Shkodra -Lajme - Forum - Chat - Muzik - Radio -Video - TV :: Forums :: Sofra e Muhabetit - Zone e lire :: Diskutime - Debate - Problematika |
|
<< Previous thread | Next thread >> |
A tvjen marre? |
Go to page 1 2 3 4 | |
Moderators: :::ShkoderZemer, SuperGirl, babo, ⓐ-ⓒⓐⓣ, Edmond-Cela, ::bud::, ~*Christel*~, Al Bundy, :IROLF:, ::albweb::, OLIVE OYL
|
Author | Post | ||
belgium |
| ||
![]() ![]() Registered Member #1142 Joined: Fri Aug 24 2007, 10:19amPosts: 12123 | PO te jesh i martum ose ne ne bashk jetes me nje femer jo shqipetare dhe ke femije me te aspak nuk me vjen marre se nuk flas shqip me femijen!gjuhen amtare ja jep nana ejo baba..... | ||
Back to top | | ||
Ledy |
| ||
![]() ![]() Registered Member #3019 Joined: Wed May 27 2009, 08:04amPosts: 616 | unevete ka shkruar: Te lumte goja shkodran_NYC se njashtu si thu ti asht, kush e ka per marre me kene shqiptar, nuk ia meson femijes se vet. se kush asht krenar per dica(ne kete rast gjuha dhe kombesia shqipe) mundohet me ia fut sa ma shume ne gjak femijes. E ma mire se i ka kendu Gjergj Fishta gjuhes shqipe ska kush me i kendu. Gjuha shqipe Porsi kanga e zogut t'verës, qi vallzon n'blerim të prillit; porsi i ambli fllad i erës, qi lmon gjit e drandofillit; porsi vala e bregut t'detit, porsi gjáma e rrfès zhgjetare, porsi ushtima e nji tërmetit, ngjashtu á' gjuha e jonë shqyptare. Ah! po; á' e ambël fjala e saj, porsi gjumi m'nji kërthi, porsi drita plot uzdajë, porsi gazi i pamashtri; edhe ndihet tue kumbue; porsi fleta e Kerubimit, ka'i bien qiellvet tue flutrue n't'zjarrtat valle t'ameshimit. Pra, mallkue njai bir Shqyptari, qi këtë gjuhë të Perëndis', trashigim, që na la i pari, trashigim s'ia len ai fmis; edhe atij iu thaftë, po, goja, që përbuzë këtë gjuhë hyjnore; qi n'gjuhë t'huej, kur s'asht nevoja, flet e t'veten e lèn mbas dore. Në gjuhë shqype nanat tona shi prej djepit na kanë thánun, se asht një Zot, qi do ta dona; njatë, qi jetën na ka dhánun; edhe shqyp na thanë se Zoti për shqyptarë Shqypninë e fali, se sa t'enden stina e moti, do ta gzojn k'ta djalë mbas djali. Shqyp na vete, po pik' má para, n'agim t'jetës kur kemi shkue, tue ndjekë flutra nëpër ara, shqyp má s'pari kemi kndue: kemi kndue, po armët besnike, qi flakue kanë n'dorë t'shqyptarëvet, kah kanë dekë k'ta për dhé t'Parvet. Në këtë gjuhë edhe njai Leka, qi'i rruzllim mbretnin s'i a, xúni, në këtë gjuhë edhe Kastriota u pat folë njatyne ushtrive, qi sa t'drisë e diellit rrota, kanë me kenë ndera e trimnive. Pra, shqyptarë çdo fès qi t'jini, gegë e toskë, malci e qyteta, gjuhën t'uej kurr mos ta lini, mos ta lini sa t'jetë jeta, por për té gjithmonë punoni; pse, sa t'mbani gjuhën t'uej, fisi juej, vendi e zakoni kanë me u mbajtë larg kambës s'huej, N'per gjuhë shqype bota mbarë ka me ju njohtë se ç'fis ju kini, ka me ju njohtë për shqyptarë; trimi n'za, sikurse jini. Prandaj, pra, n'e doni fisin, mali, bregu edhe Malcija prej njaj goje sod t'brohrisim: Me gjuhë t'veten rrnoftë Shqypnia! ju lumte ,nuk e kisha pa ma perpara kte tem. edhe une kam vu re qe shume familje shqiptare i flasin fmime me gjuhen e vendit ku jetojn jasht,ne rastin tem itali. dhe me vjen shume keq, kur i ndigjoj sepse fmit ne kte rast nuk jane ato gje zgjedhin por ato qe prindi imponon. ![]() ![]() | ||
Back to top | | ||
::bud:: |
