Forums
Shkodra -Lajme - Forum - Chat - Muzik - Radio -Video - TV :: Forums :: Arti - Kultura - Tradita - Fotografia - Video :: Guzhina Shkodrane - Gatimi Tradicional
 
<< Previous thread | Next thread >>
Receta guzhine
Go to page  1 2 3 4 5 6 7 8
Moderators: :::ShkoderZemer, SuperGirl, babo, ⓐ-ⓒⓐⓣ, Edmond-Cela, ::bud::, ~*Christel*~, Al Bundy, :IROLF:, ::albweb::, OLIVE OYL
Author Post
::bud::
Mon Aug 17 2009, 11:59am



Registered Member #1092
Joined: Wed Aug 15 2007, 12:46pm

Posts: 10533
Makarona me mish te grire

Fillimisht makaronat per te dale me te bukura ne pjate me mish te grire duhen ato spagetit e gjata dhe te holla. I zien makaronat i le te kullojne. Tek tenxherja e makaronave hedh ca gjalpe dhe mishin e grire te thermuar krejt. I len te skuqen me njera tjetren deri sa shef qe kane marre
ngjyre dhe atehere shton nje domate te grire, bashke me nje spec te kuq
dhe me nje spec jeshil po asht te grire shum holle.
Normalisht krype dhe piper dhe i len per nja 15 minuta derisa e gjitha behet
si nje shtrese e trashe mishi dhe zarzavatesh. Atehere shton makaronat
dhe siper shton gjalpe pasi kane nevoje dhe pak, se perndryshe te dalin te
thata shume. I ve ne pjate dhe sipas preferences ne shtepi shton ca mozzarella cheese apo ndonje gje tjeter.
Back to top
::bud::
Mon Aug 17 2009, 12:00pm



Registered Member #1092
Joined: Wed Aug 15 2007, 12:46pm

Posts: 10533
Laker Turshi

Per 10kg laker duhen:
Kripe 2 1/2 filxhane caji
uje 10 litra
selino 4-5 gjethe
koper
uthull 4 gota ose acid acetik 1/2 gote.

Me pare pergatitet shellira: Per 10 litra uje 2 1/2 filxhane caji me kripe. Zihet dhe lihet te qendroje 12 ore. Zgjidhen lakra te ngjeshura te bardha, u hiqen gjethet jeshile , kocani i tepert , lihen te tera ose ndahen per gjysme. Ne fuci druri , balte ose qelqi shrtihen gjethet e lakres te ngjeshura njera pas tjetres, hidhen gjethe selinoje e koper , dhe siper gjethe lakre. Vihet nje kapak prej derrase me nje peshe te rende ( gur te paster) , pastaj hidhet shellire dhe uthull ose me mire pak acid acetik. Mbulohet siper me nape te paster , lidhet gryka e enes dhe lihet 8-10 dite. Here pas here i hiqet cipa qe i krijohet ne siperfaqe dhe pas 10-12 ditesh i kullohet lengu nje dite po dhe nje dite jo dhe i hidhet persei siper. Shelira siper lakres duhet te jete rreth 10 cm. Lakra eshte gati pas 20 ditesh dhe ruhet ne vende te fresketa.
Back to top
::bud::
Mon Aug 17 2009, 12:00pm



Registered Member #1092
Joined: Wed Aug 15 2007, 12:46pm

Posts: 10533
Makaronat me peshk ton

Perberesit per 2 persona:
130 gr makarona
60 gr peshk ton jo te konservuar
1 tufe majdanoz
1 thelb hurdher
1 luge vaj ulliri
kripe
piper

Pergatitja:
Lajeni dhe thajeni mire majdanozin dhe hiqini gjethet duke i grire shume imet. Qeroni hudhren dhe prejeni holle. Perzijeni vajin me majdanozin, hidhini pak kripe dhe vereni ne nje tigan.
Ziejini makaronat ne uje te bollshem te kripur. Nderkohe ne zjarr te mesem ngroheni tiganin dhe shtojeni pershkun ku te vaji te kete filluar te zieje. Lereni per 5 minuta duke i trazuar here pas here, derisa te behen gati. Provojeni makaronat dhe kullojini. Hidhini permbajtjen e tiganit duke i shtuar pak spec djeges dhe eshte gati per tu servirur.
Back to top
::bud::
Mon Aug 17 2009, 12:01pm



