Shkodra -Lajme - Forum - Chat - Muzik - Radio -Video - TV :: Forums :: Sofra e Muhabetit - Zone e lire :: Diskutime - Debate - Problematika |
|
<< Previous thread | Next thread >> |
Dhuna ndaj Femnes Gruas dhe Femijve |
Go to page 1 2 3 4 5 | |
Moderators: :::ShkoderZemer, SuperGirl, babo, ⓐ-ⓒⓐⓣ, Edmond-Cela, ::bud::, ~*Christel*~, Al Bundy, :IROLF:, ::albweb::, OLIVE OYL
|
Author | Post | ||
::bud:: |
| ||
![]() ![]() ![]() Registered Member #1092 Joined: Wed Aug 15 2007, 12:46pmPosts: 10533 | Pse ala ne kyt gjendje? Ato qe e bajn ket pune nuk jan meshkuj por shtasa te pa-evoluar. qa mendoni ju per kyt skandal qnjerzor. ![]() ( 27/09/07) SHKODËR - Dhuna në familje është kthyer në një problem të mprehtë social në qytetin e Shkodrës, ndërsa në fshatra ky fenomen është akoma dhe më i prekshëm. Vetëm mbrëmjen e së martës, në Spitalin Rajonal të Shkodrës janë paraqitur dy gra të goditura dhe të keqtrajtuara nga bashkëshortet e tyre. Burime zyrtare nga Drejtoria e Policisë së këtij qarku bëjnë me dije se rreth orës 22:30 është shtruar në spital 39-vjeçarja me inicialet F.M, banuese në lagjen “Xhabiaj” të këtij qyteti. Pas kryerjes së veprimeve të para hetimore, ka rezultuar se viktima ishte rrahur barbarisht nga i shoqi. Ndonëse e traumatizuar nga dhuna sistematike, F.M. ka denoncuar bashkëshortin e saj, A.M, i cili po hetohet në gjendje të lirë. Sipas mjekëve, 39-vjeçarja kishte pësuar plagë të shumta në trup dhe në kokë. Vetëm tre orë më pas, në spitalin e Shkodrës ka mbërritur një grua tjetër e keqtrajtuar nga burri i saj, me banim në lagjen “Skënderbej”. Ndërkohë, policia ka shoqëruar bashkëshortin e viktimës, B.Palin, 57 vjeç. Sipas bluzave të bardha, muajt e fundit janë shtuar rastet e grave të keqtrajtuara, që paraqiten në spital për të marrë ndihmën e parë mjekësore. Në shumicën e rasteve, gratë hezitojnë të denoncojnë burrat e tyre për ushtrim dhune. [ Edited Tue May 12 2009, 07:56am ] | ||
Back to top | | ||
SuperGirl |
| ||
Miss.Felicity!![]() ![]() ![]() Registered Member #514 Joined: Thu Feb 15 2007, 10:58amPosts: 36201 | Ky eshte nje tmerr......dhe me e keqja asht qe ato nuk i denoncojne ![]() E shkruva nje koment aty ku asht i shkrum ky lajmi...me vjen keq qe hala ka dallime mes meshkujve dhe femrave, e per ma teper ka keqtrajtime dhe dhune ![]() ka shume faktore qe ndikojne ne krijimin e nje gjendjeje te tille psikologjike te meshkujt, duke ia nis te papunesia, alkoli...por kurre nuk mund te justifikohet nje gja e tille ![]() Ndaj kafsheve nuk ushtrohet dhune, e jo ma ndaj qenieve njerezore.....turp turp... Bre mâ zi kem' pun't tue shkue Se kto mend vijn' tue u pakue ka vijn' krenat tue u shtue...(Gj.F.) | ||
Back to top | | ||
L - N |
| ||
![]() Registered Member #1228 Joined: Wed Sep 12 2007, 10:00amPosts: 10623 | Me shume rrespekt zotni i nerum ::bud:: te falenderoj shum qi ke hap kyt teme megjithse kisha pas qef ka qi e ke hap kyt teme ta bashe ma shum si pyje se pse po vazhdojm me pranu diskriminimin e bazum ne paragjykimet e prapametuna te shoqnis tone kuner grus dhe gjinis femnore sot. Keqtrajtimi i gjinis femnore sot ne Shkoder dhe ne veri nga shumica e popullsis asht fakt i pamohushem qi kushdo munet me vu re sa te hish ne Shkoder sepse tetana klubet dhe baret Shkodrane i keni te mushun vetem me mashkuj. Keqtrajtimi i gjinis femnore pranohet haptaz prej shoqnis Shkodrane nen emen te (nerit=zakon i prapametun komplet i bazum ne paragjykim se mashkujt jane shejta, familja, feja, arsyt per kyt fenomen njerzit gjithmon i justifikojn me traditat dhe cdo dhoi mnyre etj) Ka ardh koha qi ky fenomen poshtnus i diskriminimit te femnes Shkodrane dhe veriore te varroset por perpara te luftohet nga tetan na, se duhet sezban mu pranu si fenomen i prapametun, poshtnus, i padrejt, dhe jo njerzor dhe jo human dhe jo tolerant, qi na perket tetanve ne Shkodranve dhe Veriorve dhe kjo (lufte) duhet mu fillu prej vedit, secilit prej nesh dhe me gjakftofsi dhe me drejsin e logjiks duhet ti hapim luft ktij zakoni, vesi, kulture dhe prapametje personale qi na zotnojm sot. Falemners per mshtetjen dhe besimin e bazum ne logjik dhe drejtsi Falemners Lec Neli Vetem njohuria, eksperienca dhe hapsina s'kane kufi, dhe vetem ura e njohuris dhe eksperiences te con te inteligjenca dhe menquria e karakteri Ju pershnes tanve. Ju falemnders per shoqnin tuej, e ju prift e mara tanve pa perjashtim. Kam ndryshue shpin, e kam shkue me shpi te ... Me vjen keq po s'kam mundsi me u dukt ma ktej parit. Ju pershnes me mirnjohje e dashamirsi. | ||
Back to top | | ||
guest |
| ||
![]() Registered Member #1283 Joined: Fri Sep 28 2007, 12:35amPosts: 4466 | shteti duhet te forcoje ligjin ne lidhje me rastet e tilla. kjo asht e vetmja rruge me e ul ket gja. nuk duhet te gjykohet ne gjendje te lire ai njeri qe dhunon dike me te dobet ose te pa fuqishem. ajo e mjera mori guximin ta denoncoje dhe ai vazhdon te jet i lir, lum na cfare ligjesh kena! | ||
Back to top | | ||
BRUNJA_USA |
| ||
MRS.![]() ![]() Registered Member #1062 Joined: Sat Aug 11 2007, 02:54amPosts: 1395 | GUEST JAM SHUME DAKORT ME TY .. when ur in love u cant fall asleep cause reality is better than ur dreams !!!!!!!!! | ||
Back to top | | ||
123456 |
| ||
![]() ![]() Registered Member #1001 Joined: Thu Aug 02 2007, 11:18amPosts: 394 | Duket se ka burra aq trima saqe e shprehin kete trimeri duke keqtrajtuar grate e tyre. Per mua nuk ka asnje justifikim per ate qe keqtrajton fizikisht nje grua! | ||
Back to top | | ||
ⓐ-ⓒⓐⓣ |
| ||
![]() ![]() ![]() Registered Member #670 Joined: Sun Apr 15 2007, 12:09amPosts: 24799 | Sa teme e tmerrshme po per fat te keq, ndodh ne tane Boten.. ![]() Thojne se ka te bjne me psikologjine dhe ata meshkuj qe rrahin, kane pa nji gja te tille ne familjen e tyne dhe ata ndjekin te njejten menyre edhe pse asht gabim. Femija ka mamin e babin si shembullin e pare per me hy ne shoqeri dhe ka shume rendesi se si rriten.. Sido qe te jete situata e shkaqet, nuk lejohet dhe asht primitive po ndodh edhe ktu ku jam une. Femna asht krijese delikate dhe burrat qe ushtrojne dhune jane thjesht dhica, frigacake e me ju sul pak femna, kishin ike vrap... Skandal me jane cu nervat se nji jete na ka fale zoti dhe dy dur jane per nji kry. I urrej me tane shpirt dhe kjo tu marr parasysh qe une e kam te veshtire me urry diken pa njofte...po he asht irrituse dhe du me kene mborjtese e te tana atyne qe jane ne ate jete mizore...kiss ![]() ![]() ![]() I care and I wish well! | ||
Back to top | | ||
Rusjani |
| ||
![]() ![]() Registered Member #501 Joined: Mon Feb 12 2007, 05:42pmPosts: 101 | fatkeqsisht sot vdiq nji vajz 19 vjeqe si pasoj e abuzimit me te, te disa parazitave, te disa burracave, te disa imoraleve, qe ne munges te shtetit ato nga ana morale duhet ekzekutu ne menyr kategorike. por fatkeqsisht ne munges te ligjit me vrasje ato enden neper vendin ton dhe veprojne lirisht | ||
Back to top | | ||
ⓐ-ⓒⓐⓣ |
| ||
![]() ![]() ![]() Registered Member #670 Joined: Sun Apr 15 2007, 12:09amPosts: 24799 | ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I care and I wish well! | ||
Back to top | | ||
GencI |
| ||
Believe In Me![]() ![]() Registered Member #1163 Joined: Wed Aug 29 2007, 10:07pmPosts: 338 | Mundem Te Bej Nje Pyetje E Pastaj Do Ju Jap Nje Pergjigje Per Temen ![]() Pse Ankohen Perhere Femrat Per Cdo Gje Dhe E Quajne Veten Seksi I Dobet???? ![]() | ||
Back to top | | ||
ShKoDrAn_NyC |
| ||
>>>>ALBO 4 EVER<<<<![]() ![]() Registered Member #956 Joined: Thu Jul 26 2007, 05:15pmPosts: 4917 | dhuan ndaj gruas asht e pa lejueshme... ato burra qe ushtrojne dhune ndaj nje gruaje sidomos bashkshortes se tyre nuk jane burra por ajne qenie te pasigurta en vetvete me komplekse inferioriteti qe i shtyn te godasin femra dhe te tregohen superior duke perdorur dhune... per mua nje burre qe keqtrajton femren nuk ka pike vleret dhe asht qenia ma e ulet ne ket univers... Light travels faster than sound. That is why some people appear BRIGHT until you hear them SPEAK | ||
Back to top | | ||
Kafscett@ |
| ||
°*°OnE LikE NonE°*°![]() ![]() Registered Member #642 Joined: Thu Apr 05 2007, 02:42pmPosts: 1370 | Mendoj se keta meshkuj duhen te privohen prej pushtetit te tyre, superioritetit te tyte, fuqise se tyre fizike e seksuale ndaj femrave. Dhe meqe ne te tilla raste e gjithe kjo permblidhet ne lirine e veprimit atyre i duhet hequr liria. Me fjale te tjera burgim i perjetshem, meqe me sa di une ,ne Shqiperi eshte hequr denimi me vdekje. Iluzjone optike | ||
Back to top | | ||
| ||
![]() ![]() ![]() Registered Member #1092 Joined: Wed Aug 15 2007, 12:46pmPosts: 10533 | Kur burri ndollet para ne nji situate te tille qfar mendoni ju asht e dobishme me ba ne menyre qe te evitohet ky akt? Te dale ne rruge per ajr te paster? Ti bie murit? Te tyejn vase? ......etj etj etj. (keto ishin vetem shembuj banal) | ||
Back to top | | ||
123456 |
| ||
![]() ![]() Registered Member #1001 Joined: Thu Aug 02 2007, 11:18amPosts: 394 | Njeriu s'ka arsye me u ba nervoz, asht mungese inteligjencet dhe edukatet. | ||
Back to top | | ||
Kafscett@ |
| ||
°*°OnE LikE NonE°*°![]() ![]() Registered Member #642 Joined: Thu Apr 05 2007, 02:42pmPosts: 1370 | ::bud:: ka shkruar: Kur burri ndollet para ne nji situate te tille qfar mendoni ju asht e dobishme me ba ne menyre qe te evitohet ky akt? Te dale ne rruge per ajr te paster? Ti bie murit? Te tyejn vase? ......etj etj etj. (keto ishin vetem shembuj banal) Te marrin fryme thelle e te numerojne deri ne 10. Nqs kaq nuk mjafton te fillojne perseri nga e para....i ban ma pak dam vedit e te tjereve ![]() Iluzjone optike | ||
Back to top | | ||
ShKoDrAn_NyC |
| ||
>>>>ALBO 4 EVER<<<<![]() ![]() Registered Member #956 Joined: Thu Jul 26 2007, 05:15pmPosts: 4917 | edhe une them ashtu si ti kafscett@ kur bahesh me nerva numro deri ne 10 e qetesoju... Light travels faster than sound. That is why some people appear BRIGHT until you hear them SPEAK | ||
Back to top | | ||
| ||
![]() ![]() ![]() Registered Member #1092 Joined: Wed Aug 15 2007, 12:46pmPosts: 10533 | Un dal e eci e kthehem me krey the freskuem. Vazhdoni sugjerimet.... | ||
Back to top | | ||
ⓐ-ⓒⓐⓣ |
| ||
![]() ![]() ![]() Registered Member #670 Joined: Sun Apr 15 2007, 12:09amPosts: 24799 | Burrit qe i shkon mendja me i ra gruas, ma mire te shohin vedin se noshta nuk asht tip qe mund te jetoje si cift.. dikush asht ba me nejte vetem....si puna e luanit.... I care and I wish well! | ||
Back to top | | ||
.: Deno :. |
| ||
Larg ...... shume ....![]() ![]() Registered Member #18 Joined: Mon Jul 31 2006, 03:55pmPosts: 1550 | Une perdori shpesh nji shprehja : "Dhuna asht arma e budallit " Te perdorish dhune sot asht makabre. Un per vedi nga natyre jam kundra imponimit per cdo gja, dhe per cdo kend . Po ashtu edhe me fmin, jam ketegorikisht me perdor dhune ... Nese ja ka ba vedit ajo femen pre me u rrah, gjaja ma e mire qe ban, e ndan ... po ske pse e rrah ... Ne fund te fundit, jam shum i bindur qe dhuna asht pasoj e tranzicionit shiptar, dhe edhe per nji koh te mire, skena ka me i ik ktij fenomeni shoqeror . Me keqardhje e them, po asht e vertet ... www.JaKuJam.com - JaKuJam.Com - Video shqip ![]() | ||
Back to top | | ||
| ||
![]() ![]() ![]() Registered Member #1092 Joined: Wed Aug 15 2007, 12:46pmPosts: 10533 | Shum e vertet Bossi. Na (mashkujt) kena ala nji mentalitet dominues mdi femren. Sot gruaja ka te drejta te barabarta ne shqni. Na kujtojm se ngatrresa, menemadhsija, urrejtja, ma ban mashkuj. Mashkulli i drejt dhe i vertet duket te ket tipare te pjekura. Te matet, te rreflektojn dhe te bej ate qe ka kuptim. Jo si pula pa krye bjeri e mos ndij. Jam i sigurt qe keto lloj burrash masi e bajn kyt akt llune pendohen e kjajn si ku**a te kqija. Pos asht shum vone. Nuk jam i sigurta a ka ndonji freeline ne shkoder ku mund te rraportohen dhunat shtepiake. Dini gja ju per kete? Qfar mendoni ju qe duhet bere ne menyre qe te ndryshohet mentaliteti i burrit kundrejt ketij akti?! | ||
Back to top | | ||
BRUNJA_USA |
| ||
MRS.![]() ![]() Registered Member #1062 Joined: Sat Aug 11 2007, 02:54amPosts: 1395 | BUD JAM SHUME DAKORT ME TY ..UNE JAM FEMER VET DHE KURR SDO TE TOLEROJA QE NJE MASHKULL TE ME KEQTRAJTONTE DHE ME VJEN SHUME KEQ QE KA PREJ ATYNE FEMRAVE QE VAZHDOJN DHE RRIN ME KTA LLOJ BURRASH DERISA I MYSIN DUKE I KEQTRAJTU..NE SHKODER DHE NE SHQIPERI MENDOJ SE ASHT MA E VESHTIR SEPSE EDHE LIGJI NUK FUNKSJONON SI DUHET DHE UNE DESHA ME DIT A KA FREELINE KU KTO FEMRA MUND TE KERKOJN STREHIM SIC JAN NE VENDET E ZHVILLUARA SEPSE KY FENOMEN EGZIZTON NE TE GJITHE BOTEN????? when ur in love u cant fall asleep cause reality is better than ur dreams !!!!!!!!! | ||
Back to top | | ||
| ||
![]() ![]() ![]() Registered Member #1092 Joined: Wed Aug 15 2007, 12:46pmPosts: 10533 | ke t'drejt BRUNJA_USA edhe grat nuk e kan ala at mentalitetin qe nuk duhen te keqtrajtohen nga burrat. Ka gra qe kujtojn se kjo eshte jeta dhe skan qa me ba. Femra asht krijes e Zotit dhe e barabart me burrin. Ato duhen dashte, rrespeku the duhen trajtu si "Princesha" No f***ing excuses!!! | ||
Back to top | | ||
WORLD |
| ||
Just, SMILE![]() ![]() Registered Member #699 Joined: Fri Apr 20 2007, 07:20pmPosts: 3824 | Une mendoj se ashte gabimi ma i madh , ashte tejkalim i burrnis qe ka 1 burre .Me nje mik timin jam prish se i kam dal ne krah kesaj shoqe-je ....Ai perdorte ne lidhje me kete forcen , e paralajmerova se nqs ndodh ndonji gja ( qe ai e godet apo dicka te tille ) une do prishem me te ...e keshtu ndodhi ....u ndava me 1 shok ..... Per mu femra a krijesa ma e brishte ne bote , nqs ne meshujve na dha forcen per me ca ne jete , asaj i dha mendjen , ne , meshkujt duam te ecmin ne jete me force , dhune , femra ec me amelsi , durim e butresi ...kjo a dicka qe tek 1 femer e adhuroj : BUTESIN ! MIND-OF-THE-WONDERFUL "Info:fcb- Qendra e Këshillimit dhe Shërbimeve Psikologjike, Shkodër Shqipëri Cel: +355 67 30 17 299; email: -email- | ||
Back to top | | ||
ⓐ-ⓒⓐⓣ |
| ||
![]() ![]() ![]() Registered Member #670 Joined: Sun Apr 15 2007, 12:09amPosts: 24799 | Naqe Altini shume shkrim i bukur! Ke edhe raste ku femnat jane ajo qe keqtrajtojne burrat dhe i shkaterrojne ne menyre psikologjike... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I care and I wish well! | ||
Back to top | | ||
123456 |
| ||
![]() ![]() Registered Member #1001 Joined: Thu Aug 02 2007, 11:18amPosts: 394 | Po dakord jam edhe une, por ka edhe gra qe i keqtrajtojne fizikisht burrat e tyre. P.Sh. Al Pacinon e keqtrejtonte e shoqja. | ||
Back to top | | ||
Go to page 1 2 3 4 5 | |