Shkodra -Lajme - Forum - Chat - Muzik - Radio -Video - TV :: Forums :: Temat Shoqërore - Shkencat :: Filozofi - Klasike dhe Moderne |
|
<< Previous thread | Next thread >> |
Thenie Filozofike |
Go to page 1 2 3 4 5 6 | |
Moderators: :::ShkoderZemer, SuperGirl, babo, ⓐ-ⓒⓐⓣ, Edmond-Cela, ::bud::, ~*Christel*~, Al Bundy, :IROLF:, ::albweb::, OLIVE OYL
|
Author | Post | ||
~*Christel*~ |
| ||
![]() ![]() ![]() Registered Member #1665 Joined: Wed Feb 20 2008, 12:26amPosts: 9278 | Neqoftese shpreson faljen nga ai qe eshte mbi ty, pergatitu te falesh ata qe jane nen ty Ne te njejtin lume nuk mund te hyni dy here. Ne çdo sekonde lumi ndryshon dhe e njejta gje ndodhe edhe me njeriun qe ka hyre ne te | ||
Back to top | | ||
~*Christel*~ |
| ||
![]() ![]() ![]() Registered Member #1665 Joined: Wed Feb 20 2008, 12:26amPosts: 9278 | Te gjithe mendojne te ndryshojne boten, askush nuk mendon te ndryshoje vetveten.. Madheshtia e mendjes varet nga thellesia e zemres.. E dime se ç' jemi,por nuk e dim se ç'mund te behemi. | ||
Back to top | | ||
lissandro |
| ||
The pursuit of Happyness![]() ![]() Registered Member #1963 Joined: Sat Jun 07 2008, 04:27pmPosts: 4764 | te gjith thon per femren qe ka mendt e shkurta dhe floket e gjata .po kemi shum edhe nga meshkujt qe kan mendt e shkurtera baraz me floket e tyre . Njeriu vlen sa di, e din sa mban mend ![]() | ||
Back to top | | ||
☆_CorOnA_☆ |
| ||
♠ •° ∂ι gισяиσ тι ρєиѕσ ∂ι иσттє тι ѕσgиσ •°♠![]() ![]() Registered Member #2419 Joined: Fri Oct 31 2008, 01:26pmPosts: 1274 | Mirsjellja esht lulja e njerzimit: kush nuk esht i sjellshem, nuk esht as njerzor. ████─████─████─████─█──███──█─ ────█ █────█──█─█────█──█─█─█───█─█─ ────█ ████─████─████─█────█─█████─█─ ────█ ───█─█────█────█──█─█─█───█─█ ████─█────████─████─█─█───█─██ ██──█- | ||
Back to top | | ||
L - N |
| ||
![]() Registered Member #1228 Joined: Wed Sep 12 2007, 10:00amPosts: 10623 | Trim asht ai qe mijeton ne cfardo rrethane Ai qi vdes prej veprave te tij nuk asht trim por asht ..... [ Edited Mon Nov 10 2008, 05:50pm ] Ju pershnes tanve. Ju falemnders per shoqnin tuej, e ju prift e mara tanve pa perjashtim. Kam ndryshue shpin, e kam shkue me shpi te ... Me vjen keq po s'kam mundsi me u dukt ma ktej parit. Ju pershnes me mirnjohje e dashamirsi. | ||
Back to top | | ||
L - N |
| ||
![]() Registered Member #1228 Joined: Wed Sep 12 2007, 10:00amPosts: 10623 | Patriotizmi nuk asht vetem njenj por asht edhe detyrim karshi vedvedit Ju pershnes tanve. Ju falemnders per shoqnin tuej, e ju prift e mara tanve pa perjashtim. Kam ndryshue shpin, e kam shkue me shpi te ... Me vjen keq po s'kam mundsi me u dukt ma ktej parit. Ju pershnes me mirnjohje e dashamirsi. | ||
Back to top | | ||
L - N |
| ||
![]() Registered Member #1228 Joined: Wed Sep 12 2007, 10:00amPosts: 10623 | Zotsi asht me dasht Me urry asht kollaj Ju pershnes tanve. Ju falemnders per shoqnin tuej, e ju prift e mara tanve pa perjashtim. Kam ndryshue shpin, e kam shkue me shpi te ... Me vjen keq po s'kam mundsi me u dukt ma ktej parit. Ju pershnes me mirnjohje e dashamirsi. | ||
Back to top | | ||
L - N |
| ||
![]() Registered Member #1228 Joined: Wed Sep 12 2007, 10:00amPosts: 10623 | Njeriu nuk ka nevoje vetem per shnet e leke Por ka nevoje t'vazhdushme per men ma shum se ka. [ Edited Mon Nov 10 2008, 05:56pm ] Ju pershnes tanve. Ju falemnders per shoqnin tuej, e ju prift e mara tanve pa perjashtim. Kam ndryshue shpin, e kam shkue me shpi te ... Me vjen keq po s'kam mundsi me u dukt ma ktej parit. Ju pershnes me mirnjohje e dashamirsi. | ||
Back to top | | ||
L - N |
| ||
![]() Registered Member #1228 Joined: Wed Sep 12 2007, 10:00amPosts: 10623 | Njohuria (dija) dhe eksperienca nuk kane kufi ashtu si vet universi edhe vdekja asht nji eksperienc ne vedvedi pamvarsisht se noshta nuk i shef funin. Ju pershnes tanve. Ju falemnders per shoqnin tuej, e ju prift e mara tanve pa perjashtim. Kam ndryshue shpin, e kam shkue me shpi te ... Me vjen keq po s'kam mundsi me u dukt ma ktej parit. Ju pershnes me mirnjohje e dashamirsi. | ||
Back to top | | ||
almi |
| ||
![]() ![]() Registered Member #2473 Joined: Fri Nov 21 2008, 10:03pmPosts: 37 | *Qesh me dashurine ai qe nuk eshte brengosur kurre prej saj. U.Shekspir. *Unaza duhet te jete sipas gishtit dhe i dashuri sipas shpirti. *Te dashurosh nuk do te thote te shikojne njeri-tjetrin por te shikojne ne nji drejtim. *Te dashuruarve asnjihere nuk u merzitet biseda pa shkak , se flasin vetem per veten. *Zemra degjon dhe pa fjale.F.Drajzer. *Zemerimi i te dashuruarve eshte si shiu i pranveres. *Une kam frike nga frika jote. U.Shekspir *l mencur do te thote te matesh kohen dhe fjalet. *I mencuri rralle eshte dinak. *Mburru jo me shtatin por me mendjen . *Lumi i gjate rrjedh qete , i urti nuk e ngre zerin. *Fati ndihmon mendjet e pergatitura. *Eshte i marre ai qe di ta fshehe mencurine .Thenie lndiane. *Mendja sheh, mendja degjon. *Floket e gjata mend e pakta. *Mendja prandaj eshte qe te arrish ate qe kerkon. *Mos thuaj gjera te mencura para nje njeriu qe ste kupton. ne erresire duhet drite, ne fatkeqesi duhen mend. *Mendimet e njerzve jane te ngjashme me lodrat. *Syri mat, mendja kontrollon. *Syte e dashurise jane te verber. *Shpirti ka thesare qe zbukohen vetem ne dashuri. *Te dashuruarve zakonisht ora i ecen perpara. U.Shekspir *Te dashurosh dike sèshte asgje. te dashuroje dikush eshte dicka. Te dashurojme njeri-tjetrin eshte gjithcka. Kur te doni prep thenie me bani za :-) se ju them prep. Ciaooooooo | ||
Back to top | | ||
utter |
| ||
utter![]() ![]() Registered Member #1737 Joined: Fri Mar 21 2008, 11:05pmPosts: 321 | duhet ta komentoj kete thenje te leninit dhe me duhet ta lidh me luftrat ne pergjithsi: perdorimi i forces, krijon rrebelim! shoke! kemi ne mes tene shum' armiq' e tradhetore popo!mos u qofte thene ! veç qe s'kane gje ne dore! | ||
Back to top | | ||
Loris |
| ||
Veni-vidi-vici !!![]() ![]() Registered Member #2417 Joined: Thu Oct 30 2008, 12:28pmPosts: 2261 | Ne nuk jemi ajo qe themi, ne jemi ajo qe bejme. Me pelqen kjo sepse sulmon me shume finese hipokritet... Ne nuk jemi ajo qe themi, ne jemi ajo qe bejme! | ||
Back to top | | ||
babo |
| ||
![]() ![]() ![]() Registered Member #587 Joined: Sat Mar 10 2007, 07:01pmPosts: 11127 | Kindness is a mark of faith, and whoever is not kind has no faith Ja! Nje kitarre degjohet, e tingujt ndan si fllad, ngadale kjo vasha zgjohet t'degjoje at' serenate, e Shkodra ra n' pushim c'ka bahet rrugeve s'din trokit ketu | ||
Back to top | | ||
WazzaaPPP!!!! |
| ||
![]() Registered Member #2560 Joined: Fri Jan 16 2009, 04:33pmPosts: 1236 | Punen e sotme mas e len per neser hahaahahahaa u knaqa krejt si i riu ne forum | ||
Back to top | | ||
.:BrikenO:. |
| ||
![]() ![]() Registered Member #830 Joined: Tue May 15 2007, 12:27pmPosts: 115 | Jeta eshte ajo qe te ndodh perderisa je i zene duke bere plane tjera.![]() ![]() | ||
Back to top | | ||
utter |
| ||
utter![]() ![]() Registered Member #1737 Joined: Fri Mar 21 2008, 11:05pmPosts: 321 | kjo qe po shkruaj une nuk eshte thenje e nje filozofi por nje citat i oto bizmarkut; "Nuk me bene te madh talenti dhe aftesite e mia, por rethanat qe nena ime ishte mikeshe e Soulltit". shoke! kemi ne mes tene shum' armiq' e tradhetore popo!mos u qofte thene ! veç qe s'kane gje ne dore! | ||
Back to top | | ||
babo |
| ||
![]() ![]() ![]() Registered Member #587 Joined: Sat Mar 10 2007, 07:01pmPosts: 11127 | Sa të lumtur dhe të begatuar janë ata të cilët ndjekin drejtimin e dashurisë. Sa fatkeqë, në anën tjetër, ata që e kanë shpënë jetën e tyre "shurdhmemece" pa ditur gjë për dashurinë e bashkëlindur thellë në shpirtrat e tyre! (F.Gülen) Ja! Nje kitarre degjohet, e tingujt ndan si fllad, ngadale kjo vasha zgjohet t'degjoje at' serenate, e Shkodra ra n' pushim c'ka bahet rrugeve s'din trokit ketu | ||
Back to top | | ||
whatishappiness |
| ||
![]() ![]() Registered Member #1947 Joined: Tue Jun 03 2008, 06:44pmPosts: 339 | Ca asht lumturia, pyeti heleni... happiness | ||
Back to top | | ||
guest |
| ||
![]() Registered Member #1283 Joined: Fri Sep 28 2007, 12:35amPosts: 4466 | whatishappiness ka shkruar: Ca asht lumturia, pyeti heleni... hahaha ti nuk zhgenjen kurr, je i ralle | ||
Back to top | | ||
Engel |
| ||
![]() ![]() Registered Member #2627 Joined: Mon Feb 09 2009, 07:09amPosts: 2846 | E kaluara te perndjek atehere kur nuk ke guxim ta fshish ate dhe te jetosh te tashmen... Dashuria esht buka engjejve, therrmiet shpresa njerzimit. | ||
Back to top | | ||
Engel |
| ||
![]() ![]() Registered Member #2627 Joined: Mon Feb 09 2009, 07:09amPosts: 2846 | Bej qe jeta jote te jete nje enderr por mos lejo qe endrra te behet jeta jote! [ Edited Thu May 21 2009, 06:56am ] Dashuria esht buka engjejve, therrmiet shpresa njerzimit. | ||
Back to top | | ||
Engel |
| ||
![]() ![]() Registered Member #2627 Joined: Mon Feb 09 2009, 07:09amPosts: 2846 | Shpesh syte mbyllen pikerisht per te pare me te bukuren. Dashuria esht buka engjejve, therrmiet shpresa njerzimit. | ||
Back to top | | ||
Engel |
| ||
![]() ![]() Registered Member #2627 Joined: Mon Feb 09 2009, 07:09amPosts: 2846 | "I pasuri që nuk jep asgjë është më keq se një i varfër që vjedh." Dashuria esht buka engjejve, therrmiet shpresa njerzimit. | ||
Back to top | | ||
Engel |
| ||
![]() ![]() Registered Member #2627 Joined: Mon Feb 09 2009, 07:09amPosts: 2846 | Ai qe mund te zgjedh ndermjet bukurise dhe mencurise, per mikeshe le te zgjedh te bukuren, ndersa per bashkeshorte te mencuren. Dashuria esht buka engjejve, therrmiet shpresa njerzimit. | ||
Back to top | | ||
Engel |
| ||
![]() ![]() Registered Member #2627 Joined: Mon Feb 09 2009, 07:09amPosts: 2846 | Nuk shkojme te rrezojme ato qe na rrezuan,por tju tregojme qe nuk kemi rene. Dashuria esht buka engjejve, therrmiet shpresa njerzimit. | ||
Back to top | | ||
Go to page 1 2 3 4 5 6 | |