Sogno felicità piccole e occhi grandi per vederle ♥ | ||
Back to top | | ||
- Stella - |
| ||
![]() ![]() Registered Member #3337 Joined: Wed Sep 23 2009, 05:25pmPosts: 5501 | Cielo Da qui si doveva cominciare: il cielo. Finestra senza davanzale, telaio, vetri. Un'apertura e nulla più, ma spalancata. Non devo attendere una notte serena, né alzare la testa, per osservare il cielo. L'ho dietro a me, sottomano e sulle palpebre. Il cielo mi avvolge ermeticamente e mi solleva dal basso. Perfino le montagne più alte non sono più vicine al cielo delle valli più profonde. In nessun luogo ce n'è più che in un altro. La nuvola è schiacciata dal cielo inesorabilmente come la tomba. La talpa è al settimo cielo come il gufo che scuote le ali. La cosa che cade in un abisso cade da cielo a cielo. Friabili, fluenti, rocciosi, infuocati e aerei, distese di cielo, briciole di cielo, folate e cumuli di cielo. Il cielo è onnipresente perfino nel buio sotto la pelle. Mangio cielo, evacuo cielo. Sono una trappola in trappola, un abitante abitato, un abbraccio abbracciato, una domanda in risposta a una domanda. La divisione in cielo e terra non è il modo appropriato di pensare a questa totalità. Permette solo di sopravvivere a un indirizzo più esatto, più facile da trovare, se dovessero cercarmi. Miei segni particolari: incanto e disperazione. Wislawa Szymborska ![]() Sogno felicità piccole e occhi grandi per vederle ♥ | ||
Back to top | | ||
- Stella - |
| ||
![]() ![]() Registered Member #3337 Joined: Wed Sep 23 2009, 05:25pmPosts: 5501 | Heshtja âsht e thellë. Mos bzâjë! Ndëgjó, ndëgjó zânin e heshtjes, Mendimet… Kujtimet… ngasin, me vrap ndjekin shoqishojne, e ndezet drita e shpirtit Mos bzâjë! Ndëgjó zânin e heshtjes, botnat e largta, rrokullojsat e qiellit, hyjt sy-qeshun. Sa qetësi, sa mirsi, sa heshti! Zâni i heshtjes – Nermin Falaski ![]() Sogno felicità piccole e occhi grandi per vederle ♥ | ||
Back to top | | ||
- Stella - |
| ||
![]() ![]() Registered Member #3337 Joined: Wed Sep 23 2009, 05:25pmPosts: 5501 | Në mendjen teme asht e përgjumun nji poezi që krejt shpirtin tem do ta shprehin. E ndî t’vagullt si tingullin dhe erën e megjithat’ e gdhendun n’nji kjartësi t’plotë. Nuk ka strofë, varg e as fjalë. Biles s’asht as si e andrroj. Asht ndjenjë e pastër, e papërcaktueme, nji mjegull e lumtun përreth mendimit. Dit’natë n’misterin tem e andrroj, e lexoj e rrekem me e pëshpëritë, dhe gjithnji fjala e saktë asht n’pragun e vetvetes si për me u çlirue n’plotninë e saj t’vagullt. Di që nuk ka me kenë kurrë e shkrueme. Di që nuk di çka asht. Por jam i kënaqun që e andrroj, asht nji lumtuni e rreme, edhe pse e rreme, asht lumtuni. POEZIA, nga Fernando Pessoa - Përktheu, Elona Çuliq Sogno felicità piccole e occhi grandi per vederle ♥ | ||
Back to top | | ||
SuperGirl |
| ||
Miss.Felicity!![]() ![]() ![]() Registered Member #514 Joined: Thu Feb 15 2007, 10:58amPosts: 36201 | Sa t'bukra Stella ![]() Bre mâ zi kem' pun't tue shkue Se kto mend vijn' tue u pakue ka vijn' krenat tue u shtue...(Gj.F.) | ||
Back to top | | ||
OLIVE OYL |
| ||
Qukulina![]() ![]() ![]() Registered Member #4115 Joined: Mon Aug 23 2010, 01:29pmPosts: 17082 | Not loving is letting go Listen, The terrain around here Is Far too Dangerous For That. ![]() *** I once had a thousand desires, But in my one desire to know you all else melted away. trokit ketu | ||
Back to top | | ||
OLIVE OYL |
| ||
Qukulina![]() ![]() ![]() Registered Member #4115 Joined: Mon Aug 23 2010, 01:29pmPosts: 17082 | Sa i du kto vargje Kthim në Shkodër - Entela Tabaku Sörman 1 Une te njoh une te di lidhe kalin mbeshteti armet hiqe parzmoren perkrenaren masken e hekurt a u lodhe bije? 2 Rruget e reja jane rruge te vjetra e njejta jehone ti percjell hapat Vitrinat e reja jane vitrina te vjetra I njejti reflektim ta shoqeron shetitjen fytyrat e reja jane fytyra te vjetra e njejta buzeqeshje ta perqafon pershendetjen Fjalet e reja jane fjale te vjetra I njejti zgju bletesh ta komenton jeten gjithshka asht e re gjithshka asht e njohun ulu ca don me hanger bije? 3 Une jam aorta jote gjaku pastrohet mbushet me oksigjen perterin deri edhe majat e thonjve deri edhe bishtat e flokeve un jam kryqi jot as nuk me hedh tej ne harrese as nuk kryqezohesh duke ndenjte me peshen teme ne shpine ke ike ulu ca don me pi bije? 4 Ti me njeh ti me din ti m'i din ndasite dyert e medha dhe dyert e vogla dyert e zbrituna dhe dyert e ngjituna dyert pa oborr dhe oborret pa dyer Ti m'i din melodite Kanget e medha dhe kanget e vogla Kanget e zbrituna dhe kanget e ngjituna Kanget pa oborr dhe oborret pa kange Ti m'i din te fshehtat Rrenat e medha dhe rrenat e vogla Rrenat e zbrituna dhe rrenat e ngjituna Rrenat pa oborr dhe oborret pa rrena ti me din ti me don ti je une une jam ti a po shkon? sa shpejt bije! ![]() *** I once had a thousand desires, But in my one desire to know you all else melted away. trokit ketu | ||
Back to top | | ||
OLIVE OYL |
| ||
Qukulina![]() ![]() ![]() Registered Member #4115 Joined: Mon Aug 23 2010, 01:29pmPosts: 17082 | bombonia e dites E kam marre boten mbrapa _ Entela Tabaku Sorman e kam marre boten mbrapa e kam ndjeke gjate Ne pasqyre te saj e kam pa vedin floket i kam lidh si bisht kalit me frenat e saj ne rresht per nji i kam vu tana andrrat vedin e kam ndryshu mos me u vra qoshesh te ndertueme jo ne masen teme por prap spata derman pa u perplase ndokund prandaj i lshova floket frenat i ula ne toke e kandet e mija po kerkoj ne ta deshira me hyn bute e lirshem vale bota te mi ndjeke floket e hapun ne ere ndashte Burimi: trokit ketu ![]() *** I once had a thousand desires, But in my one desire to know you all else melted away. trokit ketu | ||
Back to top | | ||
OLIVE OYL |
| ||
Qukulina![]() ![]() ![]() Registered Member #4115 Joined: Mon Aug 23 2010, 01:29pmPosts: 17082 | Entela Tabaku Sorman ketu askush nuk e din vajza e kujt jam dhe nuk asht fundi i botes ketu une jam ajo qe gjithshka e mberrin vete vete rrxohem e vete cohem e rrxohem prape e cohem prape e qendroj e forte si shkamb shkamb ne ajrì se a nuk jam une edhe vogelushja e perqafueme ne lutjen e mbramjes te nanababes motra e vogel gjithmone e llastueme bija e rritun me vjershat e kanget e prinderve vajzukja me dyer gjithkund te hapuna prej emnit te mire te tyne por ketu askush nuk e din vajza e kujt jam dhe nuk asht fundi i botes bota vazhdon e rrotullohet ne ajrì ![]() *** I once had a thousand desires, But in my one desire to know you all else melted away. trokit ketu | ||
Back to top | | ||
Mbreteresha |
| ||
