Shkodra -Lajme - Forum - Chat - Muzik - Radio -Video - TV :: Forums :: Temat Shoqërore - Shkencat :: Psikologji dhe Sociologji |
|
<< Previous thread | Next thread >> |
Introverte apo ekstraverte? |
Go to page 1 2 | |
Moderators: :::ShkoderZemer, SuperGirl, babo, ⓐ-ⓒⓐⓣ, Edmond-Cela, ::bud::, ~*Christel*~, Al Bundy, :IROLF:, ::albweb::, OLIVE OYL
|
Author | Post | ||
SuperGirl |
| ||
Miss.Felicity!![]() ![]() ![]() Registered Member #514 Joined: Thu Feb 15 2007, 10:58amPosts: 36201 | Ca tipash jeni? Jeni te hapur, te shoqerueshem, i thoni mendimet tuaja, i shprehni ndjenjat...pra ekstraverte; apo jeni tipa te mbyllur, nuk ju pelqen te thoni ato qe ndjeni e mendoni, krijoni nje guaske rreth vetes...pra introverte. Na tregoni, qe te njihemi me mire. ![]() Bre mâ zi kem' pun't tue shkue Se kto mend vijn' tue u pakue ka vijn' krenat tue u shtue...(Gj.F.) | ||
Back to top | | ||
WORLD |
| ||
Just, SMILE![]() ![]() Registered Member #699 Joined: Fri Apr 20 2007, 07:20pmPosts: 3824 | hahahahahahah une jam ekstavert ....por ndonjeher arrij te jeme dhe intro ...por me pelqen ta shoh boten time nga tipi ekstravert ...e kup ma mire se ne dy mund te flasim me trema shkencore por si perkufizim jam ekstarvert .... tipi INTARVERS ne pune eshte shume i ngathet , pret te stimuj te ndryshme, vemendje dhe ai mendon se jane faktoret jashte aftesive te tij qe percaktojne nqs puna e tij ka sukses apo jo !!!! EKSTARVERSI....Ai eshte zot i cdo gjaje ....ai komandon punet dhe suksesin dhe mos suksesin e tij !!! MUND TA THEM ME PAK FJALE : THE WORLD IS MINE !!!UNE E KOMANDOJ ATE !!! [ Edited Sat May 12 2007, 10:34am ] MIND-OF-THE-WONDERFUL "Info:fcb- Qendra e Këshillimit dhe Shërbimeve Psikologjike, Shkodër Shqipëri Cel: +355 67 30 17 299; email: -email- | ||
Back to top | | ||
SuperGirl |
| ||
Miss.Felicity!![]() ![]() ![]() Registered Member #514 Joined: Thu Feb 15 2007, 10:58amPosts: 36201 | Ulu, 9. looool Bre mâ zi kem' pun't tue shkue Se kto mend vijn' tue u pakue ka vijn' krenat tue u shtue...(Gj.F.) | ||
Back to top | | ||
WORLD |
| ||
Just, SMILE![]() ![]() Registered Member #699 Joined: Fri Apr 20 2007, 07:20pmPosts: 3824 | hahahahaha sjam i kenaqun me noten !!! Dekan Cimiiii hajde ktuuuuu ![]() MIND-OF-THE-WONDERFUL "Info:fcb- Qendra e Këshillimit dhe Shërbimeve Psikologjike, Shkodër Shqipëri Cel: +355 67 30 17 299; email: -email- | ||
Back to top | | ||
WORLD |
| ||
Just, SMILE![]() ![]() Registered Member #699 Joined: Fri Apr 20 2007, 07:20pmPosts: 3824 | Per ekstrovertet: Ju jeni sinonim i shpejtesise se njeriut qe mendon per te tjeret. Nguteni ne vendime te rendesishme dhe kur mendoni se dikush ka fituar besimin tuaj ju i leshoheni ndjenjave dhe jepni shume nga vetja. Keni aftesi ta kanalizonin energjine tuaj per arritje qellimesh. Prireni te jeni pasionant ne nje maredhenie te caktuar dhe gjithashtu nuk bini ne pesimizem kollaj. Mendimet, planet, imagjinaten dhe fantazine tuaj i vini ne sherbim te realizimit te planeve konkrete. Anet e forta: Jeni shume te ndjeshem dhe keni aftesi t’i shprehni mire te gjitha ato qe ndjeni.Ndonjehere shfaqni egocentrizmin tuaj per t’u shfaqur te guximshem, te vendosur dhe te besueshem. Anet e dobeta:Ndjeshmeria qe ju karakterizon shpesh eshte shkak lendimesh. Deshironi te keni fuqi dominuese dhe e keni te veshtire te vereni vlerat reale qe ka nje person tjeter. Deshira e nje ekstroverti per liri absolute con shpesh ne keqkuptim te nocionit liri dhe behet shkak per shume zhgenjime. Nga ana tjeter ju jeni shume te kendshem dhe social, tipa qe i kushtoni rendesi sharmit. Garoni me te tjeret pa balancuar mire menyren e tuaj te jeteses ose konkretizuar kjo me shprehjen “coni doren per t’iu pergjigjur nje pyetjeje qe mesuesi do te thoje, nderkohe qe mesuesi nuk e ka thene akoma pyetjen”.Ngaqe shpesh punoni jo per t’u shpeblyer, ne vetvehte kjo ju con te revoltim ndaj botes ne menyre te pavetedijshme. Ju mendoni se me pak dashuri gjithcka arrihet ne jete, por nga ana tjeter jeni edhe ata qe mendoni se nese e shkulni barin, nuk do te dale kurre me ashtu sic ishte ne fillim. MIND-OF-THE-WONDERFUL "Info:fcb- Qendra e Këshillimit dhe Shërbimeve Psikologjike, Shkodër Shqipëri Cel: +355 67 30 17 299; email: -email- | ||
Back to top | | ||
WORLD |
| ||
Just, SMILE![]() ![]() Registered Member #699 Joined: Fri Apr 20 2007, 07:20pmPosts: 3824 | Per introvertet: Jeni tipa qe preferoni te qendroni ne prapavi te emocioneve tuaja, ju fshiheni pas tyre. Por qe kjo te jete nje menyre funksionale ne sherbimin tuaj, ju duhet te njihni mire veten.. Ju gjithmone veproni sipas intuites. E balanconi fuqine e kreativitetit tuaj me zemren ndjenjat dhe mendjen, megjithese rezulton te jeni me shume nga ata qe ju udheheq zemra. Jeni si nje mace, qe bie gjithnje ne kembe. Cdo gje qe ndodhe ne jeten tuaj ju e shikoni si rezultat i asaj cka ju keni vepruar ndaj gjithcka e prisni te pergatitur. Preferoni te merrni shume dhe akoma me shume te jepni si themel i nje lidhjeje te shendoshe te cfaredoshme. Anet e forta: Keni vetedije te shprehur qarte dhe sensitivitet te skajshem. Permbani karizmën dhe sens humori qe ju ben te ndjeheni mire dhe te preferuar ne grupe sociale, ndonese ju shpesh shoqeria e tepert ju bezdis.Besimi dhe bota emotive ka rendesi te vecante tek ju. Anet e dobeta: Shikimi juaj i balancuar per jeten shpesh nuk eshte i qarte dhe i kuptueshem per te tjeret, per kete ndonjehere edhe keqkuptoheni. Enderroni shume por edhe keni frike nga ato qe enderroni. Lirine dhe pavaresine e keni koncept te brendesuar por kjo shpesh duhet te jete e qarte edhe per se jashtmi qe te sherbeje si rregullator i maredhenieve tuaja baze. Kur dicka nuk e keni te qarte, kjo ju zë frymen. Ju mendoni se ne kemi lindur ne kete bote per te kuptuar esencen e jetes dhe lirine e brendshme, dhe se artet ne teresi jane menyra me e mire e te shprehurit. MIND-OF-THE-WONDERFUL "Info:fcb- Qendra e Këshillimit dhe Shërbimeve Psikologjike, Shkodër Shqipëri Cel: +355 67 30 17 299; email: -email- | ||
Back to top | | ||
**Topolake** |
| ||
KoTeLe![]() ![]() Registered Member #959 Joined: Fri Jul 27 2007, 11:26pmPosts: 75 | Ekstraverte Ekstraverte ![]() 8-< 8-< 8-< | ||
Back to top | | ||
WORLD |
| ||
Just, SMILE![]() ![]() Registered Member #699 Joined: Fri Apr 20 2007, 07:20pmPosts: 3824 | hahahahahahhahah shpejt e kape ca je ![]() MIND-OF-THE-WONDERFUL "Info:fcb- Qendra e Këshillimit dhe Shërbimeve Psikologjike, Shkodër Shqipëri Cel: +355 67 30 17 299; email: -email- | ||
Back to top | | ||
SuperGirl |
| ||
