Shkodra -Lajme - Forum - Chat - Muzik - Radio -Video - TV :: Forums :: Temat Shoqërore - Shkencat :: Letersia |
|
<< Previous thread | Next thread >> |
Alma Papamihali - Poezi |
Go to page 1 2 3 4 | |
Moderators: :::ShkoderZemer, SuperGirl, babo, ⓐ-ⓒⓐⓣ, Edmond-Cela, ::bud::, ~*Christel*~, Al Bundy, :IROLF:, ::albweb::, OLIVE OYL
|
Author | Post | ||
LUPEN |
| ||
![]() ![]() Registered Member #2813 Joined: Tue Mar 24 2009, 12:56amPosts: 10264 | Me pelqen shume kjo poete dhe mendova te hap nje tem dedikuar poezive te saja. ![]() Edhe lumi ka kangen e vet. Nga një herë e zhurmshme dhe e vrullshme: kanga e randë e vajit. Mandej me një rrëmbim gazmor që kënaq çdo gja që natyra ka falun: kanga e hovshme e haresë. Lot e gaz. Si jeta e njerëzve... | ||
Back to top | | ||
LUPEN |
| ||
![]() ![]() Registered Member #2813 Joined: Tue Mar 24 2009, 12:56amPosts: 10264 | PËR FLAMUR, SHQIPTARI S´FAL Heej, heeeej! Ku ka këmbë që mbi ty shtrihet, Fjalë të mprehtë, që të godasë, ...Vdes çdo gojë pa të sharë ende, A guxoftë “poshtë të thërrasë”. Kush rrëfen dot para gjakut, Zemrës, rrahjet kush ja ndal, Mos provo t´ja marrësh qiellit, Për flamur, shqiptari s´fal! Kushdo qofsh ore i mjerë, Ngado ardhsh, apo zvarritesh Vetëkryqëzohu me zinxhirë, I pavlerë, çfarëdo të hiqesh! Kush guxon më lart se ti, Krahë shqiponje në çdo jetë, Shqiptari të qofshim falë Në flamur - bekimi vetë! © Alma Papamihali ![]() Edhe lumi ka kangen e vet. Nga një herë e zhurmshme dhe e vrullshme: kanga e randë e vajit. Mandej me një rrëmbim gazmor që kënaq çdo gja që natyra ka falun: kanga e hovshme e haresë. Lot e gaz. Si jeta e njerëzve... | ||
Back to top | | ||
LUPEN |
| ||
![]() ![]() Registered Member #2813 Joined: Tue Mar 24 2009, 12:56amPosts: 10264 | DASHURIA IME Ti je magjia ime, mrekullia vetë; je çaji që më ngroh me avull-duart e tua sa herë kam nevojë, sa herë mund të dua; ...je vargu i fundit stinës që pres me deshirë pa pasur rëndesi se cila, sepse çdo stinë merr aromën e fjalëve, jargavan erëmirë, je qetësia që lus vetmisë sime, unaza që dua gjithë jetën të mbaj, shtrati shndërruar në kuti të vogël, por që nxë fjalët e dashurisë nga fjalorët e gjithë botës, gjuha që mundemi ta flasim veç bashkë, loti që mban mallin e paprovua, ëndrra që shihet pa të zënë gjumë, llamba që ndriçon me fjalë e flakë, zjarri që nuk djeg por shkruan, fryma që vesh një përrallë kur merr jetë, deti që freskon edhe kur s´lag, kripa që i provoj shijen e vërtetë... Je gishti që drejtohet vetëm tek ti, Emri që ta kam ngjitur unë, Unë që s´rri dot pa veten, O imja dashuri, Je vetja që aq shumë duhet, edhe nëse s´thuhet! © Alma Papamihali ![]() Edhe lumi ka kangen e vet. Nga një herë e zhurmshme dhe e vrullshme: kanga e randë e vajit. Mandej me një rrëmbim gazmor që kënaq çdo gja që natyra ka falun: kanga e hovshme e haresë. Lot e gaz. Si jeta e njerëzve... | ||
Back to top | | ||
LUPEN |
| ||
![]() ![]() Registered Member #2813 Joined: Tue Mar 24 2009, 12:56amPosts: 10264 | Xhelozi vjeshte - Poezi nga Alma Papamihali [ Edited Wed Dec 01 2010, 01:37am ] ![]() Edhe lumi ka kangen e vet. Nga një herë e zhurmshme dhe e vrullshme: kanga e randë e vajit. Mandej me një rrëmbim gazmor që kënaq çdo gja që natyra ka falun: kanga e hovshme e haresë. Lot e gaz. Si jeta e njerëzve... | ||
Back to top | | ||
LUPEN |
| ||
![]() ![]() Registered Member #2813 Joined: Tue Mar 24 2009, 12:56amPosts: 10264 | Lutjet e mia - Poezi nga Alma Papamihali [ Edited Wed Dec 01 2010, 01:38am ] ![]() Edhe lumi ka kangen e vet. Nga një herë e zhurmshme dhe e vrullshme: kanga e randë e vajit. Mandej me një rrëmbim gazmor që kënaq çdo gja që natyra ka falun: kanga e hovshme e haresë. Lot e gaz. Si jeta e njerëzve... | ||
Back to top | | ||
LUPEN |
| ||
![]() ![]() Registered Member #2813 Joined: Tue Mar 24 2009, 12:56amPosts: 10264 | MOS HARRO Kur të ndjesh hapa të shpeshtë që lëkundin tokën vetë, mos kujto se hijet vdesin, do të vi dhe në s´më pret, ...se për fjalë dhe për besë kohë më parë është mbajtur burri, ja që kohët kanë ndryshuar, kur qan gruaja, zbutet guri! © Alma Papamihali ![]() Edhe lumi ka kangen e vet. Nga një herë e zhurmshme dhe e vrullshme: kanga e randë e vajit. Mandej me një rrëmbim gazmor që kënaq çdo gja që natyra ka falun: kanga e hovshme e haresë. Lot e gaz. Si jeta e njerëzve... | ||
Back to top | | ||
LUPEN |
| ||
![]() ![]() Registered Member #2813 Joined: Tue Mar 24 2009, 12:56amPosts: 10264 | Aromë gruaje - Poezi nga Alma Papamihali ![]() Edhe lumi ka kangen e vet. Nga një herë e zhurmshme dhe e vrullshme: kanga e randë e vajit. Mandej me një rrëmbim gazmor që kënaq çdo gja që natyra ka falun: kanga e hovshme e haresë. Lot e gaz. Si jeta e njerëzve... | ||
Back to top | | ||
WORLD |
| ||
Just, SMILE![]() ![]() Registered Member #699 Joined: Fri Apr 20 2007, 07:20pmPosts: 3824 | LUPEN ka shkruar: DASHURIA IME Ti je magjia ime, mrekullia vetë; je çaji që më ngroh me avull-duart e tua sa herë kam nevojë, sa herë mund të dua; ...je vargu i fundit stinës që pres me deshirë pa pasur rëndesi se cila, sepse çdo stinë merr aromën e fjalëve, jargavan erëmirë, je qetësia që lus vetmisë sime, unaza që dua gjithë jetën të mbaj, shtrati shndërruar në kuti të vogël, por që nxë fjalët e dashurisë nga fjalorët e gjithë botës, gjuha që mundemi ta flasim veç bashkë, loti që mban mallin e paprovua, ëndrra që shihet pa të zënë gjumë, llamba që ndriçon me fjalë e flakë, zjarri që nuk djeg por shkruan, fryma që vesh një përrallë kur merr jetë, deti që freskon edhe kur s´lag, kripa që i provoj shijen e vërtetë... Je gishti që drejtohet vetëm tek ti, Emri që ta kam ngjitur unë, Unë që s´rri dot pa veten, O imja dashuri, Je vetja që aq shumë duhet, edhe nëse s´thuhet! © Alma Papamihali E kanshme ![]() MIND-OF-THE-WONDERFUL "Info:fcb- Qendra e Këshillimit dhe Shërbimeve Psikologjike, Shkodër Shqipëri Cel: +355 67 30 17 299; email: -email- | ||
Back to top | | ||
LUPEN |
| ||
![]() ![]() Registered Member #2813 Joined: Tue Mar 24 2009, 12:56amPosts: 10264 | 28 Nëntor, i dhe ngjyrë Atdheut - Poezi nga Alma Papamihali ![]() Edhe lumi ka kangen e vet. Nga një herë e zhurmshme dhe e vrullshme: kanga e randë e vajit. Mandej me një rrëmbim gazmor që kënaq çdo gja që natyra ka falun: kanga e hovshme e haresë. Lot e gaz. Si jeta e njerëzve... | ||
Back to top | | ||
LUPEN |
| ||
![]() ![]() Registered Member #2813 Joined: Tue Mar 24 2009, 12:56amPosts: 10264 | Kalëruar tëndes zemër - Poezi nga Alma Papamihali![]() Edhe lumi ka kangen e vet. Nga një herë e zhurmshme dhe e vrullshme: kanga e randë e vajit. Mandej me një rrëmbim gazmor që kënaq çdo gja që natyra ka falun: kanga e hovshme e haresë. Lot e gaz. Si jeta e njerëzve... | ||
Back to top | | ||
LUPEN |
| ||
![]() ![]() Registered Member #2813 Joined: Tue Mar 24 2009, 12:56amPosts: 10264 | Të duash - Poezi nga Alma Papamihali![]() Edhe lumi ka kangen e vet. Nga një herë e zhurmshme dhe e vrullshme: kanga e randë e vajit. Mandej me një rrëmbim gazmor që kënaq çdo gja që natyra ka falun: kanga e hovshme e haresë. Lot e gaz. Si jeta e njerëzve... | ||
Back to top | | ||
cherry-girl |
| ||
Qershi Shkodret![]() ![]() Registered Member #3130 Joined: Sun Jul 05 2009, 07:25pmPosts: 7264 | sa bukur Lupen,,edhe muzika shum e gjetur me tba me e ndi me shpirt ![]() | ||
Back to top | | ||
LUPEN |
| ||
![]() ![]() Registered Member #2813 Joined: Tue Mar 24 2009, 12:56amPosts: 10264 | cherry-girl ka shkruar: sa bukur Lupen,,edhe muzika shum e gjetur me tba me e ndi me shpirt e vertet,asht artiste kjo poete ,i kam ba Like edhe ne facebook ![]() [ Edited Sat Nov 27 2010, 01:15am ] ![]() Edhe lumi ka kangen e vet. Nga një herë e zhurmshme dhe e vrullshme: kanga e randë e vajit. Mandej me një rrëmbim gazmor që kënaq çdo gja që natyra ka falun: kanga e hovshme e haresë. Lot e gaz. Si jeta e njerëzve... | ||
Back to top | | ||
Guest2983928 |
| ||
![]() Registered Member #953 Joined: Tue Jul 24 2007, 03:47amPosts: 3836 | Emigranti Diku veç në tavolinën Me mbulesë të bardhë shtruar, Birrë të huaj ke përpara Dhe një pamje të menduar. Diku veç në tavolinën Në një qoshe të lokalit, Shokun tënd se ke përballë Pi vetmuar ti prej hallit. Diku veç në tavolinën Në një lagje të panjohur, Gjithçka është akull e ftohtë Vetëm birra është e ngrohur. Diku veç në tavolinën, Që të bën ty shoqëri Gotën s´di ku t´a trokasësh, Tavolina s´është njeri. | ||
Back to top | | ||
Guest2983928 |
| ||
![]() Registered Member #953 Joined: Tue Jul 24 2007, 03:47amPosts: 3836 | Kjo foto ishte tek faqja e saj ne fcb ![]() ![]() [ Edited Sat Nov 27 2010, 04:44am ] | ||
Back to top | | ||
Guest2983928 |
| ||
![]() Registered Member #953 Joined: Tue Jul 24 2007, 03:47amPosts: 3836 | Koha Ime Së fundi kuptova, që s´është e thënë të dashurosh sytë, apo buzëqeshjen... Ka dhe të tillë njerëz në botë, që dashurojnë kohën, më shumë se prekjen... | ||
Back to top | | ||
LUPEN |
| ||
![]() ![]() Registered Member #2813 Joined: Tue Mar 24 2009, 12:56amPosts: 10264 | Forca e shpirtit - Poezi nga Alma Papamihali![]() Edhe lumi ka kangen e vet. Nga një herë e zhurmshme dhe e vrullshme: kanga e randë e vajit. Mandej me një rrëmbim gazmor që kënaq çdo gja që natyra ka falun: kanga e hovshme e haresë. Lot e gaz. Si jeta e njerëzve... | ||
Back to top | | ||
LUPEN |
| ||
![]() ![]() Registered Member #2813 Joined: Tue Mar 24 2009, 12:56amPosts: 10264 | Shtegetim Pulebardhe - Poezi nga Alma Papamihali ![]() Edhe lumi ka kangen e vet. Nga një herë e zhurmshme dhe e vrullshme: kanga e randë e vajit. Mandej me një rrëmbim gazmor që kënaq çdo gja që natyra ka falun: kanga e hovshme e haresë. Lot e gaz. Si jeta e njerëzve... | ||
Back to top | | ||
SuperGirl |
| ||
Miss.Felicity!![]() ![]() ![]() Registered Member #514 Joined: Thu Feb 15 2007, 10:58amPosts: 36201 | I lexova poezite edhe t'bakan me zor me i pelqy ![]() Dushja ka shkruar: Koha Ime Së fundi kuptova, që s´është e thënë të dashurosh sytë, apo buzëqeshjen... Ka dhe të tillë njerëz në botë, që dashurojnë kohën, më shumë se prekjen... Po vecoj iket, e bukur ![]() Bre mâ zi kem' pun't tue shkue Se kto mend vijn' tue u pakue ka vijn' krenat tue u shtue...(Gj.F.) | ||
Back to top | | ||
LUPEN |
| ||
![]() ![]() Registered Member #2813 Joined: Tue Mar 24 2009, 12:56amPosts: 10264 | e bukur ajo siper :-) Kur qesh me ty - Poezi nga Alma Papamihali ![]() Edhe lumi ka kangen e vet. Nga një herë e zhurmshme dhe e vrullshme: kanga e randë e vajit. Mandej me një rrëmbim gazmor që kënaq çdo gja që natyra ka falun: kanga e hovshme e haresë. Lot e gaz. Si jeta e njerëzve... | ||
Back to top | | ||
SuperGirl |
| ||
Miss.Felicity!![]() ![]() ![]() Registered Member #514 Joined: Thu Feb 15 2007, 10:58amPosts: 36201 | Waa e mrekullushme...me pelqeu poezia edhe kompozimi i videos...fotot qe jane zgjedh me u vu aty...teper e bukur ![]() Bre mâ zi kem' pun't tue shkue Se kto mend vijn' tue u pakue ka vijn' krenat tue u shtue...(Gj.F.) | ||
Back to top | | ||
Holly |
| ||
E forte ![]() ![]() ![]() Registered Member #552 Joined: Wed Feb 21 2007, 03:55pmPosts: 9819 | LUPEN ka shkruar: e bukur ajo siper :-) Kur qesh me ty - Poezi nga Alma Papamihali Shum e bukur flm Lupen qe e ndave me ne. ![]() * Spend life with who makes you happy, not with who you have to impress * | ||
Back to top | | ||
Holly |
| ||
E forte ![]() ![]() ![]() Registered Member #552 Joined: Wed Feb 21 2007, 03:55pmPosts: 9819 | * Spend life with who makes you happy, not with who you have to impress * | ||
Back to top | | ||
LUPEN |
| ||
![]() ![]() Registered Member #2813 Joined: Tue Mar 24 2009, 12:56amPosts: 10264 | Edhe kjo shme e bukur ,:-) Perveq poezive ,nji gja tjeter qe terhek edhe ma shume jan muziket qe ajo zgjedh per te shoqnu poezite e saja. ![]() Edhe lumi ka kangen e vet. Nga një herë e zhurmshme dhe e vrullshme: kanga e randë e vajit. Mandej me një rrëmbim gazmor që kënaq çdo gja që natyra ka falun: kanga e hovshme e haresë. Lot e gaz. Si jeta e njerëzve... | ||
Back to top | | ||
OLIVE OYL |
| ||
Qukulina![]() ![]() ![]() Registered Member #4115 Joined: Mon Aug 23 2010, 01:29pmPosts: 17082 | E lexoa ikyt poezi e thash ishalla se ka postu kush tjeter para mejet se e gjen emnin te tema dajak.Kot keni pshtu.Ju pershndes! Stina e peste Nuk rreshte së kërkuari, Ndaj stinën e pestë krijove, S’u lodhe së ecuri, Me hapa heshtjen sfidove. Ia zhveshe rrobat vjeshtës, Pranvera puthje nisi të pikojë, Dimrit i dhe lamtumirën, Vera të drithërojë. Nuk rreshte së ecuri Stinën e pestë krijove, Atë të dashurisë, Katër të tjerat sfidove. Krijove të pestën e vitit, Të ndihesha si në përrallë, Ndaj stinët kur ndërrohen, Të pestën pres me mall. ![]() *** I once had a thousand desires, But in my one desire to know you all else melted away. trokit ketu | ||
Back to top | | ||
Go to page 1 2 3 4 | |