Forums
Shkodra -Lajme - Forum - Chat - Muzik - Radio -Video - TV :: Forums :: Forumi i ShkodraOnline.com :: Gjuha - Linguistika
 
<< Previous thread | Next thread >>
Profesor grek në intervistë në NY Times thot “ne flisnim shqip, të tjerë na bërën grekë”
Go to page  1 2
Moderators: :::ShkoderZemer, SuperGirl, babo, ⓐ-ⓒⓐⓣ, Edmond-Cela, ::bud::, ~*Christel*~, Al Bundy, :IROLF:, ::albweb::, OLIVE OYL
Author Post
lissandro
Tue Jun 30 2009, 03:27pm
The pursuit of Happyness

Registered Member #1963
Joined: Sat Jun 07 2008, 04:27pm

Posts: 4764

Nga libri i Little BIG greke Lies

BIG greke gënjej # 16

nga Risto Stefov

Korrik 2006

-email-

Kliko Këtu për Të tjera greke Lies

"Gjuha e Maqedonisë, nuk ekziston"

(Moderne grekët besojnë se gjuha maqedonase nuk ekziston)

[SHËNIM: Our apologjitë të popullit grek në qoftë se ata gjejnë këta artikuj ofensive. Objektivi ynë nuk është këtu për të krijuar tensione në mes të Maqedonisë dhe popullit grek, por në vend për të nënvizuar se problemi ekziston brenda shtetit grek dhe institucionet e saj. Për aq sa greke Shtetit mohon ekzistencën tonë si maqedonas me të drejta dhe privilegje, ne do të vazhdojë të botojë këto lloje të artikujve.]

"Në qoftë se ju të gjithë lëvozhgë larg se Greqia ka marrë nga të tjerët, ju do të gjeni një karabina boshe e një tronditur njerëzit për të gjetur ata që kanë jetuar një gënjeshtër, një gënjeshtër që ata trilluar një gënjeshtër dhe se në fund të fundit do të shkatërrojë ata." Steve S.

Ka disa akademikëve perëndimore dhe autorë të cilët besojnë se sot në shtypje e maqedonasve në greqisht pushtuar Maqedonia ka lindur jashtë greke përpjekjet në ndërtimin e vendit. Pas pushtimit të Maqedonisë në 1912 dhe ndarjes, 1913, një përpjekje e madhe është bërë për të kthyer banorët e tij në greqisht qytetarëve të kombit-shtet. Me qëllim për të siguruar qytetarët e saj janë besnikë ndaj shtetit grek, politikanë dhe intelektualë rewrote historinë, duke krijuar një mit që banorët GJITHA greke ishin "grekë etnikë". "Etnia" qëllimisht u ngatërruar me "kombësinë" gjë që çoi drejtpërdrejt në mohimin e ekzistencës së maqedonasve. Mohuar ekzistencën e maqedonasve etnik shpejt çuar në mohimin e çdo gjëje që ishte maqedonas dhe për ata që këmbënguli ndryshe, shpifje dhe të drejtat e njeriut abuzimet ndjekur.

Pas etnike duke mohuar ekzistencën e një kombi të tërë, nuk ishte e vështirë për Greqinë për të mohuar ekzistencën e të gjuhës maqedonase. Për fat të keq për Greqinë, ajo nuk ishte aq e lehtë për të fshehur një gjuhë si ajo ishte për të fshehur të një etnie të tërë. Që kur e Maqedonisë profesion dhe ndarjen në 1912, 1913, Maqedonët që jetojnë në brendësi të Greqisë apo duhet të thonë se brenda greke pushtuan Maqedoni, vazhduan të flasin gjuhën e tyre edhe në rrezikun e të qënit përndjekur. Pas përpjekjeve të shumta në pjesën greke, për të ndaluar këtë gjuhë dhe të bëjnë të paligjshëm, maqedonasit vazhduar të flasë ai. Duke patur për të shpjeguar veten pse ka kaq të quajtur "grekëve" të folur një gjuhë jo-greke në brendësi të Greqisë, autoritetet greke resorted gjuhë të quajtur "sllave", "bullgar", "serbë" dhe madje edhe një "dialekt" por asnjëherë nuk maqedonase. Kjo idiom, sipas disa shpjegime greke, ishte një lloj i humbur sllave dialekt ndoshta një mbeturinë e "shkollave bullgare" nga Exarchate ditë kur Maqedonia ishte ende nën sundimin otoman.

"... I pyeti ata se çfarë gjuhë foli, dhe tim greqisht përkthyes të shkujdesur dhënë përgjigje të Bulgare. Veten njeri i kishte thënë Makedonski. I tërhoqi vëmendjen për këtë fjalë dhe dëshmitar shpjegoi se ai nuk e konsiderojnë rurale folme përdoren në Maqedoni e njejtë si bullgare, dhe nuk pranoi të thërrasë emrin që nga ajo. Ajo ishte maqedonas, një fjalë për të cilat ai i dha formën e sllavo Makedonski, por të cilën unë u për të dëgjuar më tej në veri në greqisht formën e Makedonike ". Allen lart, Lindje Fundi i Evropës. Londër, 1908, pp. 204-205.

Grekët mund të ketë qenë në gjendje të bëj si budalla njerëzit e tyre dhe të huajt me asnjë interes në çështjet greke ose maqedonase, por ato nuk mund të bëj si budalla ata njerëz që në fakt kishte interes për të mësuar të vërtetën dhe ata që foli maqedonase dhe gjuhën e të cilit ka qenë maqedonas për dhjetra breza. Në fakt disa besojnë se maqedonasit foli maqedonisht maqedonisht dhe jetuar në tokat e para e ashtuquajtura "Grekët e lashtë" u civilizuar. Një gjë është e sigurtë, maqedonas maqedonase foli para Bulgars zbritur nga Volga.

"Grekët nuk do të pranojnë sllave në gjuhën Kishave ose shkolla; banorët e Maqedonisë janë në shumicë të madhe sllavëve; ata thirrje tani veten maqedonasit, dhe se çka dëshirojnë ata dhe atë që ne ardently dëshirën për ata është një autonomi Evropian nën kontroll. -- Në çfarëdo mënyrë Maqedonisë mund të jetë i ndarë, populli do të jetë gjithmonë i pakënaqur, dhe do të luftojë përsëri sa më shpejt të jetë e mundur. Shpresa e vetme është Unë mund të parashikojnë në një autonomi të fortë, e cila as grekët e as Bulgars as serbët nuk do të guxojnë sulm, pastaj e maqedonasve , që janë me të vërtetë inteligjente dhe i gatshëm për të mësuar edhe kur janë të trajtohen, do të zhvillojë këtë mënyrë paqësore bukur pjellore të vendit, dhe mund të mësojnë të jenë të civilizuar.-Vërtet Evropa nuk do të largohej nga Maqedonia njerëzit nën të cilin maqedonasit e urren, dhe ata të cilët do të luftojë vazhdimisht. Si pak e shteteve të Ballkanit kurrë nuk mund të pajtohem, por gjithmonë për luftën e Maqedonisë, le asnjëri prej tyre nuk e kanë atë.-Ne pastaj mund të ketë paqe, përsëri do të katolikëve kanë zemër, dhe të gjitha vitet e punës së madhe në mesin e tyre nuk do të ishte i tretur. " Katolik Sister të Bamirësisë, Augustine Bewicke, 4 janar 1919. Letter to Ian Malkolm, një diplomati britanik. Sister Augustine jetuar në Maqedoni për 33 vjet.

I gjuhës maqedonase është së paku tre mijë vjet të vjetra dhe të qindra-pesëmbëdhjetë vjet më parë formuan bazën e asaj që ne tani thirrje sllavonas Kisha, gjuha e Kiril dhe Metodi nga Solun dhe gjuha e të gjithë sllavonas Kishat. Ka edhe njerëz të cilët besojnë se e familjes së gjuhëve sllave filloi në Maqedoni dhe u shtrinë në mbarë Evropën Lindore nga maqedonasit.

Ja çfarë Voss krishterë ka për të thënë. "Rasti i sllav-folës të pakicave, të cilat deri më sot është e mohoi zyrtarisht në vetë ekzistencën e saj, në një perspektivë krahasuese është shumë e çuditshme, sidomos në pikëpamje të numrit të madh të tyre. Sllave e dialekte Egje në Maqedoni - një territor prej rreth 35,000 katrore kilometra - kanë afërsisht 200,000 folës potencial. Meqë vetëm një e treta e tyre aktive e bën përdorimin e përditshme, e cila që nga 30-40 vjet nuk është më primare kodin, termi "sllav-folës" paraqet një më pak ose më shumë kategori etnike të cilat mbështetet mbi nivelin sociologjike (cf. Voss 2003: 116-117).

E zhvillimit demografik në rajon është e vendosur nga disa valë e spastrimit etnik në formën e shkëmbimit të popullsisë ndërmjet Greqisë dhe Bullgarisë (Neuilly 1919) dhe Greqia dhe Turqia (Lausanne 1923) si dhe në formën e dëbimit (gjatë luftërave të Ballkanit 1912-1913 dhe në fund të luftës civile greke 1948-1949). Si rezultat i kësaj, indigjene sllav-folës popullsisë, e cila deri në vitin 1912 përbënin pjesën më të madhe në Maqedoni e Egjeut (me 30-40%), u bë minorised - përveç pjesën perëndimore, dmth prefekturën e Florina, ku ata janë ende pjesa më e madhe dhe ku shumë fshatra nuk kishte zgjidhje e Azi e Vogël dhe Pontos refugjatë (Voss 2003a: 62-64).

Sondazhi i im 270 fshatra në Greqinë Veriore, ku deri më sot janë dialektet sllave e folur, nga rezultatet e terren të kryer në rajonin ndërmjet 1999 dhe 2003 (Voss 2003d): 112 prej tyre janë në Maqedoninë Perëndimore (p.sh. prefektura e Kastoria, Florina, dhe pjesën veriore të Kozani), 121 prej tyre i përkasin Qendrore Maqedoni (p.sh. prefektura e Pella, Kilkis, Selanik dhe pjesa veriore e Imathia), 38 prej tyre në Maqedoni Lindore (p.sh. prefektura e Serres dhe Drama). "

Pra, pa hyrë në detaje, nuk është një rast kur një gjuhë maqedonase nuk ka ekzistuar ose një rast ku një gjuhë maqedonase nuk ekzistojnë dhe u bë i zhdukur dhe nuk është më në përdorim. Ky është një rast kur një gjuhë maqedonase ekzistuar, ekziston dhe është folur nga maqedonasit sot.

Pra, pyetja e madhe këtu është arsyeja pse Greqia është duke këmbëngulur se nuk ka gjë të tillë si gjuha maqedonase? Dhe pse ata këmbëngulin se maqedonasit në Maqedoni janë greke pushtoi "Duke folur sllave grekët"?

Po, gjuha maqedonase është një "gjuhë sllave" por kështu është Russian, Ukrainian, Polish, serbe, kroate, bullgare, çeke, sllovake, etj Grekët nuk kanë probleme me Rusët e quan gjuhën e tyre rusisht ose me polet e quajtur tyri polonisht. Pra, pse ata kanë një problem me maqedonasit e quan gjuhën e tyre maqedonas?

E vërteta

Është e njohur se popullit maqedonas që jetojnë në Maqedoni foli një dialekt i degës së gjuhëve sllave që nga ditët e Kiril dhe Metodi. Nëse unë nuk jam i zhgënjyer, nga ana e tij të shekullit të 20 ka qenë së paku pesëdhjetë maqedonase dialekte fliten në territorin e Maqedonisë. E gjuhës maqedonase, veçanërisht dialektet që fliten në greqisht pushtuar Maqedonisë, është e vjetër dhe e përdorur gjerësisht në gjuhën e saj e cila mori kohë për të zhvilluar dhe të pjekur në shumë dialekte e kësaj dite. Ajo është një nënë e me gojë dhe me një gjuhë për të gjithë maqedonasit dhe si ka qenë për qysh më kujtesën kolektive e maqedonasve mund të kujtojnë.

Gjithashtu, ekzistojnë më shumë se katër-qindra milionë njerëz në Evropë që flasin variantë të kësaj gjuhe në mënyrë se si mund të thonë se kjo Greqi nuk ekziston?

Ndryshe nga "greke" e cila është një gjuhë e imponuar, maqedonas natyrore është një gjuhë që është miratuar në gojë nga brezi në brez dhe ka mbijetuar dhe lulëzuan në zemrat dhe mendjet e popullit maqedonas. Unë do të thonë se kjo është një gjuhë përballen zhdukjen e çmuar që duhet të mbrohet dhe të ruhet në të gjitha rrethanat. Për fat të keq Greqisë është krejtësisht injorant e asaj një thesar i çmuar që ka kultivim dhe në vend të tij, është e vendosur në shkatërrimin e saj, choking jeta nga ajo.

I gjuhës maqedonase ekziston jo vetëm në Maqedoni, por edhe në Kanada, SHBA, Australi dhe bota rreth. Vetëm shteti grek dhe disa grekë e mohojnë ekzistencën e tij dhe që i bën ata të conspirators BIG greke në një tjetër gënjeshtër.

Dhe tani ju ta lë me këtë:

"Duke qenë tronditur dhe gjithnjë e më të shqetësuar, të goditur fshatin kryebashkiak kur dëgjova atë flasin bullgare, të cilat ai dëshiron të bëjë thirrje maqedonase, dhe unë rekomanduar që në të ardhmen ai duhet gjithmonë dhe gjithkund flasin vetëm greqisht, dhe se ai duhet të rekomandojë që fshatarët e tij bëjnë të njëjtën gjë. " Greke të këmbësorisë togeri Dim. Kamburas, Armensko, 25 janar, 1925.

----------
Ju mund të kontaktoni autorin në -email-

Artikuj të tjerë nga e njëjta Author
> swap


[ Edited Tue Jun 30 2009, 04:22pm ]

Njeriu vlen sa di, e din sa mban mend
Back to top
lissandro
Tue Jun 30 2009, 03:46pm
The pursuit of Happyness

Registered Member #1963
Joined: Sat Jun 07 2008, 04:27pm

Posts: 4764

Nga libri i Little BIG greke Lies

BIG greke gënjej # 17

nga Risto Stefov

Gusht 2006

-email-

Kliko Këtu për Të tjera greke Lies

"Maqedonasit e lashtë ishin greke"

(Disa moderne grekët besojnë së lashtë maqedonase ishin greke)

[SHËNIM: Our apologjitë të popullit grek në qoftë se ata gjejnë këta artikuj ofensive. Objektivi ynë nuk është këtu për të krijuar tensione në mes të Maqedonisë dhe popullit grek, por në vend për të nënvizuar se problemi ekziston brenda shtetit grek dhe institucionet e saj. Për aq sa greke Shtetit mohon ekzistencën tonë si maqedonas me të drejta dhe privilegje, ne do të vazhdojë të botojë këto lloje të artikujve.]

Pse është aq e rëndësishme të grekëve moderne sot për të besuar se maqedonasit ishin të lashtë grek? Pse është e rëndësishme në mënyrë që ata të besojnë se nuk janë të maqedonasve moderne në të gjitha të lidhura me të lashtë ende maqedonasit moderne grekët janë "direkt pasardhësit" e lashtë "grekë"?

Para se të shohin argumentet dhe faktet e paraqitura ne do të shqyrtojnë politikat pas këtyre kërkesave.

Moderne Greqi sot po mban 51% e maqedonasve territoret për të cilat ajo ka absolutisht asnjë arsye të justifikuar. Në 1912, Greqia 1913 së bashku me partnerët e saj Serbia dhe Bullgaria, nën gjoja e çlirimit, i pushtuar, i zënë dhe brutalisht Maqedoni ndarë në tri pjesë. Që kur kjo pushtimit Greqia ka sistematikisht dhe tyrannically oppressed popullit maqedonas në një pikë të zhduken. Nuk ka asnjë arsye të justifikuar apo logjike shpjegim për sjelljen e Greqisë, por në të shekullit të kaluar ose në mënyrë genocidi se ka kryer krime kundër popullit maqedonas duke përfshirë vrasje masive (1), dëbimeve masive, masive konfiskimin e pronave, në masë denacionalizimi, shtypja, diskriminimi dhe të gjitha llojet e tjera abuzime. Greqi sulmuar popullit maqedonas me qëllim zhdukjen e tyre me çdo kusht të jetë e mundur. Këto janë krime që nuk mund të merret lehtë ose harruar.

Si ka Greqia justifikuar dhe e gjithë kjo gotten me larg se pandëshkuar për gati një shekull?

Që nga fillimi i tij në 1829, Greqia ka sistematikisht gënjyen për botën rreth tij dhe më vonë në Maqedoni në lidhje me të kaluarën dhe duke pretenduar se Maqedonia ishte ende është "grek". Greqia ka bërë gjithashtu pohon se vetëm "Grekët" jetojnë në Greqi dhe ka kuptimin e plotë të fjalës zhvilloi të luftës kundër njerëzve të cilët vazhduan të pretendojnë të jenë jo-"Grekët" dhe kundër atyre që kundërshtojnë qëndrimin e saj zyrtar. .

Që Greqia nuk ka asnjë kërkesë të ligjshme maqedonase territoret që kishte për të sforcuar trillime larg ideve të tilla si të lashtë maqedonasit duke u "grek" në një përpjekje për të legjitimuar pretendimin e saj. Greqi shikuar prapa në histori 2400 vjet për të justifikuar e tij të mbajë në territoret maqedonas ndërsa duke injoruar jo vetëm të Maqedonisë por vet paraqesin realitetin. Në të shekullit të kaluar ose në mënyrë, që sillen si Greqia ka në qoftë se askush tjetër, por "Greqia" kishte të drejtat e pronësisë, jo vetëm në maqedonisht tokave, por edhe të historisë dhe trashëgimisë maqedonase. Kur Greqi veten me seriozitet të imponuara në Maqedoni, ai e pa atë si një vend vakant pjekur për kolonizimit, trajtimin e saj të vërtetë banorët e popullit maqedonas si parazitë të shfarosën.

Në sytë e botës, popullit maqedonas u konsideruan si "sllavo folës" pandehet të kenë ardhur në këtë rajon gjatë shekullit të 6. AD. Sllavo folësve gjatë shekullit të 19 janë konsideruar si armiq dhe u dukeshin me unfavourably nga botën perëndimore. Pra, në dy shekujt e fundit të botës dukeshin të tjera mënyrë ndërsa Greqia zhvilloi luftë ndaj maqedonasve në një përpjekje për të shfarosin tyre.

Që të shekullit të 19, Greqia ka përdorur termin "sllave" për t'iu referuar në mënyrë që të maqedonasve prerazi të botës tregojnë se maqedonasit e sot nuk janë në të gjitha të lidhura me maqedonasit e dy mijë vjet më parë. Ajo gjithashtu përdor fjala "sllave" shpif për të maqedonasve duke i bërë ata të ndihen si të huaj në tokat e tyre amtare.

Pse Greqia ka zgjedhur për të hedhur në pretendimin e lashtë maqedonasve para romake conquests dhe jo me maqedonasit e një periudhe më pas?

Kur u bë një komb Greqi për herë të parë në 1829, e ardhmja e saj nuk ishte vendosur nga vet populli por nga ana e motivuar politikisht Kompetencat e Madhe, të huajt që artificialisht karakterin e zgjodhi këtë popull që i përshtaten agjendat e tyre politike. Greqia Moderne u krijua për të të jetë një vazhdim i të ashtuquajturit "Greqia e lashtë" e dy katër qindra mijë vjet më parë. Dy katër mijë njëqind vjet historike është një boshllëk i madh për një komb të ri veçanërisht për të mbushur një që ka harruar të kaluarën e saj. Po, ka një historik 2400 vjeçar hendeku mes Greqia e sotme dhe të iluzionit pothuajse mitik "Greqi" e yesteryears. Greqia e kursit u krijua dhe historinë e saj artificiale të shkruara nga të huajt e veta para se të ndërgjegjes u zhvilluar. E njerëzve që jetojnë në Greqi moderne u thënë fjalë për fjalë që janë ata. Ata u tha të pranishëm për të harruar realitetin e tyre, gjuhën, kulturën, zakonet dhe të përqafojë një të re politike dhe realitetin e krijuar artificialisht. Pasi këtij tranzicioni është përfunduar me sukses të duhur në Greqi se ishte e lehtë për "ri" Greqia pretendime për të bërë në territoret maqedonase. Historia tregon qartë se Maqedonia nuk ishte e konsideruar pjesë e Greqisë në fillim të ditëve të Greqisë. Ky shqyrtim u bë vetëm pas Maqedonia u bë i pjekur për nënshtrim. Pra, kur erdhi koha e duhur, ishte e natyrshme për në Greqi për të parë e vet artificiale ndërtuar dhe parashikojnë të lashtë maqedonasit si pjesë përbërëse e tij. Pastaj, kur gjermanët dhe të tjerët të zhvilluar idenë se sllavët erdhën në Ballkan gjatë shekullit të 6. AD, Greqia ishte e shpejtë të përfitojnë nga kjo situatë dhe etiketën e maqedonasve "sllavët" kështu duke i bërë ata të duket si "comers ri" në krahasim për të kaluarën e vet. Sllavët ishin natyrisht undesirables parë si dhe të botës panë asgjë të keqe me legitimizing abuzimin e tyre. Etiketimi maqedonasit "sllavët" i dha Greqisë një mënyrë jo vetëm për të treguar se këto ishin "të ndryshme të" njerëzve, nuk ka lidhje me Maqedonasit e lashtë, por edhe ata që nuk i përkasin të atyre territoreve edhe pse ata ishin atje për 1500 vjet. Dhe për shkak se ata ishin "të sllavëve" se ishte në rregull për të trajtuar ata si kafshë të dëmshme.

Çfarë ka prova Greqi përdoret për të treguar se maqedonasit e lashtë ishin "greke" dhe atë që ajo e ka injoruar provat tregojnë se e kundërta?

Edhe sot disa do të argumentojnë grekët në një pikë të shterje duke u përpjekur të provojnë se maqedonasit e lashtë ishin "greke". Ata do të tregojë versionin e tyre të historisë dhe ngjit me to, ndërkohë që ua bën vërejtjet se është universalisht e kuptueshme dhe e mbështetur nga historianët më të rëndësishme, prandaj ajo duhet të jetë e vërtetë.

Këtu janë disa nga argumentet që ata përdorin për të provuar e tyre pikë;

1. Maqedonasit e lashtë foli një dialekt i gjuhës greke.

Nga mbishkrimet e ndryshme arkeologjike e gjetur në strofkë ajo që është krijuar një nga gjuhët e lashta të punësuar në Maqedoni ishte Koine gjuhën zakonisht të njohur si gjuhë e tregtisë dhe tregti. Ky ishte një gjuhë ndërkombëtare e cila është përdorur në gjykatë maqedonase dhe me administratën e Maqedonisë.

Greke e argumentit këtu është se "në qoftë se maqedonasit foli greqisht ata duhet të kenë qenë greke". Është e njëjta gjë si duke thënë se "në qoftë se maqedonasit flasin anglisht anglisht ata duhet të jenë të". Ndërsa bërë deklarata të tilla si këto, shumica e grekëve të injorojë prova që vërteton se maqedonasit e lashtë, Aleksandrit të Madh të përfshira, foli një gjuhë tjetër, një gjuhë indigjene të Maqedonisë, e cila i bën ata të dygjuhëshe e madhe e vënë kështu dyshime mbi vlefshmërinë e këtij argumenti grek.

Në vend që të përpiqet të provojë se maqedonasit e lashtë ishin "greke", këto grekët që duan të argumentojnë Greekness rreth tyre duhet të shikojnë në marrëdhënien e tyre të lashtë "Grekët". Ato mund të jenë të befasuar për të gjetur se greket moderne nuk kanë të bëjnë asgjë me të popujve të hershëm. Në fakt, në qoftë se ngul thellë mjaft ata do të gjeni se i ashtuquajturi "gjuhës greke" ata flasin sot është si të huaj për të tyre si "të lashtë grek" ishte e huaj për të maqedonasve të lashtë. Moderne grekët sot flasin një gjuhë të imponuar që u detyrua pas gjyshërit e tyre e madhe. Një shumicë e madhe (98%) e moderne grekëve gjatë fillimit të shekullit 19. Greke nuk flasin. Ata duhet të mësojnë të flasin greqisht në shkolla dhe në bazë të disa kushteve cruelest. Nuk ka të përbashkët maqedonas greke foli para shteti grek bërë praninë e vet në Maqedoni. Pastaj, gati brenda natës greke pushtuar Maqedonia u bë "duke folur greqisht". Pyes veten se si ka ndodhur?

2. Maqedonasit e lashtë u lut me të njëjtën "zotat grek" si të lashtë "Grekët".

Përsëri, sipas mbishkrimet e gjetura në strofkë e lashtë arkeologjike maqedonasit bënë ndajnë besimet në disa zotat me njerëz të tjerë në rajon duke përfshirë edhe ata që jetojnë në shtete të qytetit të lashtë. Sharing një fe të përbashkët dhe të besojnë në të njëjtat perëndi për fat të keq nuk është një tregues i vlefshëm për ndarjen e përbashkët të një etnie. Dy njerëz mund të flasin të njëjtën gjuhë, ndajnë një besojnë në fe dhe të njëjtën Perëndisë pa qenë të së njëjtës origjinë etnike. Merrni krishtërimin për shembull. Sot ne kemi qindra e etnive që jetojnë në Toronto, Kanada që flasin anglisht, janë të krishterët dhe besojnë në Jezu Krishtin. Ajo do të jetë jo vetëm e gabuar por njëherësh edhe qesharake të mendoj se të gjithë këta njerëz kanë një të përbashkët etnia ose disi janë të lidhura etnikisht sepse ata kanë një fe.

E ashtuquajtura "zotat grek" jetuar në Olimp (nga rruga e cila është në Maqedoni) dhe u adhuruan nga shumë njerëz. Ata ishin që i përkiste zotave rajonale në të gjithë Ballkanin, jo vetëm për të "Grekët". Është e shekullit 19. Politikës dhe të propagandës greke e cila u kthye e sajuar zotat e Ballkanit në "zotat grek".

3. Maqedonasit e lashtë të bashkuar e lashtë "grekë" qytet shteteve dhe përhapjen e "Hellenic" gjuhën dhe kulturën e të njohur të botës.

Ky është një rast i "grekëve" besimtare tyre qëndron për aq gjatë ata që harruan të vërtetën. Sipas llogarive historike;

"Më 2 gusht, 338 BC, në luginën e lumit Cephisus cekët pranë fshatit Chaeronea në rrugën e Thives, të dy ushtritë kundërshtare u takua ballë për ballë. Në veri pala maqedonase e Filipit qëndruan me 30.000 trupa kalorësie këmbësorisë dhe 2000, më e madhja ushtria maqedonase mbledhur ndonjëherë. Midis Philip e komanduar gjeneralët u tij 18 vjeçar, djali, Alexander, i ngarkuar me kalorësi. Në anën jugore, të qëndroi aleate athinasit, të cilët Thebans dhe Achaeans mbledhur 35.000 trupa kalorësie të këmbësorisë dhe 2000, më e madhe e ushtrisë ndonjëherë mbledhur që prej Persian pushtimit.

Afër përpuq, ushtritë u përleshën dhe ndërsa beteja pasuan e Maqedonisë drejtë ijë ra mbrapa dhe filloi të tërheqje. Duke parë dobësimin e maqedonasve, e "greke" aleate e përgjithshme dha urdhër të të shtyjë të përzënë dhe maqedonasit prapa në Maqedoni. Si maqedonasit retreated, aleate e flanks broke radhë dhe filloi ndjekja. Nuk është realizuar kjo ishte një dredhi, aleatët e panë veten të rrethuar nga Alexander therrur dhe e kalorësi. Kur ajo ishte mbi, shumica e forcave aleate të ushtrisë, duke përfshirë edhe elitën Theban shenjtë Band porotë të vdekur në fushat e Chaeronea. "(2)

Maqedoni luftuan dhe mundi i ashtuquajturi "grekëve" në betejë dhe subjugated ata nga 338 deri 206 BC BC kur ata ishin shkurtimisht çliroi dhe përsëri subjugated nga romakët. Pra, sipas "Greke" logjikën, maqedonasit e të bashkuar të të ashtuquajturës "greke" nga shtetet e qytetit subjugating dhe maqedonase subordinating tyre nën kontroll. Me të njëjtën "greke" logjika ne mund të përfundojmë se Hitleri tepër, në Luftën e Dytë Botërore, e bashkuar e evropianëve subjugating ata dhe i vendosur ato nën kontrollin gjermanisht.

Sa për përhapjen e ashtuquajtur "Greke" gjuhën dhe kulturën, nuk ka dëshmi se maqedonasit e bëri këtë ekskluzivisht për të vetmin qëllim të nderuar të "Grekët". Maqedonasit në botë i dha atë që kishte maqedonasve dhe konsiderohet të jetë me vlerë. Maqedonasit gjithashtu mori atë që konsiderohen të vlefshme dhe e miratoi atë si të tyren. Ndryshe nga e ashtuquajtura lashtë "grekëve" të cilët ishin ksenofobe loathed dhe çdo gjë e huaj, maqedonasit e lashtë të dashur të huaj dhe nëse çdo gjë ishte e ndonjë vlerë të tyre ata nuk hezitoi të miratojë atë si të tyren.

Është e vështirë për moderne grekëve të pranojë se çdo gjë ka kohën e vet dhe se i ashtuquajturi lashtë "Grekët" pushuar të ekzistojë një kohë të gjatë, kohë më parë. Është e vështirë që ata të pranojnë faktin se; si moderne maqedonasit, ato janë produkt i evolucionit, e përzierjen dhe matching. Është e vështirë që ata të pranojnë që ata janë fëmijët, së paku pjesërisht, të conquerors, pushtuesit, Settlers dhe plunderers se roamed Ballkan për të fundit të dy e gjysmë mijëvjeçarit. Është e vështirë për ta të pranonin faktin se ata mund të mos jetë e drejtpërdrejtë descendents e atyre "Grekët lavdishme" por mongrels e çdo garë që vizitoi Ballkanin. Ajo është më e lehtë për ata të besojnë gënjeshtra dhe zanash mit se të përballet me faktin se gjyshërit e tyre dhe gjyshërit e madhe mund të kenë qenë shqiptare, vllahe, turke apo maqedonase, po, maqedonase, e shumë të njëjtën mohoj njerëzit dhe këmbëngulin që ata nuk ekzistojnë.

E vërteta:

Greqia është një Moderne krijimin moderne, një pushtet të madh sajesë. Britania dhe Franca në fillim të shekullit 19. Mjaft i nevojshëm një aleat në Ballkan për të mbrojtur interesat e tyre të çmuar nga Rusia. Greqia është krijuar për të parandaluar Rusinë nga marrja ujërat e Mesdheut, nga Britania e spoiling mbrapa oborr. Ndarjen e Maqedonisë dhe Greqisë për të fitojë nuk kanë të bëjnë asgjë me "të drejtat historike", por mjaft të bëjmë me besnikëri ndaj një aleat. Greqia e bëri punën e saj edhe në të shërbejë si një "qen roje" për Britaninë kështu që ishte i shpërbleu me toka maqedonase. Pjesa tjetër janë të shtrihet për të mbajtur të pafajshëm dhe i pavetëdijshëm tangled në argumente nga të cilat nuk ka asnjë shpëtojnë.

Nëse ju nuk besoni mua pyesni veten këto pyetje;

1. Si mund të lashtë maqedonasit vdesin njeri pas tjetrit në të fundit duke i bërë ata një i vdekur dhe të ashtuquajturat lashtë "Grekët" mbijetojnë?

2. Si mund të gjithë maqedonasit moderne të "sllavëve" që erdhi në Ballkan gjatë shekullit të 6. AD moderne dhe të gjitha të grekëve "Hellenes" direkt nga pasardhësit e lashtë "grekë"? A nuk Greqi në 1912, 1913 dhe zënë një dyndem plotësisht populluar Maqedoni? Çfarë ka ndodhur me të maqedonasve? A janë kthyer në "Grekët" gjatë natës? (Po ata vepruan! Greqi Në 1928 në botë për të deklaruar se kishte një 98% "të pastër grek" homogjene popullsisë).

3. Si Greqia ka mbajtur të gjitha territoret e saj "pastra greke" me 2, 300 vjeçar hapur kufitare?

4. Si është e mundur në këtë ditë dhe moshë për Greqinë, një "krijuar rishtazi" të shtetit të lejohen të vitit 2400 kanë trashëgimi të drejtave të vjetër (një copë e pa prova për të provuar atë) dhe maqedonasit dëboj nga trojet e tyre mbi të cilat ata banonin për më shumë se 1,500 vjet?

Edhe nga llogaritë greke, maqedonasit kanë jetuar në Maqedoni që nga shekulli i 6. AD, por Greqia është ende evicting tyre. Greqia është duke u ndëshkuar për maqedonasit maqedonas! A jeni të kënaqur me mosmarrëveshjen për emrin është mbi të gjitha?

Ashtu si thashë më parë, moderne Greqia është një shtet i sapo krijuar modeluar sipas shteteve qytetit të lashtë me një 2400 vjeçar historike boshllëk. Greqia ka uzurpuar të lashtë maqedonase trashëgimisë maqedonase dhe toka dhe do të bëjmë çdo gjë të tyre varet nga të fabrikuar duke përfshirë historinë greke dhe përhapjen BIG gënjeshtra. Maqedonasit janë një pengesë për mbijetesën e Greqisë. Ekzistenca e maqedonasve provon se Greqia ka gënjyen të gjithë së bashku dhe tani është e frikësuar se një ditë të ai ka kryer krime kundër popullit maqedonas do të jetë e ekspozuar. Nëse Greqia pranon maqedonasit ekziston, ai do të ketë gjithashtu të pranojë se ka gënjyen ndaj botës dhe popullit të vet.

Referencat:

1. George F. Kennan. "Luftërat e tjera të Ballkanit" Një 1913 Carnegie Hetimi i përzier në prapavështrim me te re dhe Reflections Hyrje në pranishem Konfliktit. Washington, DC: Carnegie përzier Për Ndërkombëtare të Paqes, 1993.

2 Stefou, Chris. Historia e popullit maqedonas nga Lashte herë të pranishem. Toronto: Risto Stefov publikimeve, 2005

----------
Ju mund të kontaktoni autorin në -email-

Artikuj të tjerë nga e njëjta Author
> swap


[ Edited Tue Jun 30 2009, 04:24pm ]

Njeriu vlen sa di, e din sa mban mend
Back to top
lissandro
Tue Jun 30 2009, 03:49pm
The pursuit of Happyness

Registered Member #1963
Joined: Sat Jun 07 2008, 04:27pm

Posts: 4764

Nga libri i Little BIG greke Lies

BIG greke gënjej # 18

nga Risto Stefov

Shtator 2006

-email-

Kliko Këtu për Të tjera greke Lies

"Philip II Bashkuara grekët"

(Disa besojnë se grekët moderne Mbretit Philip II
Maqedonia e Lashte e bashkuar e ashtuquajtur "Greke" Qyteti States)

[SHËNIM: Our apologjitë të popullit grek në qoftë se ata gjejnë këta artikuj ofensive. Objektivi ynë nuk është këtu për të krijuar tensione në mes të Maqedonisë dhe popullit grek, por në vend për të nënvizuar se problemi ekziston brenda shtetit grek dhe institucionet e saj. Për aq sa greke Shtetit mohon ekzistencën tonë si maqedonas me të drejta dhe privilegje, ne do të vazhdojë të botojë këto lloje të artikujve.]

Përkundër asaj që ne e dimë që sot rreth të lashtë maqedonasve dhe Shtetet e qytetit të lashtë, disa argumentojnë se grekët ende King Philip II i lashtë Maqedoni nuk vë nën qytetit të lashtë Shteteve por ata në vend të unifikuar. Disa kanë shkruar edhe për mua që deklaron se Maqedonia ishte një tjetër "greke City Shtetit".

Tashmë është bërë e qartë se disa dhimbje grekët do të ngjitem mbi atë që ata të besojnë dhe të injorojë të gjitha provat për të kundërtën. Disa kanë pranuar se argumenteve mund edhe të zhvillohen për të provuar natën është ditë është natës dhe të ditës. I thonë se e mirë për ta, nëse kjo është ajo që duhet të mbajë Greqi greke në mënyrë të jetë ai, por për të gjithë ata që kanë nevojë për prova për të provuar se ajo është e qartë këtu;

Gjatë një nga fushatat e tyre në jug të Olimp, të burgosurit dhe maqedonasve morën Alexander pyeti një nga gratë që ishte ajo për të cilën ajo u përgjegj: "Unë jam motra e Theogenes që komandoi ushtrisë sonë kundër babait tuaj Philip, dhe ra në Chaeronea luftuar për të liria e Greqisë. "

Nëse Philip Alexander dhe më vonë u "unifikimin" Shtetet e greke City atëherë pse ishin të ashtuquajtur "grekëve" të luftojë për lirinë e të Greqisë? Po nuk Thebans dhe athinasit dhe aleatët e tyre për të luftuar së bashku e shenjtë të tokës e të Hellas 2 gusht, 338BC në fshatin e fjetur Chaeronea? Fellow Hellenes, e athinasit dhe Thebans, luftuan kundër maqedonasve, e barbarians nga veriu.

Në qoftë se maqedonasit ishin "Grekët" atëherë kjo do të ishte një luftë civile. Nëse maqedonasit janë "grekët" pse ata nuk luftojnë për të mbrojtur "tokën e shenjtë të Hellas"?

Kur mbreti maqedonas një tjetër, Archelaus (413-399 BC) sulmuar Larisës në Thesalisë, Thrasymachus shkruante se si ishte më vonë për të bërë një "model ligjeratë" në emër të Larissans. Vetëm një dënim i cili ka mbijetuar lexuar si vijon: "Duhet të jemi skllevër të Archelaus, ne, duke qenë grekë, për të një barbare?" Nëse maqedonasit e lashtë ishin "greke" Thasymachus pastaj pse ato nuk i referohen vetëm si barbarians por shumë të shquar të tyre nga "pjesa tjetër e grekët"?

What about Demosthenes dhe atë që ai e kishte për të thënë rreth maqedonasit, veçanërisht rreth Philip II? Moderne ditë grekët do të donte të çojë off Demosthenes castigations Philip II si e retorikës politike, dhe ende Demosthenes ishte emëruar dy herë për të udhëhequr përpjekje të Athinës të luftës kundër Maqedonisë. Ai, Demosthenes, tha se e Filipit Filip nuk ishte greke, e as që kanë të bëjnë me grekët por vjen nga Maqedonia, ku një person mund të blej as edhe një rob.

Menjëherë pas vdekjes së tij njerëzit e Athinës paguar atë montim nderon nga ngritjes tij statujë bronzi e bërë. Mbi bazën e tij statujën e mëposhtme të famshme mbishkrim ishte gdhendur: "Sikur të kishte qenë e fuqisë suaj i barabartë, Demosthenes, zgjuarsinë tuaj për të, kurrë nuk do të vendosi Greqia kanë qenë një nga Ares maqedonase". Veprimet e tij contemporaries, e lashtë "Grekët" louder flasin shumë rreth Demosthenes' karakter se fjalët e ndonjë moderne greke. Demosthenes, në kushtet moderne, ishte një atdhetar, e jo si një politikan i krisur disa moderne grekët do të na besojnë!

Kur lajmi i vdekjes së Filipit arritur Athinë, u shfaqën në publik Demosthenes veshur në veshje e mrekullueshme dhe wore një kurorë në kokë. Kjo është ajo që më pas u shkruar në lidhje me atë moment në histori: "Për pjesën time unë nuk mund të them se athinasit e bëri veten kredi në vënien në garlands dhe sakrificat e ofruar për të festuar vdekjen e një sundues që, kur ai ishte pushtues dhe ata e pushtuar kishte trajtuar ata me tolerancë të tilla dhe njerëzimit. Largët përveç të provokuar zemërimin e zotave, ai ishte një veprim i neveritshëm Philip për të bërë një qytetar të Athinës dhe të paguajnë nderon atë, ndërsa ai ishte i gjallë, dhe pastaj, sa më shpejt të jetë ai i ka rënë nga dora e tjetrit, përveç të jetë në veten e tyre me gëzim, shkel mbi trupin e tij, dhe këndonin paeans të fitores, sikur ata vetë e kanë arritur disa feat madhe e armëve. " [p.207] (Plutarch "The Age of Alexander").

Në qoftë se maqedonasit ishin "greke" pse ka kaq shumë "Grekët" bashkuar me rradhët e Persians për të luftuar kundër tyre? Po nuk e Persians më të keqen e armiqve "grekët"? Nëse vërtet luftuan e Aleksandrit të Persians hakmarrë e "grekëve" nuk duhet të "grekëve" kanë gatishmëri dhe u bashkua me atë vullnetarisht?

"Darius' grekët luftuan për të shtyhem maqedonasit mbrapa në ujë dhe për të shpëtuar në ditën e tyre për krah i majtë, tashmë në tërheqje, ndërsa maqedonasit, të kthehet në vendin e tyre, me triumfin e Alexander plain para syve të tyre, e vendosur për të qenë i barabartë dhe suksesi i tij nuk e humb titullin e pathyeshme krenare, deri tani mbi ta mirësitë universale. Lufta e mëtejshme ishte i acaruar nga racor rivalitetin e vjetër greke dhe maqedonase. " [p.119] (Arrian libri II - Beteja e Issus, "The fushata e Aleksandrit").

Për ata që mendojnë Philip II "unifikuar" Qyteti i Lashte e shteteve ose e "grekëve" si disa moderne grekët do të donte të telefononi atë, ju lutemi lexoni me kujdes të ardhshëm kuotë. "Alexander ndërkohë merrej me shpejtësi trazirat në Greqi - jo vetëm që athinasit gëzohen në vdekjen e Filipit, por Aetolians, e Thebans, si dhe Spartans dhe Peloponnesians, ishin të gatshëm për të nuk pranoj të Maqedonisë karkasë. (Diod. 17,3 .3-5) (Quintus Rufus "Historia e Alexander"). Nëse ju e lexoni me kujdes kuotë ju do të keni vënë re fjalën "skelet". Të Aetolians, Thebans, Spartans, dhe ishin të gatshëm të Peloponnesians nuk pranoj të Maqedonisë pendë. Lejo mua që të theksohet se kur një "unifies" nuk ka "lidhje e fortë" për të hedhur off!

"Aleksandri gjithashtu referuar babait të vet i Filipit si pushtues e athinasit, dhe për të tërhequr mendjet e tyre të kohëve të fundit të pushtimit Boeotia dhe annihilation e saj më të njohura të qytetit." [p.41] (Quintus Rufus "Historia e Alexander"). Lejo mua edhe për të theksuar se kur një "unifies" nuk ka "pushtimit"!

Nevoja unë them më shumë?

Me sa duket ka disa "duhet" dhe kështu më shumë këtu janë disa citate (Nga Quintus Rufus "Historia e Alexander"): "Burrat! Nëse ju konsideroni me shkallën e arritjeve tona, i malluar tuaj për paqen dhe lodhje e juaj nuk janë të shkëlqyer fushatat në të gjitha të papritura. Më lejoni të kalojnë mbi ilirët, e Triballians, Boeotia, Trakës, Spartes, e Aecheans, e Peloponnesians - të gjitha prej tyre i ndrydhur nën udhëheqjen time direkt ose nga fushatat e zhvilluar nën urdhërat e mia i udhëzime ". Kur një "bashkon", njeriu nuk "mposht" ose "forcës paraqitjen" ose "pushtojnë" njerëzit.

"Duke filluar me Maqedoninë, unë tani kanë fuqi e pushtet mbi Greqi; unë kanë sjellë Trakës dhe ilirët nën kontrollin tim; sundimin e Triballi dhe Maedi. Kam Azi tim në zotërim nga të Hellespont nga Deti i Kuq." [p.277]

Sipas Arrian në "The fushata e Aleksandrit", Aleksandër vazhdon të flasë për maqedonasit dhe aleatët e tij: "Eja, pastaj; shtoni pjesën tjetër të Azisë për atë që e keni tashmë posedojnë - një shtesë të vogël të madhe të shumës conquests tuaj. Çfarë madhe ose mund të punojë fisnik ne veten kanë arritur ne menduam se kishte mjaft që jetojnë lirshëm në Macedon, thjesht për të ruajtur shtëpitë tona, me përjashtim të ndonjë ngarkesë përtej kontrollimin e cenim të trakasve të kufijve tanë, apo dhe ilirët Triballians, ose ndoshta të tilla si grekë mund të provojë një kërcënim për rehati tonë. " [p.294].

Pas leximit të mësipërme, një lexues i paanshëm apo një lexues që nuk ka agjendën politike, do të vijnë në përfundim se nuk ka dyshim në disa moderne greke besimin e lashtë se maqedonasit ishin "greke" dhe se Mbretit Philip II të Maqedonisë "unifikuar" e "Grekët". Kjo duhet të bëhet e qartë se Philip II luftuan e "grekëve" në luftë dhe me fitoren e tij dhe pushtuar subjugated ata dhe shtoi atyre dhe territoret e tyre në perandorinë e tij në rritje. Nëse vërtet Philip Alexander unifikuar dhe i ashtuquajturi "grekëve" në këtë mënyrë dhe me ato taktika moderne greke sipas logjikës, atëherë ata duhet gjithashtu të ketë të unifikuar ilirët me trakasit, e Triballians, Maedians dhe çdo fis të tjera në Azi deri në lindje si Indi.

Është koha këto moderne greke as jobesimtarët vënë mënjanë bindjet e tyre të njëanshëm dhe të përballet me realitetin ose pranoj se e vetmja arsye që këmbëngulin të lashtë maqedonasit ishin "greke" është për të justifikuar pushtimin e tyre 51% të territoreve maqedonase. Maqedonasit e lashtë ishin si Akin të lashtë e ashtuquajtura "grekëve" si moderne maqedonasit janë të Akin moderne grekët. Pjesa tjetër është "logjika greke", e cila duhet të klasifikohen si "greke gënjeshtra" dhe ngritur nën "mitologji lashtë" seksionin e quajtur "Big grek Lies".

Ju mund të besojnë atë që ju pëlqen dhe ju mund të argumentojnë rreth saj derisa ju ngrij. Your interpretimin e historisë nuk pasqyrojnë dëshmitë e lanë pas nga autorë të lashtë. Interpretimi juaj është hartuar qartë nga ana juaj moderne greke dhe Philhellene historianët dhe nga ana e shtetit grek për të vetmin qëllim që të pretendojnë hedhjen në maqedonisht maqedonisht territoreve dhe të trashëgimisë të cilat të drejtë i takon popullit maqedonas.

Referencat:

Gandeto, Josef SG Lashte maqedonasve, ndryshime në mes të maqedonasve dhe i lashtë i Lashte grekët. Nju Jork: Shkrimtar i Showcase, 2002.

Disa nga kuotat e lashtë dhe ide për këtë artikull u ofruan nga Dedo Kire.

----------
Ju mund të kontaktoni autorin në -email-

Artikuj të tjerë nga e njëjta Author
> swap


[ Edited Tue Jun 30 2009, 04:26pm ]

Njeriu vlen sa di, e din sa mban mend
Back to top
lissandro
Tue Jun 30 2009, 03:52pm
The pursuit of Happyness

Registered Member #1963
Joined: Sat Jun 07 2008, 04:27pm

Posts: 4764

Nga libri i Little BIG greke Lies

BIG greke gënjej # 19

nga Risto Stefov

Tetor 2006

-email-

Kliko Këtu për Të tjera greke Lies

"4000 vjet qytetërim grek"

(Disa besojnë grekët moderne në vitin 4000 një
ekzistencën e një ashtuquajtura "qyteterimi grek")

[SHËNIM: Our apologjitë të popullit grek në qoftë se ata gjejnë këta artikuj ofensive. Objektivi ynë nuk është këtu për të krijuar tensione në mes të Maqedonisë dhe popullit grek, por në vend për të nënvizuar se problemi ekziston brenda shtetit grek dhe institucionet e saj. Për aq sa greke Shtetit mohon ekzistencën tonë si maqedonas me të drejta dhe privilegje, ne do të vazhdojë të botojë këto lloje të artikujve.]

Vitin 4000 "qyteterimi grek"? Shumë i mahnitshëm! Por, çfarë është një "qyteterimi grek"?

Sipas Oxford një qytetërim është "një fazë të avancuar të zhvillimit shoqëror" dhe të civilizuar është "duke u solli nga barbarism, duke u bërë në një shtetit plotësisht të organizuar, i shkolluar dhe i rafinuar". Sipas Webster një qytetërim është "një organizatë sociale të rendit të lartë, të shënuar nga ana e zhvillimit dhe përdorimit të gjuhës dhe një shkrim nga progreset në artet dhe shkencën, qeveria etj, kulturë e përgjithshme e një populli të veçantë, komb, periudhe, etj . " dhe të civilizuar është "për të sjellë ose të dalë e egër primitive ose kushtet dhe në një gjendje të qytetëruara, për të përmirësuar në zakonet apo sjellje."

Pra "4000 vjet e qytetërimit grek" duhet të thotë "një fazë të avancuar të zhvillimit shoqëror greke shënuar nga ana e zhvillimit dhe përdorimit të gjuhës dhe një shkrim nga progreset në artet dhe shkencat, qeveria, etj, të kulturës dhe total greqisht greqisht popull që përfshin për vitet 4000 ".

4000 vjet "greke" qytetërim? Në të vërtetë!

Unë kam qenë i akuzuar (nga grekët natyrisht) e "fabrikuar informacion", "pa përfshirë burime", "i thënë gënjeshtra", "zëra", "nuk ka siguruar përfundime", "nuk bën footnotes", etj, etj, në mënyrë Unë për këtë artikull do të bëj çmos të mos sajoj informacionit, përfshijnë burimet dhe të përmbahet nga të gjithë ata që bëjnë gjëra. Në fakt, në këtë artikull unë do të shkojë një hap më tej dhe t'ju ofrojë direkt nga kuotat Perëndimor shkrimtarë.

"Edhe pse greqisht-folësit e Konstandinopojën mund të ketë qenë përfituesit e një traditë të pasur kulturore e lidhur me Perandorinë Bizantine, një pozicion të ruhet edhe përmes kishës gjatë otomane herë, vitet e para të konceptit të një shteti grek (i cili ishte një produkt i Madh pushtet politikë dhe një përpjekje për të de-stabilizimin e Ottomans) ekzistuar kurrë, 'grekët nuk e dinë ata që ishin' ". (P. 26, "Ballkani, Nacionalizmi, të Luftës dhe fuqitë e mëdha", nga Misha Glenny) (1)

"Etnik përzierje e grekëve-folës të Perandorisë Osmane (greqisht shpesh ishte mësuar si gjuhë të dytë duke pasur jo-greke njerëzit) ishte aq të ndryshme si në çdo të Perandorisë Osmane, ndoshta më shumë." Ishujt e seafarers dhe nga rajonet bregdetare u dallohen nga etnia e tyre të veçanta, shumë janë të përziera shqiptaro-origjinë greke '. (P. 23 "Ballkani, Nacionalizmi, dhe të Luftës së Madhe Powers" by Misha Glenny) (1)

"Të Koundouriotes, për shembull, më të fuqishme detare të familjes në ishullin Hidra, i cili udhëhoqi një fraksion gjatë luftës (e pavarësisë), ishin me origjinë shqiptare". (P. 25 "Ballkani, Nacionalizmi, të Luftës dhe të Great Powers "by Misha Glenny) (1)

"Edhe pse ditë moderne nacionalistët grekë si të mburremi për mënyrën se si ata kurrë nuk harroi të tyre të pasur të trashëgimisë kulturore dhe icons, kjo pjesë e ardhshëm kundërshton teoritë e tyre. E 'Klephts' ishin grek e Komiti ekuivalente ose Hajduci, të luftëtarëve të cilët championed idenë e një popull i lirë. 'e shekullit të 18. studiues greke, Koumas, tregon për një vizitë në një nga më me ndikim Klephts, Nikotsaras (ndoshta pjesë e sllave shpat, Niko-'tsar'-si). Për të treguar respekt, Koumas ju drejtua Klepht udhëheqës si Achilles. Nikotsaras përgjigj me zemërim: "Çfarë janë të plehrave duke folur për ju? Achilles Kush është kjo? Handy me një mushqetë ishte ai?". " (P. 31 "Ballkani, Nacionalizmi, dhe të Luftës së Madhe Powers" by Misha Glenny) (1)

"Të philhellenes të Amerikës, Britania e Evropës Perëndimore dhe kishte bërë thirrje për një shtet të lirë greke romantike në një përpjekje për të pasionuar të sjellë në jetë Helenike kulturën e së shkuarës. Little asnjë prej tyre nuk e dinë se çfarë ndryshime ekstreme kishte ndodhur në regjionin e ajo që ishte dikur e Qytetit Shtetet greke. 'Natyrisht, shumë udhëtarët dhe u tronditëm philhellenes në grekëve' mungesa e sofistikimi, dhe mungesa e një Fizike ngjashmëri me E HELLENES imagjinatën e tyre klasike. gjitha erdhën duke pritur për të gjetur të Peloponez e mbushur me Plutarch meshkujt, dhe të gjithë u kthyen banorët e të menduarit Newgate më moral '. " (P. 33 "Ballkani, Nacionalizmi, dhe të Luftës së Madhe Powers" by Misha Glenny) (1)

"Ai nuk ishte vetëm e ngjashmëri, ose mungesën e saj, por edhe faktin se" politikisht të folur e grekëve u Asiatics, Oriental e tyre dhe të gjitha idetë, qoftë shoqërore apo politike, kërkohet që të korrigjohet ose çrrënjosen, para se ata mund të pritet për të formuar njerëzit me një civilizuar civilizuese evropiane drejtorė '. (P. 32 "Ballkani, Nacionalizmi, dhe të Luftës së Madhe Powers" by Misha Glenny) Ja ky djepi i qytetërimit evropian ". (1)

"Si është e qartë e qartë se populli grek i kishte shumë ndarjet dhe diversities brenda se kishte të trajtohet para se të mund të fillojnë të botës u thënë se ata janë descendents i lashtë Hellenes. Fatkeq pse ai mund të jetë, moderne-ditore greke ka më shumë gjenetikisht të përbashkëta me shqiptarët, e latinisht fliste vllehëve dhe turqit sesa me 'Plutarch's burra' ". (1)

"Paqëndrueshmëri e pandarë e gadishullin e Ballkanit, pasi ai është i vendosur në udhëkryq të pushtuese turq, migrim, sllavët, dhe colonizing nga fuqitë perëndimore ose Evropën Qendrore (Venedikasit, austro-hungarezët)-bequeathed ka një sasi të bewildering kulturore konfuzion në Greqi. " (Britannica)

"Një nga pyetjet më të ndërlikuar lidhur me historinë e mesjetës se Greqia ka qenë e shkallën në të cilën indigjene" Hellenic "popullsisë mbijetoi dhe sjell me vete këtë pyetje nëse termi mund të përdoren si duhet e asgjë tjetër përveç një kulturore (kundrejt etnike ose raciale) identitetit. Të dhënat arkeologjike, sigurisht, mund të ofrojë përgjigje të vetëm lidhur me ngjashmëritë dhe dallimet kulturore, në mënyrë që pyetje, siç ka qenë tradicionalisht të shprehur, e një Hellenic mbijetesën etnike, nuk mund t'iu përgjigjur. Kjo çështje duhet të të hulumtohen në kontekstin e dyndje e një numër të madh e më vonë sllavëve gjatë 6 .-8. shekuj si dhe të gjithë Greqinë e migrimit nomad ose gjysmë-nomade baritore grupe të tilla si vllehët nga të 10 ose 11 të shekullit të dhe të shqiptarëve nga të shekullit të 13. Megjithëse prova në vendin e vet-disa emra sugjeron që zgjat ndikimi sllav në pjesë të Greqisë, është dëshmi e kualifikuar nga fakti se procesi i ri-helenizim që ndodhi më vonë nga shekulli 8. çrrënjosen duket të ketë shumë gjurmë të pranisë sllav . Dëshmitë e gjetur emrat fisnor si në Peloponez dhe Greqinë veriore sugjeron se ka të ngjarë të ishin të gjera sllave-folëse popullsive në shumë rrethe dhe nga të shekullit të 10-të të shekullit të 15 sllave occupants e pjesë të ndryshme të Peloponez shfaqen në burimet si brigands ose si të pavarura luftëtarëve ashpër. Pėrderisa sllaveve e jugut të duket se kanë miratuar greke, ato të Maqedonisë dhe Thesalisë ruhet dialektet e tyre origjinale, duke u bërë Hellenophone vetëm pjesërisht në disa rrethe. " (Britannica) (1)

"Për të krishterët e hershëm dhe të mesëm bizantine botëve, termat grek dhe helen në përgjithësi (edhe pse jo ekskluzivisht, pasi në disa kontekste një classicizing letrare lejohet një stil disi të ndryshme të përdorimit) kishte një konotacion përçmues, signifying pagane dhe jo-të krishterë dhe jo ' Greqisht ' "(Britannica)

"Canning (një politikani britanik, 1812-1862) kishte planifikuar të kthej parë i Rusisë, e jo të drejtpërdrejtë nga ana e opozitës, por nga associating saj me Angli dhe Francë në një politikë të emancipimit, ngritjes kombëtare që synon të dalë nga Shtetet komponent pjesë të Perandoria turke. Shtetet e tillë do të mund të mbështeten mbi të duroj rusisht cenim të pavarësisë së tyre, në qoftë se ata dikur ishin të lirohet nga Turk .. Krijimi i Mbretërisë së Greqisë ishte përfundimi i menjëhershëm të politikës Canning ". (P. 372, Trevelyan, Histori britanike në shekullin e 19). (1)

"Për mua, philhellenism është një çështje dashuri me një ëndërr e cila parasheh 'Greqi' dhe 'greket' jo si një vend apo aktuale si njerëz të vërtetë por si simbole të imagjinuar disa përkryerje". (P. 12, Greqi pa KOLONAT) (1)

"Të mëtejshme për të kthyer ende përtej Luftës së Pavarësisë, kur moderne të kombit-shtet që ka hyrë në Greqi për herë të parë, i tërë koncepti i Greqisë si një njësive gjeografike që fillon të mjegulloj sytë përpara, në mënyrë shumë të ndryshme dhe forma e saj ishin dhe kuptime. Por në qoftë se gjeografia nuk mund të na ofrojnë të qëndrueshëm idenë e Greqisë, se çfarë mund? Jo garën, sigurisht; për çfarëdo Maj grekët kanë qenë dikur, vështirë se mund ...., ata kanë pasur shumë marrëdhënie me gjak-grekët e gadishullin e sot, serbët dhe Bulgars, romakët, Franks dhe Venedikasit, turqit, shqiptarët në një ,..., pushtimit pas një tjetër e kanë bërë grekët moderne një garë të vendosur bastard. Jo politikë ose për shkak se, në dritën e fortë perëndimore legend rreth Greqisë si vendlindje dhe natyrore shtëpi e demokracisë, të politike rekordin e grekët është një nga një njëjës paqëndrueshmëri dhe konfuzion në të cilin, gjatë gjithë historisë, të polet e lirisë ka anarki modulated dukej shumë rrallë. Jo fesë; ndërsa për Byzantium ishte Kristian , antik Hellas ishte i pafe. " (P. 23 Greqi pa KOLONAT). (1)

"Grekët kombit-shtet është një produkt i ndërhyrjes politike perëndimore-'the fatale ide 'si Arnold Toynbee dikur e quajti atë, e nacionalizmit përjashtues perëndimore impinging me multi-nacionale traditat e botës lindore. Nga extension, prandaj, në çfarëdo rrethanash në teori, ajo ishte një fëmijë e Rilindjes dhe e perëndimore racionalizëm ... " (P. 28 Greqi pa KOLONAT) (1)

"Përdorimin e saj ndërkombëtare për të përshkruar sovran që aktualisht zë atë territor është thjesht një pasqyrim i faktit se 'Greqi' moderne në këtë kuptim është fjalë për fjalë një trillim perëndimore" (P. 29 Greqi pa KOLONAT) (1)

"Greke natyrore identitetit nuk ishte një 'natyrore zhvillimin' ose shtrirjen e një" kulturë e lartë "mbi rajonin e Maqedonisë, megjithëse tani është e portretizuar shpesh si të tillë. Helenizëm e ideologji e imponuar një homogeneity maqedonas në rajon dhe banorët e saj" . (P. 94, Fushat e grurit, kodrat e gjakut) (1)

"Modern grek identitetit është bazuar në një palëkundur bindjen se shtetit grek është etnikisht homogjene. Besimin ... Kjo ka shkaktuar zyrtare përsëriti dhe mohimin e ekzistencës së pakicave të cilat nuk janë të 'pastër' helenik origjinës. Makthi i racore greke me identitetin përfshin shtrembërim të historisë e mijra vjet kur nuk kishte ndonjë gjë të tillë si një komb të shtetit grek. " (Simon McIllwaine) (1)

"Një mprehta dhe brutale revolucionit ndryshuar karakterin e të gjithë Hellas ... Ai gjithashtu kishte të bënte me një rënie të civilizuar dhe një jetën pothuajse totale kundërshtimi i ish ... e vlerave më të prekura të ndryshojë përbërjen etnike të popullit dhe si rezultat i migrimi masiv i sllavëve në Ballkan e cila filloi në shekulli i gjashtë. " (N. Cheetham) (1)

"Çfarë është fjala për këtë ngulët pseudo-grek marrëdhëniet e vendit të tyre me të kaluarën (madje edhe ata kanë një revistë, Ellenismos, kushtuar subjekt)? Nuk është mjaft pretentiousness. Nuk ka shumë pasion për këtë. Jo, grekët, e lashta ato kishin një fjalë për moderne greke kusht: paranojë. Ne duhet të pranojmë se z. Andreas Papandreou (greqisht kryeministër) dhe të tanishëm të KE-së janë mu ata trashëgimtarët, e vetme e ligjshme e Perikliu, Demosthenes dhe Aristide të Vetëm. botërore duhet të dremis dumbly në propozim që në veins e moderne greke ... atje kurse gjakun e Achilles. Dhe tyre paranojak nacionalizmit është rritur nga e tenuousness këtë pohim. " (The Sunday Telegraph, London, Mar 27,1994) (1)

"Më e zakonshme ideologjike abuzim i historisë është i bazuar në gënjeshtra dhe jo anachronism. Nacionalizmit grek refuzoi Maqedoni edhe e drejta për emrin e saj mbi bazën e asaj që është në thelb të gjitha Maqedoni greke dhe një pjesë e popull-shtetit grek, duket ndonjëherë që nga babai i Aleksandri i Madh, mbreti i Maqedonisë, u bë sundimtari i tokave greke mbi gadishullin e Ballkanit ... ajo merr shumë kurajo për një intelektual grek do të thotë që, duke folur historikisht, është e pakuptimtë. Nuk ka komb-grek shtetit ose tjera të vetme të çdo entitet politik për grekët në shekullin e katërt BC; maqedonase perandori ishte asgjë si greke apo të tjera moderne të kombit-shtet, dhe në çdo rast se është mjaft e mundshme që të lashtë grekë konsiderohet sundimtarët e Maqedonisë, ashtu siç bënë Roman sundimtarët e tyre më vonë, barbarians si dhe jo si grekë, pse ishin pa dyshim shumë i sjellshëm, ose për të thënë në mënyrë të kujdesshme ". (Eric Hobsbawn) (1)

"Është një fakt i habitshëm që çon mbrojtësit e lirisë greke në këtë kohë ishin kryesisht jo në greqisht. Koundouriotis ishte zbritur nga pushtuesit shqiptarë të Greqisë në shekullin e 14, dhe fliste vetëm greqisht me vështirësi. Kolegu i tij kryesor ishte John Kolettis, një vllehe që kishin qenë Ali Pashë e gjykatës në Janinë mjeku. Një nga të paktët që udhëheqësit e rezistencës mbajtur larg në veri të Gjirit të Korinthit ishte Souliote, Marko Botsaris, pasuesit e të cilit ishin kryesisht shqiptare. Nga një shans të çuditshme, ajo që ndodhi dy komandantë të turqve-në-shefi i gjatë luftës, Khurshid Pashës dhe Muhammedi Rehid Pasha (i njohur për grekët si Kiutahi), ishin nga lindja të krishterëve ortodoksë, të cilët kishin qenë të konvertuar në Islam për hir të karrierës në shërbimin Sultans. " (C. M. Woodhouse) (1)

"Greqia përfshiu shumë më pak se gjysma e atyre që konsideruar veten si grekët me anë të gjuhës së tyre, fenë e tyre, dhe (më pak plausibly) garën e tyre. Kjo ishte e lehtë për të nxitur agjitacion në favor të zgjeruar kufijtë e Greqisë progresive nga një shtrirje e ' enosis' (bashkimit) ". (1)

"Greke demografike kontinuitet u ndërpre brutalisht në fund të gjashtë nga tetë shekuj AD influxes masive e Avar, sllave dhe më pas, emigrantët shqiptarë ...... moderne grekët mezi mund të llogarisin si me prejardhje të lashtë grek, edhe nëse kjo nuk mund të të përjashtuar. " (Anthony Smith) (1)

"Në thelb, aktuale historike 'narrativin' të Greqisë moderne, diversiteti heq nga të gjitha faqet e saj. Të rinjtë shtetit modern grek legitimized ekzistencën e tij, të paktën për të i Madh-Pushteti që mbështetën atë gjatë ditës, duke pretenduar se ai përfaqësohet nga Greqia e lashtë, në një kohë kur nuk ka pasur ndonjë 'grekët' të gjendet kudo, dhe 'grek' gjuhë në mes të kishës dhe asgjë përngjashëm paksa atë në terren ishte i pakuptueshëm.

Çdo mundësi për të ndikuar në opinionin publik në Greqi dhe jashtë vendit moderne, duke u lidhur me grekët 'të pastra' dhe 'homogjene' etj ... është kapur me entusiazëm nga grekët Shtetit. Nuk është e vështirë për të punuar se kjo lloj 'gënjeshtër' nuk do të jetë të vërtetë edhe nëse ajo mund të marrë të tregohet se Greqia kishte shumë grupeve të ndryshme etnike që jetojnë akoma atje. Heqja e latinisht nga vllehe dhe sllave nga të Maqedonisë, ndër të tjera, është pjesë përbërëse e këtij në çensura. E shtetit modern grek censors dhe të gjitha abuzimet e saj 'pakicave. Greke e historike 'narrativin''prospers vetëm nga rrëmbimi i grupeve të ndryshme etnike, duke hequr gjuhën e tyre, duke mohuar e' dallimet ', fjalë për fjalë dhe inventing një histori të re për ta. It's just plain çmendur ". (1)

"The Editor of The Sunday Telegraph argumenton se Greqia ka qenë e pamëshirshme erasing në gjurmët e etnike, dhe sugjeron se dëshpërim e veprimet e saj, duke përfshirë kërkesën greke për një monopol të kaluarën klasike (në të cilin të gjithë popujt e kanë një origjinë evropiane aksioneve) mund të shpjegohet nga fakti se grekët sot janë një përzierje të sllavët, turqit, grekët, Bulgars, shqiptarët, vllehët, hebrenjve dhe të ciganëve ". (1)

"Unë pashë Koutsovlachi të zhduken në Thesalisë gjatë një periudhe njëzet vjet. Mbaj mend herë të parë shkova deri atje më 1957, isha i tronditur, ajo ishte një tjetër botë - u Rumani. Flokëverdhë, sy blu dhe me gra tepër të veshur bukur kostumesh: të bardhë, me rreth dymbëdhjetë të pesëmbëdhjetë inches skajet e trashë në fund, në shafran, të zi, dhe okër. Dhe kudo shkova, ishin rosat dhe geese, të cilën unë nuk e shohim kudo tjetër në Greqi. rosave dhe geese dhe derra - standardi Lindjes dhe Evropës Qendrore fermë kulturës. E pashë se të gjitha të zhduken.

Më vjen keq për shkak se Greqia e ka humbur Sarakatsani, ajo e humbi Vlachi, e Koutsovlachi, e Karagounidhes - it's fascinating humbur të gjitha këtyre grupeve të pakicave, dhe tani janë duke u njerëzit dhe duke u përpjekur për të ndaluar atë, por ata janë rreth njëzet vjet tepër vonë. "(A Pika e Kontaktit: Një Intervistë me Nikos Stavroulakis, nga Peter Pappas në greqisht Amerikan (9 janar, 1988)) (1)

"Sipas anthropologist Roger Ashtu, pjesa më e madhe e shekullit të nëntëmbëdhjetë" Grekët, 'në mënyrë që kohët e fundit kishte fituar pavarësinë e tyre nga Turqit, jo vetëm që nuk i bëjnë thirrje veten Hellenes (mësuan ata më vonë këtë emërtim nga nacionalistët intelektuale); ata nuk edhe flas nga preferenca greke, por shqiptare, sllavë, ose vllehe dialekte. ' "(1)

"Të makthi racore greke me identitetin përfshin shtrembërim të historisë e mijra vjet kur nuk kishte ndonjë gjë të tillë si një komb të shtetit grek. Invasions sllave e hershme të cilat arritën deri në Peloponez dhe la sllavo-folëse edhe në vendbanimet e pesëmbëdhjetë të shekullit të përshtatshme janë injoruar. Kështu shumë është fakti se në fillim të shekullit të nëntëmbëdhjetë popullsisë së Athinës ishte 24 përqind shqiptarë, 32 për qind turq dhe vetëm 44 për qind greke. " (Simon Mcllwaine, The Rasti i çuditshëm i të fshehtës Minoriteteve, Racizmi Institucional në greqisht Shtetit, Shoqëria Ndërkombëtare për të Drejtat e Njeriut, Seksioni britanik, dhjetor 1993.) (1)

"Nuk është çudi të kodjabashis, e Peloponeziane fisnikëri, disparagingly u referohet si 'turq të krishterë'. Një hero i luftës së pavarësisë, Photakos Kyrysanthopoulis, tha se i vetmi ndryshim ishte një nga emrat: në vend që të quajtur Hasan e Kodijabashi, ai do të quhej Yanni: në vend të lutur në një xhami ai do të shkonte në kishë. " (P. 42, "Një konciz historinë e Greqisë", Richard Clogg) (1)

"Akademia është ndërtuar me bequest nga Simon Sinas, e jashtëzakonisht të pasur të birin e Georgios Sinas, një Hellenized vllehe nga familja e të cilit erdhi Moschopolis në jug të Shqipërisë, të cilët pasurinë e tij të bërë në Habsburg ishte vetë Perandoria dhe të donatorëve të Theophilos Hansen e observatori (1843 -6). (P. 79, "Një konciz historinë e Greqisë", Richard Clogg) (1)

Dhe në fund, disa fjalë i bezdisshëm përfundimtar për grekët:

Në 1830 një austriak classicist quajtur JJ Fallmereyer bërë një studim sllavo-jugor të emigracionit dhe arriti në përfundimin se "nuk janë vetëm sllavët e grekët moderne, por jo një rënie prej gjakut të pastër greke ishte që të gjenden në greqisht modern të shtetit". Në Athinë s'është nevoja të thuhet, emri i tij nuk është shumë. "Si pasojë e mesjetare dhe moderne grekët nuk janë pasardhës të grekëve të antikiteti dhe është helenizëm tyre artificiale". (Robert Browning, Greqia e vjetër dhe e re, edituar nga Tom dhe Winnifrith Penelope Murray, e Macmillan Press, Londër, 1963.) (1)

"Sllave gjakut, Albanian heronj, Pontian ortodokse turq, latinisht fliste vllehëve politikanët, asimiluan maqedonasve dhe shqiptarëve të mos përmendur duzinë etnitë e tjera? A është ndonjë të vërtetë një grek sot?" (1)

Në prezencën e kompanisë nuk është e sheh veten si një ose vetë ai është se si të tjerët e shohin ata se akuza. Pra, unë kushtoj këtë artikull me ato të grekëve të cilët duan të tallje maqedonasit ndjenjë shumë i mbajtur, i sigurt dhe me besim në vendin e tyre dhe krenare e tyre 4.000 vjet e qytetërimit grek. Çfarë ata vërtet nuk e dimë është se ata janë duke qëndruar në një fondacion kalbët GJITHA ndërtuar në greqisht gënjeshtra.

Ju mund të besojnë se mitet dhe fairytales tuaj propagandists dhe qeveria ju ushqejmë ose ju mund të shikoni në dëshmitë dhe të fillojnë të mendojnë për veten tuaj. Ju mund të qëndrojnë në atë që duket të jetë një themel të fortë në sipërfaqe, por në të vërtetë ju jeni duke qëndruar më të vështirë të vogël me të cilin do të trondisë dhe plasaritem shkërmoqet para teje.

Pyetni veten, pse kaq shumë njerëz mosmarrëveshjen kaluarën tuaj? A janë ata të gjithë propagandists e paguar nga të pasur Skopjans më të mirë të cilët nuk kanë asgjë të bëjnë me paratë e tyre por ju shkaktojnë telashe? Apo ata janë në ndjekje të gjetur të vërtetën dhe ju thënë diçka që ju duhet të dini? Ju nuk mund të them se këta njerëz janë GJITHA Skopjan propagandists ose akuzojnë mua të "fabrikuar informacion". Të gjitha kuotat e dhëna në këtë pjesë janë të shkruara nga autorë perëndimor dhe unë pres që ju do të gjeni ata të drejtë dhe të paanshëm.

Pra, a besojnë moderne Greqia është unik një popull që i përket një 4000 vjeçar "qyteterimi grek" apo të tjera si nuk ju besoj se Qeveria dhe benefactors tuaj kanë qenë të ushqyerit keni një peshë të anachronisms (përfaqësimin e ekzistuese apo si diçka që ndodh të tjera në se është koha e duhur. Webster)?

E vërteta: (konkluzioni im)

E vërteta është Greqia është një shtet modern i krijoi për herë të parë në 1929. Moderne Greqi ndodh vetëm kur të jetë vendosur një herë pas një kohe një qytetërimit të ashtuquajtur ekzistuar për një periudhë të shkurtër. Arsyeja e vetme pse ne e dimë se është rreth popullit të ruhet sepse mendimet e tyre duke shkruar ato në shkëmbinj. Do të ishte naive të mendojmë se ai ishte i vetmi qytetërim në ekzistimin apo se miraculously mbijetuar për më shumë se 4000 vjet.

Moderne Greqia ėshtė krijuar pėr njė qėllim specifik, për të vepruar si një pengesë në Rusi dhe të plotësojnë dëshirat dhe agjendat politike të shekullit të 19 Kompetencat e Madhe Perëndimore. Për të besojmë asgjë të ndryshme është qesharake dhe të dëshmoj se nuk ekziston një 4000 vjeçar grek qytetërim është thjesht një BIG greke gënjej.

Referencat:

(1) Shumë falë Pali për hulumtimet e tij për këtë pjesë. Unë gjithashtu dëshirojmë të falënderojmë "autor i panjohur" për disa nga komentet ne kete nen.

----------
Ju mund të kontaktoni autorin në -email-

Artikuj të tjerë nga e njëjta Author

Njeriu vlen sa di, e din sa mban mend
Back to top
lissandro
Tue Jun 30 2009, 03:56pm
The pursuit of Happyness

Registered Member #1963
Joined: Sat Jun 07 2008, 04:27pm

Posts: 4764
Nga libri i Little BIG greke Lies

BIG greke gënjej # 20

nga Risto Stefov

Tetor 2006

-email-

Kliko Këtu për Të tjera greke Lies

"Maqedonia u çliroi në 1912, 1913"

(Disa besojnë Maqedonisë grekët u çliroi
nga turqit në 1912, 1913 dhe i dha në Greqi)

[SHËNIM: Our apologjitë të popullit grek në qoftë se ata gjejnë këta artikuj ofensive. Objektivi ynë nuk është këtu për të krijuar tensione në mes të Maqedonisë dhe popullit grek, por në vend për të nënvizuar se problemi ekziston brenda shtetit grek dhe institucionet e saj. Për aq sa greke Shtetit mohon ekzistencën tonë si maqedonas me të drejta dhe privilegje, ne do të vazhdojë të botojë këto lloje të artikujve.]

"Nëse e vërtetë të shtetit grek me vlerë të menduarit dhe metodat e Sokrati ato pyetje do të veten dhe veprimet e tyre" Dedo Kire

Mbylle për të një shekulli më parë në 1912 nën maskë e çlirimit, Greqia, Serbia dhe Bullgaria dhe Maqedonia pushtoi me ndihmën e popullit maqedonas, i dëbuar turqit. Por në vend të popullit maqedonas të ndihmuar krijimin e tyre të pavarura të shtetit, Greqi, Serbi dhe Bullgari pushtuar territoret maqedonase dhe luftuan çdo njëri-tjetrin për të fituar më shumë tokë për veten e tyre. Pastaj në 1913 ata e ndarë në tri pjesë Maqedoni nën 1913 Traktati i Bukureshtit. Pas vendosjes së kufijve artificiale ku të tilla kurrë nuk ka ekzistuar para se kufijve, çdo shteti trajtohen saj sapo blerë territorin e vet si dhe filloi të kolonizoj atë. Ata banorë që refuzuan të njohin e tyre të reja u shfarosën overlords ose dëbuar; ata që mbetën pasiv u asimiluan. Ky proces u ndërpre për shkak të Luftës së Parë Botërore, por u rifilluan pas 1919 Traktatin e Versailles kur fuqitë e mëdha me ndryshime të vogla të sanksionuar 1913 Traktati i Bukureshtit duke e bërë ndarjen e përhershëm.

Këto janë fakte historike që nuk mund të mohohet. Çdokush ka nevojë vetëm për të shqyrtuar ngjarjet gjatë nënshkrimit të Traktatit të Bukureshtit 1913, për të kuptuar kushtet nën të cilat Maqedonia ishte e ndarë.

Disa grekët sot, duke injoruar provat historike, këmbëngulin që 1912, 1913 konfliktit ballkanik ishte rreth çlirimin lashtë territoret që i përkisnin disa Greqi 2, 400 vjet më parë.

Në qoftë se janë të vërteta atëherë;

1. Pse Greqia ranë dakord për të nënshkruar 1913 Traktati i Bukureshtit duke lejuar Serbinë që të fitojnë rreth 38% të territorit të Maqedonisë dhe Bullgarisë 11%? Pse Greqia NUK kërkesë, së paku për rekord, historike, ndërsa të drejtat e nënshkrimit të Traktatit të?

2. Në çfarë baze janë bërë këto pretendime? Deri tani ajo duhet të jetë e mirë për të njohur çdo grek që nuk ka pasur "Greqia Antike" ose "Hellas lashtë". Nëse ju nuk besoni mua dhe pastaj përpiqen të gjejnë një burim të lashtë që flet për "Greqia" ose "Hellas". Si mund maqedonas takojnë territoret "Greqia Antike" një emër të tillë, kur kurrë nuk kanë ekzistuar?

3. Nëse fjala "Greqi" ose "Hellas" nuk ekzistonte 2400 vjet më parë, se si pastaj mund moderne Grekët pretendojnë se "Maqedonia është greke"?

A nuk e maqedonasve, Philip II dhe djali i tij i cili Alexander III pushtuar të qytetit gjatë Shtetet Beteja e Chaeronea në 336 BC? A mos disa grekët ende besoj Philip II dhe Alexander III bashkuar e Qyteti i Lashte Shteteve?

Këtu është një kuotë të freskoj kujtimet e tyre:

"Për kthimin e tij në shtëpi nga udhëtimi i një betejë me Scythians Filip e konvojit u sulmuan dhe u pre e tij humbi me trakas Triballians. Gjatë luftim, Philip pësuar lëndime të rënda këmbë, e cila u largua atij i mpirë për jetën. Pas kthimit në atdhe ai kaloi disa muaj shërohet.

Ndërsa ishte Philip shërohet, Shteteve të qytetit në jug u bën aleancat dhe amassing një ushtri të madhe dyndem Maqedoni. Në këtë dëgjim, Philip vendosi se ishte koha për të përmbushur këtë agresion dhe kreu në fund e tradhtinë e një herë e mirë. Më 2 gusht, 338 BC, në luginën e lumit Cephisus cekët pranë fshatit Chaeronea në rrugën e Thives, të dy ushtritë kundërshtare u takua ballë për ballë. Në anën veriore qëndruan maqedonasit e Filipit me 30.000 trupa kalorësie këmbësorisë dhe 2000, më i madh ndonjëherë ushtria maqedonase mbledhur. Në mesin e komanduar Philip gjeneralët u tij 18 vjeçar, djali, Alexander, i ngarkuar me kalorësi. Në anën jugore, të qëndroi aleate athinasit, të cilët Thebans dhe Achaeans mbledhur 35.000 trupa kalorësie këmbësorisë dhe 2000, më e madhe e ushtrisë mbledhur kurrë që prej Persian pushtimit.

Afër përpuq, ushtritë u përleshën dhe ndërsa beteja pasuan e Maqedonisë drejtë ijë ra mbrapa dhe filloi të tërheqje. Duke parë dobësimin e maqedonasve, aleate e Qytetit të përgjithshme të Shtetit u dha urdhër të të shtyjë të përzënë dhe maqedonasit prapa në Maqedoni. Si maqedonasit retreated, aleate e flanks broke radhë dhe filloi ndjekja. Nuk është realizuar kjo ishte një dredhi, aleatët e panë veten të rrethuar nga Alexander therrur dhe e kalorësi. Kur ajo ishte mbi, shumica e forcave aleate të ushtrisë, duke përfshirë edhe elitën Theban shenjtë Band porotë të vdekur në fushat e Chaeronea. Philip ngritur një statujë të një luan për të përkujtuar sakrificën e shenjtë Theban Band që mbajti traditën e tyre dhe luftuan të fundit njeri.

Qyteti i Lashte shtetit romak dhe historianët e konsiderojnë si luftë e Chaeronea në fund të qytetit Shtetit lirisë, historisë dhe qytetërimit. "(1)

Pas leximit të mësipërme, mund të besojnë akoma Filipit dhe Aleksandrit të bashkuar e Qyteti i Lashte Shteteve? Ajo nuk do të jenë më të sakta për të thënë "maqedonasit me rrugën e luftës pushtuar dhe të skllavëruar Qyteti i Lashte Shtetet kështu duke i bërë ata pronë e Maqedonisë"?

Pyetja mbetet ende; nëse jo nga të drejtat historike pastaj nga ajo e drejtë e bën 51% të territorit maqedonas takojnë pranishëm në Greqi?

Unë mund të kuptoni nëse një pasues i Perandorisë romake të tilla si Italia, e cila mbahet për dy shekuj Maqedoni bën pretendime se Maqedonia është italisht bazuar në faktin se Maqedonia dikur i përkisnin Perandorisë romake ose se Maqedonia është turqisht bazuar në faktin se Maqedonia për pesë shekuj i përkiste Perandorisë Osmane, por si Perëndia është dëshmitari im, unë nuk mund ta kuptoj këtë logjikë greke në Maqedoni se si mund të jetë greqisht?

"Dikush mund të bëj si budalla disa e disa njerëzve të kohës, por jo të gjithë e të gjithë njerëzve të kohës së"

Unë nuk jam i vetmi i shikuar këtë "Logic grek" si një grimë e pazakontë:

Në Plutarch "The Age of Alexander" në faqen 212 na lexoni: "Ndërsa Demosthenes ishte ende në mërgim, Alexander vdiq në Babylon, greke dhe të shteteve të kombinuar përsëri për të formuar një ligë kundër Macedon. Demosthenes bashkangjitur veten në Athines karvanet, dhe hodhën të gjitha energjitë e tij në ndihmuar ato nxisin shtetet e ndryshme për të sulmuar e maqedonasve dhe ta përzënë nga Greqia. ". Pse nuk Plutarch përfshijnë Maqedonisë si pjesë e Greqisë në qoftë se Maqedonia është greke?

Në M. Cary 's book "The sfond gjeografike e greke dhe romake History" (ISBN 0-313-...) gjejmë në vijim pjesë përbërëse e Greqi: Epir, Acarnania, The Jon Isles, Aetolia, Thesalisë, e Spercheu Valley, Locris, Phocis, Boeotia, Euboea, Atikës, Aegina, Korinthit, Achaea, Elis, Arcadia, Argolis, Laconia, Messenia, greke e Archipelago, Kretë, e jashtme e Isles, Egje e Veriut, Lindjen e Egjeut, Rodosit. Kjo e bën një çudi pse M. Cary hoqen nga Maqedonia përshkrim të përgjithshëm të Greqisë? Ndoshta për të njëjtën arsye të gjermanisht klasike studiues Bursian nuk arritën të përfshijnë në Maqedoni e tij të plotë ndryshe gjeografike vëzhgim të Greqisë "Geographie von Griechenland". (2)

Në faqe 91 në "Hellenistike Botërore" nga FWWalbank gjejmë: "Është e nevojshme, në çdo vlerësim i rolit të Maqedonisë në Hellenistike botës të mbajnë në mend se edhe pse burimet tona të natyrshme, ose duke u bazuar në greqisht greqisht shkrimtarë, porotë tyre maqedonas theks në politikën drejt Greqisë, Maqedonisë ishte në fakt një të Ballkanit në mënyrë të barabartë të energjisë për të cilat veriore, perëndimore dhe veri-lindore kufijtë ishin gjithmonë jetike dhe për të cilat mbrojtja e fortë dhe periodike ekspedita ndëshkuese përtej kufirit ishin themelore të politikës. " (2)

Në librin e NGLHammond "e shtetit maqedonas" në faqen 141 na lexoni: "Filipi dhe Aleksandri tërhoqi në gjendje shumë të huaj, sidomos grekët, në shërbimin e tyre, dhe shumë prej këtyre janë bërë Companions." (2) Në qoftë se maqedonasit ishin Grekët pse Hammond i thirrët ata të huajt?

Në Eugene Borza e "Makedonika" në faqen 164 na lexoni: "Aleksandri duket se ka importuar trupa e interpretues nga Greqia." (2) Si funksionon një import grekëve nga Greqia në Greqi?

Në Plutarch's "The Age of Alexander" në faqen 264 gjejmë: "Thebans kundërshtoi duke kërkuar dorëzimin e Philotas dhe Antipater dhe duke bërë thirrje për të gjithë ata që dëshironin të nxjerr në Greqi sërë veten në anën e tyre, dhe në këtë Alexander urdhëroi trupat e tij për të përgatitur për luftë. " (2) ishit ata gjithashtu do të çliroj Maqedoni, përkatësisht Aleksandër e atdheut, sepse sipas logjikës moderne greke "Maqedonia është greke"?

Në Quintus Rufus e "Historia e Aleksandrit" në faqen Alexander 50-1, në një letër, përgjigjet Darius: "Aleksandër madhëri e tij për të Darius: Përshëndetje. Darius e emri i të cilit ju kanë marrë përsipër shkatërrimin absolut i punuar me greke banorët e Hellespontine bregdet dhe me kolonitë greke të Ionia, dhe pastaj të kalohet me një det të madh të ushtrisë, duke e luftës në Maqedoni dhe Greqi. " (2) Nëse nuk kanë thënë Alexander "Greqia dhe Greqi"?

Në Arrian është "i Fushata e Aleksandrit" në faqen 292 Alexander fliste oficerëve të tij: "... Por më lejoni t'ju kujtoj: Nëpërmjet tuaj guxim dhe durim keni fituar posedimin e Ionia, e Hellespont, të dyja Phrygias, Cappadocia, Paphlagonia, Lydia , Caria, Lycia, Pamphylia, Phoenicia dhe Egjipt; pjesën greke të Libi është yti tani, së bashku me shumë nga Arabia, Siria ultësirë, Mesopotamia, Babylon, dhe Susia ;..." Pika e interesit: "Pjesa greke Libi është tani i yti?" Si mund pjesën greke të bëhet Libi grek përsëri, në qoftë se ajo tashmë ishte në duart greke për të filluar me? (2)

[ "Vetëm në Thesalisë dhe Boetia, dhe jashtë Greqisë, në Maqedoni, ishte atje kalorësi të denjë për emrin."

"Lufta Peloponeziane ishte një lufte vëllavrasës midis grekëve, një fakt që nuk ishte ndryshuar nga ndërhyrjen e fuqive të huaja, Maqedonia, për shembull, dhe më vonë të Perandorisë Persian."] (Ekstrakte marrë nga Grekët dhe Persians, nga gjashtë të i katërt shekuj; redaktuar nga Hermann Bengston; e publikuar nga Delacorte Press, New York.) (2)

Në librin e Agnes Savil "Aleksandri i Madh dhe Koha e tij" në faqen 180 gjejmë: "Për një kohë kur helenizëm Demetrius e ringjalli Bactria, gjysma maqedonas, gjysma greqisht, u përpoq në 187 BC të pareshtura për t'i kthyer indian perandorinë e Aleksandrit." A duhet të pranojmë se ka të tilla është një person që është gjysma greqisht dhe gjysma greqisht? (2)

Në Quintus Rufus e "Historia e Aleksandrit" në faqen 188 gjejmë: "Kështu, një ditë festive, Alexander kishte një kushtueshëm banquet organizuar në mënyrë që ai të mund të ftojë parim jo vetëm miqtë e tij në mesin e maqedonasve dhe grekëve, por edhe armiku bujari." "Maqedonasit dhe grekët"? Jo grekët dhe grekët? (2)

Në Arrian është "i Fushata e Aleksandrit" në faqen 294 na lexoni: "Zotërinj të Macedon, dhe ju miqtë e mi dhe aleatët [greket], kjo nuk duhet të jenë. Stand firmë; mirë për ju e dini që vështirësi dhe rrezik janë çmimi i lavdinë , dhe se është e ëmbël të shijoj e një jetë të kurajos dhe të pavdekshëm nam përtej të rënda. " (2)

Në Quintus Curtius Rufus e "Historia e Aleksandrit" në faqen 195 në lidhje me gjyqin e Hermolaus gjejmë: "Sa për ju Callisthenes, i vetmi person që ju mendoni se një njeri (sepse ju jeni një vrasësin), unë e di pse ju dëshironi sjellë atë përpara. Është në mënyrë që të cilat nganjëherë uttered fyerje ndaj meje dhe dëgjuar ndonjëherë prej tij mund të përsëritet nga buzët e tij para se këtë tubim. qenë ai një maqedonas Unë atë do ta kishte futur këtu së bashku me ju - një mësues me vlerë të vërtetë nxënësit e tij. Siç është, ai është një Olynthian [Greek] dhe nuk gëzojnë të njëjtat të drejta. " (2)

Në Robert A. Hudley 's letër "Diodoros 18.60.1-3:" Një Rasti i Remodeled Burimi Materiale "dissects" Eumenes ":" Ne pastaj vijnë pas Eumenes' dytë vëzhgimit se, duke qenë një i huaj, ai nuk ka të drejtë për të ushtruar të komandës mbi maqedonasve. Në asnjë pikë, megjithatë, në Diodoros' para narrativin does Eumenes' origjinë greke eksitoj armiqësi në mesin e maqedonasve. Më shumë e rëndësishme, Eumenes nuk e sheh e tij me origjinë të huaj si një pengesë për të pranuar dinastia 'Oferta e një komande në 18.58.4 suprem dhe ai vazhdon që të ushtrojnë autoritetin e tyre në 19.13.7 dhe 15,5 pa ndonjë qualms mbi pjesën e tij që ai nuk është një maqedonas. Eumenes' me origjinë të huaj nuk bëhet një çështje në një moment në mesin e komandantëve të Silver Shields. "(2)

Nëse së lashtë maqedonasit nuk e konsiderojnë veten të jenë njerëzit e afërt të popullit të qytetit të lashtë Shtetet pse duhet ne?

Përsëri çështja mbetet ende; nëse jo nga të drejtat historike pastaj nga ajo e drejtë e bën 51% të territorit maqedonas takon pranishëm në Greqi?

Lejoni të përmblidhni mua:

1. Emri "Greqi" ose "Hellas" nuk ekziston në antikitet 2. Maqedonasit e lashtë nuk e konsiderojnë veten në asnjë mënyrë, formë apo formë të Akin për njerëzit nga Qyteti i Lashte Shtetet 3. Qyteti i Lashte e Shteteve dhe të skllavëruar ishin pushtuar nga ana e maqedonasve; nuk bashkuar 4. Qyteti i Lashte e Shteteve përkiste maqedonasit për gati dy shekuj dhe jo anasjelltas 5. Jo "greke" ose "Hellenic" ndonjëherë ka ekzistuar para se të shtetit 1829

Pra, si mund maqedonas në territoret 1912, 1913 të çliroi nga Greqia kur takonin ata që tokat ASNJEHERE në Greqi?

E vërteta:

E vërteta është Maqedoni ASNJEHERE përkiste në Greqi. The 1912, 1913 konfliktit ishte thjeshtë një tokë kanxhë kryera nga Greqia, Serbia dhe Bullgaria dhe sanksionuar nga fuqitë e mëdha për ta ushqyer të appetites perandorak të këtyre tre shteteve. E ashtuquajtura "historike" pohon një afterthought ishin projektuar për të mbajtur të pafajshëm dhe të painformuar tangled në një web i BIG greke Lies.

JO! Maqedonia është dhe ASNJEHERE NUK ishte grek. Maqedonia i takon me maqedonasit! Në fjalët e William Gladstone "MAQEDONISË PËR maqedonasit"!

Fundi

Kjo është e fundit BIG greke gënjej. Shiko për "Librin e Little Lies BIG greke" të jetë i publikuar në 2007.

Referencat:

1. Stefou, Chris. Historia e popullit maqedonas nga Lashte herë të pranishem. Toronto: Risto Stefov Publikimet, 2005, P 67.

2. Kuotat e ofruara nga Dedo Kire.

SHËNIM: Unë thjesht duan të përmendet këtu se autori i panjohur përmend në greqisht gënjej # 19 tonë është e Soldier Macedon (SoM) nga Maknews.com forum. Thank you SoM për kontributin tuaj.

----------
Ju mund të kontaktoni autorin në -email-

Artikuj të tjerë nga e njëjta Author
> swap


Njeriu vlen sa di, e din sa mban mend
Back to top
Go to page  1 2  

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by e107 Forum System
Kerko ne Google dhe ShkodraOnline.Com
Custom Search
Mire se Vini
Emri i Identifikimit:

Fjalkalimi:
Me Kujto

[ ]
[ ]
Muzik Shkodrane - Sagllam


 
Chat Box
You must be logged in to post comments on this site - please either log in or if you are not registered click here to signup

Shkodra ne Youtube
Any use of the name and content of this website without the explicit written consent of the owners is strictly prohibited and it is protected under law. Email:webmaster@shkodraonline.com Per cdo ankese ju lutem mos hezitoni te na shkruani Flm. info@shkodraonline.com
Theme created by Free-Source.net
Render time: 0.2774 sec, 0.0782 of that for queries. DB queries: 37. Memory Usage: 2,908kB