Forums
Shkodra -Lajme - Forum - Chat - Muzik - Radio -Video - TV :: Forums :: Arti - Kultura - Tradita - Fotografia - Video :: Trupi - Shëndeti - Mjeksia

<< Previous thread | Next thread >>
E bukur ne kushtet e shtepise....
Go to page  1 2
Moderators: :::ShkoderZemer, SuperGirl, babo, ⓐ-ⓒⓐⓣ, Edmond-Cela, ::bud::, ~*Christel*~, Al Bundy, :IROLF:, ::albweb::, OLIVE OYL
Author Post
MiCoLjA
Wed Feb 08 2012, 08:54pm

Registered Member #2543

Un kam shum problem me lekuren e that e sidomos ne ndrrimin e stineve me bahet me urza prej thatesiet edhe pse perdori kremi nivea shum i mir .
Sa koh duhet me lan kosin super? Dhe saktesisht si duhet me pregatit ?Na i ven edhe masat meqe e paske provu

[ Edited Wed Feb 08 2012, 09:03pm ]

Each year we spend togther
Each day that passes by
Our partnership grows stronger
Together forever You and I

Back to top
SuperGirl
Wed Feb 08 2012, 09:17pm
Miss.Felicity!

Registered Member #514

Micole kosi per ftyre kam pershtypjen se asht ma shum per ftyra te yndyrshme. te pakten ket ndjesi pata kur e kam vu, sepse ta len ifije te thate mrapa.
Ti ndoshta mundesh me perdor qumeshtin qe ka ma shum yndryre. edhe thjesht me e la me te...merr nji tampon, e lyn me qumesht, e perhap neper ftyre, e len 5 min edhe e shplan mrapa.
sa kohe duhet me e lan e dallon vete kur ta kerkon ftyra.
ca di un si respektoj kurr masat se e ve re vete sa mka nevoje.

Bre mâ zi kem' pun't tue shkue
Se kto mend vijn' tue u pakue ka vijn' krenat tue u shtue...(Gj.F.)

Back to top
OLIVE OYL
Wed Feb 08 2012, 09:29pm
Qukulina

Registered Member #4115

ti micole merre nji shishe voj e pije dak dak dak me nji frym hahahaha

I once had a thousand desires,
But in my one desire to know you
all else melted away.

trokit ketu

Back to top
MiCoLjA
Wed Feb 08 2012, 09:38pm

Registered Member #2543

voj ullinit apo luledillit

Each year we spend togther
Each day that passes by
Our partnership grows stronger
Together forever You and I

Back to top
SuperGirl
Tue May 22 2012, 09:10am
Miss.Felicity!

Registered Member #514

MASKA PËR FYTYRË, RECETA SHTËPIE

Vajza natyrale e lyen fytyrën me kos, u jep flokëve shkëlqim me limon dhe e përgatit maskën me miell bajameje. Dikur ishin stërgjyshet tona përdoruese të rregullta të produkteve të freskëta, ndërsa sot jemi ne trashëgimtaret e recetave të tyre. Pas ekologjisë, konsumit etik, jetës natyrale dhe shpenzimit biologjik, sot femrat janë gjithnjë e më të prirura të përdorin produkte natyrale të bëra vetë në fushën e kozmetikës. Maska dhe trajtime 100% natyrale, me fruta, minerale, bimë që aplikohen menjëherë mbi fytyrë, fillimisht të zbutura e më pas të rrahura me çdo lloj vaji, madje edhe me vaj merluci. Gjithçka është shumë e thjeshtë, përgatitet në kuzhinë me një pastel ose rrahëse vezësh. Mjafton një manual fitoterapik, sy, pjata shandani dhe më kryesorja, koha, për të shpalosur talentin me anë të recetave natyrale.

Me një mollë mund të përgatisni lehtësisht një antioksidues. Nga përzierja e mollës me kosin përftohet një lloj qumështi, i cili pastron dhe lëmon lëkurën. Përbërësit kozmetikë natyralë janë një mënyrë e këndshme për të trajtuar lëkurën, por shpesh herë mund të bëhet edhe dëfryese nga përdoruesit. Deri tani, këtyre recetave u janë shtuar edhe përbërës të tjerë natyralë, duke iu dhënë një ndihmë të madhe njerëzve që janë alergjikë ndaj kimikateve. Kohët e fundit, produktet e bëra vetë janë kthyer në një hobi. Shpesh herë ato bëhen edhe dhurata për raste festash. Para se të prodhohen, këshillohet që ato të ekzaminohen në laboratorë të specializuar, për të mos shkaktuar pakënaqësi te konsumatorët.

Uji, elementi jetësor më i rëndësishëm dhe sapuni nuk dalin asnjëherë nga moda. Mjafton një trajtim i kujdesshëm dhe efikas, për t‘u dukur si 20 vjeç. Sot, me ndihmën e shkencës dhe teknologjisë, të cilat kanë përparuar jashtëzakonisht, mund të bëhet diçka më shumë. Produktet e reja kozmetike, me bazë përbërësit natyralë, janë përhapur kudo, pasi shkenca ka provuar se janë tërësisht të shëndetshëm dhe nuk i japin lëkurës asgjë, përveçse shkëlqim. Por, përgatitja e këtyre produkteve kërkon një higjienë maksimale: duar të lara, kupë xhami dhe doreza. Konservimi i tyre bëhet për një periudhë të shkurtër kohore, rreth një muaj. Është e këshillueshme që ena të ruhet në frigorifer, ose në vende hermetikisht të mbyllura.

Ndryshe nga produktet që shiten në dyqane kozmetike, të cilat përmbajnë një numër të madh përbërësish kimikë dhe lëndë të para, kremrat e bërë vetë janë 100% bimore dhe shumë efikase. Është e nevojshme të tregojmë gjithnjë kujdes, sidomos në esencat që përdorim. Veç të tjerash, cilësia e lëndës së parë është kryesore. Mungesa e emulsionit, erërave dhe pigmenteve i bën ato më natyrale, më të thjeshta por dhe më të vështira për t‘u përthithur nga fytyra. Ato mund të përgatiten fare thjesht, mjafton të jesh e informuar mbi fushën e farmacisë dhe estetikës. Në këtë mënyrë kërkon dhe gjen një formë tjetër mirëqenieje. Përbërësit kozmetikë të bërë vetë kërkojnë një periudhë të caktuar kohore dhe janë ndryshe nga ata që shiten në dyqanet kozmetike.

Por duhet të bëjmë kujdes me bakteret dhe myqet që jetojnë mirë në këto produkte, duke gjetur një ambient të përshtatshëm. Prandaj duhet pasur shumë kujdes gjatë përgatitjes dhe të bëhet një provë përpara se të përdoren. Është mirë që kremrat të mbahen në frigorifer, të paktën një javë. Ato nuk mund të konservohen, kështu që përgatitja e tyre bëhet me ushqime të freskëta. Asnjëherë nuk duhet harruar se ato janë krijuar me ushqime të freskëta, gjë që kimia nuk mund ta ofrojë.

Në fund, një tjetër këshillë: jo gjithçka mund të përgatitet në kushtet e shtëpisë. Për shembull: faktorët mbrojtës të vajrave diellorë janë më mirë që t‘u drejtohen produkteve kimike. Ka vajra që të mbrojnë, por jo plotësisht. Është e këshillueshme që shampot, pastat e dhëmbëve, kremrat e produkte të tjera, të cilat kanë lidhje me trupin dhe lëkurën e njeriut, të blihen jo në dyqane kozmetike, por në farmaci. Ndryshe nga produktet që shiten në dyqane kozmetike, maskat e bëra vetë në shtëpi janë 100% bimore dhe shumë efikase.
Këtyre recetave u janë shtuar edhe përbërës të tjerë natyralë, duke u dhënë një ndihmë të madhe njerëzve që janë alergjikë ndaj kimikateve

Disa maska të thjeshta

1) Përzieni një të verdhë veze, 1 lugë kos dhe 1 lugë mjaltë derisa të përfitoni një krem të butë. Vendoseni në fytyrë dhe lëreni të veprojë për 15 minuta.

2)Lëng portokalli me mjaltë
3 lugë mjaltë dhe 3 lugë lëng portokalli. Përziejini dhe përhapini në fytyrën e pastruar më parë. Lërini për 15 minuta.

3) Gjysmë banane e shtypur, 1 lugë kafeje kos natyral dhe 1 lugë kafeje lëng limoni. Vendoseni në fytyrë dhe lëreni 20 minuta. Shpëlajeni me ujë të vakët.

4) Një grusht lulesh kamomili vihen të ziejnë me 100 ml qumësht dhe lihen të qëndrojnë 20 minuta. Kullohet dhe i shtohet 1 lugë e vogël mjaltë. Aplikohet në fytyrë për 15 minuta./PK/.

Back to top
OLIVE OYL
Tue Mar 05 2013, 08:19pm
Qukulina

Registered Member #4115

PER MAS ME JU RA FLOKT E PER ME DAL ATA QE KAN RA,
MERRNI I SHISHE VODKA CARITDO MANDEJ SHTYPNI PEPER NQS SASHT I SHTYPUN, BANI NJI MASE ME TO, LYNI ME MAKUK RRAJAT E FLOKVE EDHE LIDHNE ME SHALL EDHE FLENI ME TE. KUJDES DURT SE I DJEG. TAPO JU BI MASAT SA DUHET MI HEDH MAS DA DITVE PO KYT E BATE NJI SHOQE, JA PERGATITE SHOQJA E SHPIS (RUSE)SI PERBAMJE E E PERDORSHIN TE DYJA.PERNJAT SE DITE RECETEN POR ME THA PA E PYS SA TE KTHEHET PREJ UDHTIMIT

all else melted away.

trokit ketu

Back to top
~*Christel*~
Tue Mar 05 2013, 09:31pm

Registered Member #1665

OLIVE OYL ka shkruar:

MERRNI I SHISHE VODKA CARITDO MANDEJ SHTYPNI PEPER NQS SASHT I SHTYPUN, BANI NJI MASE ME TO, LYNI ME MAKUK RRAJAT E FLOKVE EDHE LIDHNE ME SHALL EDHE FLENI ME TE. KUJDES DURT SE I DJEG. TAPO JU BI MASAT SA DUHET MI HEDH MAS DA DITVE PO KYT E BATE NJI SHOQE, JA PERGATITE SHOQJA E SHPIS (RUSE)SI PERBAMJE E E PERDORSHIN TE DYJA.PERNJAT SE DITE RECETEN POR ME THA PA E PYS SA TE KTHEHET PREJ UDHTIMIT

kessaj i thojne me dej rrashten e krese e me e ba tap
Back to top
OLIVE OYL
Tue Mar 05 2013, 09:56pm
Qukulina

Registered Member #4115

~*Christel*~ ka shkruar:

OLIVE OYL ka shkruar:

HAHAHA E SDIN RRASHTA CA BAN E XJERR FLOKE

KUJDES KONTAKTIN ME KRAHT E KAMT SE PO JU BAJN EDHE ATY ME JU DAL FLOKT :p

all else melted away.

trokit ketu

Back to top
~*Christel*~
Tue Mar 05 2013, 10:01pm

Registered Member #1665

OLIVE OYL ka shkruar:

~*Christel*~ ka shkruar:

OLIVE OYL ka shkruar:

HAHAHA E SDIN RRASHTA CA BAN E XJERR FLOKE

KUJDES KONTAKTIN ME KRAHT E KAMT SE PO JU BAJN EDHE ATY ME JU DAL FLOKT :p

lesh evriuer hahaha
Back to top
SuperGirl
Wed Jul 31 2013, 01:05pm
Miss.Felicity!

Registered Member #514

OLIVE OYL ka shkruar:

Kerkova ne google 'vodka caritdo' se kujtova se asht naj tip vodket. Vone e kapa ca ke dasht me than!

Back to top
SuperGirl
Wed Jul 31 2013, 01:06pm
Miss.Felicity!

Registered Member #514

Sa per info, rreth lekures. Spo disha ku me e vu.

Back to top
SuperGirl
Wed Jul 31 2013, 02:50pm
Miss.Felicity!

Registered Member #514

SuperGirl ka shkruar:

OLIVE OYL ka shkruar:

Kerkova ne google 'vodka caritdo' se kujtova se asht naj tip vodket. Vone e kapa ca ke dasht me than!

haha, sa kam qesh me ket shpjegim:

Instead of trying hair-loss remedies forever, we can make a cure that always really works if you do it right. We will combine the homemade hair-loss remedy with a homemade hair-loss shampoo using the chemical and natural ingredients that we usually find in commercial remedies. Yep, it's a natural hair loss treatment.
The recipe may sound a bit strange, but it’s worth trying. I also recommend reading it carefully first before making any move.

Okay, are you ready?

Let's start with the first step, the remedy:
First, we need some alcohol. Not that medicinal kind, but one we can find at a bar. I recommend vodka. Yes, let's party! Pour 100cc of vodka. Now we need some black pepper, enough as if you were making a salad for one person. Add it to the vodka and stir for a while.

Prepare some warm water for washing your head and let's move on to the second step: making your own hair-loss shampoo:

Homemade hair-loss shampoo:
Here we'll make a Hair Loss Shampoo. This step is even simpler than the previous one: All you have to do is prepare a simple shampoo (not a conditioner). It’s important for it to produce some lather.

Now we take a bottle of Tabasco – yes, we’ll need a few drops of that hot stuff. That's it. Ready now for the action stage?

Go to the bathroom for the next step, washing your head. Let’s see what we have to do with all the materials we prepared.

Homemade hair loss remedy - ACTION

Great, you are at the last step of using the homemade hair loss remedy you made at very low cost. This cure always works, and works fast. You are going to use it now.

I recommend that you perform the following stage at least every three days for the rest of your life. Well, it’s simple. All you have to do is wash your hair with the shampoo, without the Tabasco yet. Now shave your head until you feel that great, smooth touch. I guess most of you will have to use an electric hair trimmer or scissors first.

After you finish shaving and you are sure that your scalp is shining, it's recommended that you apply some moisturizing lotion to your head (without alcohol).

Now, after remedying your hair loss, with this natural hair loss treatment, pour some tomato juice in the glass of vodka, add 3-5 drops of Tabasco, and drink your Bloody Mary, thinking how foolish you were not to do this before.

Good luck!

Back to top
OLIVE OYL
Fri Feb 17 2017, 10:47pm
Qukulina

Registered Member #4115

Nqs kto kohë dimri e era ju ngatërron flokët e ju elektrizohen kam gjet vet zgjidhjen:
Nji konservë me qumësht kokosit e merr nji të tretën ose ma pak për flok mesatare e lyn flokët me të.
I len nji ore
Mandej hin mu la me Shampoo un përdori të markës phyto, krem hydratus phyto e mrapa krem me voj Argani e beurre de karité. I Leni tre minuta më kyt të fundit. E shplani
Tesh mundeni me fut gishtat kollaj nëpër flokë edhe kaçurrela

[ Edited Fri Feb 17 2017, 10:49pm ]

all else melted away.

trokit ketu

Back to top
LUPEN
Wed Mar 08 2017, 04:21pm

Registered Member #2813

OLIVE OYL ka shkruar:

Nqs kto kohë dimri e era ju ngatërron flokët e ju elektrizohen kam gjet vet zgjidhjen:
Nji konservë me qumësht kokosit e merr nji të tretën ose ma pak për flok mesatare e lyn flokët me të.
I len nji ore
Mandej hin mu la me Shampoo un përdori të markës phyto, krem hydratus phyto e mrapa krem me voj Argani e beurre de karité. I Leni tre minuta më kyt të fundit. E shplani

Pahhh, krejt po mbaron kjo OLIVE me u ba e bukur

OLIVE shif nji here, duke i pasun floket kacurrela e bana prove kete zgjidhjen qe ke shkru e mundem me thane qe funksionon, dmth arrij me i fut gishtat neper floke shume ma lirshem se perpara.

Mirepo, si i bahet tesh me i kthye perseri floket kacurrela se, mbasi e bana prove ket gja, m'kane ndeje perpjete si kunja?

Edhe lumi ka kangen e vet. Nga një herë e zhurmshme dhe e vrullshme: kanga e randë e vajit. Mandej me një rrëmbim gazmor që kënaq çdo gja që natyra ka falun: kanga e hovshme e haresë.
Lot e gaz. Si jeta e njerëzve...

Back to top
OLIVE OYL
Wed Mar 08 2017, 11:07pm
Qukulina

Registered Member #4115

LUPEN ka shkruar:

OLIVE OYL ka shkruar:

I len nji ore

OLIVE shif nji here, duke i pasun floket kacurrela e bana prove kete zgjidhjen qe ke shkru e mundem me thane qe funksionon, dmth arrij me i fut gishtat neper floke shume ma lirshem se perpara.

Mirepo, si i bahet tesh me i kthye perseri floket kacurrela se, mbasi e bana prove ket gja, m'kane ndeje perpjete si kunja?

Si s'mund të rrish ma Lupo ça mke ba me qesh

Pahhh, edhe ky Lupen krejt po maron me u ba I bukur si Olive se Ban njisoj maskat si Olive

Shif Lupen, kacurrelat si i ke ti i ke shum të bukur edhe mos me i ba me maskë nuk ka nej problem të madh

E dyta meqë e ke ba maskën, e kam precizu asht maskë Dmth laju mrapa

E treta po edhe Kshu si kuja tu dukkan bukur si te kan ndej itesh

all else melted away.

trokit ketu

Back to top
LUPEN
Thu Mar 09 2017, 04:49am

Registered Member #2813

OLIVE OYL ka shkruar:

LUPEN ka shkruar:

OLIVE OYL ka shkruar:

I len nji ore

Pahhh, edhe ky Lupen krejt po maron me u ba I bukur si Olive se Ban njisoj maskat si Olive

Shif Lupen, kacurrelat si i ke ti i ke shum të bukur edhe mos me i ba me maskë nuk ka nej problem të madh

Hahahaha prit njihere se Une nuk dua me u ba i bukur, dua te kujdesem per bukurine qe kam, jane dy gjana t'ndryshme . Nejse.

OLIVE une njashtu e bana, tesh sdi. Por me qe ty t'pelqenkan kunjat, po i la njashtu.

Faleminders e gezuar festat e fundvitit

Edhe lumi ka kangen e vet. Nga një herë e zhurmshme dhe e vrullshme: kanga e randë e vajit. Mandej me një rrëmbim gazmor që kënaq çdo gja që natyra ka falun: kanga e hovshme e haresë.
Lot e gaz. Si jeta e njerëzve...

Back to top
OLIVE OYL
Thu Mar 09 2017, 08:48am
Qukulina

Registered Member #4115

LUPEN ka shkruar:

OLIVE OYL ka shkruar:

LUPEN ka shkruar:

OLIVE OYL ka shkruar:

I len nji ore

Hahahaha prit njihere se Une nuk dua me u ba i bukur, dua te kujdesem per bukurine qe kam, jane dy gjana t'ndryshme . Nejse.

OLIVE une njashtu e bana, tesh sdi. Por me qe ty t'pelqenkan kunjat, po i la njashtu.

Faleminders e gezuar festat e fundvitit

Ahh deshtë me i diftu Olives se je i bukuuur po mir ma Lupo sta prishi ti e din se un të llastoj ty hahaha

Bravo duartrokitje

all else melted away.

trokit ketu

Back to top
OLIVE OYL
Sun Mar 26 2017, 11:50am
Qukulina

Registered Member #4115

Kam ble hair conditioner. Ta shofim a po ma zgjidh ky problemin e frizz hair.

all else melted away.

trokit ketu

Back to top
Mbreteresha
Sun Mar 26 2017, 02:58pm
Love and Peace !!

Registered Member #2649

Shoqe ty ishalla tban efekt..me vjen keq me te zhgenjy por produktet e carrefour nuk sherbejne per asgja..itu ne gr asht marka ma e lodhun..!

Nese veprimet e tua , motivojne te tjeret per te jetuar, per te mesuar, per te punuar... ti je nje LIDER !!
Back to top
OLIVE OYL
Sun Mar 26 2017, 05:08pm
Qukulina

Registered Member #4115

Mbreteresha ka shkruar:

Shoqe ty ishalla tban efekt..me vjen keq me te zhgenjy por produktet e carrefour nuk sherbejne per asgja..itu ne gr asht marka ma e lodhun..!

Produktet kozmetike je tuj than apo edhe alimentare?

[ Edited Sun Mar 26 2017, 05:47pm ]

all else melted away.

trokit ketu

Back to top
Mbreteresha
Sun Mar 26 2017, 07:18pm
Love and Peace !!

Registered Member #2649

OLIVE OYL ka shkruar:

Mbreteresha ka shkruar:

Tana mar...carrefour asht kot..ndoshta atje nfr asht ma firmato se ktu ahah

Nese veprimet e tua , motivojne te tjeret per te jetuar, per te mesuar, per te punuar... ti je nje LIDER !!
Back to top
OLIVE OYL
Sun Mar 26 2017, 07:56pm
Qukulina

Registered Member #4115

Mbreteresha ka shkruar:

OLIVE OYL ka shkruar:

Mbreteresha ka shkruar:

Tana mar...carrefour asht kot..ndoshta atje nfr asht ma firmato se ktu ahah

Ne fakt nuk e di pse po edhe shum që njof në shqipni nuk po mesohen më te Sdi si a puna dhe Sdi Cfar produktesh bijne atje
Carrefour asht hypermarket edhe rigrupon shumë firma mrend. Përveç Ksaj tuj Ken hypermarket ka produkte të specializume që nuk i gjen tjetër kund. Ktu i ka gjanat e mira por e kam pak larg e shkoj për produkte që nuk i gjej ma afër.

Kozmetiket nuk i marr kurr firmë carrefour too cheap Edhe 'la mer' me Ken me at çmim se preku por blej prej firmave tjera psh le petit marseillais Për krem flokësh Schwarzkopf për Huile précieuse. ..

Kozmetiket tjera gjithmonë në parafarmaci i marr Tana Shampoot e kremrat e mrapa kremnat e çufçufat e pshitpshiiitat hahaha

[ Edited Sun Mar 26 2017, 08:14pm ]

all else melted away.

trokit ketu

Back to top
Go to page  1 2  

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF