Shkodra -Lajme - Forum - Chat - Muzik - Radio -Video - TV :: Forums :: Temat Shoqërore - Shkencat :: Letersia |
|
<< Previous thread | Next thread >> |
Alma Papamihali - Poezi |
Go to page 1 2 3 4 | |
Moderators: :::ShkoderZemer, SuperGirl, babo, ⓐ-ⓒⓐⓣ, Edmond-Cela, ::bud::, ~*Christel*~, Al Bundy, :IROLF:, ::albweb::, OLIVE OYL
|
Author | Post | ||
LUPEN |
| ||
![]() ![]() Registered Member #2813 Joined: Tue Mar 24 2009, 12:56amPosts: 10264 | Monologu i dhomës ![]() Gjithçka e pashpirt në pamje të pare, arrin të flasë. Përgjigjet, sa herë pyes...dhe shoqëron, sa herë ndihem vetëm, edhe pse më ndodh ta kërkoj vetminë, pikërisht atëherë kur e kam. Dhoma ime, është pjesë e muzës sime. Vetëm dikush që të njeh mire, arrin të përgjigjet, ndaj dhe nuk është më e pashpirt...! Dhoma ime! Ti m´a ke njohur te qeshuren, por edhe lotin…Ajri yt ngushtohet, sa herë që mund të tingëllojnë nota trishtimi. Por dhe vetë dritaret nuk luajnë asnjë rol, kur ai mbushet nga dielli i një dite të re...aq sa më duket ka ditë, që dielli lind vetëm për mua. Kjo është magjia e jetës, që pikënisjen e merr nga gjithçka që prek dhe sheh, duke e shpirtëzuar sipas mënyrës tënde... © Alma Papamihali ![]() Edhe lumi ka kangen e vet. Nga një herë e zhurmshme dhe e vrullshme: kanga e randë e vajit. Mandej me një rrëmbim gazmor që kënaq çdo gja që natyra ka falun: kanga e hovshme e haresë. Lot e gaz. Si jeta e njerëzve... | ||
Back to top | | ||
SuperGirl |
| ||
Miss.Felicity!![]() ![]() ![]() Registered Member #514 Joined: Thu Feb 15 2007, 10:58amPosts: 36201 | Shume e bukur kjo ![]() Duket dora e artistes ![]() Bre mâ zi kem' pun't tue shkue Se kto mend vijn' tue u pakue ka vijn' krenat tue u shtue...(Gj.F.) | ||
Back to top | | ||
LUPEN |
| ||
![]() ![]() Registered Member #2813 Joined: Tue Mar 24 2009, 12:56amPosts: 10264 | e vertet,ashte artiste. me e dit ajo qe kam hap i tem per te, noshta kishte pranu me e pi i kafe me mu :d ![]() Edhe lumi ka kangen e vet. Nga një herë e zhurmshme dhe e vrullshme: kanga e randë e vajit. Mandej me një rrëmbim gazmor që kënaq çdo gja që natyra ka falun: kanga e hovshme e haresë. Lot e gaz. Si jeta e njerëzve... | ||
Back to top | | ||
SuperGirl |
| ||
Miss.Felicity!![]() ![]() ![]() Registered Member #514 Joined: Thu Feb 15 2007, 10:58amPosts: 36201 | Kerkoja mar iher numrin se ndoshta ta jep ![]() Bre mâ zi kem' pun't tue shkue Se kto mend vijn' tue u pakue ka vijn' krenat tue u shtue...(Gj.F.) | ||
Back to top | | ||
LUPEN |
| ||
![]() ![]() Registered Member #2813 Joined: Tue Mar 24 2009, 12:56amPosts: 10264 | Nuk e ke keq ,tash ja lypi njej dite se e mire boll asht :d ![]() Edhe lumi ka kangen e vet. Nga një herë e zhurmshme dhe e vrullshme: kanga e randë e vajit. Mandej me një rrëmbim gazmor që kënaq çdo gja që natyra ka falun: kanga e hovshme e haresë. Lot e gaz. Si jeta e njerëzve... | ||
Back to top | | ||
LUPEN |
| ||
![]() ![]() Registered Member #2813 Joined: Tue Mar 24 2009, 12:56amPosts: 10264 | PUTHJA Ti më pyet ç´është një puthje, S´quhet dimër patrokitur, Ç´iknë, ç´vanë, as i duam, Diellin prite dhe pa zbritur, ...Në s´është ndezur, shuar kurrë, Puthja ngjyrë, ndryshon me shije, Se ç´farë është, as mos pyet, E provojmë, pemës nën hije. © Alma Papamihali ![]() Edhe lumi ka kangen e vet. Nga një herë e zhurmshme dhe e vrullshme: kanga e randë e vajit. Mandej me një rrëmbim gazmor që kënaq çdo gja që natyra ka falun: kanga e hovshme e haresë. Lot e gaz. Si jeta e njerëzve... | ||
Back to top | | ||
OLIVE OYL |
| ||
Qukulina![]() ![]() ![]() Registered Member #4115 Joined: Mon Aug 23 2010, 01:29pmPosts: 17082 | Dua natyren time. Dua të hedh në varg natyrën, e qiellit, vrenjtësinë t´ja humbas, ajrin, me parfum ta lyej, pastaj, fuqishëm të thërras. Të thërras, sa zëri t´më ngjiret, e ngadalë, e tëra të shterem... natyrës dua të shtrihem, aromës së saj, të endem... Të qesh sot, me natyrën dua, të vetmen, që më rilind mua... po ku ta gjej të bukurin vend, ndaj mbeta, poete e dështuar... ![]() *** I once had a thousand desires, But in my one desire to know you all else melted away. trokit ketu | ||
Back to top | | ||
OLIVE OYL |
| ||
Qukulina![]() ![]() ![]() Registered Member #4115 Joined: Mon Aug 23 2010, 01:29pmPosts: 17082 | Beson ti...? Beson ti, në jetën pas vdekjes, më pyete dikur... Përgjigje nuk dija, ndaj vetëm të pash çuditur... Beson ti, që ekziston dikush lart, që mendon për të gjithë ne? Nuk e di. Besoj kur të shoh, të prek dhe ndjej që ti je... Beson ti, që të jesh i lumtur, të dashurosh duhet? (U përgjigja) Dashuria me të dytin emër, lumturi quhet... ![]() *** I once had a thousand desires, But in my one desire to know you all else melted away. trokit ketu | ||
Back to top | | ||
LUPEN |
| ||
![]() ![]() Registered Member #2813 Joined: Tue Mar 24 2009, 12:56amPosts: 10264 | [ Edited Mon Apr 25 2011, 08:52pm ] ![]() Edhe lumi ka kangen e vet. Nga një herë e zhurmshme dhe e vrullshme: kanga e randë e vajit. Mandej me një rrëmbim gazmor që kënaq çdo gja që natyra ka falun: kanga e hovshme e haresë. Lot e gaz. Si jeta e njerëzve... | ||
Back to top | | ||
LUPEN |
| ||
![]() ![]() Registered Member #2813 Joined: Tue Mar 24 2009, 12:56amPosts: 10264 | [ Edited Mon Apr 25 2011, 08:52pm ] ![]() Edhe lumi ka kangen e vet. Nga një herë e zhurmshme dhe e vrullshme: kanga e randë e vajit. Mandej me një rrëmbim gazmor që kënaq çdo gja që natyra ka falun: kanga e hovshme e haresë. Lot e gaz. Si jeta e njerëzve... | ||
Back to top | | ||
Guest2983928 |
| ||
![]() Registered Member #953 Joined: Tue Jul 24 2007, 03:47amPosts: 3836 | NË AJËR Këmbëve të zbathuara, U veshëm këpucë, Për të vazhduar, Kërcimin... Por për çudi Nuk prekëm në tokë, Bashkë shijuam Fluturimin. | ||
Back to top | | ||
LUPEN |
| ||
![]() ![]() Registered Member #2813 Joined: Tue Mar 24 2009, 12:56amPosts: 10264 | . ![]() Edhe lumi ka kangen e vet. Nga një herë e zhurmshme dhe e vrullshme: kanga e randë e vajit. Mandej me një rrëmbim gazmor që kënaq çdo gja që natyra ka falun: kanga e hovshme e haresë. Lot e gaz. Si jeta e njerëzve... | ||
Back to top | | ||
LUPEN |
| ||
![]() ![]() Registered Member #2813 Joined: Tue Mar 24 2009, 12:56amPosts: 10264 | . ![]() Edhe lumi ka kangen e vet. Nga një herë e zhurmshme dhe e vrullshme: kanga e randë e vajit. Mandej me një rrëmbim gazmor që kënaq çdo gja që natyra ka falun: kanga e hovshme e haresë. Lot e gaz. Si jeta e njerëzve... | ||
Back to top | | ||
Go to page 1 2 3 4 | |