Forums
Shkodra -Lajme - Forum - Chat - Muzik - Radio -Video - TV :: Forums :: Arti - Kultura - Tradita - Fotografia - Video :: Guzhina Shkodrane - Gatimi Tradicional
 
<< Previous thread | Next thread >>
*`¯* Ëmbëlsirat *`¯*
Go to page  1 2 3 4 5 6
Moderators: :::ShkoderZemer, SuperGirl, babo, ⓐ-ⓒⓐⓣ, Edmond-Cela, ::bud::, ~*Christel*~, Al Bundy, :IROLF:, ::albweb::, OLIVE OYL
Author Post
LUPEN
Sat Jun 26 2010, 12:16am

Registered Member #2813
Joined: Tue Mar 24 2009, 12:56am

Posts: 10264
Hajt tash kush din me ba amelsina me na i shkru itu se disa ,me mu ne kry ,jena marakli fort per ta

[ Edited Mon Jul 19 2010, 10:40pm ]


Edhe lumi ka kangen e vet. Nga një herë e zhurmshme dhe e vrullshme: kanga e randë e vajit. Mandej me një rrëmbim gazmor që kënaq çdo gja që natyra ka falun: kanga e hovshme e haresë.
Lot e gaz. Si jeta e njerëzve...

Back to top
S~erenity
Sat Jun 26 2010, 12:22am
~Joy of Life~

Registered Member #2891
Joined: Sun Apr 19 2009, 10:41am

Posts: 5994
edhe une maraklie, di me i hanger hahaha recetat ti shkrujne dikush poshte meje
Back to top
LUPEN
Sat Jun 26 2010, 12:34am

Registered Member #2813
Joined: Tue Mar 24 2009, 12:56am

Posts: 10264
e-butterfly ka shkruar:

edhe une maraklie, di me i hanger hahaha recetat ti shkrujne dikush poshte meje


Edhe une per me i hanger jam marakli ,por kisha pas qef me dite edhe me i ba,pse jo.Ka lezet kajher me u zhigat me miell me nakend afer hahahah
Dalin si te dalin ,pak ransi ka


Edhe lumi ka kangen e vet. Nga një herë e zhurmshme dhe e vrullshme: kanga e randë e vajit. Mandej me një rrëmbim gazmor që kënaq çdo gja që natyra ka falun: kanga e hovshme e haresë.
Lot e gaz. Si jeta e njerëzve...

Back to top
Gurabi
Sat Jun 26 2010, 12:57am

Registered Member #1920
Joined: Thu May 29 2008, 09:10pm

Posts: 6466
hahahha a po ju vuna une receten e ravanise keni hanger miell gjalle ...bahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh kurre ss"me del njelloj po pres bela ka kush ma te mire

Give the girl the right shoes and she can conquer the world .!!!!!! .......
Back to top
LUPEN
Sat Jun 26 2010, 12:36pm

Registered Member #2813
Joined: Tue Mar 24 2009, 12:56am

Posts: 10264
Torta me molla.

Per nje tepsi me diameter 25 - 30 cm ,lartesi 4-5 cm

Brumi:
>> 100 gr gjalp
>> 200 gr sheqer
>> 200 gr miell
>> 200-250 ml qumsht
>> 70 gr miell kallamoqit
>> 1 lug me kanelle
>> 2 veze
>> maje birret per amelcina

Per dekoracion:
>> 3-4 molla ose dardha
>> 50 gr sheqer
>> pluhur sheqerit


Pergatitja:
>> Hedhim gjalpin ne nje tas ,e zbusim (edhe me mikroval)
dhe e bashkojme me sheqerin.
>> E perziejm mire deri sa te arrihet me u ba si pune
kremit.

>> Shtojme vezet dhe kanellen.

>> E perzim mire deri sa te arrijme me pas nje si pune kremi homogjen.

>> Hedhim avash-avash miellin dhe miellin e kallamoqit,dhe nderko rrim duke e perzi.

>> Gjithmone duke e perzi,shtojme pak nga pak miell dhe qumsht deri sa ti perfundojme.

>> Ne fund hedhim majen e birres per amelcina ,e perziejm mire e mire dhe e hedhin ne tepsi.
Tepsia duhet te jet ly mir me gjalp (ose me voj) edhe anash

>> Masandej marrim e pastrojme mollat dhe i presim si ne figure ,dhe i rreshtojme siper brumit qe kena hedh ne tepsi.



>> Hedhim siper mollave pak sheqer dhe pak kanelle.


>> E fusim ne furre ,qe duhet te jet e nxeht ,me temperatur 180 grad per rreth 50 minuta

>> Mbasi te kena kry gatimin e lajme te ftohet rreth 15 minuta dhe i hedhim siper pluhurin e sheqerit . (nqs torten e kena ba me dardha i kishte shku me i hedh edhe do copa cokolatash te grime) .

Kur ta keni kry na e xjerrni foton ktu me e pa


Edhe lumi ka kangen e vet. Nga një herë e zhurmshme dhe e vrullshme: kanga e randë e vajit. Mandej me një rrëmbim gazmor që kënaq çdo gja që natyra ka falun: kanga e hovshme e haresë.
Lot e gaz. Si jeta e njerëzve...

Back to top
Mbreteresha
Sat Jun 26 2010, 01:05pm
Love and Peace !!

Registered Member #2649
Joined: Sun Feb 15 2009, 09:55am

Posts: 8531
lupen..kjo maja birres per amelcina se mas e ka emrin sode mar burre?????/ se me shtine ne mendime ..se maje birret per amelcina skam ni kurre

Nese veprimet e tua , motivojne te tjeret per te jetuar, per te mesuar, per te punuar... ti je nje LIDER !!
Back to top
MiCoLjA
Sat Jun 26 2010, 01:25pm


Registered Member #2543
Joined: Wed Jan 07 2009, 11:20am

Posts: 9792
lupen duket e shijshme kja ne foto ymm skam me lan pa e ba

krem karramel:

per pregatitjen un nuk asht se jam shum strikte ne masa gjithmon me tahmi i kam ba megjithate duhen:
1)4 paketa me puding tham se e din se qa asht
2)qumsht
3)sheqer lerecel (kishte me ken mir qe receli me ken qershiet)
dhe biskota
vlojm qumshtin te keni parasysh se sa duhet qumsht per me shkri 2 puding...
masi te jet vlu qumshti e ulim zjarrin dhe fillojm nga pak e shkrijm pudingun gjithmon duke e perzi qe mas te bahen topa
dy-tre lug sheqer i djegum ne menyr te kuqrremt dhe lujm tepsin kryesisht ne midis , shtojm kremin e pregatitun masanej shtojm recelin ne e bmulojm kremin me relcel por kujdes sduhet me ken shtresa recelit e trash veq sa me e ly, mas recelit shtrojm biskotat pa arom vetem biskota te thejshta mas biskotave pregatisim kremin e dyt me puding dhe qumesht te njeten menyr si te paren e shtrojm ne tepsi dhe siper i hellim prep sheqer te djegun 4-5 lug si dhe biskota po te grime te bame pluhun asht ma mir ose ne ven te ktyne shtroni banane dardh pjeshk ose molla qa te doni
futne ne frigorifer ne ngrimje per nji gjys oret ose jo te ngrimja per rreth 1 or e gjys kur ta xjerrni prene ne menyr katrore ose kallep pak ma te medhej se bakllaves
dhe eshte gati per tu shijuar

KAQ PER SOT :d

[ Edited Sat Jun 26 2010, 01:30pm ]

Each year we spend togther
Each day that passes by
Our partnership grows stronger
Together forever You and I






Back to top
LUPEN
Sun Jun 27 2010, 11:06am

Registered Member #2813
Joined: Tue Mar 24 2009, 12:56am

Posts: 10264
wooooow Kejsi do te jete shume i mire ky krem karramel ,me rreqel nuk e kam provu njejhere


ps: maje birret per embelsira eshte si pluhur ne bustina te vogla ( mundt te jete soda ne shqip mbasi te dyja ,me sa di, kan veti fryrjen e brumit ) .


Edhe lumi ka kangen e vet. Nga një herë e zhurmshme dhe e vrullshme: kanga e randë e vajit. Mandej me një rrëmbim gazmor që kënaq çdo gja që natyra ka falun: kanga e hovshme e haresë.
Lot e gaz. Si jeta e njerëzve...

Back to top
LUPEN
Sun Jun 27 2010, 11:12am

Registered Member #2813
Joined: Tue Mar 24 2009, 12:56am

Posts: 10264
BISKOTA

ingredientet:

150 g gjalpe i zbutur
100 g sheqer i bardhe
100 g sheqer kallami
100 g çokollate e erret
250 g miell 00
1 veze
100 g lajthi paksa te pjekura dhe te grira
1/2 bustine maje birre pluhur (qe perdoret per embelsira)

Pergatitja:

Bashkohet mielli me majen e birres, gjalpin,vezen dhe 2 tipet e sheqerave pak kripe (nje maje luge kafeje) me majat e gishtave dhe asnjehere me pellembe sepse kjo nxeh shume gjalpin i cili prish konsistencen e brumit...punohet brumi (jo plotesisht).
Masandej shtohen lajthite e grira ne mixer ose ne pamundesi thjesht me thike...po keshtu edhe çokollata e grire (jo shume te imeta keto ingrediente... duhet te bahen copa te vogla dhe jo pluhur) vazhdohet te punohet brumi derisa te behet nje mase konsistente...mblidhet brumi me plastmas trasparent qe perdoret ne kuzhine dhe lihet te pushoje ne frigorifer per te pakten gjysem ore...
Masandej merret brumi dhe behen topa sferike, vendosen nje nje tepsi me leter kuzhine... dhe vihen te piqen ne furre te ngrohur fillimisht me 180 grade per rreth 15 minuta .


Edhe lumi ka kangen e vet. Nga një herë e zhurmshme dhe e vrullshme: kanga e randë e vajit. Mandej me një rrëmbim gazmor që kënaq çdo gja që natyra ka falun: kanga e hovshme e haresë.
Lot e gaz. Si jeta e njerëzve...

Back to top
Holly
Sun Jun 27 2010, 10:27pm
E forte

Registered Member #552
Joined: Wed Feb 21 2007, 03:55pm

Posts: 9819
Une si ha ambelcinat se me prishen dhamet a e shifni si i kam si rruza ?

Primend qe nuk ja tham per amelcina edhe une bajn ravanin e perpeq.. po deshte po ju ve rreceten veq njata dyja di me ba. di me ba edhe do tjera amelcina te ftofta por me than drejten sja tham fort ne kete fush.

[ Edited Sun Jun 27 2010, 10:53pm ]

* Spend life with who makes you happy, not with who you have to impress *
Back to top
LUPEN
Sun Jun 27 2010, 10:51pm

Registered Member #2813
Joined: Tue Mar 24 2009, 12:56am

Posts: 10264
Ti ke pas hanger shume amelcina per ket t'jane merzite

Shkrui rrecetat ,mi jep edhe dy dite rraport. hahahah


Edhe lumi ka kangen e vet. Nga një herë e zhurmshme dhe e vrullshme: kanga e randë e vajit. Mandej me një rrëmbim gazmor që kënaq çdo gja që natyra ka falun: kanga e hovshme e haresë.
Lot e gaz. Si jeta e njerëzve...

Back to top
SuperGirl
Mon Jun 28 2010, 12:51am
Miss.Felicity!


Registered Member #514
Joined: Thu Feb 15 2007, 10:58am

Posts: 36201
marrim buken, e prejme holle, marrim kutine e nutella-s, e lyjme buken me te dhe e hajme. sa ma shum nutella aq ma mire asht



Bre mâ zi kem' pun't tue shkue
Se kto mend vijn' tue u pakue ka vijn' krenat tue u shtue...(Gj.F.)

Back to top
LUPEN
Mon Jun 28 2010, 12:54am

Registered Member #2813
Joined: Tue Mar 24 2009, 12:56am

Posts: 10264
dikur e kena ly me sheqer


Edhe lumi ka kangen e vet. Nga një herë e zhurmshme dhe e vrullshme: kanga e randë e vajit. Mandej me një rrëmbim gazmor që kënaq çdo gja që natyra ka falun: kanga e hovshme e haresë.
Lot e gaz. Si jeta e njerëzve...

Back to top
SuperGirl
Mon Jun 28 2010, 01:08am
Miss.Felicity!


Registered Member #514
Joined: Thu Feb 15 2007, 10:58am

Posts: 36201
edhe me krype e vaj ullinit. un e lyj hala sot neper lokale tu prit me m'pru me hanger



Bre mâ zi kem' pun't tue shkue
Se kto mend vijn' tue u pakue ka vijn' krenat tue u shtue...(Gj.F.)

Back to top
LUPEN
Mon Jun 28 2010, 12:22pm

Registered Member #2813
Joined: Tue Mar 24 2009, 12:56am

Posts: 10264
SuperGirl ka shkruar:

edhe me krype e vaj ullinit. un e lyj hala sot neper lokale tu prit me m'pru me hanger


kyt me vu anej ka aperitivat :p


Edhe lumi ka kangen e vet. Nga një herë e zhurmshme dhe e vrullshme: kanga e randë e vajit. Mandej me një rrëmbim gazmor që kënaq çdo gja që natyra ka falun: kanga e hovshme e haresë.
Lot e gaz. Si jeta e njerëzve...

Back to top
SuperGirl
Wed Jun 30 2010, 10:18am
Miss.Felicity!


Registered Member #514
Joined: Thu Feb 15 2007, 10:58am

Posts: 36201
aa tamam, me nji aperol spritz asht la fine del mondo



Bre mâ zi kem' pun't tue shkue
Se kto mend vijn' tue u pakue ka vijn' krenat tue u shtue...(Gj.F.)

Back to top
MiCoLjA
Fri Jul 16 2010, 12:55pm


Registered Member #2543
Joined: Wed Jan 07 2009, 11:20am

Posts: 9792
lupen edhe ju tjert vjeni elyni pak mustakun itu iher asht krem karrameli qe kam pershkru ma nelt



Each year we spend togther
Each day that passes by
Our partnership grows stronger
Together forever You and I






Back to top
LUPEN
Fri Jul 16 2010, 12:56pm

Registered Member #2813
Joined: Tue Mar 24 2009, 12:56am

Posts: 10264
KeJsi ka shkruar:

lupen edhe ju tjert vjeni elyni pak mustakun itu iher asht krem karrameli qe kam pershkru ma nelt




wooowwwwwwwww kush po i len me u afru tjert maj.
e kam zotnu une tash .

t'lumshin durt maj Kejsi :-)


Edhe lumi ka kangen e vet. Nga një herë e zhurmshme dhe e vrullshme: kanga e randë e vajit. Mandej me një rrëmbim gazmor që kënaq çdo gja që natyra ka falun: kanga e hovshme e haresë.
Lot e gaz. Si jeta e njerëzve...

Back to top
☼sunshine
Fri Jul 16 2010, 12:57pm
(¯`·._.รยภรђเภє._.·´¯)

Registered Member #2555
Joined: Tue Jan 13 2009, 02:25pm

Posts: 11539
LUPEN ka shkruar:

KeJsi ka shkruar:

lupen edhe ju tjert vjeni elyni pak mustakun itu iher asht krem karrameli qe kam pershkru ma nelt




wooowwwwwwwww kush po i len me u afru tjert maj.
e kam zotnu une tash .

t'lumshin durt maj Kejsi :-)


kot thot hajdeni sa me la gojen se un e di qe tan e ka ba vec per at llupsen holly-n

* * *
O nate e qete...
qe xhiron bosh...
kur degjon frymemarrjen time..
mos mendo..
te luash muziken tende
te vetmis...
une veshtroj qiellin..
duke prit mengjesin..
te vallzoj...me diellin...



Back to top
LUPEN
Fri Jul 16 2010, 01:00pm

Registered Member #2813
Joined: Tue Mar 24 2009, 12:56am

Posts: 10264
♥sunshine♥ ka shkruar:

LUPEN ka shkruar:

KeJsi ka shkruar:

lupen edhe ju tjert vjeni elyni pak mustakun itu iher asht krem karrameli qe kam pershkru ma nelt




wooowwwwwwwww kush po i len me u afru tjert maj.
e kam zotnu une tash .

t'lumshin durt maj Kejsi :-)


kot thot hajdeni sa me la gojen se un e di qe tan e ka ba vec per at llupsen holly-n


nase e ka ba per Hollyn ,ishalla i bin te tan dhamt n'toke Hollyt po nuk e ndavi me ne hahahaha


Edhe lumi ka kangen e vet. Nga një herë e zhurmshme dhe e vrullshme: kanga e randë e vajit. Mandej me një rrëmbim gazmor që kënaq çdo gja që natyra ka falun: kanga e hovshme e haresë.
Lot e gaz. Si jeta e njerëzve...

Back to top
MiCoLjA
Fri Jul 16 2010, 01:01pm


Registered Member #2543
Joined: Wed Jan 07 2009, 11:20am

Posts: 9792
hahahaha sunshine brravo e gjete ahhaha ja kam ba foton para se me ardh aja se e dita se ska me lan gja ne tepsi e ka masakru te shkreten hahahaha

Each year we spend togther
Each day that passes by
Our partnership grows stronger
Together forever You and I






Back to top
MiCoLjA
Fri Jul 16 2010, 01:15pm


Registered Member #2543
Joined: Wed Jan 07 2009, 11:20am

Posts: 9792
meqe jena ktu kasat biskotash a ka haner kush?

ater per kasat biskotash nevojiten nji paket kakao nuk perdoret tan po varet se sa don me ba
nja dy pakta biskota te thjeshta sdi a i mani men ata pettit burre kan pas ken shkoder
qumsht
dhe nji paket buding vaniljet

zihet qumshti dhe i hellet kakao 5-6 lug masanej i hellim kadelkadal pudingun gjithmon tu e eperzi qe mas mu ba topa masi te jet ba nji krem jo shum i trash te jet pak i langshem marrim biskotat dhe nji biskot nji shtres me krem e shtrijkm me lugpra nji biskot nji shtres me krem deri ne 5-6 biskota biskotat e pergatituna i mjeshtllim me plasmas guzhinet ose edhe plasmasa te thjesht dhe i fusim ne akull per 2-3 or provojeni jan shum te shishme

holly next time kta biskotat

Each year we spend togther
Each day that passes by
Our partnership grows stronger
Together forever You and I






Back to top
LUPEN
Fri Jul 16 2010, 01:20pm

Registered Member #2813
Joined: Tue Mar 24 2009, 12:56am

Posts: 10264
na e qove gojen lang maj Kejsi ,tash hajde e m'ban derman :d


Edhe lumi ka kangen e vet. Nga një herë e zhurmshme dhe e vrullshme: kanga e randë e vajit. Mandej me një rrëmbim gazmor që kënaq çdo gja që natyra ka falun: kanga e hovshme e haresë.
Lot e gaz. Si jeta e njerëzve...

Back to top
Mbreteresha
Fri Jul 16 2010, 01:52pm
Love and Peace !!

Registered Member #2649
Joined: Sun Feb 15 2009, 09:55am

Posts: 8531
KeJsi ka shkruar:

lupen edhe ju tjert vjeni elyni pak mustakun itu iher asht krem karrameli qe kam pershkru ma nelt




=(( mas hisha ma ne iket teme [-(

[ Edited Fri Jul 16 2010, 01:52pm ]

Nese veprimet e tua , motivojne te tjeret per te jetuar, per te mesuar, per te punuar... ti je nje LIDER !!
Back to top
MiCoLjA
Fri Jul 16 2010, 01:57pm


Registered Member #2543
Joined: Wed Jan 07 2009, 11:20am

Posts: 9792
im sorry love mas prek gja eee ahahah ashte thjesht me ba nuk duhen shum gjana edhe asht shume shishme

Each year we spend togther
Each day that passes by
Our partnership grows stronger
Together forever You and I






Back to top
Go to page  1 2 3 4 5 6  

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by e107 Forum System
Kerko ne Google dhe ShkodraOnline.Com
Custom Search
Mire se Vini
Emri i Identifikimit:

Fjalkalimi:




Me Kujto

[ ]
[ ]
Muzik Shkodrane - Sagllam


 
Chat Box
You must be logged in to post comments on this site - please either log in or if you are not registered click here to signup

Shkodra ne Youtube
Any use of the name and content of this website without the explicit written consent of the owners is strictly prohibited and it is protected under law. Email:webmaster@shkodraonline.com Per cdo ankese ju lutem mos hezitoni te na shkruani Flm. info@shkodraonline.com
Theme created by Free-Source.net
Render time: 0.3457 sec, 0.0873 of that for queries. DB queries: 64. Memory Usage: 3,130kB