Forums
Shkodra -Lajme - Forum - Chat - Muzik - Radio -Video - TV :: Forums :: Temat Shoqërore - Shkencat :: Psikologji dhe Sociologji

<< Previous thread | Next thread >>
Diskutime Mbi Psikologjine
Go to page  1 2 3 4
Moderators: :::ShkoderZemer, SuperGirl, babo, ⓐ-ⓒⓐⓣ, Edmond-Cela, ::bud::, ~*Christel*~, Al Bundy, :IROLF:, ::albweb::, OLIVE OYL
Author Post
.: Deno :.
Fri Mar 30 2007, 06:02pm
Larg ...... shume ....

Registered Member #18

Mflani se po i fus edhe un hundt, po po me duket interesant ky muhabet...

Ok , pasi te besh kto metoda qe the me lart , cili eshte perjetimi qe ke. dmth cfar sheh apo cfar iluzionesh ke.. ne fund te fundit cfare perfiton nga kjo ...

Bye

www.JaKuJam.com - JaKuJam.Com - Video shqip

Back to top
SuperGirl
Fri Mar 30 2007, 10:52pm
Miss.Felicity!

Registered Member #514

Hmmmm.....me qenie ireale nuk dua te kem pune. une praktikoj meditimin klasik: ulesh kembekryq, ose ne nje karrige me shpinen drejt, ambjenti i qete, pa stimuj qe mundt te te shperqendrojne, gjysem erresire, dhe fillon e mendon, ne fakt NUK mendon, mund te numerosh me vete dhe te ndalosh cdo lloj tjeter mendimi, ose te thuash ne menyre ritmike ca fjale qe quhen 'mantra' ne mos gaboj qe sme kujtohen si jane. kjo zgjat 15 min, dhe gjendja qe krijohet eshte teper e vecante...........kur perqendrohesh plotesisht, te duket sikur po largohesh nga vetvetja, sikur nuk i ndjen me gjymtyret, sikur trupi yt po leviz dalengadale jashte teje, eshte fantastike. se kam provuar ndjesine qe te shkakton droga, por me sa kam lexuar mund te kete nje ngjashmeri minimale persa i perket gjendjes ne te cilen ndodhesh.
gjithashtu pervec numerimit, ose mantrave mund edhe te perqendrohesh ne ritmin e rrahjeve te zemres ose te frymemarrje. meditimi eshte shume efektiv ne periudha qe po kalon stres, mund te perqendrohesh te problemi qe ke dhe rezultatet jane shume te dukshme pas ca javesh.
more vesh Bossi? kujdes mas te xajn gjumi vec nese e provon.

Bre mâ zi kem' pun't tue shkue
Se kto mend vijn' tue u pakue ka vijn' krenat tue u shtue...(Gj.F.)

Back to top
SuperGirl
Mon Apr 02 2007, 10:01pm
Miss.Felicity!

Registered Member #514

Occultspirit ku je qe ke humb..........???????
Gjalle je? Me mungon, sidomos te kjo tema. .

Back to top
OCCULTSPIRIT
Sun Apr 08 2007, 03:23pm

Registered Member #513

per bossin
meditimi eshte nje menyre relaxi sic e tha dhe super girl
ose nje menyre per te komunikuar me ca lloj qeniesh ose energjish qe ndodhen ne natyre ,nje nga menyrat e mesiperme si c eshte mantra eshte ajo qe pershkruajti super girl
menyra tjeter qe eshte pak me e rende eshte ajo qe po te them une . atehere mbyllesh ne nje dhome te erret ku si ndricim ke vetem nje ose dy qirinj . perqendrohesh ne keta qirinj dhe fillon te shpejtosh frymemarrjen kujdes frymemarrja duhet shpejtuar gradualisht dhe jo menjehere sepse shkakton lodhje dhe humbet cdo lloj perqendrimi dhe duhet e fillosh perseri nga e para
shpejtimi i frymemarrjes duhet te behet gradualisht mbas pak minutash nqs cdo gje shkon ne rregull do fillosh ate qe quhet hyperairim ose me thjesht mbiajrim , ne ate moment hapen te gjitha shqisat e tuaja dhe behesh me TE ndjeshme per sa
i perket ambjentit te jashtem dhe futesh ne nje fare transi dhe aty mund te ndjesh energjite e tjera qe te rrethojne ose mund te ndjesh dicka te re qe se ke pare kurre . por kjo gje nuk ndodh menjehere cdo gje do kohen e saj por nqs kembengul dicka do te arrish .cfare perfitimesh ke ??????????per mendimin tim cdo njeri nxjerr konkluzionet e tija. per mua eshte dicka e re nje eksperience e re (por nje keshille ,mos beso cdo gje qe lexon gjithmone dysho gjithcka qe te jepet )
per super girl
ndryshe jane drogat kimike qe te shkaterrojne sistemin nervor dhe ste lejon te mendosh e lire dhe ndryshe jane bimet qe te ndihmojne them se ka nje ndryshim te madh ndermjet tyre
njeriu dikur ishte nje me natyren tani ai po kerkon te sundoje natyren(dhe per mendimin tim sdo t'ia arrij sado qe te perpiqet)besoj qe me kupton

HATE ME
YOUR HATE MAKE ME STRONGER

Back to top
Sun Apr 08 2007, 03:29pm
Larg ...... shume ....

Registered Member #18

Faleminderit OCCULTSPIRIT , por un me than te drejten se kam ne mend me e provu. Thjesht jam kurioz me dite se cfar ndjesish ke kur i ben ato, dhe me sqarova sadopak....
Bye e gjitha te mirat

[ Edited Sun Apr 08 2007, 04:57pm ]

Back to top
OCCULTSPIRIT
Sun Apr 08 2007, 04:23pm

Registered Member #513

gezohem qe te sqarova ndoshta edhe pak

HATE ME

Back to top
WORLD
Tue Apr 24 2007, 09:32am
Just, SMILE

Registered Member #699

hmmmm sa shume din maj per psiklologjin )) une sdi hic apa ja maj super (si e kishe ti eeehee ) lol

MIND-OF-THE-WONDERFUL
"Info:fcb- Qendra e Këshillimit dhe Shërbimeve Psikologjike, Shkodër Shqipëri
Cel: +355 67 30 17 299; email: -email-

Back to top
SuperGirl
Tue Apr 24 2007, 09:08pm
Miss.Felicity!

Registered Member #514

Pse more s'te dukem super ty aaaa???? A e sheh sa rrejn dynjaja. lool

Meditimin ia keshilloj te gjitheve, provojeni se vertete largon cdo stres.

Back to top
OCCULTSPIRIT
Thu Apr 26 2007, 02:11pm

Registered Member #513

MEDITIMI DO EDHE DURIM TE MADH

HATE ME

Back to top
WORLD
Thu Apr 26 2007, 04:13pm
Just, SMILE

Registered Member #699

ka shume forma meditimi si psh me e njohura joga
Qe te meditosh nuk eshte shkence pasi eshte nje (gjume)relax per ne njerzit ...Ju mund te meditoni dhe me nje dirite gjysme te fikur...muzike e lehte dhe kmbet ti vendosi ne poltron ....Ska shkence mjafton te plotesohen kushtet e qetesis se ambjentit dhe mendja juaj te 'kenaqet' me mjedisin ....

MIND-OF-THE-WONDERFUL

Back to top
SuperGirl
Thu Apr 26 2007, 06:46pm
Miss.Felicity!

Registered Member #514

Aha, nuk do shkence, por jo te gjithe ia arrijne. Mua nuk me duket dhe aq e lehte.

Back to top
WORLD
Fri Apr 27 2007, 11:12am
Just, SMILE

Registered Member #699

per njat je si e shpuporishune aa lol(tallem) une meditoj e me pelqen te meditoj sepseme kujtohen tana gjanet e bukura qe kam ba gjate dites duke me falur nje gjume te qete e me (femna,raki e meze) lol

MIND-OF-THE-WONDERFUL

Back to top
OCCULTSPIRIT
Sun Apr 29 2007, 08:25pm

Registered Member #513

MEDITIMI ESHTE NE NJE FARE MENYRE NJE PERQENDRIM
I VE VETES NJE QELLIM DHE PERPIQESH TA ARRISH
NE OCCULTISSM MEDITIMI PERDORET NGA NJE PERSON PER TE KONTROLLUAR TRURIN MENDJEN DHE SHPIRTIN . AJO QE THUA TI ALTIN ME SHUME ME NGJAN ME RELAX POR NDOSHTA E KAM GABIM

HATE ME

Back to top
SuperGirl
Tue May 01 2007, 12:53am
Miss.Felicity!

Registered Member #514

Vertete, ajo qe thote Altini eshte tip introspeksioni, mendime qe mund t'i beje cdo njeri ne cdo moment. Kurse meditimi do kushte te caktuara ambjentale.
E ke dhan edhe provim te raft piiiiikkkkaaaaaaa!!!!!!!!!!!!

Back to top
WORLD
Fri May 04 2007, 05:27pm
Just, SMILE

Registered Member #699

kam marr 9 maj looool eheeeee por ta kam lan ty shkencen une jam popull (qe smerr vesh )

kushtet si per cdo gja e ndihmojne , e shtyjne ose e bejne me te efekeshme dicka ne jeten tone ! Dhe ne rastin e meditimit duhet kushte , dritat , qirat , muzika ..shampaja...lol (uhh me hupo filli ) etj etj keto jane te domosdoshme me ba meditim por por por ka dhe teknike psh joga (menyra qe mbahen kembet , pozicioni i shpines etj jane te rendeshime per meditim..
Keni nigju dhe per agupupunturen eeee dhe ajo eshte tekinik 9nga kinezet) qe ndihmon per qetesim trupit e mendjes

VO : DUART E SUPER NAFIJES KAM IDEN (SE DI ) JAN AGUPUNTUR E GJALLE :p :p :p

[ Edited Fri May 04 2007, 05:31pm ]

MIND-OF-THE-WONDERFUL

Back to top
SuperGirl
Sat May 05 2007, 03:38pm
Miss.Felicity!

Registered Member #514

Hahahahahahahahahahahaahahah Altin, shyqyr qe nuk i ke provuar. Shkruani dicka per akupunturen, kush ka ndonje info. (une e qepa)

Back to top
WORLD
Sat May 05 2007, 07:16pm
Just, SMILE

Registered Member #699

Akunpuktura dmth : pike shtypjeje.......... Ushtrimi i shtypjes mbi keto pika ndihmon ne lehtesimin e dhimbjeve dhe perteritjen e energjise ne pjeset perkatese te trupit. Tani nepermejt nje paisjeje te re celuloide mjeket jane ne gjendje te percaktonjne pikat e ndjeshmerise trupore. Midis te tjerash, akunpunktura perdoret me shu etjen , ujen etj, por efektet mund te jene te perkoheshme, nuk perdoret dhe per shtatzanin e boss-it hmm lol e grave !!! mjeket kinez lol thone se nuk rekomandohet per mjekimin e njerezve qe kane tumor ne tru, as per ata me semundje neurologjike, dhe as per grate shtatzana. Sot nuk njihet hala si e kryen 'punen'akupuntura por mbetet akoma ne kine si analgjeziku nr 1 uhuuu ca kam shkru marovaaaa

MIND-OF-THE-WONDERFUL

Back to top
SuperGirl
Wed May 09 2007, 09:18pm
Miss.Felicity!

Registered Member #514

Bossi me jete te gjate.

Back to top
Thu May 10 2007, 11:46am
Larg ...... shume ....

Registered Member #18

Qa ishte kjo se se kapa ..... se mos me ka dal naj fmi rrugash e se paskam marr vesht

Back to top
OCCULTSPIRIT
Thu May 10 2007, 12:49pm

Registered Member #513

une per vete kam provuar nje tjeter teknike kineze ajo me gjilpera ishte shume kryeveper

HATE ME

Back to top
SuperGirl
Fri May 11 2007, 01:26pm
Miss.Felicity!

Registered Member #514

Occult si ishte??? E kam pare akupunturen ne tv dhe me duket shume e frikshme, e di qe ne teori nuk duhet te ndjesh dhimbje, por vetem idea qe po vendosin gjilpera ne trupin tim me tmerron?
Ca ndjesie ishte?

Back to top
Kafscett@
Sat May 19 2007, 03:46pm
°*°OnE LikE NonE°*°

Registered Member #642

A keni degjuar te behet fjale per Psicologji Tranzacionale? Mua me eshte dashur ta studjoj dhe me eshte dukur mjaft interesante. Me pak fjale studjohen 3 gjendjet e Unit. 1.Femija, 2. I rrituri, 3. Prindi. Secili prej nesh eshte nje kombinim ne raporte te ndryshme i ketyre 3 gjendjeve. Nga pasioni per kete argument kam lexuar nje liber qe quhet "Cilen loje luajme?", behet fjale per lojra psikologjike. Kjo me ka ndihmuar deri diku te kuptoj e te justifikoj sjelljet e disa njerezve dhe te miat. Pa pretenduar t'i psikologjis, se nuk eshte kompetence e imja.

OCCULT: Okultizmi dhe ezoteria a kane lidhje me njera tjetren? (me fal per injorancen)
Para nje jave me ka rastis me marre pjese ne nje koncert te K. Stockhausen, nuk e di a e ke parasyh meqe je i zanatit. Mu m'u duk intresante muzika e tij edhe pse metet bojagi abstrakte. BYE-BYE

Iluzjone optike

Back to top
SuperGirl
Tue Sep 25 2007, 12:54pm
Miss.Felicity!