Love and Peace !!![]() ![]() Registered Member #2649 Joined: Sun Feb 15 2009, 09:55amPosts: 8531 | OLIVE OYL ka shkruar: Entela Tabaku Sorman ketu askush nuk e din vajza e kujt jam dhe nuk asht fundi i botes ketu une jam ajo qe gjithshka e mberrin vete vete rrxohem e vete cohem e rrxohem prape e cohem prape e qendroj e forte si shkamb shkamb ne ajrì se a nuk jam une edhe vogelushja e perqafueme ne lutjen e mbramjes te nanababes motra e vogel gjithmone e llastueme bija e rritun me vjershat e kanget e prinderve vajzukja me dyer gjithkund te hapuna prej emnit te mire te tyne por ketu askush nuk e din vajza e kujt jam dhe nuk asht fundi i botes bota vazhdon e rrotullohet ne ajrì E gjeta vedin ne cdo fjale te ksaj poezie...!! Nese veprimet e tua , motivojne te tjeret per te jetuar, per te mesuar, per te punuar... ti je nje LIDER !! | ||
Back to top | | ||
LUPEN |
| ||
![]() ![]() Registered Member #2813 Joined: Tue Mar 24 2009, 12:56amPosts: 10264 | Shokut të vogjëlisë (Nikollaq Ruçit) Jeta jote? Flakë n'erë! Ndezi, shoi me nxitim Dhe s'të fali mor i mjerë, Asnjë ditë pa vajtim! Psherëtite, ngashërove, Jo se gjë të pat munguar, Po sepse në bot' s'shikove Veç të mjerë - e të munduar. E në kohën më të ndritur Sapo ish edhe agim, Shpit-e-zemërë-zhuritur More udhën që s'ka kthim... Ç'janë ndaj përjetësisë Parëvera njëstenjë? Shok, o shok i vogjëlisë, Vetëm nj'ëndër dhe asgjë! - Nga Manush Peshkëpia (1910-1951) ![]() Edhe lumi ka kangen e vet. Nga një herë e zhurmshme dhe e vrullshme: kanga e randë e vajit. Mandej me një rrëmbim gazmor që kënaq çdo gja që natyra ka falun: kanga e hovshme e haresë. Lot e gaz. Si jeta e njerëzve... | ||
Back to top | | ||
LUPEN |
| ||
![]() ![]() Registered Member #2813 Joined: Tue Mar 24 2009, 12:56amPosts: 10264 | Shpirt' i ri Shpirt' i ri posa gatuar Nëndë muaj n'errësirë Nëndë muaj krejt i mpirë E zë mall' i përvëluar. Shpirt' i ri posa gatuar N'errësirë s'duron dotë, Do të vijë në këtë bot Të shoh' dritën e kulluar. Shpirt' i ri posa gatuar Lindi, ra në botën t'onë, Po - i shkreti shpirt' i njomë Zu të qaj', oh, i penduar! - Nga Manush Peshkëpia (1910-1951) ![]() Edhe lumi ka kangen e vet. Nga një herë e zhurmshme dhe e vrullshme: kanga e randë e vajit. Mandej me një rrëmbim gazmor që kënaq çdo gja që natyra ka falun: kanga e hovshme e haresë. Lot e gaz. Si jeta e njerëzve... | ||
Back to top | | ||
OLIVE OYL |
| ||
Qukulina![]() ![]() ![]() Registered Member #4115 Joined: Mon Aug 23 2010, 01:29pmPosts: 17082 | M'vjen me e dashtë! Me e perkdhel në faqe me fije flokesh mu përqeth der n'rranjë. Se edhe qelizat e mia të vdekuna me frymen tande janë gjallë. N'natë ... Andrra ka i pagjumi e presin gjumin me u pà. Shpirt ka edhe i vdekuni edhe pse n'nji trup sjanë bashkë; mà. Dashuni ka i përmàlluni se dashuni pa màll s'kà. M'vjen me e dashtë! Se kohnat tona me pritjet priten bashkë. Megi Bashi ![]() *** I once had a thousand desires, But in my one desire to know you all else melted away. trokit ketu | ||
Back to top | | ||
OLIVE OYL |
| ||
Qukulina![]() ![]() ![]() Registered Member #4115 Joined: Mon Aug 23 2010, 01:29pmPosts: 17082 | Me àg' nkràh' tshpirtit tand, n'mu. Ajo asht prandver. Me u shkri n'andje t'hapave t'tu. Nji hap e ndan parajsen me 'ne' Nji fush' me lule, nji arome veset nadje, që t'deh. Ajo, asht prandver. Megi Bashi ![]() *** I once had a thousand desires, But in my one desire to know you all else melted away. trokit ketu | ||
Back to top | | ||
Go to page 1 2 3 ... 26 27 28 | |