Forums
Shkodra -Lajme - Forum - Chat - Muzik - Radio -Video - TV :: Forums :: Arti - Kultura - Tradita - Fotografia - Video :: Guzhina Shkodrane - Gatimi Tradicional
 
<< Previous thread | Next thread >>
Receta guzhine
Go to page  1 2 3 4 5 6 7 8
Moderators: :::ShkoderZemer, SuperGirl, babo, ⓐ-ⓒⓐⓣ, Edmond-Cela, ::bud::, ~*Christel*~, Al Bundy, :IROLF:, ::albweb::, OLIVE OYL
Author Post
::bud::
Fri Aug 29 2008, 01:27pm



Registered Member #1092
Joined: Wed Aug 15 2007, 12:46pm

Posts: 10533
Taratoll
Per 5 veta : 1 lt kos 200 g kastraveca te vegjel pa fara te grire imet . 1 koker hudher mesatare e qeruar dhe e grire shume holle 1 filxhan kafeje vaj ulliri ,pak uthull, kripe ..

Pergatitja :

Per Tarator Preferohet Kos i Trashe . Hidhet kosi ne nje ene porcelani me pak kripe dhe punohet me telin e kuzhines ose ne mixer sa te jete homogjen . Nderkohe kastravecat e pastruar i grijme ne rende te trashe dhe i kullojme nga lengu i tyre i tepert i hedhim ne enen me kos. Bashke me hudhrat e grira imet mundesisht te shtypura dhe i periziejme serish derisa te jete mase homogjene gjate kesaj kohe shtojme dhe vajin dhe kripen dhe pak uthull sa per shije . Pasi te jete perzier mire e vendosim enen ne frigorifer per rreth 1 ore sa te ftohet pak ...
Serviret gjithmone e ftohte
Back to top
::bud::
Fri Aug 29 2008, 01:28pm



Registered Member #1092
Joined: Wed Aug 15 2007, 12:46pm

Posts: 10533
Paçe vici

Per 5 vete : 1 kg plendes vici ;500 gr tul domateje ;20 gr gjalpe1 kokerr qepe disa thelpinj hudher 1 deges rozmarine . 1 gjethe dafine ;1 gote vere te bardhe pak miell . vaj kripe

Pergatitja :

Pastrohet mire Plendesi i vicit lahet dhe pritet ne rripa . Pervelohet per 5 min ne uje te valuar dhe e shplajme ne uje te ftohte .grijme qepen e kaverdisim me gjalpin dhe me pak vaj dhe pak miell . Pastaj hedhim plendesin e prere Hudhrat rozmarinen dafinen dhe kripen. E leme te zieje per rreth 15 min se bashku me veren dhe pak qumesht . Gjate zierjes nese ka avulluar shtojme uje sa te mbulohen komplet hedhim domatet e prera ne kubike te vegjel dhe vazhdon zierja ne tenxheren e mbuluar. e leme te zihet derisa te vloje mire ..
Back to top
Rozafa-usa
Sat Aug 30 2008, 12:14am

Registered Member #1466
Joined: Thu Dec 06 2007, 05:57pm

Posts: 1103
bud flm naqe. Sante kam ba pace vici, kam shitit tane ato dyqane per me gjet, qa heka me e gjet, e i shkreti ti nese ke harru naj ingrediens se po me del pace e keqe hahhahaha thx naqe
Back to top
guest
Thu Sep 11 2008, 08:10pm
Registered Member #1283
Joined: Fri Sep 28 2007, 12:35am

Posts: 4466
belgium ka shkruar:

vish kali me kremqumeshti dhe vere te bardhe:

1kg mish pele
2 qepe
3thalbe hudra
250ml vere te bardhe brut
kripe
piper i bardhe
molle te bardha 2 cop
persil
ereza te perziera.....
vaj ulliri 150ml
patate per fergese
kjo recete gatuhet identike sic gatuani tas qebapin....






lexova tana postimet edhe asnje gja nuk me pelqej apo nuk me kishte marr malli me hanger, por kjo qe paske shkru ti ma shpifi, mendoj se me e pa te gatum me ban me vjell. sorry


Back to top
::bud::
Thu Sep 11 2008, 08:32pm



Registered Member #1092
Joined: Wed Aug 15 2007, 12:46pm

Posts: 10533
warrior hahahahahaa........ ske ku gjene pele andej ka ti per kyt ke inat ti? hahahahaaa......

Po ma mire mish pelet sesa kaqamilla qe mas i hangsha ma hahahaaa.......
Back to top
::bud::
Thu Sep 11 2008, 08:34pm



Registered Member #1092
Joined: Wed Aug 15 2007, 12:46pm

Posts: 10533
a din kush si zihet veza?
Back to top
~*Christel*~
Thu Sep 11 2008, 08:35pm


Registered Member #1665
Joined: Wed Feb 20 2008, 12:26am

Posts: 9278
si zihet veza thot
Back to top
guest
Thu Sep 11 2008, 08:38pm
Registered Member #1283
Joined: Fri Sep 28 2007, 12:35am

Posts: 4466
mos paqa inat tjeter ahahaha a te bane me i hanger me zor a gja :d


Back to top
belgium
Sat Sep 13 2008, 05:56pm

Registered Member #1142
Joined: Fri Aug 24 2007, 10:19am

Posts: 12123
warrior ka shkruar:

belgium ka shkruar:

vish kali me kremqumeshti dhe vere te bardhe:

1kg mish pele
2 qepe
3thalbe hudra
250ml vere te bardhe brut
kripe
piper i bardhe
molle te bardha 2 cop
persil
ereza te perziera.....
vaj ulliri 150ml
patate per fergese
kjo recete gatuhet identike sic gatuani tas qebapin....






lexova tana postimet edhe asnje gja nuk me pelqej apo nuk me kishte marr malli me hanger, por kjo qe paske shkru ti ma shpifi, mendoj se me e pa te gatum me ban me vjell. sorry



Nuk e kam shpik vet ket recet, por ashtu e kam shiju ne restorant.perkundrazi me ka pelqy shum....mas te shpifet naqe se nuk asht mish kali si ato kuajt me karroca ne shkoder eeee??? hhahahahaahaha por jane race e zgjedhur dhe nuk ka ndonji dallim mes mishit te kaprollit me ate te kalit, qe serviren ner restorante...
qa te them ka shum mangesi guzhina jone tradicionale.....kujtoj dikur ne dyqanet e bulmetoreve te shkoders ne kohe te xhaxhit.....ku shkodra arrinte recordet e mos blerjes se midhjeve te butrintit, qe ishin te shijshme, te konservume ne kutia metalike.dhe po sot neper restorante lokale gatuhet rende...
Back to top
belgium
Sat Sep 13 2008, 05:59pm

Registered Member #1142
Joined: Fri Aug 24 2007, 10:19am

Posts: 12123
::bud:: ka shkruar:

Pilaf me Kallamare dhe karkaleca per belgium
Përshkrimi

Kjo eshte nje recete rizoto me fruta deti
Përbërësit

* oriz 3 filxhane caji
* kallamare 1 pako
* karkaleca 1 grusht
* majdanoz 7 tufa
* hudher 7-8 thelpinj
* vere e bardhe 1/2 gote
* uje 6 filxhane caji
* vaj ulliri

Udhëzime per pregaditje

Presim imtesisht majdanozin dhe hudhrat dhe i kavardisim ne vajin e ullirit, shtojme kallamaret e prere dhe karkalecat dhe i shuajme me veren e bardhe dhe shtojme edhe pak uje sa te ziejne. Me pas hedhim orizin dhe ujin dhe e leme derisa orizi te jete ziere plotesisht.




hhahahahahahahaa PILAF ma bani ky ket recete......

a ma naq mas u tall me fukaran aman?, hhahahaah po ti thuj PAILLAS-SPAGNOLE JANE QA PILAF SHKODRET.....hhahahahahaha

a din kush me na ba cous-cous tash qe asht muji i ramazanit ma??
Back to top
guest
Wed Sep 17 2008, 07:32am
Registered Member #1283
Joined: Fri Sep 28 2007, 12:35am

Posts: 4466
belgium ka shkruar:

warrior ka shkruar:

belgium ka shkruar:

vish kali me kremqumeshti dhe vere te bardhe:

1kg mish pele
2 qepe
3thalbe hudra
250ml vere te bardhe brut
kripe
piper i bardhe
molle te bardha 2 cop
persil
ereza te perziera.....
vaj ulliri 150ml
patate per fergese
kjo recete gatuhet identike sic gatuani tas qebapin....






lexova tana postimet edhe asnje gja nuk me pelqej apo nuk me kishte marr malli me hanger, por kjo qe paske shkru ti ma shpifi, mendoj se me e pa te gatum me ban me vjell. sorry



Nuk e kam shpik vet ket recet, por ashtu e kam shiju ne restorant.perkundrazi me ka pelqy shum....mas te shpifet naqe se nuk asht mish kali si ato kuajt me karroca ne shkoder eeee??? hhahahahaahaha por jane race e zgjedhur dhe nuk ka ndonji dallim mes mishit te kaprollit me ate te kalit, qe serviren ner restorante...
qa te them ka shum mangesi guzhina jone tradicionale.....kujtoj dikur ne dyqanet e bulmetoreve te shkoders ne kohe te xhaxhit.....ku shkodra arrinte recordet e mos blerjes se midhjeve te butrintit, qe ishin te shijshme, te konservume ne kutia metalike.dhe po sot neper restorante lokale gatuhet rende...



a kan formim bioligjik tjeter kta kuajt qe thu ti? edhe midhjeve u vjen era e qelbet. nejse, qejfe qejfe



Back to top
belgium
Thu Sep 18 2008, 12:57pm

Registered Member #1142
Joined: Fri Aug 24 2007, 10:19am

Posts: 12123
warrior ka shkruar:

belgium ka shkruar:

warrior ka shkruar:

belgium ka shkruar:

vish kali me kremqumeshti dhe vere te bardhe:

1kg mish pele
2 qepe
3thalbe hudra
250ml vere te bardhe brut
kripe
piper i bardhe
molle te bardha 2 cop
persil
ereza te perziera.....
vaj ulliri 150ml
patate per fergese
kjo recete gatuhet identike sic gatuani tas qebapin....






lexova tana postimet edhe asnje gja nuk me pelqej apo nuk me kishte marr malli me hanger, por kjo qe paske shkru ti ma shpifi, mendoj se me e pa te gatum me ban me vjell. sorry



Nuk e kam shpik vet ket recet, por ashtu e kam shiju ne restorant.perkundrazi me ka pelqy shum....mas te shpifet naqe se nuk asht mish kali si ato kuajt me karroca ne shkoder eeee??? hhahahahaahaha por jane race e zgjedhur dhe nuk ka ndonji dallim mes mishit te kaprollit me ate te kalit, qe serviren ner restorante...
qa te them ka shum mangesi guzhina jone tradicionale.....kujtoj dikur ne dyqanet e bulmetoreve te shkoders ne kohe te xhaxhit.....ku shkodra arrinte recordet e mos blerjes se midhjeve te butrintit, qe ishin te shijshme, te konservume ne kutia metalike.dhe po sot neper restorante lokale gatuhet rende...



a kan formim bioligjik tjeter kta kuajt qe thu ti? edhe midhjeve u vjen era e qelbet. nejse, qejfe qejfe



Sinqerisht nuk di se cfar formim tjeter biologjik kan , pervec se e di se eshte kualitet i 1-re argjentinas.
e ndersa per midhjet aaauuu maroj mas tyre ....te uroj shendet.
Back to top
☆_CorOnA_☆
Thu Nov 06 2008, 04:27pm
♠ •° ∂ι gισяиσ тι ρєиѕσ ∂ι иσттє тι ѕσgиσ •°♠

Registered Member #2419
Joined: Fri Oct 31 2008, 01:26pm

Posts: 1274
ne kyt tem dini ma shum ju vajza se ne ^:)^






████─████─████─████─█──███──█─ ────█
█────█──█─█────█──█─█─█───█─█─ ────█
████─████─████─█────█─█████─█─ ────█
───█─█────█────█──█─█─█───█─█
████─█────████─████─█─█───█─██ ██──█-

Back to top
reihan
Mon Nov 10 2008, 10:05am

Registered Member #1238
Joined: Fri Sep 14 2007, 09:45pm

Posts: 12
a din kush me me diftu si bahet buka kallamoce e turcija te dryshme
Back to top
☆_CorOnA_☆
Tue Nov 11 2008, 03:10pm
♠ •° ∂ι gισяиσ тι ρєиѕσ ∂ι иσттє тι ѕσgиσ •°♠

Registered Member #2419
Joined: Fri Oct 31 2008, 01:26pm

Posts: 1274
Byrek me spinaq
Në tavolinë ose tepsi hidhet miell, në mes hapet gropë ku hidhet ujë me pak kripë. Për 1 kg miell merret 550-600 gram ujë, megjthëse kjo varet nga lagështia e miellit. Duke e përzier nga mesi, zihet një brumë i fortë i cili punohet për 10 minuta, ndahet në kuleçë, mbulohet me picetë të lagur dhe lihen për 20-30 minuta që të fitojë elasticitet. Nga çdo kulaç bëhen petë të vogla, secila prej tyre spërkatet me niseshte dhe vendosen 3-4 copë mbi njëra tjetrën, pastaj hapen petët e zakonshme. Spinaqi për mbushje pastrohet, lahet dhe përvëlohet për 2-3 minuta në ujë të vluar e kripë, kullohet duke e shtrydhur, pritet dhe përzihet me djathë të thërmuar e vezë, shtohet kripë, piper dhe shtrohet në petë. Në tepsi të lyer me yndyrë shtrohet gjysma tjetër e petëve, duke i spërkatur secilën me yndyrë, mbi to shtohet mbushja e përgatitur dhe mbulohet me pjesën tjetër të petëve të spërkatura me yndyrë. Anët mbështillen nga brenda. Byreku spërkatet me yndyrë dhe piqet.






████─████─████─████─█──███──█─ ────█
█────█──█─█────█──█─█─█───█─█─ ────█
████─████─████─█────█─█████─█─ ────█
───█─█────█────█──█─█─█───█─█
████─█────████─████─█─█───█─██ ██──█-

Back to top
☆_CorOnA_☆
Tue Nov 11 2008, 03:12pm
♠ •° ∂ι gισяиσ тι ρєиѕσ ∂ι иσттє тι ѕσgиσ •°♠

Registered Member #2419
Joined: Fri Oct 31 2008, 01:26pm

Posts: 1274
GURABIE
Per 1 kg miell perberesit jane :

1 filxhan çaji kos
3 veze
1 filxhan sheqer
1/2 filxhani gjalpe i shkrire
1 luge kafeje sode buke
vanilje (sipas deshires)

Përgatitja

Ne fillim vendos miellin ne tepsi, pak a shume ne formen e nje vullkani dhe ne pjesen e kraterit hidh perberesit. (mire eshte qe soden e bukes ta perziesh me kosin ne fillim dhe pastaj ta hedhesh tek mielli).

Me pas perzje miellin me perberesit, pak a shume njesoj si mund te punoje brumin per lakror. (perberesit mund ti hedhesh dhe tek makinat e bukes, ne gjysem proces e ti perziesh dhe perpunosh atje).

Pasi ke pergatitur brumin, me forma te vogla kuzhine mund ta ndash ne pjese (ose mund te formosh me dore trekendesha te vegjel). Copat e vogla te brumit (te prera ne forma) vendosi mbi tepsine e lyer me gjalpe (copezat vendosi pak larg nga njera tjetra qe mos ngjiten).Lyej nga siper copezat me veze te rrahur dhe pluhur sheqeri dhe leri te piqen.

Nuk jam e sigurt ne cfare temperature duhen te piqen, por si do qe te jete nuk duan te piqen gjate (duhet tu rrish tek koka aq min sa i le ne furre, qe mos digjen.








████─████─████─████─█──███──█─ ────█
█────█──█─█────█──█─█─█───█─█─ ────█
████─████─████─█────█─█████─█─ ────█
───█─█────█────█──█─█─█───█─█
████─█────████─████─█─█───█─██ ██──█-

Back to top
☆_CorOnA_☆
Tue Nov 11 2008, 03:14pm
♠ •° ∂ι gισяиσ тι ρєиѕσ ∂ι иσттє тι ѕσgиσ •°♠

Registered Member #2419
Joined: Fri Oct 31 2008, 01:26pm

Posts: 1274
Tasqebap

tasqebapi zakonisht pregatitet me mish vici ose dashi. mishi tul pritet ne shirita te holle ne drejtimin e kundert te fijeve ose ne copa katrore. skuqet ne yndyre sebashku me qepet e prera fije-fije, derisa t'i avulloje uji dhe te krijohet njw shtrese e kuqe. shtohet mielli, skuqet dhe pak, shuhet me vere, hidhet salce domatesh, gjethe dafine, disa thelpinj hudra, kripe dhe uje deri sa te mbulohet mishi. Lihet te zihet ne zjarr te ngadalte, deri sa gjella te jete gati. tasqebapi shoqerohet me salcen e vet. sipas deshires mund te shoqerohet edhe me garniture perimesh; ne menyre te vcante shkon me pure patatesh ose patate te ziera.

per 4-5 persona duhen:
- 500 g mish
- 2-3 kokrra qepe
- 4-5 luge gjelle me yndyre
- 1 luge gjelle me miell
- gjysem filxhan caji me vere
- 1 gjethe dafine
- gjysme luge gjelle me salce ose 2-3 kokrra domate mesatare
- 3-4 thelpinj hudhra
- kripe dhe pak spec i kuq








████─████─████─████─█──███──█─ ────█
█────█──█─█────█──█─█─█───█─█─ ────█
████─████─████─█────█─█████─█─ ────█
───█─█────█────█──█─█─█───█─█
████─█────████─████─█─█───█─██ ██──█-

Back to top
Loris
Mon Feb 09 2009, 02:40pm
Veni-vidi-vici !!

Registered Member #2417
Joined: Thu Oct 30 2008, 12:28pm

Posts: 2261
Ju bashi hajr me keto receta, kush din tjera na i postoni se jam e interesume.
Flm!

Ne nuk jemi ajo qe themi, ne jemi ajo qe bejme!
Back to top
Engel
Thu Jun 11 2009, 09:25am

Registered Member #2627
Joined: Mon Feb 09 2009, 07:09am

Posts: 2846
Tavë me spinaq.....


Përbërësit:

* 1 kg mish qengji ose viçi,
* 1 kg spinaq,
* 5-6 vezë,
* 1/2 litër kos,
* 2 lugë miell,
* disa thelpinj hudhre, kripë, piper, specall, vegetë moskat.

Përgatitja:

Mishi i prerë në copa zihet me kripë dhe 1 lugë erëza të thara gjersa të zbutet. Spinaqi i larë dhe i grirë zihet 5 minuta i mbuluar, në lëngun që e lëshon. Mielli fërgohet në gjalpë, por jo sa të ndërrojë ngjyrën.

Shtohen hudhra e shtypur dhe supë mishi, duke e përzier vazhdimisht gjersa të trashet dhe të bëhet një qull i trashësisë mesatare, pastaj përzihet me spinaqin e zier, rregullohet me vegetë, piper dhe moskat. Masa e përzier derdhet në tepsi.

Mbi spinaq hidhen me kujdes vezët e tundura me kos, hudhra të shtypura dhe kripë. Mbi vendosen copat e mishit, hidhen pak vegetë, piper dhe specall. Piqet në furrë të nxehtë me temperaturë 200 gradë C, gjersa të skuqet mishi dhe të mpiksen pak vezët, por të mbesin të buta.

e kam gatuar ishte dicka teper e shishme. por veqanerisht per ata si puna jemi qe vdes per spinak.

Dashuria esht buka engjejve, therrmiet shpresa njerzimit.


Back to top
::bud::
Mon Aug 17 2009, 11:50am



Registered Member #1092
Joined: Wed Aug 15 2007, 12:46pm

Posts: 10533
Qofte


Për 4 vetë
Duhen:
- Mish 1 filxhan çaji
- qepë 2 kokrra
- bukë 75 g (2 feta)
- vezë 1 kokërr
- miell 2 lugë gjelle
- vaj 4-5 lugë
- perime sipas dëshirës
- kripë, piper, majdanoz

Gatimi:
Qoftet përgatiten zakonisht me mish viçi. Pritet mishi në copa të vogla dhe grihet në makinë së bashku me qepën dhe hudhrat. Në masën e mishit hidhet vezë, kripë, piper i zi, majdanoz dhe bukë bajate e zbutur me qumësht ose ujë (bukë perben rreth 25% te mishit). Masa përzihet mirë dhe ndahet në qofte; çdo qofteje i jepet forma e rrumbullakët ose ovale, pastaj kalohen në miell dhe skuqen në tigan me vaj nga të dyja anët. Duhet pasur parasysh se qofteve gjatë fërgimit nuk u duhet hedhur shumë vaj. Shoqërohen me patate të skuqura, pure patate, perime të tjera të ziera ose të skuqura, pilaf, makarona etj.
Back to top
::bud::
Mon Aug 17 2009, 11:58am



Registered Member #1092
Joined: Wed Aug 15 2007, 12:46pm

Posts: 10533
Byrek me spinaq

Për 4 vetë
Duhen:
- miell 3 gota uji
- uje 300 gram
- spinaq 1 kg
- vezë 1 kokërr
- djathë 100 gram
- vaj 1/2 filxhan caji
- kripë, piper

Gatimi:
Hidhet mielli ne tepsi dhe hapet nje gropë në mes, shtohet ujë me pak kripë. Për 1 kg miell merret 600 gram ujë, megjthëse kjo varet nga lagështia e miellit. Duke e përzier nga mesi, zihet një brumë i fortë i cili punohet për 10 minuta, ndahet në kuleçë, mbulohet me picetë të lagur dhe lihen për 20-30 minuta që të fitojë elasticitet. Nga çdo kulaç bëhen petë të vogla, secila prej tyre spërkatet me niseshte dhe vendosen 3-4 copë mbi njëra tjetrën, pastaj hapen petët e zakonshme. Spinaqi për mbushje pastrohet, lahet dhe përvëlohet për 2-3 minuta në ujë të vluar e kripë, kullohet duke e shtrydhur, pritet dhe përzihet me djathë të thërmuar e vezë, shtohet kripë, piper dhe shtrohet në petë. Në tepsi të lyer me vaj shtrohet gjysma tjetër e petëve, duke i spërkatur secilën me vaj, mbi to shtohet mbushja e përgatitur dhe mbulohet me pjesën tjetër të petëve të spërkatura me vaj. Anët mbështillen nga brenda. Byreku spërkatet me vaj dhe piqet.
Përgjigju Me Kuotë
Back to top
::bud::
Mon Aug 17 2009, 11:58am



Registered Member #1092
Joined: Wed Aug 15 2007, 12:46pm

Posts: 10533
Pastiço me djathë



Për 4 vetë
Duhen:
- Makarona 300 gram
- vezë 2 kokrra
- djathë 100 gram
- qumësht 1 e 1/2 filxhan çaji
- kripë, piper
- gjalpë 1 lugë gjelle
- djathë kackavall të grirë

Gatimi :
Makaronat e gjata zihen në ujë të vluar me kripë për 10-15 minuta. Kullohen, shpëlahen, kullohen përsëri mirë dhe hidhen ne tavë. Shtohet djathë i bardhë i thërmuar, një pjesë e gjalpit, vezë, pak qumësht, piper i zi dhe të gjitha këto përzihen mirë, hidhen në tepsi të lyer me yndyrë, përsipër hidhet salcë e bardhë, spërkatet me gjalpë e djathë kackavall dhe piqet në furrë për 25-30 minuta
Përgjigju Me Kuotë
Back to top
::bud::
Mon Aug 17 2009, 11:59am



Registered Member #1092
Joined: Wed Aug 15 2007, 12:46pm

Posts: 10533
Patëllxhanë të mbushur


Patëllxhanë të mbushur


Për 4 vetë
Duhen:
- Patëllxhanë 1 kg
- qepë 7 kokrra
- hudhra 2 kokrra
- kripë, piper, majdanoz

Gatimi:
Patëllxhanëve u hiqet bishti dhe lëkura në tre rripa nga të dyja anët. Priten për së gjati te pjesa e sipërme deri në mes të tulit dhe vendosen në ujë me kripë për gjysëm ore. Ndërkohë skuqet qepa e grirë në formë gjysëmrrethi, shtohen domate të qëruara dhe të prere në forme kubike; vazhdon kaverdisja në zjarr të ngadalshem në mënyrë që qepa të zbutet. Në fund shtohen hudhra të grira, majdanoz, kripë, piper dhe pak uthull. Patëllxhanet kullohen, shpëlahen dhe skuqen në tigan me pak vaj pastaj rreshtohen në tavë, hapen në vendin e prerë dhe mbushen me masën e përgatitur. Sipër u vihet nga një fetë domate.Shtohet fare pak ujë dhe piqen për një orë në furrë jo shumë te nxehtë.
Back to top
::bud::
Mon Aug 17 2009, 11:59am



Registered Member #1092
Joined: Wed Aug 15 2007, 12:46pm

Posts: 10533
Kotoleta

Mishi pritet ne copa te holla edhe rrahet derisa tju jepet nje forme ovale. Mishit i hidhet kripe, biber dhe pastaj kalohet ne miell,dhe ne veze te rrahur.
Vihen ne zjarr kur yndyra ka marre nxehtesine e duhur dhe pastaj fergohen ne zjarr te ngadalte.
Nuk kthehen nga ana tjeter pa e pare se ka marre ngjyre veza, sepse pastaj copetohet.
Back to top
::bud::
Mon Aug 17 2009, 11:59am



Registered Member #1092
Joined: Wed Aug 15 2007, 12:46pm

Posts: 10533
Speca te mbushur

Per 4 veta duhen:
6 speca jeshil me formen e fryre jo ate te gjatet
3 kokrra qepe
nje domate
nje filxhan kafeje oriz
krype & piper sipas preferences

Kuq qepen i here ne nje feltere ne vedi. Atehere i bashkon bashke dhe hedh nje domate te grime....i kuq pak bashke. I shton krypen, piperin, majdanozin. Atehere i qet orizin me nje pike uje ku i len mu zi pak bashke. Mbasi qe i mush specat i lyn me pak vaj siper qe mos mu djege. Dhe normalisht furren nuk e len ne temperature te larte pasi specat mund te skuqen shume.
Back to top
Go to page  1 2 3 4 5 6 7 8  

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by e107 Forum System
Kerko ne Google dhe ShkodraOnline.Com
Custom Search
Mire se Vini
Emri i Identifikimit:

Fjalkalimi:




Me Kujto

[ ]
[ ]
Muzik Shkodrane - Sagllam


 
Chat Box
You must be logged in to post comments on this site - please either log in or if you are not registered click here to signup

Shkodra ne Youtube
Any use of the name and content of this website without the explicit written consent of the owners is strictly prohibited and it is protected under law. Email:webmaster@shkodraonline.com Per cdo ankese ju lutem mos hezitoni te na shkruani Flm. info@shkodraonline.com
Theme created by Free-Source.net
Render time: 0.2476 sec, 0.0883 of that for queries. DB queries: 65. Memory Usage: 3,145kB