Registered Member #514

Kafscet psikologji tranzacionale...e di qe nuk e kam has asnjehere kete term? do kisha pas qejf me e dit pak a shume se per ca ban fjale, dhe cilet psikologe jane perfshi ?! nqs nuk priton, do te isha mirenjohese sikur te ma tregoje !shy

Back to top
lissandro
Wed Oct 01 2008, 05:11pm
The pursuit of Happyness

Registered Member #1963

SuperGirl meqe mu dha rasti ,te lexoj ketu mbi psikologjin .
nga te gjith ,ju leni qe te kuptoni,dhe ne te njeten koh edhe te besoni se ju keni njohori psikologjike .meqe i lexova shumicen e postimeve qe keni shkruar ju asht e vertet se ju keni njohori mbi psikologjin .dhe per ket me bahet qefi shum jo vetem se dini mbi te po qe ju pelqen qe ta studjoni sa me shum
jam thjesht kurjoz qe te di nje gje nga ju
persa i perket njohoris psikologjike qe keni sot
me te studjuar ,sa perqind nga kjo ndoll tek ju qe esht me te lindur! dhe sa me te studjuar?

Njeriu vlen sa di, e din sa mban mend
Back to top
SuperGirl
Thu Apr 02 2009, 12:02am
Miss.Felicity!

Registered Member #514

Hmmm...pytje e bukur Lissandro...nuk e paskam pa.
Po mundohem me t'u pergjigj..pasi per ket gja e kam pyt vedin shum here edhe une.

E adhuroj psikologjine. po bahem vite qe e studioj, kam studiu gjana qe me duhen, dhe gjana qe ndoshta s'kane me m'hi kurre ne pune....e cdo dite gjej gjana te reja qe me mahnisin dhe me shtyjne me vazhdu me eksploru. Me u marr me njerezit asht e veshtire...asht rraskapitese, me than ma mire. ka nga te gjithe tipet, nga te gjitha ngjyrat...por ajo qe me vret ma shum, asht se sa e madhe asht vujtja njerezore, se sa dam ban ajo ne zemrat e njerezve. edhe ti si psikolog jeton me vujtjen e secilit, dhe te jepet pergjegjesi shume e madhe me u marr me nje pacient, i cili te vjen ne zyre dhe te thote 'je shpresa ime e vetme, me ndihmo'. ka paciente qe shkojne te mjeku, bajne te gjitha kontrollet e nevojshme, shkojne te psikiatri, te hoxha, te prifti, bajne rite nga ma te ndryshmet, magji e cdo gja tjeter vetem e vetem me gjet paqe.....dhe ne fund perfundojne te psikologu, me nje lamsh te mbledhun ne gjoks, duke mos gjet shpetim te asnje gja qe kane ba ma perpara. e si mos me i ndihmu? me thuj kush asht ai njeri i Zotit qe nuk ban te pamujtunen me gjet nje rruge shpetimi per nje person te tille....asht e dhimbshme.
nje psikolog shef perdite raste te ndryshme.....shef njerez te depresum, qe kane humb deshiren per jeten, qe nga casti ne cast pritet te vetevriten. shef skizofrene qe kane humb krejt sensin e realitetit, qe jane Zot apo Krisht, apo hidhen nga dritarja sepse dikush ka kohe qe i ndjek. psikologu shef personalitete nga ma te ndryshmet te crregullum...nga narcistiku qe mendon vedin qender te cdo gjaje e deri te personaliteti i shumfishte qe ndryshon ne cdo moment, duke u ba nje here normal, nje here djall, nje here femije...e kshtu me radhe. psikologu shef maniaket qe hapen e fluturojne 'me presh'...ashtu si shef nje gru qe mendon se asht me barre, e flet me femijen e vet realisht...ndoshta nga pamundesia me pas femije.

te jesh psikolog do te thote te jesh empatik. po e shpjegoj ket fjale...dmth te shikosh boten nga kendveshtirmi i tjetrit, te ulesh ne karrigen e tij, te hysh ne mendjen e tij...si thojne kinezet, te veshesh opingat e tij. te jesh psikolog do te thote te braktisesh tana skemat e tuja, te braktisesh vedin, e te shofesh boten e tjetrit qe ke perballe. te jesh psikolog do te thote te ulesh per 50 minuta para nje pacienti, ta degjosh me vemendjen ma te madhe, me kujdesin ma te madh,(imagjino rrezikun me te xan gjumi, apo me humb ne mendime duke mos e pas mendjen hic te tjetri) e nderkohe te perpunosh ne mendjen tande ato qe te thote, ne menyre qe ti te bash pytjen e radhesh ma te pershtatshme...nje pytje e gabume mund te jete fatale! te jesh psikolog do te thote te shikosh gjithe ato njerez qe permenda ma siper, gjate gjithe dites...e ne darke te kthehesh ne shpi, te shkeputesh nga te gjitha ato qe ke pa, dhe te rrish i qete ne familje (imagjino sa e veshtire mund te jete kjo). te bash tana kto gjana do te thote te jesh inteligjent, i durushem, vigjilent, i shkathet, ekstrovert, me vullnet, me moral e me nder.....
nese kto gjana jane te lindura apo te fitume...jua la juve me e vleresu

[ Edited Thu Apr 02 2009, 12:07am ]

Back to top
Go to page  1 2 3 4  

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF