Forums
Shkodra -Lajme - Forum - Chat - Muzik - Radio -Video - TV :: Forums :: Temat Shoqërore - Shkencat :: Psikologji dhe Sociologji

<< Previous thread | Next thread >>
Diskutime Mbi Psikologjine
Go to page  1 2 3 4
Moderators: :::ShkoderZemer, SuperGirl, babo, ⓐ-ⓒⓐⓣ, Edmond-Cela, ::bud::, ~*Christel*~, Al Bundy, :IROLF:, ::albweb::, OLIVE OYL
Author Post
SuperGirl
Wed Feb 21 2007, 12:49pm
Miss.Felicity!

Registered Member #514

Flm Bossi qe hape nje kategori te tille........vertete i mungonte forumit. sa per fillim, te kjo tema mund te shkruani informacione te ndryshme mbi psikologjine, ate qe dini ose qe keni lexuar.....si lindi, si u zhvillua, etj. Mirepres te gjithe ato qe jane te dashuruar me nje dege te tille magjepese si psikologjia......

Kiss Kiss SuperGirl

[ Edited Sat Sep 08 2007, 02:12pm ]

Bre mâ zi kem' pun't tue shkue
Se kto mend vijn' tue u pakue ka vijn' krenat tue u shtue...(Gj.F.)

Back to top
OCCULTSPIRIT
Thu Feb 22 2007, 05:29pm

Registered Member #513

mund te me thote ndonjeri cfare kuptojme me psikologji sepse une per psikologjine si eshte tani kam nje mendim tjeter

HATE ME
YOUR HATE MAKE ME STRONGER

Back to top
SuperGirl
Thu Feb 22 2007, 10:50pm
Miss.Felicity!

Registered Member #514

Atehere psikologjia ne lashtesi quhej 'shkenca qe studion shpirtin' dhe ky ishte thjesht nje shpjegim i fjales psikologji, perkthim nga greqishtja.

sot dime shume me teper mbi te, dhe mund te themi qe psikologjia eshte shkenca qe studion natyren njerezore, shkenca e sjelljes dhe e konjicionit... shpjegon proceset e vetedijshme dhe te pavetedijshme te njeriut.
pra ajo na thote 'cdo gje' rreth njeriut dhe gjerave qe ndikojne ne sjelljen dhe mendimet e tij.

Pastaj cdo kush e koncepton ne menyren e tij subjektive. perkufizimi shkencor eshte ky me siper.

Back to top
anja
Fri Feb 23 2007, 12:46am

Registered Member #538

Psikologjia eshte nje disipline akademike qe perfshin studimet shkencore, procesin mendor si dhe sjelljen.
Eshte fjale Greke qe do te thote studimi i shpirtit.
Por une mendoj se ti ke dashur te hapesh nje teme per filozofine dhe jo per psikologjine. Nuk eshte shume ne mode sot psikologjia per rinine.
Back to top
anja
Fri Feb 23 2007, 12:49am

Registered Member #538

Qellimi i psikologjise eshte qe te na jape ne perkufizime krejtesisht ndryshe mbi ato gjera qe ne mendojme se i dime shume mire.
Back to top
OCCULTSPIRIT
Fri Feb 23 2007, 11:08am

Registered Member #513

por nga momenti qe cdo njeri shikon nga nje kendveshtrimi i tiji
cdo gje. atehere ne cfare bazash psikologjia perpiqet te pergjithesoj sjelljen e njeriut nga momenti qe cdo person eshte i vecante me menyren e tij
te me falni nqs dola jasht teme

HATE ME

Back to top
SuperGirl
Fri Feb 23 2007, 01:16pm
Miss.Felicity!

Registered Member #514

Anja e ke menduar mire kur thua qe psikologjia nuk eshte ne mode per rinine? pa pasur bazat me minimale rreth kesaj disipline, do ta kishim shumeme te veshtire te njihnimte tjeret dhe veten, dhe kam bindjen se eshte me ne mode se kurre!!

OccutSpirit, natyrisht qe cdo njeri eshte unik ne vetvete dhe kete e pranon dhe psikologjia, dhe ajo ndertohet ne baze te ketij uniteti, duke i klasifikuar njerezit ne baze te ngjashmerive qe kane dhe ne baze te fenomeneve te ngjashme qe perjetojne.
mendoj se psikologjia na ndihmon shume qe te kuptojme me teper, une e studioj dhe jua siguroj qe e shoh boten ndryshe nga c'e shikoja me perpara.

Back to top
anja
Fri Feb 23 2007, 03:47pm

Registered Member #538

Supergirl, a ke pare ndonjehere ne ndonje site tjeter tema mbi psikologjine? Ne te gjithe websitet e tjera rinia flet per filozofine dhe jo per psikologjine. FIlozofet jane ata qe mbahen mend dhe jo psikologet. Si i thone asaj shprehjes, ke ngaterruar kekun me byrekun.
Back to top
OCCULTSPIRIT
Fri Feb 23 2007, 03:48pm

Registered Member #513

cfare sheh ndryshe nga bota qe me perpara nuk e shikoje ?nqs me lejohet

HATE ME

Back to top
OCCULTSPIRIT
Fri Feb 23 2007, 03:50pm

Registered Member #513

pyetja e me siperme ishte per supergirl

HATE ME

Back to top
:::ShkoderZemer
Fri Feb 23 2007, 05:15pm

Registered Member #1

Anja mund te hapesh nje teme per Filozofine.., vetem pse filozofia eshte me famshme se psikologjia zdo me thane se nuk duhet te diskutohet. Thjesht me marre njohuri baze, ska gja te keq

Supergirl ke ndonje eksperience ne fushen e psikologjines??
Nje pytje kisha une.
Cfare dmth kur psikologjise nje person?

http://www.shkodraonline.com/galeria
Back to top
.: Deno :.
Fri Feb 23 2007, 06:20pm
Larg ...... shume ....

Registered Member #18

A te kthej pergjigje un
aaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaaaa
a te kthej

mir pra po ta kthej

me psiokologjis nje person de me than me e ba me fol me vedi ate te shkretin

www.JaKuJam.com - JaKuJam.Com - Video shqip

Back to top
SuperGirl
Fri Feb 23 2007, 10:44pm
Miss.Felicity!

Registered Member #514

anja ka shkruar:

Supergirl, a ke pare ndonjehere ne ndonje site tjeter tema mbi psikologjine? Ne te gjithe websitet e tjera rinia flet per filozofine dhe jo per psikologjine. FIlozofet jane ata qe mbahen mend dhe jo psikologet. Si i thone asaj shprehjes, ke ngaterruar kekun me byrekun.

Ehhh moj anja sa po me lodh mi te keqen. I ke pare mire ato websitet e tjera? Kap e shikoji dhe nje here dhe flasim prape bashke. Sa per filozofet qe u mbakan mend, po te jap nje kundershembull, nuk mendoj te gjej nje njeri normal dhe me nje kulture mesatare qe te mos e njohe Z.Freud (e di qe ne pergj tende ti do thuash qe eshte filozof, nejse te kuptoj), dhe te pakten se ca teorie ka krijuar, nje perqindje e madhe duhet ta dijne. Kurse po te pyes per Nice, per Kant e per shoke, do jete me e veshtire sepse diskutojne probleme qe nuk kane te bejne drejtperdrejt me thellesine e qenies njerezore, normal qe rreth njeriut sillen, por ne nje kendveshtrim tjeter.
Mua me pelqen shume filozofia, lexoj shume mbi te, dhe nuk flas ne tym zemer.
gjithsesi duket qe ty te pelqen termi 'filozofi' por ne fakt di shume pak mbi te...nese gabohem te kerkoj te falur, por ashtu te jep pershtypjen.
Sa rrin e me kunderpergjigjesh o vajze, shiko temat e argetohu me forumin. Te keshilloj ta shprehesh veten ne nje menyre tjeter se do krijsh nje profil me te konsoliduar ne syte e te tjereve.(kete keshillen e ke falas!)

respekte

Back to top
SuperGirl
Fri Feb 23 2007, 10:59pm
Miss.Felicity!

Registered Member #514

OCCULTSPIRIT ka shkruar:

cfare sheh ndryshe nga bota qe me perpara nuk e shikoje ?nqs me lejohet

Cfare shoh ndryshe.....une kam kapur ne dore per here te pare librin "nje hyrje ne psikologji" te T.Pettijohns kur isha ne vit te dyte ne xhimnaz.Ai liber ka rreth 700 faqe (ne mos gaboj) dhe eshte baza e psikologjise. Dhe aty me ka filluar pasioni im per psikologjine si nje disipline qe studion njeriun.

Qe ta kuptosh cfare ndryshon ne perceptim, po te them nje shprehje te Edmond Dragotit: "Psikologu eshte ai qe shikon te tjeret kur nje femer hyn ne salle"

occultspirit them se e kupton pse nje psikolog (edhe pse une se quaj veten kurrsesi psikologe...jam larg akoma) e shikon boten ndryshe. ti shikon femren se te terheq, psikologu te shikon ty!

Puc.

Back to top
SuperGirl
Fri Feb 23 2007, 11:06pm
Miss.Felicity!

Registered Member #514

Bossi ka shkruar:

A te kthej pergjigje un
aaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaaaa
a te kthej

mir pra po ta kthej

me psiokologjis nje person de me than me e ba me fol me vedi ate te shkretin

Hahahahahahahaha Bossi me shkrive.
ShkodraOnline...te psikologjisesh nje person do te thote te dish se ca do te thote ai para se ta thote ate gje.
pra eshte si te kalosh 30 vjet me nje person, dhe mund t'i paraprish veprimeve te tij se e njeh mire. psikologu e ben kete gje me nje njeri te sapo njohur, e psikologjis ate, me kupton?

XXXXXXXXX

Back to top
OCCULTSPIRIT
Sat Feb 24 2007, 11:52am

Registered Member #513

per sa i perke psikologjise jam marre edhe une para ca vjetesh por per shume pak , me teper interesohem ne parapsikologji .
Mendimi im personal (mbase bej gabim )per psikologjine sic eshte tani eshte thjesht nje menyre qe perdor shoqeria per te nenshtruar ose me mire per te pershtatur karakterin e njeriut
ne normat e shoqerise se socme gje qe ne gjuhen time mund ta quaj edhe ndryshe procesi i tufezimit te karakterit te njeriut
por PERSERI THEM mbase e kam gabim.
me respekt
OCCULT SPIRIT

HATE ME

Back to top
SuperGirl
Tue Feb 27 2007, 11:31am
Miss.Felicity!

Registered Member #514

Po te perdorim termin 'tufezim' i bie qe t'i bijme ndesh individualitetit te njeriut, ne fakt psikologjia si shkence e njeriut run unitetin e tij, vertete qe deri diku i ndan njerezit ne kategori, por duhet te kemi parasysh qe ajo nuk studion vetem njeriun, por edhe te gjithe proceset dhe fenomenet qe ndikojne ne sjelljen, mendimet dhe gjykimet e njeriut.

Mendimet e tua Occultspirit i ve re sidomos te njerezit qe merren me filozofi, sepse mendohet qe njeriu eshte unik dhe nuk mund te studiohet ne menyre shkencore si nje objekt apo kafshe, por ajo qe thekson psikologjia eshte se njeriu ka cilesi te vecanta qe jane unike per nje njeri te vetem, por kemi dhe gjera te perbashketa e te pergjithshme qe i perjetojme te gjithe pak a shume ne te njejten menyre.
Uroj te jem e sakte, se une kam 2 vite qe studioj psikologji dhe mendoj se e kam marre bazen, dhe keto mendime them se jane objektive dhe nuk ushqehen nga dashuria dhe pasioni im per kete shkence.

Byeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! S.G

Back to top
OCCULTSPIRIT
Tue Feb 27 2007, 02:57pm

Registered Member #513

ok ne kete pike jam dakord me ty dhe nuk ve ne dyshim qellimet e psikologjise si shkence , the qe psikologjia studion njeriun
edhe ketu jam shume dakord me ty .POR KETU SHTROHEN DISA PYETJE . (1 ajo qe ben pershtypje eshte ai ketegorizimi i njeriut ose me thjesht ato tabelat qe i vene njeriut .
(2 ok nqs eshte thjesht studim e pranoj , por rrezultatet qe nxirren nga ai studim per cfare sherbejne ? mos valle duhem te presim nga psikologet (kete e them pa ofendim)te na tregojne se kush jemi . them se kete mund ta gjejme edhe duke e kerkuar vete .
me respekt
OCCULT SPIRIT

HATE ME

Back to top
SuperGirl
Thu Mar 01 2007, 11:36pm
Miss.Felicity!

Registered Member #514

1. Per cfare tabelash e ke fjalen? mund te kete psh studime te ndryshme qe jane bere dhe tregojne rezultatin me tabela, dhe kjo sdo te thote asgje, merret parasysh qe ka raste te vecanta qe bejne perjashtim. nje nder aftesite baze qe fiton njeriu gjate jetes eshte klasifikimi ose kategorizimi, ne te gjithe kemi nevoje per te bere pjese ne kategori te ndryshme...
2. rezultatet qe nxirren nga studimi sherbejne per te ndihmuar njerezit te kuptojne me mire veten e tyre...per terapi, etj. ti thua qe te gjithe njerezit arrijne ta njohin veten dhe skane nevoje per psikolog, por sa njerez ka si une e si ti? sa jane te afte te kuptojne cdo gje qe ndodh rreth tyre? jane shumica qe kane nevoje per ndihme, e kush me mire se nje psikolog mund t'ia jape nje ndihme te tille? uroj te jem e sakte ne gjykimin tim

, dhe komplimente per skepticizmin dhe mendimet.

Back to top
OCCULTSPIRIT
Sun Mar 04 2007, 02:05am

Registered Member #513

ne rradhe te pare faleminderit per komplimentin
me te vertete e vleresoj shume
ne rradhe te dyte (duket sikur vetem ty te vete kunder por mendoj edhe pse kemi mendime te kunderta kjo nuk do te thote se nuk e respektoj opinionin tend apo nuk te vlersoj apo jo )
per mendimin tim nuk ka <<nuk mundem >> , ose <<s'jam i afte>>
ka vetem <<nuk dua >>jemi mesuar te na i japin gjerat ne pjate ose me mire te themi te na tregojne te tjeret se cfare te bejme. dhe shume here na japin to gjera qe i intereson atyre .gjithmone duam mendimin e tjetrit se si te veprojme . eshte koha qe njeriu te zgjohet nga ai gjume shume shekullore qe me krijimin e tij , dhe te vendose vete per gjithcka . mund te thuash por nqs ben gabim? por hej dreqi e mori ku eshte e keqja te bejme gabime , nga gabimet mesojme .
perse rrezohemi ????? qe te ngrihemi perseri .
shpresoj te mos me keqkuptosh
po e mbyll me nje fraze nga nje kenge qe beme tani me grupin tim
MY PAIN IS MY POWER
AND YOU CAN NOT TAKE ME THE RIGHT TO GET HURT

see you

HATE ME

Back to top
SuperGirl
Thu Mar 08 2007, 07:40am
Miss.Felicity!

Registered Member #514

Hmmmmm.........nice, serish me pelqeve!
Une kam nje si moto "cdo gje qe sme shemb, me ben me te forte" dhe ta siguroj qe e praktikoj, por jo te gjithe njerezit jane si une e si ti, ka shuuuuuume te tjere qe kane shuuuuuume nevoje per ndihme, dhe te ndihmosh te tjeret eshte hyjnore!!!!!

bye.

Back to top
OCCULTSPIRIT
Thu Mar 08 2007, 08:54pm

Registered Member #513

nuk e di per ty por une smendoj se jam ndonje njeri i vecante por besoj se keshtu mendon edhe ti
gjithmone ka nje pergjigje pe gjithca sado e veshtire dhe e vecante thjeshte duhet te hapim syte dhe veshet dhe te perpiqemi te gjejme . per mua ky eshte mbinjeriu jo nje tip qe do sundoje boten por nje njeri qe do sundoje ndjenjat mendjen trupin e tij . per sa kohe duhet te presim nga prifterinj hoxhallare politikane medium psikologe sociologe e ku di cfare te na thone si do te jetojme jeten tone
e ke menduar ndonje here kete gje ?
everything is an illusion ,become the master of this illusion
and live forever

HATE ME

Back to top
Z. Zamir Kaceri
Fri Mar 09 2007, 01:36am
Lumi Dushes

Registered Member #106

Supergirl me sa duket nuk i paske lexuar me kujdes kuotat e Nietzsches. Nietzsche thote qe ajo qe nuk me vret me ben me te forte.
Anyway ju pergezoj per nismen qe keni marre per tu vene ne dispozicion te njerezve ne nevoje.

Lumi Dushes
Back to top
.: Deno :.
Fri Mar 09 2007, 09:40am
Larg ...... shume ....

Registered Member #18

hihihihihihiiiiiiiiiiiiiiiiii

edhe tallalli esht ne sherbim te njerzve brravoooooooooooooooooo

www.JaKuJam.com - JaKuJam.Com - Video shqip

Back to top
SuperGirl
Fri Mar 09 2007, 03:12pm
Miss.Felicity!

Registered Member #514

E di se ashtu eshte shprehja Denion, por ashtu me erdhi per momentin mua dhe ashtu e shkruva,m ne fakt me pelqen me shume fjala "me shemb" se sa "me vret", sdi pse.......:)
Occult, serish jam dakord, por meqe jemi qenie sociale, duhet te marrim parasysh edhe lidhjet qe kemi me njerezit e tjere, edhe politikanet ndikojne ne jetet tona, dashje pa dashje. une personalisht nuk do lejoja askend "te me jape mend" si i thone, por nje vizite te nje psikolog do me ndohmonte shume, edhe pse jam krejt normale, skam probleme te dukshme qe te pengojne funksionimin tim......quhet "keshillim", dhe ska asgje te keqe, nuk do thote qe dikush tjeter po drejton jeten time, thjesht dikush po qendron prekrah meje, dhe ndoshta mjafton prania e ketij individi qe une te zgjidh nje problem, me kupton?..........

Bobo ca i kemi bere kesaj temes, muhabet per qejf, skemi shkruar asnje te dhene per psikologjine, gjithsesi shkembime te vlefshme mendimesh jane, apo jo.

O Boss, ca do te thote tallall mor aman........? denioni i bie te jete??? lool

Back to top
Go to page  1 2 3 4  

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF