Forums
Go to page  1 2
Moderators: :::ShkoderZemer, SuperGirl, babo, ⓐ-ⓒⓐⓣ, Edmond-Cela, ::bud::, ~*Christel*~, Al Bundy, :IROLF:, ::albweb::, OLIVE OYL
Author Post
::bud::
Sun Mar 09 2008, 08:19pmRegistered Member #1092
Joined: Wed Aug 15 2007, 12:46pm

Posts: 10533
Ketu mund te hedhim Citime nga Bibla.

Jo komente ju lutem. Hedhni citime dhe/ose, lexoni dhe rreflektoni.


[ Edited Sun Mar 09 2008, 09:01pm ]
Back to top
::bud::
Sun Mar 09 2008, 08:38pmRegistered Member #1092
Joined: Wed Aug 15 2007, 12:46pm

Posts: 10533
“Qiejtë tregojnë lavdinë e Perëndisë dhe kupa qiellore shpall veprën e duarve të tij” (Psalmi 19:1).
Back to top
SuperGirl
Wed May 07 2008, 12:34am
Miss.Felicity!


Registered Member #514
Joined: Thu Feb 15 2007, 10:58am

Posts: 36201
Dhe nuk ka asnjë krijesë që të jetë e fshehur para tij, por të gjitha janë lakuriq dhe të zbuluara para syve të Atij, të cilit ne do t`i japim llogari.Bre mâ zi kem' pun't tue shkue
Se kto mend vijn' tue u pakue ka vijn' krenat tue u shtue...(Gj.F.)

Back to top
lissandro
Tue Jul 22 2008, 11:27pm
The pursuit of Happyness

Registered Member #1963
Joined: Sat Jun 07 2008, 04:27pm

Posts: 4764
C' prej lindjes e deri ke perendimi i diellit qofte bekuar emri i Zotit! Zoti eshte i lartesuar mbi te gjith popujt, lavdi i tij tejkalon qiejt.

Njeriu vlen sa di, e din sa mban mend
Back to top
lissandro
Fri Oct 03 2008, 05:57pm
The pursuit of Happyness

Registered Member #1963
Joined: Sat Jun 07 2008, 04:27pm

Posts: 4764
QELLIMI I NJERIUT

Kujto mire, o njeri i shkrete,
Pse t'ka fale Zotyne n'ket jete:

Nuk t'ka dhane me ngrane,me pi
Sikur t'ishe nji bag'ti;

As per g'zim as m'u madhnue,
Se ma aspak per me m'katnue.

Zotyne ty te ka kriju
Vetem shpirtin me e shelbue.

Asht e zeze,e shkurt kjo jete
Ekalon e bjen si flete,

T'mirat k'tu me t'shpejt po tresin,
Jeta tjeter do t'na presin:

Jeta tjeter feja thot':
Krejt e lume o e zeze per mot.

N'kjoshim t'lum s'mbaron gezimi
N'kjoshim t' mjere s'mbaron denimi.

Pra,k'shtu Krishti,kur na msote
Me shum dije ne na thote:

>> M e mb'rrijte njeri me fitue
Sa c'ka jeta t'mir me g'zue,

S'asht dobi,por dam i mjere
N'kje se shpirtin per to bjerre .

Pra,per n'dac,o v'lla, me p'shtue,
Largou veprave s'mallkue;

Lene mkatin,nuk do t'dnohesh,
Mbaj Urdhnimet,e do t'shelbohesh.


Njeriu vlen sa di, e din sa mban mend
Back to top
Mbreteresha
Thu Feb 26 2009, 09:49pm
Love and Peace !!

Registered Member #2649
Joined: Sun Feb 15 2009, 09:55am

Posts: 8531
bravo te qofte.shume citat i bukur..

Nese veprimet e tua , motivojne te tjeret per te jetuar, per te mesuar, per te punuar... ti je nje LIDER !!
Back to top
Mbreteresha
Fri Apr 03 2009, 09:02pm
Love and Peace !!

Registered Member #2649
Joined: Sun Feb 15 2009, 09:55am

Posts: 8531
1:1 Lum njeriu qλ nuk ecλn sipas kλshillλs tλ tλ pabesλve, qλ nuk ndalet nλ rrugλn e mλkatarλve dhe nuk ulet bashkλ me tallλsit,

1:2 por qλ gjen kλnaqλsinλ e tij nλ ligjin e Zotit, dhe qλ mendon thellλ ditλ e natλ mbi ligjin e tij.

1:3 Ai do tλ jetλ si njλ pemλ e mbjellλ gjatλ brigjeve tλ ujit, qλ jep frytin e tij nλ stinλn e tij dhe tλ cilit gjethet nuk i fishken; dhe gjithηka bλn do tλ ketλ mbarλsi.

1:4 Tλ tillλ nuk janλ tλ pabesλt; janλ si byku qλ era e shpλrndan.

1:5 Prandaj tλ pabesλt nuk do tλ pλrballojnλ gjykimin, as mλkatarλt nλ kuvendin e tλ drejtλve.

1:6 Sepse Zoti njeh rrugλt tλ drejtλve, por rruga e tλ pabesλve tλ ηon nλ shkatλrrim. (PSALMS 1)Nese veprimet e tua , motivojne te tjeret per te jetuar, per te mesuar, per te punuar... ti je nje LIDER !!
Back to top
Engel
Fri Apr 03 2009, 09:26pm

Registered Member #2627
Joined: Mon Feb 09 2009, 07:09am

Posts: 2846
Jezuesi jeton!
Ai u mundua dhe e prejetoi vdekjen ne kryq,
por ai u ngjall dhe jeton,eshte ne mesin tone:
me ty ,me mua, me ne te gjithe.
Jezuesi tha:
" Une jam Ringjallja dhe Jeta:
Kush beson ne mua,edhe nese vdes,do të jetoj.
Edhe kush jeton edhe beson në mua ,
nuk do te vdesüe kurrë"(Gj11.25-26).

Dashuria esht buka engjejve, therrmiet shpresa njerzimit.


Back to top
drejtesia
Sat Apr 04 2009, 07:46am

Registered Member #2554
Joined: Tue Jan 13 2009, 10:53am

Posts: 1411
dikush bertet ne shkretetir:
pergatitni udhen e zotit,
rrafshoni shtigjet e tija!
cdo lugin le te mbushet,
cdo mal e koder le te ulet;
udhet e shtremberta le te behen te drejta
e ato gropa-gropa le te behen te rrafsheta
e cdo njeri do te shohi shelbimin e hyjit

kjo eshte nje profeci e profetit isai kur shpall rrugen e profetit gjon pagzusi qe do te vinte koh me von
Back to top
drejtesia
Sat Apr 04 2009, 07:50am

Registered Member #2554
Joined: Tue Jan 13 2009, 10:53am

Posts: 1411
ja disa nga shprehjet e jezusit kur provokohet nga djalli ne shkretetir.
1.shkrimi shenjt thot:njeriu nuk jeton vetem prej bukes,por prej cdo fjale qe del nga goja e hyjit.
2.porse shkrimi shenjte thote dhe kete:mos e provoko zotin hyjin tend.
3.ik o djall sepse eshte e shkruar:adhuro zotin hyjin tend dhe vetem atij sherbeji.
Back to top
drejtesia
Sat Apr 04 2009, 07:59am

Registered Member #2554
Joined: Tue Jan 13 2009, 10:53am

Posts: 1411
lum te vobektit ne shpirt,
sepse e tyre eshte mbreteria e qiejve.
lum ata qe qajn,
sepse do te ngushellohen.
lum ata qe jan te but,
sepse ata do ta trashegojn token.
lum ata qe kan uri dhe etje per drejtsi,
sepse ata do te ngrihen.
lum te meshirshmit,
sepse ata do te gjejn meshir.
lum ata qe jan zemer paster,
sepse ata do ta shohin hyjin.
lum ata qe punojn per paqe,
sepse ata do te quhen bijt e hyjit.
lum ata qe jan te salvuar per shkak te drejtsis,
sepse e tyre eshte mbreteria e qellit.
te lumet ju kur tju shajn e tju salvojn,e kur per shkak tim do tju shpifen ne cdo menyr.
te lumet ju nese njerzit do tju urrejn,nese ju perjashtojn prej rrethit te tyre,nese ju poshterojn,
nese e cmojn emrin tuaj te pandershem per shkak te birit te njeriut.
ate dit po gezohuni e kerceni prej galdimit,sepse shperblimi juaj eshte i madh ne qell
Back to top
lissandro
Sun Aug 01 2010, 09:01pm
The pursuit of Happyness

Registered Member #1963
Joined: Sat Jun 07 2008, 04:27pm

Posts: 4764
Dashuria

Dhe ja, po ju deftoj me te shkelqyshmen udhe!

13 Pot'i folja gjuhet e njerzve e te Engjejve,por te mos kisha Dashurine
Dote isha porsi bronzi qe kumbon
e porsicimbali qe tingellon.
''Po ta kisha dhuraten e Profecise et' i dija te gjitha misteret e te gjtha diturite:
po ta kisha edhe fene e plote ,
me te cilen te mund t'u shnderroja vend maleve ,
por po te mungonte Dashuria ,
s'do te isha asgje!
'Po te ndaja lemosh mbare pasurine time
dhe po ta jepja trupin tim te digjej,
por, po te me mungonte dashuria,
nuk do me vlente asgje !
''DASHURIA esht zemer gjere ,
eshte e dhimshme ,
nuk ka smire,
nuk mbahet ne te madh,
nuk krenohet,
'Nuk esht e panjerzishme ,
nuk kerkon interesin evet,
nuk hidherohet,
nuk mban mend te keqen ,
'nuk i kenaqet padrejtesis,
por i gezohet te vertetes.
'Arsyeton gjithcka,
beson gjithcka,
duron gjithcka,.
Dashurianuk mbaron askurre.
Profecite mbarojn ,
gjuhetshuajn,
njohurite marrin fund.
'Sepse njohoria jon esht e kofizuar
dhe e kofizuar esht Profecia jone.
'''Por kur te arrije persosmeria ,
cka esht e kofizuar do te marr fund.
''Kur isha femije
folja si femije ,
Kur u bera njeri i pjekur ,
Flaka cka i perket femijerise.
''Vertet tani shikojme si ne pasqyre ene menyre te erret,
por ateher do te shohim faqe-faqas!
Tani njohuria ime eshte e kufizuar,
ateher do te njoh plotesisht,
sikurse jam i njohur.
''Tani vec, mbetet feja,shpresae dashuria
-keto te tria-
porse me e madhja nder to esht dashuria.

Njeriu vlen sa di, e din sa mban mend
Back to top
Mbreteresha
Sun Aug 01 2010, 09:19pm
Love and Peace !!

Registered Member #2649
Joined: Sun Feb 15 2009, 09:55am

Posts: 8531
lissandro ka shkruar:

Dashuria

Dhe ja, po ju deftoj me te shkelqyshmen udhe!

13 Pot'i folja gjuhet e njerzve e te Engjejve,por te mos kisha Dashurine
Dote isha porsi bronzi qe kumbon
e porsicimbali qe tingellon.
''Po ta kisha dhuraten e Profecise et' i dija te gjitha misteret e te gjtha diturite:
po ta kisha edhe fene e plote ,
me te cilen te mund t'u shnderroja vend maleve ,
por po te mungonte Dashuria ,
s'do te isha asgje!
'Po te ndaja lemosh mbare pasurine time
dhe po ta jepja trupin tim te digjej,
por, po te me mungonte dashuria,
nuk do me vlente asgje !
''DASHURIA esht zemer gjere ,
eshte e dhimshme ,
nuk ka smire,
nuk mbahet ne te madh,
nuk krenohet,
'Nuk esht e panjerzishme ,
nuk kerkon interesin evet,
nuk hidherohet,
nuk mban mend te keqen ,
'nuk i kenaqet padrejtesis,
por i gezohet te vertetes.
'Arsyeton gjithcka,
beson gjithcka,
duron gjithcka,.
Dashurianuk mbaron askurre.
Profecite mbarojn ,
gjuhetshuajn,
njohurite marrin fund.
'Sepse njohoria jon esht e kofizuar
dhe e kofizuar esht Profecia jone.
'''Por kur te arrije persosmeria ,
cka esht e kofizuar do te marr fund.
''Kur isha femije
folja si femije ,
Kur u bera njeri i pjekur ,
Flaka cka i perket femijerise.
''Vertet tani shikojme si ne pasqyre ene menyre te erret,
por ateher do te shohim faqe-faqas!
Tani njohuria ime eshte e kufizuar,
ateher do te njoh plotesisht,
sikurse jam i njohur.
''Tani vec, mbetet feja,shpresae dashuria
-keto te tria-
porse me e madhja nder to esht dashuria.DASHURIA esht zemer gjere ,
eshte e dhimshme ,
nuk ka smire,
nuk mbahet ne te madh,
nuk krenohet,
'Nuk esht e panjerzishme ,
nuk kerkon interesin evet,
nuk hidherohet,
nuk mban mend te keqen ,
'nuk i kenaqet padrejtesis,
por i gezohet te vertetes.
'Arsyeton gjithcka,
beson gjithcka,
duron gjithcka,.
Dashurianuk mbaron askurre :X waw sa e bukur :x

Nese veprimet e tua , motivojne te tjeret per te jetuar, per te mesuar, per te punuar... ti je nje LIDER !!
Back to top
ⓐ-ⓒⓐⓣ
Sun Aug 01 2010, 09:21pm


Registered Member #670
Joined: Sun Apr 15 2007, 12:09am

Posts: 24799
lissandro ka shkruar:

Dashuria

Dhe ja, po ju deftoj me te shkelqyshmen udhe!

13 Pot'i folja gjuhet e njerzve e te Engjejve,por te mos kisha Dashurine
Dote isha porsi bronzi qe kumbon
e porsicimbali qe tingellon.
''Po ta kisha dhuraten e Profecise et' i dija te gjitha misteret e te gjtha diturite:
po ta kisha edhe fene e plote ,
me te cilen te mund t'u shnderroja vend maleve ,
por po te mungonte Dashuria ,
s'do te isha asgje!
'Po te ndaja lemosh mbare pasurine time
dhe po ta jepja trupin tim te digjej,
por, po te me mungonte dashuria,
nuk do me vlente asgje !
''DASHURIA esht zemer gjere ,
eshte e dhimshme ,
nuk ka smire,
nuk mbahet ne te madh,
nuk krenohet,
'Nuk esht e panjerzishme ,
nuk kerkon interesin evet,
nuk hidherohet,
nuk mban mend te keqen ,
'nuk i kenaqet padrejtesis,
por i gezohet te vertetes.
'Arsyeton gjithcka,
beson gjithcka,
duron gjithcka,.
Dashurianuk mbaron askurre.
Profecite mbarojn ,
gjuhetshuajn,
njohurite marrin fund.
'Sepse njohoria jon esht e kofizuar
dhe e kofizuar esht Profecia jone.
'''Por kur te arrije persosmeria ,
cka esht e kofizuar do te marr fund.
''Kur isha femije
folja si femije ,
Kur u bera njeri i pjekur ,
Flaka cka i perket femijerise.
''Vertet tani shikojme si ne pasqyre ene menyre te erret,
por ateher do te shohim faqe-faqas!
Tani njohuria ime eshte e kufizuar,
ateher do te njoh plotesisht,
sikurse jam i njohur.
''Tani vec, mbetet feja,shpresae dashuria
-keto te tria-
porse me e madhja nder to esht dashuria.


^:)^


I care and I wish well!

Back to top
lissandro
Tue Aug 03 2010, 05:14pm
The pursuit of Happyness

Registered Member #1963
Joined: Sat Jun 07 2008, 04:27pm

Posts: 4764
Lumturite

(Lk 6.20-23)


''Lum skamnoret ne shpirt
sepse e tyre eshte Mbreteria e qiejve!
Lum ata qe qajne
sepse do te ngushllohen!
Lum ata qe jan te bute
sepse do ta trashegojn token!
Lum ata qe kan uri e etje per drejtesi
sepse do te gjejn meshire!
Lum ata qe jan te paster ne zemer
sepse do ta shohin Hyun.
Lum pajtuesit
sepse do te quhen bijte e Hyut.
Lum ata qe salvohen pse kryejn cka Hyu
Kerkon sespe e tyre eshte Mbreteria e qiejve.
Njeriu vlen sa di, e din sa mban mend
Back to top
lissandro
Tue Aug 03 2010, 05:19pm
The pursuit of Happyness

Registered Member #1963
Joined: Sat Jun 07 2008, 04:27pm

Posts: 4764
vuajtjet per hir te drejtesis

Kush do ta duaje jeten
dhe te shohe dite te mira ,
le ta ruaje gjuhen nga e keqja
dhe buzet nga fjalet genjyese,
t'i ike te keqes e te beje te miren
ta kerkoj paqen e te shkoj mbas saj.
Sepse
''Syte e Zotit priren mbi te drejtet
dhe veshet e tij degjojn me vemendje
lutjet e tyre,
kurse fytyra e Zotit sillet kunder atyre qe
bejne te keqen.[ Edited Tue Aug 03 2010, 05:34pm ]

Njeriu vlen sa di, e din sa mban mend
Back to top
WORLD
Wed Oct 20 2010, 01:48pm
Just, SMILE

Registered Member #699
Joined: Fri Apr 20 2007, 07:20pm

Posts: 3824
lissandro, flm per postimet... Me ke kthy 10 vjet mrapa... Lur gjyshja jeme i dinte permendesh keta qe ti ke vu ... Sidomos ate "kujto mire o njeri i shkrete", qe dhe sot une e di permendesh Bravo !

MIND-OF-THE-WONDERFUL
"Info:fcb- Qendra e Këshillimit dhe Shërbimeve Psikologjike, Shkodër Shqipëri
Cel: +355 67 30 17 299; email: -email-

Back to top
ⓐ-ⓒⓐⓣ
Thu Nov 25 2010, 09:38am


Registered Member #670
Joined: Sun Apr 15 2007, 12:09am

Posts: 24799
Na veni prap ju lutem! Ah sa pozitive e shpritnore jane

I care and I wish well!

Back to top
Mrikalem
Sun Jan 02 2011, 06:11am
mreeya

Registered Member #4269
Joined: Thu Nov 25 2010, 12:30am

Posts: 295
Pjesa jeme e preferume n'Testamentin e Vjeter asht Kanga e Kangve apo e Solomonit.Kapitulli 1

1 Kënga e këngëve e Salomonit.
E fejuara
2 Më puth me puthjen e gojës sate!
Dashuria jote është më e mirë se vera
3 me erën e këndshme të erërave të tua të mira!
Ti vetë je më e mira erë,
ja përse vajzuket të duan!
4 Më tërhiq pas vetes! Të vrapojmë!
Mbreti më shtiftë në dhomat e veta!
N’saje tënde t’gëzojmë, t’galdojmë,
T’dehemi me përkedhelje të tua
shumë më tepër se me verë!
Kanë plot të drejtë që dashurohen në ty!

E fejuara
5 Jam e zeshkët, porse e bukur,
o bija t’Jerusalemit,
porsi tendat e Cedarit,
si shatorret e Salomonit.
6 Mos m’shikoni pse jam e zeshkët,
sepse dielli më ka nxirë.
M’u hidhëruan bijtë e nënës sime,
m’dërguan vreshtat t’i ruaj:
vreshtin tim unë nuk e ruajta.
7 Më thuaj, o i dashuri i zemrës sime, kah mballon,
e në kohë të zhegut ku mrizon,
që të mos endem poshtë‑përpjetë
përmbas grigjave të shokëve të tu?
Kori
8 Nëse s’e di,
o më e bukura ndër gjitha gratë,
dil e ndiq të grigjave gjurmët,
kulloti kecat e tu
afër tëbanave të barinjve!
I fejuari
9 Më dukesh, mikesha ime,
porsi pela në qerre të faraonit.
10 Sa të hijshme mollëzat e tua ndërmjet lavjerrësish,
qafa jotë me gjerdan!
11 Do të punojmë për ty vathë ari
me kokërza prej argjendit.
Dialog i të fejuarit me të fejuarën
12 Ndërsa mbreti pushon në shtrojë,
nardi im jep erë të mirë.
13 Tufë smirrne i dashuri im
që pushon në parzmën time,
14 i dashuri im është vile cipri
nga vreshtat e Engadit.
15 ‑ E bukur je, mikesha ime,
oh sa e bukur:
sytë e tu sy pëllumbeshe!
16 ‑ I bukur je, i dashuri im,
oh sa i hijshëm!
Shtrati ynë me lule i shtruar,
17 trarët e shtëpisë sonë janë prej cedrit,
tavanat dru qeparisi.

[ Edited Sun Jan 02 2011, 06:13am ]

See my lips tremble, and my eye-balls roll; Suck my last breath, and catch my flying soul! -A.Pope

Back to top
Mrikalem
Sun Jan 02 2011, 06:15am
mreeya

Registered Member #4269
Joined: Thu Nov 25 2010, 12:30am

Posts: 295
Kapitulli 2 (Kanga e Kangve e Solomonit)


1 ‑ Unë jam lule e çelur në fushë,
zambak i rritur n’për lugina.
2 ‑ Çka është zambaku fër ferrave
është ndër vajza mikesha ime.
3 ‑ Çka është molla ndër dru t’pyllit
i dashuri im është ndër djelmosha.
Rri nën hijen e atij që e doja
e fryti i tij është i ëmbël për gojën time.
4 Ai vetë më futi në dhomë të verës,
me flamur më mb’loi të dashurisë.
5 Më shujtoni me kuleç rrushi
e për shujtë më jepni mollë
se jam sëmurë nga dashuria!
6 E majta e tij nën kokën time
e me të djathtën më përqafon.
7 O bija të Jerusalemit,
pash sutat e sorkadhet
që fushës enden:
mos e zgjoni, mos ia nxirrni gjumin të dashurës,
deri sa të zgjohet vetë!
POEMA E DYTË
E fejuara
8 Ja, zëri i të dashurit tim!
Ja, po vjen!
Po i kalon malet,
pup po i shkapërcen kodrat!
9 I dashuri im është porsi dre,
zog drenushe!
Ja, ai vetë! Zuri vend
pas murit tonë!
Po shikon nëpër dritare,
po shikon nëpër kangjella!
10 Ja, i dashuri im po më thotë:
“Çohu, mikesha ime,
pëllumbesha ime,
bukuroshja ime dhe eja!
11 Se tashmë dimri mbaroi,
pushoi shiu edhe kaloi!
12 U mbulua toka me lule,
e të kimit koha arriti,
turtullit i ndihet zëri
në vendin tonë,
13 fiku i endi kokrrat e para,
në lulëzim vreshtat po lëshojnë erë:
ngritu, mikesha ime,
bukuroshja ime, e eja!
14 Pëllumbeshë në plasat e shkëmbit,
në shpella qetash,
ma dëfto fytyrën tënde,
le të më tingëllojë në veshë zëri yt,
se i ëmbël është zëri yt
e fytyra jote e hijshme”!
15 Kapni dhelprat, ato të voglat
që vreshtat po i dëmtojnë,
se në lulëzim janë vreshtat tona.
16 I dashuri im
që kullot grigjat ndër lila,
më përket mua
edhe unë vetëm atij.
17 Para se dita të mbarojë,
para se hijet të zgjaten,
kthehu, o i dashuri im:
ngjaj kecit, zogut të drenushës
përmbi malet e Beterit!

[ Edited Sun Jan 02 2011, 06:16am ]

See my lips tremble, and my eye-balls roll; Suck my last breath, and catch my flying soul! -A.Pope

Back to top
lissandro
Mon Jun 27 2011, 07:38pm
The pursuit of Happyness

Registered Member #1963
Joined: Sat Jun 07 2008, 04:27pm

Posts: 4764
>> Mos vra<<.


T'gjashten dite Zotyne me ba
Me krijue njeriun pat nda.
E krijoi aq bukuri
Sa me u binde vec tue ndi':

Trupin njerit i goditi
Me duer t'veta e fort e rriti,
Fort e rriti tue ia shti
N'trup nji shpirt qe s'ka m'u shkri.

Emadhnoi me t'mira plot
Aq sa fort me i gia Tenzot.
I dha jeten , mendet, lirine,
Gjith'fare dijet e shejtnine.

Asht pra njeri e madhe gja
Qe vet Zoti ba e ka;
Kush me e preke, me carte guxon
N'thoj t'brinocit vedin elshon.

Njerin kush guxon me e vra
Ai me Zotin n'gjak ka ra;
Zoti vete ate gjak e lype,
Vete gjaksorit kryet ia shtype.

Jane gjaksoret mallkue prej Zotit
Si Kaini qe kje motit,
Nuk jane n,paqe as nate as dite
Vrasa e bame i there i nxite.

Kur po don ty kush me t'pre
Me pshtue vedin drejti e ke.
Gjakes i zi te Zoti mbahet
Kush gjaksorit ndihme i bahet.

Asht gjaksor kush ban hjeksi
O merr pengje per vrasi.
Gjaksin kush per vras levdon
Fjalet e djallit qet e k'ndon.

E kush vret me shfry inadet
Ban nji m'kat qe kurr s'mundt'matet.
Cdo vrasi a e keqe e true,
Por mbi tana mallkue

Asht atehere kur vrasa bahet
Vec n'vllazni a n'fis pse mbahet.
Cfaj kane tjeret shum here pse shfrye
E ka pezmin kush mbi tye?

S'mujne nji pale me vra dorasin
Njit'pafaj, nji femi e vrasin.
Por vec vaj se jane do te tjere,
Qe trazim na shtijne e mnere:

Nder ta je, ti, o zemer gur,
Qe per pare del vrastuer.
E ma e zeza nder vrasi
Asht kur vrasa bahet n'fmi:

Kob i zi , ma e madhja rrfe,
Kur vret prindja f'mine pa le.
Nuk ka bishe, s'ka egerci.
Qe e ban nji kob kaq t'zi.

T'kshtene,a dona me punue
Si ne Krishti na ka msue?
Urdhnin t'vet detyre na vuni:
>>Si vetvedin shoqin dueni<<.

Krishti Zot gjaksorete vet
N'kryqe i fali me gjith' ndjet.
Krishti i lum, prej zemrash sona
Gjithhere pezmin ti largona.

N'shoqisho'jn na ndez n'dashnim
Qe n'parriz te ti t'mund t'vime
Bashkarisht me u k'naqe, me u gzue
N'lumni tande t'pambarue.
Njeriu vlen sa di, e din sa mban mend
Back to top
lissandro
Mon Jun 27 2011, 08:20pm
The pursuit of Happyness

Registered Member #1963
Joined: Sat Jun 07 2008, 04:27pm

Posts: 4764
>>Mos Kurvno<<.


Mkat qe Zoti fort ka n'm'ni
Asht e ndyeta kurveni,
Pse ky ves e rrxon njerine
E ban t'zi porsi bagtine.

Me kete ves ai krejt verbohet,
N'mkat en'mkatperhere ma rrxohet,
Vdekja e ferri s'kane me tutun
Per parriz nuk ka me u lutun.

Parriz tjeter s'don me dijte,
Me flligshti kurr nuk ka t'ngijte,
Sa qe mbrrine kundra natyret
Me mkatnue n'gjithfare m'nyret.

Te flligshtijes jane gjymtyre
Me ba llafe e keq me kqyre;
Ato lojna e ato mahi
Ato msime e shkandulli.

Ato gaze e sheje t'kqija
Ato ndeje t'paurtija,
Ato fjale qe mesojn sherrine
Edhe atyne qe se dijene.

T'tana k'to jane pshtyma djallit
Qe na i lshon permjedis ballit,
Zotyne t'tana i ndalon
E n'gaboshim na gjykon.

Shkurt, na thote shejti sh'Pale:
>>Ne k'shtenim mos t'jene kto fjale.
Krejt ky mkat prej jush le t'zhbihet
E kurr emni mos ti ndihet<<.

Pra, mallkue kjofte flligeshtija,
Mallkue kjoshin fjalet e kqija,
Mallkue kjoshin, kjoshin hjekun
Me flligshti cka ka t'perpjekun.

Njeriu vlen sa di, e din sa mban mend
Back to top
ⓐ-ⓒⓐⓣ
Wed Jun 29 2011, 12:16pm


Registered Member #670
Joined: Sun Apr 15 2007, 12:09am

Posts: 24799
lissandro ka shkruar:

>> Mos vra<<.


T'gjashten dite Zotyne me ba
Me krijue njeriun pat nda.
E krijoi aq bukuri
Sa me u binde vec tue ndi':

Trupin njerit i goditi
Me duer t'veta e fort e rriti,
Fort e rriti tue ia shti
N'trup nji shpirt qe s'ka m'u shkri.

Emadhnoi me t'mira plot
Aq sa fort me i gia Tenzot.
I dha jeten , mendet, lirine,
Gjith'fare dijet e shejtnine.

Asht pra njeri e madhe gja
Qe vet Zoti ba e ka;
Kush me e preke, me carte guxon
N'thoj t'brinocit vedin elshon.

Njerin kush guxon me e vra
Ai me Zotin n'gjak ka ra;
Zoti vete ate gjak e lype,
Vete gjaksorit kryet ia shtype.

Jane gjaksoret mallkue prej Zotit
Si Kaini qe kje motit,
Nuk jane n,paqe as nate as dite
Vrasa e bame i there i nxite.

Kur po don ty kush me t'pre
Me pshtue vedin drejti e ke.
Gjakes i zi te Zoti mbahet
Kush gjaksorit ndihme i bahet.

Asht gjaksor kush ban hjeksi
O merr pengje per vrasi.
Gjaksin kush per vras levdon
Fjalet e djallit qet e k'ndon.

E kush vret me shfry inadet
Ban nji m'kat qe kurr s'mundt'matet.
Cdo vrasi a e keqe e true,
Por mbi tana mallkue

Asht atehere kur vrasa bahet
Vec n'vllazni a n'fis pse mbahet.
Cfaj kane tjeret shum here pse shfrye
E ka pezmin kush mbi tye?

S'mujne nji pale me vra dorasin
Njit'pafaj, nji femi e vrasin.
Por vec vaj se jane do te tjere,
Qe trazim na shtijne e mnere:

Nder ta je, ti, o zemer gur,
Qe per pare del vrastuer.
E ma e zeza nder vrasi
Asht kur vrasa bahet n'fmi:

Kob i zi , ma e madhja rrfe,
Kur vret prindja f'mine pa le.
Nuk ka bishe, s'ka egerci.
Qe e ban nji kob kaq t'zi.

T'kshtene,a dona me punue
Si ne Krishti na ka msue?
Urdhnin t'vet detyre na vuni:
>>Si vetvedin shoqin dueni<<.

Krishti Zot gjaksorete vet
N'kryqe i fali me gjith' ndjet.
Krishti i lum, prej zemrash sona
Gjithhere pezmin ti largona.

N'shoqisho'jn na ndez n'dashnim
Qe n'parriz te ti t'mund t'vime
Bashkarisht me u k'naqe, me u gzue
N'lumni tande t'pambarue.

^:)^


I care and I wish well!

Back to top
ⓐ-ⓒⓐⓣ
Wed Jun 29 2011, 12:16pm


Registered Member #670
Joined: Sun Apr 15 2007, 12:09am

Posts: 24799
lissandro ka shkruar:

>>Mos Kurvno<<.


Mkat qe Zoti fort ka n'm'ni
Asht e ndyeta kurveni,
Pse ky ves e rrxon njerine
E ban t'zi porsi bagtine.

Me kete ves ai krejt verbohet,
N'mkat en'mkatperhere ma rrxohet,
Vdekja e ferri s'kane me tutun
Per parriz nuk ka me u lutun.

Parriz tjeter s'don me dijte,
Me flligshti kurr nuk ka t'ngijte,
Sa qe mbrrine kundra natyret
Me mkatnue n'gjithfare m'nyret.

Te flligshtijes jane gjymtyre
Me ba llafe e keq me kqyre;
Ato lojna e ato mahi
Ato msime e shkandulli.

Ato gaze e sheje t'kqija
Ato ndeje t'paurtija,
Ato fjale qe mesojn sherrine
Edhe atyne qe se dijene.

T'tana k'to jane pshtyma djallit
Qe na i lshon permjedis ballit,
Zotyne t'tana i ndalon
E n'gaboshim na gjykon.

Shkurt, na thote shejti sh'Pale:
>>Ne k'shtenim mos t'jene kto fjale.
Krejt ky mkat prej jush le t'zhbihet
E kurr emni mos ti ndihet<<.

Pra, mallkue kjofte flligeshtija,
Mallkue kjoshin fjalet e kqija,
Mallkue kjoshin, kjoshin hjekun
Me flligshti cka ka t'perpjekun.


^:)^

I care and I wish well!

Back to top
ⓐ-ⓒⓐⓣ
Wed Jun 29 2011, 12:17pm


Registered Member #670
Joined: Sun Apr 15 2007, 12:09am

Posts: 24799
lissandro ka shkruar:

Lumturite

(Lk 6.20-23)


''Lum skamnoret ne shpirt
sepse e tyre eshte Mbreteria e qiejve!
Lum ata qe qajne
sepse do te ngushllohen!
Lum ata qe jan te bute
sepse do ta trashegojn token!
Lum ata qe kan uri e etje per drejtesi
sepse do te gjejn meshire!
Lum ata qe jan te paster ne zemer
sepse do ta shohin Hyun.
Lum pajtuesit
sepse do te quhen bijte e Hyut.
Lum ata qe salvohen pse kryejn cka Hyu
Kerkon sespe e tyre eshte Mbreteria e qiejve.

^:)^

I care and I wish well!

Back to top
Go to page  1 2  

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by e107 Forum System
Kerko ne Google dhe ShkodraOnline.Com
Custom Search
Mire se Vini
Emri i Identifikimit:

Fjalkalimi:
Me Kujto

[ ]
[ ]
Muzik Shkodrane - Sagllam


 
Chat Box
You must be logged in to post comments on this site - please either log in or if you are not registered click here to signup

Shkodra ne Youtube
Any use of the name and content of this website without the explicit written consent of the owners is strictly prohibited and it is protected under law. Email:webmaster@shkodraonline.com Per cdo ankese ju lutem mos hezitoni te na shkruani Flm. info@shkodraonline.com
Theme created by Free-Source.net
Render time: 0.2883 sec, 0.0885 of that for queries. DB queries: 65. Memory Usage: 3,148kB