Miss.Felicity!![]() ![]() ![]() Registered Member #514 Joined: Thu Feb 15 2007, 10:58amPosts: 36201 | Kam marre ma te mirat e te dyjave ![]() ![]() Bre mâ zi kem' pun't tue shkue Se kto mend vijn' tue u pakue ka vijn' krenat tue u shtue...(Gj.F.) | ||
Back to top | | ||
~*Christel*~ |
| ||
![]() ![]() ![]() Registered Member #1665 Joined: Wed Feb 20 2008, 12:26amPosts: 9278 | Introverte ![]() | ||
Back to top | | ||
SuperGirl |
| ||
Miss.Felicity!![]() ![]() ![]() Registered Member #514 Joined: Thu Feb 15 2007, 10:58amPosts: 36201 | ekstra ekstra shuuuuuume ekstra ![]() po edhe postimi qe paskam ba ma siper vlen ![]() Bre mâ zi kem' pun't tue shkue Se kto mend vijn' tue u pakue ka vijn' krenat tue u shtue...(Gj.F.) | ||
Back to top | | ||
Loris |
| ||
Veni-vidi-vici !!![]() ![]() Registered Member #2417 Joined: Thu Oct 30 2008, 12:28pmPosts: 2261 | Gershetim i te dyjave, me dominim te se pares. (kam "fol" si Fatos Nano itash ![]() Ne nuk jemi ajo qe themi, ne jemi ajo qe bejme! | ||
Back to top | | ||
L - N |
| ||
![]() Registered Member #1228 Joined: Wed Sep 12 2007, 10:00amPosts: 10623 | SuperGirl tu u tall jam por gjithsesi falemners se mi msove 2 fjale te reja latine. Sa per temen jam i hapun, s'jam i myllun [ Edited Mon Feb 09 2009, 04:23pm ] Ju pershnes tanve. Ju falemnders per shoqnin tuej, e ju prift e mara tanve pa perjashtim. Kam ndryshue shpin, e kam shkue me shpi te ... Me vjen keq po s'kam mundsi me u dukt ma ktej parit. Ju pershnes me mirnjohje e dashamirsi. | ||
Back to top | | ||
Al Bundy |
| ||
Al Bundy![]() ![]() ![]() Registered Member #1833 Joined: Tue Apr 22 2008, 10:08pmPosts: 25133 | Ne gjuhen e Shekspirit ka edhe nje term tjeter qe me pershkrun mua per shembull.Quhet Ambiversion.I bjen me kene diku mes te dyjave:-) [ Edited Mon Feb 09 2009, 04:16pm ] ![]() | ||
Back to top | | ||
matura2000 |
| ||
![]() ![]() Registered Member #2355 Joined: Wed Oct 01 2008, 03:35amPosts: 2346 | estrovera al massimooooooooooo.forse anche troppo. ![]() CHI LO FA' , SE LO ASPETTI................ ![]() | ||
Back to top | | ||
Engel |
| ||
![]() ![]() Registered Member #2627 Joined: Mon Feb 09 2009, 07:09amPosts: 2846 | tip i hapur,dominuse,ndjeshme,e komunikushme.doni ma per belulin.ahahahahhaah Dashuria esht buka engjejve, therrmiet shpresa njerzimit. | ||
Back to top | | ||
Sheqerja |
| ||
![]() ![]() Registered Member #504 Joined: Mon Feb 12 2007, 09:54pmPosts: 169 | Pikspari. Fjalt introvert dhe ekstravert nuk egzistojn hic ne gjuhen Shqipe. E dyta, me ban shum pershtypje kjo mania e ne Shqiptarve per me huazu fjal te huja edhe me i ba sa ma konfuz njerzit. Ke njerz qe rrin e merren vetem me studimin e ktyne fjalve te huazume si e si me i perdor edhe me i ba njerzit sa ma lamsh. Nuk ka randsi a lidhet kund me at qe flasin, rendsi ka qe me e than.( ne fund te fundit nuk e kuptojn as ata vet) Te ban pershtypje ne TV Shqiptare qe ne cdo emision, perdoren fjal te huazume krejt jasht kontekstit te temes edhe nuk bajn gja tjeter vetem qe e bajn corap at qe asht tu e pa. Edhe ne forum e kam vu re kete gja. Un e di se dona me ba si tipa te sjut por s'ka kuptim sa do fjale te madhe te shkrujm nqs nuk e kuptan kush. Ju lutem merreni pak mundim edhe na i shpjegoni pak ma gjat ner kllapa. Sheqere Tamli | ||
Back to top | | ||
matura2000 |
| ||
