Forums
Shkodra -Lajme - Forum - Chat - Muzik - Radio -Video - TV :: Forums :: Temat Shoqërore - Shkencat :: Letersia
 
<< Previous thread | Next thread >>
Alma Papamihali - Poezi
Go to page  1 2 3 4
Moderators: :::ShkoderZemer, SuperGirl, babo, ⓐ-ⓒⓐⓣ, Edmond-Cela, ::bud::, ~*Christel*~, Al Bundy, :IROLF:, ::albweb::, OLIVE OYL
Author Post
LUPEN
Sun Dec 12 2010, 01:53am

Registered Member #2813
Joined: Tue Mar 24 2009, 12:56am

Posts: 10264
Puthja e nates - Poezi nga Alma Papamihali .




Edhe lumi ka kangen e vet. Nga një herë e zhurmshme dhe e vrullshme: kanga e randë e vajit. Mandej me një rrëmbim gazmor që kënaq çdo gja që natyra ka falun: kanga e hovshme e haresë.
Lot e gaz. Si jeta e njerëzve...

Back to top
LUPEN
Sun Dec 12 2010, 01:55am

Registered Member #2813
Joined: Tue Mar 24 2009, 12:56am

Posts: 10264
Pasion - Poezi nga Alma Papamihali .




Edhe lumi ka kangen e vet. Nga një herë e zhurmshme dhe e vrullshme: kanga e randë e vajit. Mandej me një rrëmbim gazmor që kënaq çdo gja që natyra ka falun: kanga e hovshme e haresë.
Lot e gaz. Si jeta e njerëzve...

Back to top
LUPEN
Sun Dec 12 2010, 01:56am

Registered Member #2813
Joined: Tue Mar 24 2009, 12:56am

Posts: 10264
Pëshpëris ... - Poezi nga Alma Papamihali




Edhe lumi ka kangen e vet. Nga një herë e zhurmshme dhe e vrullshme: kanga e randë e vajit. Mandej me një rrëmbim gazmor që kënaq çdo gja që natyra ka falun: kanga e hovshme e haresë.
Lot e gaz. Si jeta e njerëzve...

Back to top
OLIVE OYL
Sun Dec 12 2010, 02:02am
Qukulina


Registered Member #4115
Joined: Mon Aug 23 2010, 01:29pm

Posts: 17082
Mrri te njaja 'pasion' mas filla me u ba melankolik njikyt orar hahahahah

[ Edited Sun Dec 12 2010, 02:02am ]



***

I once had a thousand desires,
But in my one desire to know you
all else melted away.


trokit ketu

Back to top
OLIVE OYL
Thu Dec 16 2010, 12:48pm
Qukulina


Registered Member #4115
Joined: Mon Aug 23 2010, 01:29pm

Posts: 17082
Ti Grua *Shkeputur nga libri 'Shtegtim Pulbardhe'
Me mire pasqyres mos u shih
kur dites ndonjehere
te mbushen syte me lot
ti grua...
qe shpesh
i thua 'jo' meshires
dhe perflet me vete
mbylljen e nje dite te kote

....



***

I once had a thousand desires,
But in my one desire to know you
all else melted away.


trokit ketu

Back to top
LUPEN
Thu Dec 16 2010, 02:34pm

Registered Member #2813
Joined: Tue Mar 24 2009, 12:56am

Posts: 10264
Olive Oyl ka shkruar:

Ti Grua *Shkeputur nga libri 'Shtegtim Pulbardhe'
Me mire pasqyres mos u shih
kur dites ndonjehere
te mbushen syte me lot
ti grua...
qe shpesh
i thua 'jo' meshires
dhe perflet me vete
mbylljen e nje dite te kote

....





Edhe lumi ka kangen e vet. Nga një herë e zhurmshme dhe e vrullshme: kanga e randë e vajit. Mandej me një rrëmbim gazmor që kënaq çdo gja që natyra ka falun: kanga e hovshme e haresë.
Lot e gaz. Si jeta e njerëzve...

Back to top
LUPEN
Thu Dec 30 2010, 12:14am

Registered Member #2813
Joined: Tue Mar 24 2009, 12:56am

Posts: 10264
Dy - Poezi nga Alma Papamihali.




Edhe lumi ka kangen e vet. Nga një herë e zhurmshme dhe e vrullshme: kanga e randë e vajit. Mandej me një rrëmbim gazmor që kënaq çdo gja që natyra ka falun: kanga e hovshme e haresë.
Lot e gaz. Si jeta e njerëzve...

Back to top
cherry-girl
Thu Dec 30 2010, 12:18am
Qershi Shkodret

Registered Member #3130
Joined: Sun Jul 05 2009, 07:25pm

Posts: 7264
dy arrijn ku nje smundet,,shum e bukur



Back to top
LUPEN
Thu Dec 30 2010, 12:23am

Registered Member #2813
Joined: Tue Mar 24 2009, 12:56am

Posts: 10264
cherry-girl ka shkruar:

dy arrijn ku nje smundet,,shum e bukur


FJALE ME VEND


Edhe lumi ka kangen e vet. Nga një herë e zhurmshme dhe e vrullshme: kanga e randë e vajit. Mandej me një rrëmbim gazmor që kënaq çdo gja që natyra ka falun: kanga e hovshme e haresë.
Lot e gaz. Si jeta e njerëzve...

Back to top
LUPEN
Thu Dec 30 2010, 01:51am

Registered Member #2813
Joined: Tue Mar 24 2009, 12:56am

Posts: 10264
Deshira te zbathura - Poezi nga alma Papamihali




Edhe lumi ka kangen e vet. Nga një herë e zhurmshme dhe e vrullshme: kanga e randë e vajit. Mandej me një rrëmbim gazmor që kënaq çdo gja që natyra ka falun: kanga e hovshme e haresë.
Lot e gaz. Si jeta e njerëzve...

Back to top
LUPEN
Sun Jan 02 2011, 12:53am

Registered Member #2813
Joined: Tue Mar 24 2009, 12:56am

Posts: 10264
Buzëqeshje si dhuratë .




Edhe lumi ka kangen e vet. Nga një herë e zhurmshme dhe e vrullshme: kanga e randë e vajit. Mandej me një rrëmbim gazmor që kënaq çdo gja që natyra ka falun: kanga e hovshme e haresë.
Lot e gaz. Si jeta e njerëzve...

Back to top
LUPEN
Sun Jan 02 2011, 12:54am

Registered Member #2813
Joined: Tue Mar 24 2009, 12:56am

Posts: 10264
Duart .




Edhe lumi ka kangen e vet. Nga një herë e zhurmshme dhe e vrullshme: kanga e randë e vajit. Mandej me një rrëmbim gazmor që kënaq çdo gja që natyra ka falun: kanga e hovshme e haresë.
Lot e gaz. Si jeta e njerëzve...

Back to top
LUPEN
Sat Jan 08 2011, 02:07pm

Registered Member #2813
Joined: Tue Mar 24 2009, 12:56am

Posts: 10264
Gezuar .




Edhe lumi ka kangen e vet. Nga një herë e zhurmshme dhe e vrullshme: kanga e randë e vajit. Mandej me një rrëmbim gazmor që kënaq çdo gja që natyra ka falun: kanga e hovshme e haresë.
Lot e gaz. Si jeta e njerëzve...

Back to top
LUPEN
Sun Jan 09 2011, 03:39am

Registered Member #2813
Joined: Tue Mar 24 2009, 12:56am

Posts: 10264
Tjeter njeri



[ Edited Wed Jan 12 2011, 02:17am ]


Edhe lumi ka kangen e vet. Nga një herë e zhurmshme dhe e vrullshme: kanga e randë e vajit. Mandej me një rrëmbim gazmor që kënaq çdo gja që natyra ka falun: kanga e hovshme e haresë.
Lot e gaz. Si jeta e njerëzve...

Back to top
LUPEN
Wed Jan 12 2011, 02:18am

Registered Member #2813
Joined: Tue Mar 24 2009, 12:56am

Posts: 10264



Edhe lumi ka kangen e vet. Nga një herë e zhurmshme dhe e vrullshme: kanga e randë e vajit. Mandej me një rrëmbim gazmor që kënaq çdo gja që natyra ka falun: kanga e hovshme e haresë.
Lot e gaz. Si jeta e njerëzve...

Back to top
ⓐ-ⓒⓐⓣ
Wed Jan 12 2011, 03:19am


Registered Member #670
Joined: Sun Apr 15 2007, 12:09am

Posts: 24799
Sa e bukur kjo Teme Lupen,
Me pelqen fakti qe muzika dhe fragmentet e shkeputuna nga rrealiteti, amelsisht i ban fjalet dhe me te ndjera.
Kenaqem tu i lexu, nigju, shiju peizazhet qe e shoqerojne.
Rrespekt a-cat

I care and I wish well!

Back to top
LUPEN
Sun Jan 16 2011, 01:13pm

Registered Member #2813
Joined: Tue Mar 24 2009, 12:56am

Posts: 10264



Edhe lumi ka kangen e vet. Nga një herë e zhurmshme dhe e vrullshme: kanga e randë e vajit. Mandej me një rrëmbim gazmor që kënaq çdo gja që natyra ka falun: kanga e hovshme e haresë.
Lot e gaz. Si jeta e njerëzve...

Back to top
LUPEN
Tue Jan 25 2011, 11:42pm

Registered Member #2813
Joined: Tue Mar 24 2009, 12:56am

Posts: 10264



Edhe lumi ka kangen e vet. Nga një herë e zhurmshme dhe e vrullshme: kanga e randë e vajit. Mandej me një rrëmbim gazmor që kënaq çdo gja që natyra ka falun: kanga e hovshme e haresë.
Lot e gaz. Si jeta e njerëzve...

Back to top
LUPEN
Fri Jan 28 2011, 12:31am

Registered Member #2813
Joined: Tue Mar 24 2009, 12:56am

Posts: 10264
ËNDRRAT

Nëse ëndrrat nuk do të ekzistonin
Jeta do kthehej në përvëlim,
Etja e saj pashuar do mbetej
...Pa ëndrrën një jete quhet trishtim.

Nëse me fjalë s´mund të zgjidhet
Nyja e mpleksur pa dëshirë,
Do i rikthehesha ëndrrës
Atje je vërtetë njeri i lirë!

Ëndërr dhe jetë!
Sinonime të etjes së pashuar,
Nëse një ditë do shuhej etja,
Dije që nga kjo jetë ke shkuar.

© Alma Papamihali


Edhe lumi ka kangen e vet. Nga një herë e zhurmshme dhe e vrullshme: kanga e randë e vajit. Mandej me një rrëmbim gazmor që kënaq çdo gja që natyra ka falun: kanga e hovshme e haresë.
Lot e gaz. Si jeta e njerëzve...

Back to top
LUPEN
Tue Feb 01 2011, 08:44pm

Registered Member #2813
Joined: Tue Mar 24 2009, 12:56am

Posts: 10264



Edhe lumi ka kangen e vet. Nga një herë e zhurmshme dhe e vrullshme: kanga e randë e vajit. Mandej me një rrëmbim gazmor që kënaq çdo gja që natyra ka falun: kanga e hovshme e haresë.
Lot e gaz. Si jeta e njerëzve...

Back to top
LUPEN
Sat Feb 05 2011, 04:30pm

Registered Member #2813
Joined: Tue Mar 24 2009, 12:56am

Posts: 10264



Edhe lumi ka kangen e vet. Nga një herë e zhurmshme dhe e vrullshme: kanga e randë e vajit. Mandej me një rrëmbim gazmor që kënaq çdo gja që natyra ka falun: kanga e hovshme e haresë.
Lot e gaz. Si jeta e njerëzve...

Back to top
LUPEN
Tue Feb 08 2011, 12:39am

Registered Member #2813
Joined: Tue Mar 24 2009, 12:56am

Posts: 10264


[ Edited Tue Feb 08 2011, 12:41am ]


Edhe lumi ka kangen e vet. Nga një herë e zhurmshme dhe e vrullshme: kanga e randë e vajit. Mandej me një rrëmbim gazmor që kënaq çdo gja që natyra ka falun: kanga e hovshme e haresë.
Lot e gaz. Si jeta e njerëzve...

Back to top
S~erenity
Tue Feb 08 2011, 03:40am
~Joy of Life~

Registered Member #2891
Joined: Sun Apr 19 2009, 10:41am

Posts: 5994
Shume e bukur Lupen!
Back to top
LUPEN
Fri Feb 25 2011, 02:30pm

Registered Member #2813
Joined: Tue Mar 24 2009, 12:56am

Posts: 10264
NJE JETE QAN DHE QESH

Dihet që një foshnjë (0)me të qara lind,
Dhe në lumturoftë dy vetë si prind,
Kalojnë dhjetë (10) vite, fëmi është bërë,
...Fillon ndihet ndryshe, i dashur me të tërë,
Pa bëhet njëzetë (20), ndihet më i zgjuari,
Sipas tij me prindër, jeton i duruari,
Tridhjeta (30) të martuar duhet ta ketë gjetur,
Ndryshe opinioni e quan “të mbetur”,
Kur shkallët i ngjit dhe arrin dyzeë (40),
Bota nis lëkundet dhe mos rëntë tërmet,
Vitet do t´i ulë, të paktën nja pesë,
Me mburrje rrëfen të mbarën martesë,
Kur e kap pesëdhjetën (50), por ndihet i ri,
Komplimentet shtohen, e kanë dhe zili,
Por qëllimi është t´i mbushësh gjashtëdhjetë (60)
Mos kesh parë sëmundje apo ndjerë siklet,
E në vafsh shtatëdhjetë (70) do mbledhësh gjithë fisin,
Përvjetor i rrallë, ndaj vijnë “të dorovisin”*
Se si dihet jetës, tetëdhjeta (80) është fat,
Por në i arrifsh, quhesh "jetëgjatë",
Ehh tek nëntëdhjeta (90), njer´zia shkon rrallë,
Por në i arrifsh, do mbetesh në fjalë,
Nis i lutesh zotit, pse njëqind (100) mos shkosh,
S´qenka tepër kurrë, një shekull të jetosh!

© Alma Papamihali


* dorovisin - Hedhin lekë, bëjnë sebepin, qokën

[ Edited Fri Feb 25 2011, 02:33pm ]


Edhe lumi ka kangen e vet. Nga një herë e zhurmshme dhe e vrullshme: kanga e randë e vajit. Mandej me një rrëmbim gazmor që kënaq çdo gja që natyra ka falun: kanga e hovshme e haresë.
Lot e gaz. Si jeta e njerëzve...

Back to top
Holly
Fri Feb 25 2011, 02:45pm
E forte

Registered Member #552
Joined: Wed Feb 21 2007, 03:55pm

Posts: 9819
LUPEN ka shkruar:

NJE JETE QAN DHE QESH

Dihet që një foshnjë (0)me të qara lind,
Dhe në lumturoftë dy vetë si prind,
Kalojnë dhjetë (10) vite, fëmi është bërë,
...Fillon ndihet ndryshe, i dashur me të tërë,
Pa bëhet njëzetë (20), ndihet më i zgjuari,
Sipas tij me prindër, jeton i duruari,
Tridhjeta (30) të martuar duhet ta ketë gjetur,
Ndryshe opinioni e quan “të mbetur”,
Kur shkallët i ngjit dhe arrin dyzeë (40),
Bota nis lëkundet dhe mos rëntë tërmet,
Vitet do t´i ulë, të paktën nja pesë,
Me mburrje rrëfen të mbarën martesë,
Kur e kap pesëdhjetën (50), por ndihet i ri,
Komplimentet shtohen, e kanë dhe zili,
Por qëllimi është t´i mbushësh gjashtëdhjetë (60)
Mos kesh parë sëmundje apo ndjerë siklet,
E në vafsh shtatëdhjetë (70) do mbledhësh gjithë fisin,
Përvjetor i rrallë, ndaj vijnë “të dorovisin”*
Se si dihet jetës, tetëdhjeta (80) është fat,
Por në i arrifsh, quhesh "jetëgjatë",
Ehh tek nëntëdhjeta (90), njer´zia shkon rrallë,
Por në i arrifsh, do mbetesh në fjalë,
Nis i lutesh zotit, pse njëqind (100) mos shkosh,
S´qenka tepër kurrë, një shekull të jetosh!

© Alma Papamihali


* dorovisin - Hedhin lekë, bëjnë sebepin, qokën



Pah sa e bukur

* Spend life with who makes you happy, not with who you have to impress *
Back to top
Go to page  1 2 3 4  

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by e107 Forum System
Kerko ne Google dhe ShkodraOnline.Com
Custom Search
Mire se Vini
Emri i Identifikimit:

Fjalkalimi:




Me Kujto

[ ]
[ ]
Muzik Shkodrane - Sagllam


 
Chat Box
You must be logged in to post comments on this site - please either log in or if you are not registered click here to signup

Shkodra ne Youtube
Any use of the name and content of this website without the explicit written consent of the owners is strictly prohibited and it is protected under law. Email:webmaster@shkodraonline.com Per cdo ankese ju lutem mos hezitoni te na shkruani Flm. info@shkodraonline.com
Theme created by Free-Source.net
Render time: 0.3680 sec, 0.1074 of that for queries. DB queries: 62. Memory Usage: 3,096kB