| ||
![]() ![]() ![]() Registered Member #1092 Joined: Wed Aug 15 2007, 12:46pmPosts: 10533 | Randsi ka edukimi i tyne, mesimi i traditave dhe kulturave kohore dhe jo injorante siq i kemi na, hapja e horizontit dhe mentalitetit. Se qfar gjuhet flet femija ka ma pak randsi. Femija duhet te flasin ate gjuhe qe e lejon ate me komuniku ma lirshem. Pse te flasin shqip kur jeton ne ambjet te huaj? pse te flasin ne gjuhe te huaj kur jeton ne Shqipni? Gjuha nane mbetet gjuha nane kudo qe te jesh. | ||
Back to top | | ||
Ledy |
| ||
![]() ![]() Registered Member #3019 Joined: Wed May 27 2009, 08:04amPosts: 616 | gjuha nane po tham edhe une ,nase nanen e ka shqiptare ateher duhet ta mesoj te flas shqipen. ![]() ![]() | ||
Back to top | | ||
Ledy |
| ||
![]() ![]() Registered Member #3019 Joined: Wed May 27 2009, 08:04amPosts: 616 | me falni se ndoshta po flas para kohe,une sjam prind hala. e jemja asht nji gjykim pa baza. ![]() ![]() | ||
Back to top | | ||
West**** |
| ||
![]() ![]() Registered Member #2098 Joined: Mon Jul 14 2008, 12:46amPosts: 1827 | Du me than vetem diqka qe me ka ba vaki ketu. Patem fatin e mire qe te na lind nji femij ketu ku sot jetojme. Kur shkova me ja ba regjistrimin nje nder pyetjet qe ploteson ishte dhe mothers language, dhe une shkruva Albanien ..kur ajo nenpunsja me tha , jo se ai ka lindur ketu dhe gjuha e nanes eshte englisht. Me besoni dhe kesaj dite s'me besohet . Megjithate ai din me fol mire shkodranqe vetem se e flet me theks Englisht . Disa anetar e kan takuar dhe jan kenaq tuj e degju,dhe ne disa raste e bashin dhe apostafat , hahahahah se i pelqente theksi mix i shkodanishtes . [ Edited Thu Oct 29 2009, 04:15pm ] | ||
Back to top | | ||
sunríse |
| ||
![]() ![]() Registered Member #2659 Joined: Wed Feb 18 2009, 12:09pmPosts: 11479 | menimi jem asht si femijeve me ju msu gjuhen e pare shqipen,por ne vene publike nuk ke si me fol shqip me to lol.se asht marre,me kthy tan kryt me te pa e me thane shifi te hujt!!!aty ku jeton njat gjuhe duhet me fol don e s`don ti.gjithkush ka menimin e vet,por thjesht nji mendim me shum ![]() Think happy thoughts! ![]() | ||
Back to top | | ||
Holly |
| ||
E forte ![]() ![]() ![]() Registered Member #552 Joined: Wed Feb 21 2007, 03:55pmPosts: 9819 | Ashte teper e let te flasesh para kohet, ja po une femive te mi du tju flas shqip ... kur te kesh femit e te jetosh ne nje toke te huja eshte krejt ndryshe. Siq e kam than me siper, mundohem me sa kam mundesi qe t'ju ushqej femive te mi gjuhen shqipe! femit jane ne shkolle e aty kalojne pjesen me te madhe te dites. kur vin shpi me ba detryrat,(qe duhet t'ju shpjegosh ne anglisht ) maksimumi qe rrin ne shpi e flasim shqip ashte 2/3 ore, duke krahasuar kete me 9 ore qe rrin ne shkolle kuptohet se anglishtja dominon. une i kam te vegjel ala, flasin shqip pak . Une ju flas ship ne shpi e kudo kur jam me to. por prap se prap nuk ka ate rrezultatit qe kisha menduar. Djali eshte 5 vjeq.Kur ka fillu me fol e deri qe ka ike ne shkolle ka fol shqip,kurse tesh krejt pak. Habitem me vajzen! eshte 2 vjeqe ka fillu tesh me fol (me lidh fjali) rrin tan diten me mu, une i flas shqip por flet me shum anglisht ! kam ble shum libra perrallash ne shqiperi kur isha, nuk jan shum te interresum me i degju ![]() Femit tone kan linden ketu ne toke te huaj per ne(prinderit e tyre) por ky vend eshte vendlindja e tyre! Kan gjak shqiptarit por jan krejt ndryshe me femit qe kan lindur apo jetuar nje pije te jetes ne shqiperi. [ Edited Thu Oct 29 2009, 03:56pm ] * Spend life with who makes you happy, not with who you have to impress * | ||
Back to top | | ||
sunríse |
| ||
![]() ![]() Registered Member #2659 Joined: Wed Feb 18 2009, 12:09pmPosts: 11479 | Holly ka shkruar: Ashte teper e let te flasesh para kohet, ja po une femive te mi du tju flas shqip ... kur te kesh femit e te jetosh ne nje toke te huja eshte krejt ndryshe. Siq e kam than me siper, mundohem me sa kam mundesi qe t'ju ushqej femive te mi gjuhen shqipe! femit jane ne shkolle e aty kalojne pjesen me te madhe te dites. kur vin shpi me ba detryrat,(qe duhet t'ju shpjegosh ne anglisht ) maksimumi qe rrin ne shpi e flasim shqip ashte 2/3 ore, duke krahasuar kete me 9 ore qe rrin ne shkolle kuptohet se anglishtja dominon. une i kam te vegjel ala, flasin shqip pak ,une ju flas ship ne shpi e kudo kur jam me to. por prap se prap nuk ka ate rrezultatit qe kisha menduar. Djali eshte 5 vjeq.Kur ka fillu me fol e deri qe ka ike ne shkolle ka fol shqip,kurse tesh krejt pak. Habitem me vajzen! eshte 2 vjeqe ka fillu tesh me fol (me lidh fjali) rrin tan diten me mu, une i flas shqip por flet me shum anglisht ! kam ble shum libra perrallash ne shqiperi kur isha, nuk jan shum te interresum me i degju ![]() Femit tone kan linden ketu ne toke te huaj per ne(prinderit e tyre) por ky vend eshte vendlindja e tyre! Kan gjak shqiptarit por jan krejt ndryshe me femit qe kan lindur apo jetuar nje pije te jetes ne shqiperi. si ban si atdhetare kjo ![]() pash zoten a te ka taku ty maj kur del si nigjon na ken tuj fole gjuhe tjeter pervec anglishte e thu me vedi s`ju vjen marre,se mu me ndosh shpesh ![]() sa per femit folu shqip ne shpi sa dush pa ama jasht mos gabo :p Think happy thoughts! ![]() | ||
Back to top | | ||
| ||
![]() ![]() ![]() Registered Member #1092 Joined: Wed Aug 15 2007, 12:46pmPosts: 10533 | Ledy ka shkruar: gjuha nane po tham edhe une ,nase nanen e ka shqiptare ateher duhet ta mesoj te flas shqipen. Gjuha nane nuk don me thane gjuha e nanes dhe ska lidhje aspak me gjuhen qe flet nana. Gjuha nane ka kuptim tjeter. | ||
Back to top | | ||
Holly |
| ||
E forte ![]() ![]() ![]() Registered Member #552 Joined: Wed Feb 21 2007, 03:55pmPosts: 9819 | choco creamy ka shkruar: Holly ka shkruar: Ashte teper e let te flasesh para kohet, ja po une femive te mi du tju flas shqip ... kur te kesh femit e te jetosh ne nje toke te huja eshte krejt ndryshe. Siq e kam than me siper, mundohem me sa kam mundesi qe t'ju ushqej femive te mi gjuhen shqipe! femit jane ne shkolle e aty kalojne pjesen me te madhe te dites. kur vin shpi me ba detryrat,(qe duhet t'ju shpjegosh ne anglisht ) maksimumi qe rrin ne shpi e flasim shqip ashte 2/3 ore, duke krahasuar kete me 9 ore qe rrin ne shkolle kuptohet se anglishtja dominon. une i kam te vegjel ala, flasin shqip pak ,une ju flas ship ne shpi e kudo kur jam me to. por prap se prap nuk ka ate rrezultatit qe kisha menduar. Djali eshte 5 vjeq.Kur ka fillu me fol e deri qe ka ike ne shkolle ka fol shqip,kurse tesh krejt pak. Habitem me vajzen! eshte 2 vjeqe ka fillu tesh me fol (me lidh fjali) rrin tan diten me mu, une i flas shqip por flet me shum anglisht ! kam ble shum libra perrallash ne shqiperi kur isha, nuk jan shum te interresum me i degju ![]() Femit tone kan linden ketu ne toke te huaj per ne(prinderit e tyre) por ky vend eshte vendlindja e tyre! Kan gjak shqiptarit por jan krejt ndryshe me femit qe kan lindur apo jetuar nje pije te jetes ne shqiperi. si ban si atdhetare kjo ![]() pash zoten a te ka taku ty maj kur del si nigjon na ken tuj fole gjuhe tjeter pervec anglishte e thu me vedi s`ju vjen marre,se mu me ndosh shpesh ![]() sa per femit folu shqip ne shpi sa dush pa ama jasht mos gabo :p Ja maj dushe nuk e kam problem kur degjoj qe flasin ne gjuh te ndryshme. marre ashte me ma naj marri por me fol se besoj. Ne vende punet duhet qe te tan te flasim anglisht.( me rastis me ken ne shift me disa kollege te nje shtetit ,kur ja fillojne rrapa qapa aty acarohem ! se po flas ship ne shopping me familjen teme s'me vjen marre hiq !:D * Spend life with who makes you happy, not with who you have to impress * | ||
Back to top | | ||
West**** |
| ||
![]() ![]() Registered Member #2098 Joined: Mon Jul 14 2008, 12:46amPosts: 1827 | Spjegimin e gjuhes nane ju a dhash une me siper. ![]() | ||
Back to top | | ||
| ||
![]() ![]() ![]() Registered Member #1092 Joined: Wed Aug 15 2007, 12:46pmPosts: 10533 | a ban me na e thane ne aglisht? se non capire una ? ![]() | ||
Back to top | | ||
Holly |
| ||
E forte ![]() ![]() ![]() Registered Member #552 Joined: Wed Feb 21 2007, 03:55pmPosts: 9819 | West**** ka shkruar: Spjegimin e gjuhes nane ju a dhash une me siper. ![]() hahahha west njashtu me ka qellu edhe mua.heren e par kur mora NHS direkt per keshilla se kisha djali e semur. qa origjinet ka femia me pyet? une si atdhetare i tham ,Shqiptar po ka lind ne Angli. hahahhahaha * Spend life with who makes you happy, not with who you have to impress * | ||
Back to top | | ||
L€OÑ |
| ||
![]() ![]() Registered Member #3349 Joined: Sat Sep 26 2009, 09:03pmPosts: 4104 | UN kam ken ne shum vende te europs e me ka qedhu me ndejt me shqiptar te t'gjitha krahinave ,edhe kosoves edhe maqedonis edhe nga presheva ,kam ken e ftum ne disa familjeme ndejt , po kam vure tek ne shqiptart e shqipnis qe i flasin fmive gjuhen e shtetit ku rrin edhe brenda ne shpi,por me ka qedhu me ndejt me kosovar e me maqedonas ne asnji menyr ata me fol gjuhen e huj ne shpi edhe midis njeni tjetrit jasht ne rrug ,po veq shqip,kja me ka pelqy shum ,po edhe un vet njashtu shqip ne shpi edhe jasht shpijet ,asht tjeter gja me te huajt duhet fol gjuha e tyne asht mase normale.Nji kosovar me thirri per drek ne shpin e tij ,ai kishte 4 fmij qe i kan lindur ne SUEDI e me bani pershtypje se fmija pa dashje po flitshin SUEDISHT midis tyne ,e iati me seriositet te madh e me pak nervaju tha,JU KAM THAN QE NE SHPI DU MEM FOL SHQIP E KUR TE SHKONI NE SHKOLL ATHER FLITNI SUEDISH ,me ju than drejten me me pelqeu vrejtja e babes se fmive,,,edhe un nuk jam familjar , po sikur do me lindin fmija ne gurbet tash ja imponoj me ma fol shqipen me zor ,sidomos ne shpi ,ky asht mendimi jem. | ||
Back to top | | ||
West**** |
| ||
![]() ![]() Registered Member #2098 Joined: Mon Jul 14 2008, 12:46amPosts: 1827 | ::bud:: ka shkruar: a ban me na e thane ne aglisht? se non capire una ? ![]() hahaha qa me kuptu ti a shef qe se ke mendjen ne mesim, mete tuj ngacmu owls [ Edited Thu Oct 29 2009, 06:59pm ] | ||
Back to top | | ||
Ledy |
| ||
![]() ![]() Registered Member #3019 Joined: Wed May 27 2009, 08:04amPosts: 616 | ::bud:: ka shkruar: Ledy ka shkruar: gjuha nane po tham edhe une ,nase nanen e ka shqiptare ateher duhet ta mesoj te flas shqipen. Gjuha nane nuk don me thane gjuha e nanes dhe ska lidhje aspak me gjuhen qe flet nana. Gjuha nane ka kuptim tjeter. panvarsisht se cfare kuptimit mund ti jepet ,sipas mendimit tem "gjuha nane" kam met sepse gjithmon ka ken nana ajo qe ka msu dhe eduku fmin e vet ndersa babat shkoshin ne pune. dhe jo krejt e pa qellimshe asht ajo shprehja qe perdoret ne shkoder dhe ne shqiperi ne pergjithsi,kur nje fmije sherragji i bahet verejtje per sjedhjen e tije "ah sa bukur te paska msu nana" . masandej edhe arsyja qe "madre lingua - mother language - gjuha nene " i bashkengjitet fjala nene duhet te ken kuptimin tjeter dhe jo ate qe i ka dhan ajo gruja West-it kur ka shku me rregjistu djalin. nese u perziva kot ne kete debat ,kur te bahem prind do te di me dhan ma teper shpjegim. ![]() ![]() | ||
Back to top | | ||
LUPEN |
| ||
![]() ![]() Registered Member #2813 Joined: Tue Mar 24 2009, 12:56amPosts: 10264 | ka pas ken edhe nji tem tjeter pak a shume si puna ksaj por nuk di ku ka pefundu.nejse. une jam i mendimit qe fmija duhet te msoje gjuhen e vendit ku jeton ,sepse i duhet me u integru ne shoqeri. ![]() Edhe lumi ka kangen e vet. Nga një herë e zhurmshme dhe e vrullshme: kanga e randë e vajit. Mandej me një rrëmbim gazmor që kënaq çdo gja që natyra ka falun: kanga e hovshme e haresë. Lot e gaz. Si jeta e njerëzve... | ||
Back to top | | ||
❤Bambolina❤ |
| ||
![]() ![]() Registered Member #2929 Joined: Thu Apr 30 2009, 12:35pmPosts: 3631 | ktu ne itali un shof shume prinder qe i flasin fmis italisht edhe ata zdin me fol mir shqipen ka disa prej tyne edhe fare...por ka disa prej ktyne prinderve qe e bejn si mburrje sepse kam ven re kur shkoj dhe ne shqipni flasin italisht me fmit dhe ne shpi dhe ne mes njerzve tjer se kuptoj arsyetimin e tyne me ba kyt gja por per mendimin tem e kan shume gabim sepse fmive duhet me i mesu dhe shqipen sepse nqs ai fmi vazhdon me jetu ne it ose ne ndonje vend tjeter ai italishten ose ndonje gjuh tjeter ka me e mesu shume mir por shqipja mbetet sepse esht ne gjakun ton smund te mohojm qe jemi shqiptar sepse me pa kta italjanet dhe ne vende tjera flasin gjuhen e vet me njerzt e aferm..kur duan dhe disa italjan me mesu shqipen jo me shqiptaret qe na bejn si italjan...dhe ka disa prej ktyne qe me i lind fmija ktu thojn esht italjan edhe per cfar per nje citadinanz qe mer nuk ka asnje ndrryshim... se italjan ska per tu ber kurr.. | ||
Back to top | | ||
LUPEN |
| ||
![]() ![]() Registered Member #2813 Joined: Tue Mar 24 2009, 12:56amPosts: 10264 | serious girl ,sido qe te jet fmija duhet te mesoje gjuhen e vendit ku jeton sepse ska si me u fur ne shoqeri,ska si me komuniku .Me i dhan me lexu njej gja ne gjuhen e vendit ku jeton nuk din .Mi ban nakush njej pytje a duhet me ju pergjigje shqip? ![]() Edhe lumi ka kangen e vet. Nga një herë e zhurmshme dhe e vrullshme: kanga e randë e vajit. Mandej me një rrëmbim gazmor që kënaq çdo gja që natyra ka falun: kanga e hovshme e haresë. Lot e gaz. Si jeta e njerëzve... | ||
Back to top | | ||
shkodrani ne mergim |
| ||
![]() Registered Member #95 Joined: Sun Oct 22 2006, 03:07amPosts: 237 | nuk po futem me ba replika ne lidhje me disa komenta. Une per vehti i them djalit,ne shkoll fol anglisht,kurse ne shtepi,ne ambjente ku jane shqiptare du me me fole shqip,apo edhe ne rruge apo neper dyqane i them du me me fole shqip.Nuk kam pse te kem marre,qofte edhe ne rruge.Bile edhe vehte ne shkolle,mesuesja e tij me ka thene se mos ia nderpritni te mesuarin e gjuhes meme,sepse kur hyri vjet ne kopesht ai nuk dinte as edhe nje fjale ne anglisht sepse ne i flisnim vetem shqip dhe vazhdojme ti flasim.Bile edhe kur ka detyra ose per te bere mbledhje apo zbritje etj ia thojme si ne anglisht ashtu edhe ne shqip.I kam marre edhe abetare dhe libra shqip sa here shkojme ne shkoder. Une te pakten keshtu e mendoj dhe vazhdoj ti rri kesaj teorise sime.Kam pasur njerez qe me kane kritikuar ne lidhje me kete gje,por gjuhen shqipe ka per ta mesuar sepse jemi shqiptar ne rradhe te pare na prinderit e tij,asht ai gjak shqiptari ,pastaj kemi njerez ne shkoder apo ne shqiperi,ku pse jo dhe nje dite edhe mund te kthemi nuk shqiperi(dhe nuk dua qe femijet e mi te me shajne se pse nuk ia kam mesuar gjuhen shqipe),dhe pse jo nese e pyet ndokush ketu a flet gjuhen tend meme ,ai te jete ne gjendje ti flase shqip si dhe te krenohet me te qenurit shkodran e shqiptar. Ketu gjithesecili flet gjuhen e vet kur jane me njeri tjetrin,apo ne ambjentet e tyre,bile nganjehere kjo gje behe edhe ne ambjente pune ku nuk lejohet me policy.Pra pse na shqiptaret duhet te dalim me te perparuar ne kete aspekt. Une jam dakort me fjalet e Fishtes kur thot : "Pra, mallkue njai bir Shqyptari, qi këtë gjuhë të Perëndis', trashigim, që na la i pari, trashigim s'ia len ai fmis; ". [ Edited Sat Nov 07 2009, 04:51am ] | ||
Back to top | | ||
L - N |
| ||
![]() Registered Member #1228 Joined: Wed Sep 12 2007, 10:00amPosts: 10623 | choco creamy ka shkruar: menimi jem asht si femijeve me ju msu gjuhen e pare shqipen,por ne vene publike nuk ke si me fol shqip me to lol.se asht marre,me kthy tan kryt me te pa e me thane shifi te hujt!!!aty ku jeton njat gjuhe duhet me fol don e s`don ti.gjithkush ka menimin e vet,por thjesht nji mendim me shum ![]() T'pershnes choco creamy Ky kmenti jot me ngacmovi me komentu edhe un kshtu qi shpresoj qi ms ta merrish si personale komentin tem E pranoj menimin tan se tan jena nrysh e gjithkush ka te drejt mi menimin e vet, por gjihsesi per sa i perket asaj qi fmive ne ambjentet jasht duhet me ju fole gjuhen e venit un per vedi s'jam dakord, sepse s'shof naj problem me vedi apo me familjen teme pse jam i huj, edhe ba me ju fol gjuhen angleze Gruja jeme apo print e mi fmive te mi prap se prap dalloeh fill se jan te huj, ti munesh me thane se asht shej rrespekti per venasit e kuptoj dhe si nali fmit e mi ap vedin me komuniku me Anglezt kur del rasti, por gjithsesi prioritet per mu asht me ju msu Shqipen e me ju kriju besim e konfidence ne vedvedi fmive se Shqipja asht pasuni e dije, ja marre e dica kot. Nejse halli jem sot asht Gruja jeme e print e mi qi rrin tan diten me ta e qi s'ja u prishin hic kur kumunikojn ne Anglisht fmive, e masanej kur vi un prej punet dami asht ba tan diten e vetem qes me beth kot se s'rregulloj gja, e djali 5 vjec kur ulem e munohem me fole me te, sa her e korrigjoj se m'flet gjys shqip gjys Anglisht dhe shprehja qi perdor ma shum sot asht baba se di se ca je tu thane, hajde fol athere, nejse jam tu plase por ky paska ken rrisku jem e nihem si Don Kishoti qi jam tu luftu kot me mulli eret. Jam dakord me menimet e disave qi mi tana asht e ransishme me rrite fmi me personalitet intelektual te organizum e te moralshem, por gjithsesi per mu si individ sot per sot e tashe mrapa asht shum e ransishme qi fmite e mi te flasin e te shkrujn Shqipen edhe po pati munsi Gegnishtja me ken prioritet, do t'ma kishte nrit jeten teme me optimizem e knaqsi aritje. Tan jena nrysh e kuptohet kena me pas nryshim mes vedit por per mu qi jam tu rrit fmit e mi ne Angli prioriteti krysor i jemi ne munges te kthimit t' perhershem asht qi fmite e mi me mu lidh me origjinen nepermjet gjuhs e pushimeve verore atje, por kjo s'don me thane se jam tuj u munu me ju la trunin qi mu kthy sezban aje, por jam tuj u munu e ana ma ka qi fmite e mi kur te rriten mos te ken pengesa gjuhsore apo kulturore me Shqipnin pamvarsisht se zgillja se ku kan me jetu ata kur te rriten ka me ken vetem e tyne dhe kam me rrespektu sido kjoft ajo. [ Edited Sat Nov 07 2009, 10:44am ] Ju pershnes tanve. Ju falemnders per shoqnin tuej, e ju prift e mara tanve pa perjashtim. Kam ndryshue shpin, e kam shkue me shpi te ... Me vjen keq po s'kam mundsi me u dukt ma ktej parit. Ju pershnes me mirnjohje e dashamirsi. | ||
Back to top | | ||
Gurabi |
| ||
![]() ![]() Registered Member #1920 Joined: Thu May 29 2008, 09:10pmPosts: 6466 | qa me pas marre mor njerez ....gjuhe nene per ta eshte e e ka me ken e njejta si ne qe kemi shqipen kto kan anglishten pershembell.......se sa do me ju fut ne gjak vendlindjet tona...ato i kan me i dashte e pelqy vendlindjen eprinderve po prep si prep edhe per ta mbetet special vendi ku kan le e si shqiperia per mu e shkodra.....per fmite e mi mbetet n.y ku kan le edhe jane tu u rrit ............. po ashtu edhe gjuha ♥ Give the girl the right shoes and she can conquer the world .!!!!!! ....... | ||
Back to top | | ||
wise girl |
| ||
![]() ![]() Registered Member #4320 Joined: Fri Dec 17 2010, 02:37pmPosts: 36 | nje shprehje thote:kush nuk meson gjuhen e vet,eshte i denuar perjete.. | ||
Back to top | | ||
MiCoLjA |
| ||
![]() ![]() ![]() Registered Member #2543 Joined: Wed Jan 07 2009, 11:20amPosts: 9792 | ska nevoj per shum komente me i pa ne greci nuk po tham pjesa ma e madhe po 99% e shqipetreve nuk ju mesojn fmive me fol shqip pse ndodh kja nga paragjykimi fmis duhet me i fol shqip por ama duhet me fillu me ja perzi se shkon fmija ne shkoll e met mrapa me msime e me tana se nuk kupton qa thot aja shoqja qe asht tuj shpjegu msimin te pakten gjanat elementare fmis duhet me ja msu te venit ku jeton pra me ju bashku menimit ma nelt jasht supuzojm anglisht nuk asht e thanun edhe ne rrug kur biseden e ke veq me fmin tan por kur ne prezenc jan edhe fmi te tjer ose njerz te huj gjaja ma emir asht me i fol anglisht ishtu tham un (menimi jem gjithmon) ![]() ![]() Each day that passes by Our partnership grows stronger Together forever You and I ![]() ![]() | ||
Back to top | | ||
Go to page 1 2 3 4 | |