![]() ![]() Registered Member #2355 Joined: Wed Oct 01 2008, 03:35amPosts: 2346 | Sheqerja ka shkruar: Pikspari. Fjalt introvert dhe ekstravert nuk egzistojn hic ne gjuhen Shqipe. E dyta, me ban shum pershtypje kjo mania e ne Shqiptarve per me huazu fjal te huja edhe me i ba sa ma konfuz njerzit. Ke njerz qe rrin e merren vetem me studimin e ktyne fjalve te huazume si e si me i perdor edhe me i ba njerzit sa ma lamsh. Nuk ka randsi a lidhet kund me at qe flasin, rendsi ka qe me e than.( ne fund te fundit nuk e kuptojn as ata vet) Te ban pershtypje ne TV Shqiptare qe ne cdo emision, perdoren fjal te huazume krejt jasht kontekstit te temes edhe nuk bajn gja tjeter vetem qe e bajn corap at qe asht tu e pa. Edhe ne forum e kam vu re kete gja. Un e di se dona me ba si tipa te sjut por s'ka kuptim sa do fjale te madhe te shkrujm nqs nuk e kuptan kush. Ju lutem merreni pak mundim edhe na i shpjegoni pak ma gjat ner kllapa. Sheqere Tamli ajo qe eka hap kete teme , e ka shpjegu perpara shume mire , fjalen introvers e estrovers.masanej nuk ashte faji i kuj se ne shqip nuk egzistojn keto fjale .si thu ti? CHI LO FA' , SE LO ASPETTI................ ![]() | ||
Back to top | | ||
WORLD |
| ||
Just, SMILE![]() ![]() Registered Member #699 Joined: Fri Apr 20 2007, 07:20pmPosts: 3824 | Kohet e fundit ka pas nje prishje raportesh. Tash jam ma shume ekstro .... MIND-OF-THE-WONDERFUL "Info:fcb- Qendra e Këshillimit dhe Shërbimeve Psikologjike, Shkodër Shqipëri Cel: +355 67 30 17 299; email: -email- | ||
Back to top | | ||
ⓐ-ⓒⓐⓣ |
| ||
![]() ![]() ![]() Registered Member #670 Joined: Sun Apr 15 2007, 12:09amPosts: 24799 | ekstraverte alametit :d I care and I wish well! | ||
Back to top | | ||
WORLD |
| ||
Just, SMILE![]() ![]() Registered Member #699 Joined: Fri Apr 20 2007, 07:20pmPosts: 3824 | a-cat ka shkruar: ekstraverte alametit :d marshallah ![]() MIND-OF-THE-WONDERFUL "Info:fcb- Qendra e Këshillimit dhe Shërbimeve Psikologjike, Shkodër Shqipëri Cel: +355 67 30 17 299; email: -email- | ||
Back to top | | ||
ⓐ-ⓒⓐⓣ |
| ||
![]() ![]() ![]() Registered Member #670 Joined: Sun Apr 15 2007, 12:09amPosts: 24799 | ![]() ![]() I care and I wish well! | ||
Back to top | | ||
☼sunshine |
| ||
(¯`·._.รยภรђเภє._.·´¯)![]() ![]() Registered Member #2555 Joined: Tue Jan 13 2009, 02:25pmPosts: 11539 | Du pak koh me studiu e me u ambjentu se mandej ekstra krejt ![]() ![]() * * * O nate e qete... qe xhiron bosh... kur degjon frymemarrjen time.. mos mendo.. te luash muziken tende te vetmis... une veshtroj qiellin.. duke prit mengjesin.. te vallzoj...me diellin... ![]() ![]() | ||
Back to top | | ||
ⓐ-ⓒⓐⓣ |
| ||
![]() ![]() ![]() Registered Member #670 Joined: Sun Apr 15 2007, 12:09amPosts: 24799 | ♥sunshine♥ ka shkruar: Du pak koh me studiu e me u ambjentu se mandej ekstra krejt ![]() ![]() Kopja kopja :d I care and I wish well! | ||
Back to top | | ||
☼sunshine |
| ||
(¯`·._.รยภรђเภє._.·´¯)![]() ![]() Registered Member #2555 Joined: Tue Jan 13 2009, 02:25pmPosts: 11539 | a-cat ka shkruar: ♥sunshine♥ ka shkruar: Du pak koh me studiu e me u ambjentu se mandej ekstra krejt ![]() ![]() Kopja kopja :d ahahahahahahahahahhah......... sunny ![]() ![]() * * * O nate e qete... qe xhiron bosh... kur degjon frymemarrjen time.. mos mendo.. te luash muziken tende te vetmis... une veshtroj qiellin.. duke prit mengjesin.. te vallzoj...me diellin... ![]() ![]() | ||
Back to top | | ||
Go to page 1 2 | |