Shkodra -Lajme - Forum - Chat - Muzik - Radio -Video - TV :: Forums :: Sofra e Muhabetit - Zone e lire :: Diskutime - Debate - Problematika |
|
<< Previous thread | Next thread >> |
Martesat me të huaj - sa të qëndrueshme janë ato? |
Go to page 1 2 3 4 5 6 | |
Moderators: :::ShkoderZemer, SuperGirl, babo, ⓐ-ⓒⓐⓣ, Edmond-Cela, ::bud::, ~*Christel*~, Al Bundy, :IROLF:, ::albweb::, OLIVE OYL
|
Author | Post | ||
Engel |
| ||
![]() ![]() Registered Member #2627 Joined: Mon Feb 09 2009, 07:09amPosts: 2846 | Emigracioni i madh i shqiptarëve në rrethanat bashkohore ka çuar në lidhje të shumta martesore dhe bashkëjetësore kryesisht në vendet përendimore. Martesa dhe lidhje të tilla shpesh shoqërohen nga kundërthënie në nivele kulturore, sociale apo edhe fetare. Ato shpesh janë në shënjestër edhe të autoriteteve përkatëse të vendeve ku ndodhen. Ka shumë martesa etnikisht të përziera që dëshmohen të sukseshme por ka edhe të tilla që nuk arrijnë të mbijetojnë përzierjet e kulturave dhe traditave. Cfare mendimit keni ju per kete teme??? Dashuria esht buka engjejve, therrmiet shpresa njerzimit. | ||
Back to top | | ||
belgium |
| ||
![]() ![]() Registered Member #1142 Joined: Fri Aug 24 2007, 10:19amPosts: 12123 | Martesat me femra te huaja jan aq te mira ne fillim ; sa qe mas dy vjetesh e jan shum te del per hunsh cdo gja....mendoj se martes me nje femer me kultur jo te ngjashme me tonen sjell vec dilema dhe kiomplikacione ; ne jeten tone dhe them me plot bindje se jeta te iken prej duarve pa e shiju ...ato duan nje jet jo popullore apo ndryshe familjare si tonen ; ato nuk i binden sistemit dhe rregulit natyral burre e grua..relation mes tyre asht vec egoisem; ku vec deri diku i intereson dhe me pas je askushi derisa qe arrin duivorcim per nji gjest te kote..une them kete se pse jetojm prej shum vitesh ne dhe te huj edhe jeta paska surpriza por mendoj se nji jet me nje femer jo shqiptare asht shume ma me kontroll sesa kur je i martum me femer shqiptare..ajo te konfiskon te ben te sajen deri en maximum ta marrfrymen shkurt hhahahahaha edhe ne krevat ste len me ik deri ne wc naten s ekujton se po e tradhton .....derii sa qe ketu ka ndertesa me dhoma gjumi e me pa ska banjo personale ..dmth ske shance me dal ma prej dhomet tana kushtet ti krijon e shpirtin na sakaton ahhaahaha | ||
Back to top | | ||
Holly |
| ||
E forte ![]() ![]() ![]() Registered Member #552 Joined: Wed Feb 21 2007, 03:55pmPosts: 9819 | martesa me te huaj? Une kam 6 vite ne uk . kur erdha ne fillim shum shiptar ishin te martuar me te huaja ,sot jan te ndam pothuajse te gjithe edhe ato qe jane akoma te martuar ankohen. ....nuk din me gatu, nuk eshte e regullet, don me ba jeten e saj,lekun e shpenzon shum , nuk don me ja dit kena apo skena, gjera qe te tan i dim pak a shum. nje shok i joni tha nje dite:( ka dy femi me grun angleze , nje te vetin e nje ja ka pru ne paj lol) qe po ti gatunte gruja e te sillej pak me mir ,do ta jetonin tan kohen bashke( por jan tu u nda tesh). siq e ka than belgium keto shkojne ne divorc per hiq gja, te te shumten e rasteve nuk eshte e qendrushme martesa me te huaj them une. ka raste qe fonksionan por jane te rradha... [ Edited Wed Jun 17 2009, 05:46pm ] * Spend life with who makes you happy, not with who you have to impress * | ||
Back to top | | ||
star |
| ||
![]() ![]() Registered Member #2287 Joined: Fri Sep 05 2008, 08:27pmPosts: 5088 | belgium ka shkruar: Martesat me femra te huaja jan aq te mira ne fillim ; sa qe mas dy vjetesh e jan shum te del per hunsh cdo gja....mendoj se martes me nje femer me kultur jo te ngjashme me tonen sjell vec dilema dhe kiomplikacione ; ne jeten tone dhe them me plot bindje se jeta te iken prej duarve pa e shiju ...ato duan nje jet jo popullore apo ndryshe familjare si tonen ; ato nuk i binden sistemit dhe rregulit natyral burre e grua..relation mes tyre asht vec egoisem; ku vec deri diku i intereson dhe me pas je askushi derisa qe arrin duivorcim per nji gjest te kote..une them kete se pse jetojm prej shum vitesh ne dhe te huj edhe jeta paska surpriza por mendoj se nji jet me nje femer jo shqiptare asht shume ma me kontroll sesa kur je i martum me femer shqiptare..ajo te konfiskon te ben te sajen deri en maximum ta marrfrymen shkurt hhahahahaha edhe ne krevat ste len me ik deri ne wc naten s ekujton se po e tradhton .....derii sa qe ketu ka ndertesa me dhoma gjumi e me pa ska banjo personale ..dmth ske shance me dal ma prej dhomet tana kushtet ti krijon e shpirtin na sakaton ahhaahaha hahaahahaha e paske provu ne shpinen tane a? | ||
Back to top | | ||
Engel |
| ||
![]() ![]() Registered Member #2627 Joined: Mon Feb 09 2009, 07:09amPosts: 2846 | Holly ka shkruar: martesa me te huaj? Une kam 6 vite ne uk . kur erdha ne fillim shum shiptar ishin te martuar me te huaja ,sot jan te ndam pothuajse te gjithe edhe ato qe jane akoma te martuar ankohen. ....nuk din me gatu, nuk eshte e regullet, don me ba jeten e saj,lekun e shpenzon shum , nuk don me ja dit kena apo skena, gjera qe te tan i dim pak a shum. nje shok i joni tha nje dite:( ka dy femi me grun angleze , nje te vetin e nje ja ka pru ne paj lol) qe po ti gatunte gruja e te sillej pak me mir ,do ta jetonin tan kohen bashke( por jan tu u nda tesh). siq e ka than belgium keto shkojne ne divorc per hiq gja, te te shumten e rasteve nuk eshte e qendrushme martesa me te huaj them une. ka raste qe fonksionan por jane te rradha... eshte e vrtete holly,jo vetem atje per edhe ketu tek ne ndodh po e njejta gje, sa nganjehere ndjej shume keqardhje per fatin tone.per arsye dekomentash detyrohen te rrine te martuar.por nuk e kuptojne veten se shkaterrohen shpirterisht. Dashuria esht buka engjejve, therrmiet shpresa njerzimit. | ||
Back to top | | ||
lissandro |
| ||
The pursuit of Happyness![]() ![]() Registered Member #1963 Joined: Sat Jun 07 2008, 04:27pmPosts: 4764 | Njeriu qe asht taman njeri ska ndryshim sikur se qe shqiptare apo e huaj te mbeshtesh tek ky mendim them se asht gabim .mbasandej dasira po ndollin edhe ne mes shqiptareve plot ............sidomos ket dekaten e fundit . Njeriu vlen sa di, e din sa mban mend ![]() | ||
Back to top | | ||
Ledy |
| ||
![]() ![]() Registered Member #3019 Joined: Wed May 27 2009, 08:04amPosts: 616 | lissandro ka shkruar: Njeriu qe asht taman njeri ska ndryshim sikur se qe shqiptare apo e huaj te mbeshtesh tek ky mendim them se asht gabim .mbasandej dasira po ndollin edhe ne mes shqiptareve plot ............sidomos ket dekaten e fundit . jam shum dakort me lissandro. masandej kisha me than qe divorcet jan cdo dit e ne rritje edhe ne shqiperi edhe midis shqiptare. edhe me sa kam ndi vendin e pare per ndarje ne shqiperi e xen qeshtja morale. ![]() ![]() | ||
Back to top | | ||
lissandro |
| ||
The pursuit of Happyness![]() ![]() Registered Member #1963 Joined: Sat Jun 07 2008, 04:27pmPosts: 4764 | Ledy Amen po me vjen mir qe ja vune vulen taman si duhet te lumshin gishtat. ![]() Njeriu vlen sa di, e din sa mban mend ![]() | ||
Back to top | | ||
Geni_london |
| ||
![]() ![]() Registered Member #2816 Joined: Tue Mar 24 2009, 01:40pmPosts: 473 | Ne pergjithsi shumica e martesave ndermjet shqiptareve dhe te huajve jane bere ne pikpamjen e interesit..dmth shumica vetem per letra..... smund te gjykoj asnje kan bere mire apo keq,, flas per vete sdo martohesha kurre me 1 te huaj jo tme ofroje letra po ndoshta shume me shume....kemi mentalitet komplet ndryshe...kultura e shume gjera tjera ndryshojn......gjths ka edhe nga ato shqiptar te martuar me te huaja qe bejn jete shume te qete dhe plot harmoni..... Dashuria?!!? Nje enderr qe te le zgjuar!! | ||
Back to top | | ||
Zeshkanja |
| ||
![]() ![]() Registered Member #2027 Joined: Wed Jun 25 2008, 02:15pmPosts: 141 | Hmmmmmmmmmmmm kur martohem ju tregoj ![]() [ Edited Thu Jul 02 2009, 06:05pm ] Sa veshtir e kam ti ket mir e din,kur ti je n,Podgoric e une ne mergim | ||
Back to top | | ||
Edmond-Cela |
| ||
Rrushi![]() ![]() ![]() Registered Member #977 Joined: Mon Jul 30 2007, 10:12amPosts: 3038 | mua personalish sme ban pershtypje i huaj apo shqiptar tek fundi fundit jemi te gjith njerz te nje zotit, dhe nese asht personi qe dashuron nuk ka rendesi prej ardhja apo veja e ku e di une. ky mentalitet duhet harruar nje here e pergjithmon se po shkakton shum prasje ne ket bote te vogel Pa Buk e Pa uje Rri, por Pa Bukuroshet e ShkodraOnline nuk Mund te Rri!! | ||
Back to top | | ||
❤Bambolina❤ |
| ||
![]() ![]() Registered Member #2929 Joined: Thu Apr 30 2009, 12:35pmPosts: 3631 | nuk do te thot gje i huaj apo shqiptar rendci ka nqs esht nqs esht personi i duhur.duhet te jet: rrespekti ,dashuria.sinqeriteti e njejta gje.por kaher ndoll qe ka tipa e tipa sic jan dhe shqiptaret.dicka ka qe nk ndihesh mir me nje te huaj se pershembull nje shqiptar ka qe te flasi gjuhen e vet ka tradiconet e veta por me kyt kot qe ka ardh sesht nevoja per kto gjera ka gjera tjera me te rendicishme sic thash dhe me par. | ||
Back to top | | ||
sunríse |
| ||
![]() ![]() Registered Member #2659 Joined: Wed Feb 18 2009, 12:09pmPosts: 11479 | si nuk paska ransi lol i huaj apo shqiptar weeee weeeee edhe kyt e lexova!!nejse varet edhe kjo gja ka i her ma te mire jane te hujt se shqiptaret.ransi ka me dasht njeni-tjetrin,se manej nana baba pse nuk e marrin vesh ca flet ai dmth nuk ja kuptojne gjuhen pak ransi ka ![]() [ Edited Sat Jul 04 2009, 07:49am ] Think happy thoughts! ![]() | ||
Back to top | | ||
L - N |
| ||
![]() Registered Member #1228 Joined: Wed Sep 12 2007, 10:00amPosts: 10623 | Varet te Individi (personaliteti) por gjithsesi te shtira i shof sepse edhe anrrat jan te nryshme qe jan nertu ne 2 bota te nryshme. Nejse bashkjetesa e martesa jan te nryshme e nuk jan isoj, gjithsesi kur has njeriu ne njeri t'mire e t'komunikushem kalon gjithca ne teori, ne praktike se kam ba prove me u martu me te huje me fol prej eksperienc tuj pas parasysh se edhe rrethanat ndikojn shum. Ju pershnes tanve. Ju falemnders per shoqnin tuej, e ju prift e mara tanve pa perjashtim. Kam ndryshue shpin, e kam shkue me shpi te ... Me vjen keq po s'kam mundsi me u dukt ma ktej parit. Ju pershnes me mirnjohje e dashamirsi. | ||
Back to top | | ||
shkodra |
| ||
![]() ![]() Registered Member #237 Joined: Mon Dec 18 2006, 05:05pmPosts: 13849 | mmartesa me te huaj asht njesoj si me nej shqiptare perkundrazi eshte me mire ndoshta se nje shqiptare per shum arsy....... no comment...... | ||
Back to top | | ||
❤Bambolina❤ |
| ||
![]() ![]() Registered Member #2929 Joined: Thu Apr 30 2009, 12:35pmPosts: 3631 | shkodra mos ja fut kot. | ||
Back to top | | ||
HANA |
| ||
![]() ![]() Registered Member #3071 Joined: Thu Jun 18 2009, 12:56pmPosts: 195 | Kur dy njerez i lidh bashk dashuria,nuk lot rrol,a asht shqiptar apo i huj.Ne nji koh kur edhe na jena rrit jasht vendit ton,nuk duhet te jena aq kamngules,o shiptar o me ndejt beqar!!!!!!Kam motren teme,te martume me zvicrran,ka edhe nji djal,jan shum te lumtun,edhe na jena te lumtun se na respekton si e respektojm na.Kur e njef nji njeri me vite,dhe pranon te martohesh me te,dmth qe dashuria spyt prej ka asht.Jan dy zemra qe rrahin per njeni tjetrin. | ||
Back to top | | ||
shkodra |
| ||
![]() ![]() Registered Member #237 Joined: Mon Dec 18 2006, 05:05pmPosts: 13849 | SeRIoUs GiRl ka shkruar: shkodra mos ja fut kot. une nuk ja fus kot asnej here.....;) no comment...... | ||
Back to top | | ||
ⓐ-ⓒⓐⓣ |
| ||
![]() ![]() ![]() Registered Member #670 Joined: Sun Apr 15 2007, 12:09amPosts: 24799 | Per mendimin tem, dashnia asht gjaja kryesore qe lidh dy individe dhe ajo ka gjuhen e vet. Njeriu dashurohet dhe pike. Tash martesa me te huaj nqse lind si rrjedhim i dashurise, nuk ka naj ndryshim te madh por ama ndryshime ka dhe konflite si cdo martese ne pergjithsi. Tash nji gja asht e paevitueshme....fakti qe nuk jena prej nje vendi...kjo nuk asht konfliktprures po asht realitet qe shpesh vehet ne dukje dhe te mungon dashje pa dashje afrimiteti qe ndien per rracen tane (asht e natyrshme) gjuha jone asht e amel dhe shpreh shume ma bukur shume ndjenja...nejse une flas prej eksperiences...ne qe jena rrite ne Shqipni e kena ma te veshtire me u pershtate se ata qe kane emiguru qysh te vegjel e rrite ne vend te huaj. Dashnia asht kryesroja dhe komunikimi asht kyci i cdo rrelacioni njerezor...po ne mendje e ke gjithmone ....ah shqip... :x ca me ba realitet i pashmangshem i brezit tem te pakten... ![]() I care and I wish well! | ||
Back to top | | ||
TOTO-R |
| ||
![]() ![]() Registered Member #2326 Joined: Fri Sep 19 2008, 05:11pmPosts: 1780 | Geni_london ka shkruar: Ne pergjithsi shumica e martesave ndermjet shqiptareve dhe te huajve jane bere ne pikpamjen e interesit..dmth shumica vetem per letra..... smund te gjykoj asnje kan bere mire apo keq,, flas per vete sdo martohesha kurre me 1 te huaj jo tme ofroje letra po ndoshta shume me shume....kemi mentalitet komplet ndryshe...kultura e shume gjera tjera ndryshojn......gjths ka edhe nga ato shqiptar te martuar me te huaja qe bejn jete shume te qete dhe plot harmoni..... Mirboll qe sme pase gjyku mor pezzo di....spo e tham ma mir TY tapo te shofim edhe pak o polake o ke met me marr letrat priher me pencin loool Mia moglie ha perso la carta di credito. Non ho fatto denuncia perché ho scoperto che il ladro spende di meno. | ||
Back to top | | ||
Edmond-Cela |
| ||
Rrushi![]() ![]() ![]() Registered Member #977 Joined: Mon Jul 30 2007, 10:12amPosts: 3038 | HANA ka shkruar: Kur dy njerez i lidh bashk dashuria,nuk lot rrol,a asht shqiptar apo i huj.Ne nji koh kur edhe na jena rrit jasht vendit ton,nuk duhet te jena aq kamngules,o shiptar o me ndejt beqar!!!!!!Kam motren teme,te martume me zvicrran,ka edhe nji djal,jan shum te lumtun,edhe na jena te lumtun se na respekton si e respektojm na.Kur e njef nji njeri me vite,dhe pranon te martohesh me te,dmth qe dashuria spyt prej ka asht.Jan dy zemra qe rrahin per njeni tjetrin. shum dakort me ty Pa Buk e Pa uje Rri, por Pa Bukuroshet e ShkodraOnline nuk Mund te Rri!! | ||
Back to top | | ||
MiCoLjA |
| ||
![]() ![]() ![]() Registered Member #2543 Joined: Wed Jan 07 2009, 11:20amPosts: 9792 | tashi martesa sic kan than edhe ma nelt kur i lidh dashuria munden me jetu dy-tre vitet e psara po masanej kur ti te vish i lodhun porej punet ke punu 8 or dhe te vish ne shpi normal se ke nevoj me gjet dicka gati me ba nji dush me hanger ma kryesorja dhe te qohesh vet me ba me hanger mas 8 orve pun tham se kja pun e harron faktin qe je lidh me te per dasahuri kur e sheh se leku po te ik prej dursh pra muni jot jo e dan po thu mas paca ma pun me te huja un kam nji njirir temin qe asht i martum me franceze nuk i ka letrat pra nuk ka pashaport e ndac besoni ndc jo as te nana vet nuk po elen me shku se kujton s epo e tradheton un menoj se nuk funksionon dhe kurr nuk kan me ec paralel dy kultura te nedryshme ![]() Each day that passes by Our partnership grows stronger Together forever You and I ![]() ![]() | ||
Back to top | | ||
Gurabi |
| ||
![]() ![]() Registered Member #1920 Joined: Thu May 29 2008, 09:10pmPosts: 6466 | si me te huj si me vendit ...mall i skadum ..=)) joke ...kam primend . me pas respekt tolerance e mirekuptim shkon mire me ke do .... ♥ Give the girl the right shoes and she can conquer the world .!!!!!! ....... | ||
Back to top | | ||
::bud:: |
| ||
![]() ![]() ![]() Registered Member #1092 Joined: Wed Aug 15 2007, 12:46pmPosts: 10533 | Kur e gjen kusia kapakun, nuk ka fort randsi qfar market asht. | ||
Back to top | | ||
belgium |
| ||
![]() ![]() Registered Member #1142 Joined: Fri Aug 24 2007, 10:19amPosts: 12123 | star ka shkruar: belgium ka shkruar: Martesat me femra te huaja jan aq te mira ne fillim ; sa qe mas dy vjetesh e jan shum te del per hunsh cdo gja....mendoj se martes me nje femer me kultur jo te ngjashme me tonen sjell vec dilema dhe kiomplikacione ; ne jeten tone dhe them me plot bindje se jeta te iken prej duarve pa e shiju ...ato duan nje jet jo popullore apo ndryshe familjare si tonen ; ato nuk i binden sistemit dhe rregulit natyral burre e grua..relation mes tyre asht vec egoisem; ku vec deri diku i intereson dhe me pas je askushi derisa qe arrin duivorcim per nji gjest te kote..une them kete se pse jetojm prej shum vitesh ne dhe te huj edhe jeta paska surpriza por mendoj se nji jet me nje femer jo shqiptare asht shume ma me kontroll sesa kur je i martum me femer shqiptare..ajo te konfiskon te ben te sajen deri en maximum ta marrfrymen shkurt hhahahahaha edhe ne krevat ste len me ik deri ne wc naten s ekujton se po e tradhton .....derii sa qe ketu ka ndertesa me dhoma gjumi e me pa ska banjo personale ..dmth ske shance me dal ma prej dhomet tana kushtet ti krijon e shpirtin na sakaton ahhaahaha hahaahahaha e paske provu ne shpinen tane a? po gjithmon flitet e bazohet simas pervojs personale naqe... me fal per vonese te pergjigjes.. | ||
Back to top | | ||
Go to page 1 2 3 4 5 6 | |