Registered Member #1092
Joined: Wed Aug 15 2007, 12:46pm

Posts: 10533
Japrak me gjethe rrushi

Zakonisht kjo lloj gjelle përgatitet në pranverë, kur gjethet janë ende të njoma. Gjethet lahen dhe hidhen në ujë të vluar për 1-2 minuta, që të zbuten. Kullohen e hapen në tavolinë një nga një (pjesa e shkëlqyer nga posht). Vendoset mbushja dhe mbështillen në formë roleje duke futur anët nga brenda.
Mbushja përgatitet në këtë mënyrë: orizi qërohet, shpëlahet dhe zihet për 4-5 minuta; i kullohet uji, shtohet qepë e njomë e grirë hollë, kripë, piper dhe kopër. Të gjitha këto përzihen mirë dhe përdoren për mbushje. Gjatë mbështjelljes, sipas dëshirës, në çdo japrak mund të vendoset një copë e vogël mish qingji (tul). Në rast se përdoret mish tjetër, atherë duhet të kalohet në makinë.
Japrakët mund të përgatiten edhe pa mish. Për këtë, në një tigan kaurdisen qepë të grira hollë, shtohet oriz, vazhdon kaurdisja edhe pak, hidhet ujë në mënyrë që orizi të jetë gjysmë i zier, shtohen erëza, kripë, piper dhe përzihen mirë.
Japrakët e mbështjellë vendosen në tenxhere me fund të gjerë në 2-3 shtresa. Në fund vihen disa gjethe, pastaj shtohet ujë ose lëng mishi dhe kripë. Sipër vihet një pjatë, mbulohen me kapak dhe zihen në zjarr të javashëm për 25-30 minuta. Japrakët mund të shoqërohen me kos,ose me lëngun e vet të prerë me vezë e limon.
Për 4-5 persona duhen:
gjethe rrushi 40-50 copë, oriz një filxhan e gjysmë çaji, qepë të njoma 4-5 copë, vaj 2 filxhanë kafeje, kripë, piper, kopër.
Back to top
Holly
Tue Aug 25 2009, 07:11pm
E forte

Registered Member #552
Joined: Wed Feb 21 2007, 03:55pm

Posts: 9819
bud guzhinjeri flm shum.

* Spend life with who makes you happy, not with who you have to impress *
Back to top
Dergutsiani
Thu Sep 03 2009, 11:44am

Registered Member #3136
Joined: Tue Jul 07 2009, 07:35am

Posts: 3023
shyqyr qe dike me e gadu bud japrak me gjete rrushi se asht gjella tradicionale shkodrane ndrysh e qujn japrak kokerr

12 klube ka Shqipnia,por nuk gjen asnji si VLLAZNIA !!!

E kaluara i perket Vdekjes , Enderrat Sperseriten , Jeta Vazhdon...:)

Back to top
OLIVE OYL
Wed Sep 29 2010, 03:16pm
Qukulina


Registered Member #4115
Joined: Mon Aug 23 2010, 01:29pm

Posts: 17082
receta per SUPERGIRL

2-3 kokrra qepe i grin ne feta te holla dhe i ve ne feltere i skuq duke i shtuar here pas here pak uje.
grin karrotat ne kubike ose feta rrumullake i hedh tek felterja ku je tuj gatu qepen.mos harro me i shtu uj her pas here
grin gjokset e pules ne kubike e hedh te felterja
grin sallam dhe proshute (jo shume 5 feta)
2 lug gjellet kerpudha i grin edhe kta ja hedh
kripe piper
e len mu ba dersa te jet zi edhe te jen zbut gjanat e shef vet
mandej ne nji tepsi (un zakonisht e baj me da drejtkandeshe xhamit) rreshtan feta buket te holla mundesisht te supermarketeve te paketume por nqs nuk te gjenden edhe buk lepurushit te preme holl por pasi ta kesh lu me qumesht edhe me vez (qe e ke pergatit te nji en tjeter 2 vez i got qumesht varet simas sasis)
i rreshtove bukat ateher hedh masen qe ishte ne feltere mandej e mlon me nji shtres tjeter me buk te lyme me vez edhe qumesht
e fut me e pjek.pak para se me e xjerr prej furret i hedh djath kackavall siper e len me u shri djathi
e xjerr edhe gati me e hanger

shoqerohet me vere te kuqe e tipit Shardone hhahahah
qe edhe 2 foto.e para asht ne momentin kur ke shtru nji shtres buk dhe shtran masen.e dyta masi a pjek


Ju befte mire hahahaha

[ Edited Wed Sep 29 2010, 09:02pm ]



***

I once had a thousand desires,
But in my one desire to know you
all else melted away.


trokit ketu

Back to top
SuperGirl
Wed Sep 29 2010, 03:34pm
Miss.Felicity!


Registered Member #514
Joined: Thu Feb 15 2007, 10:58am

Posts: 36201
hahahah, sa bukur e ke mbyll

duket shum e mire, tapo e provoj me e ba

thnx Olive :*



Bre mâ zi kem' pun't tue shkue
Se kto mend vijn' tue u pakue ka vijn' krenat tue u shtue...(Gj.F.)

Back to top
SuperGirl
Wed Jan 26 2011, 05:50pm
Miss.Felicity!


Registered Member #514
Joined: Thu Feb 15 2007, 10:58am

Posts: 36201
Ktu poshte gjeni nji recete shum te thjeshte qe un e bej shpesh..po sot qe e gjeta te ky siti e mesova qe keka recete franceze dhe quhet Croque monsieur

Mu gjithmone me ka pelqy buka e fergume me veze, dhe kam shpik gjithcfare recetash njashtu. zakonisht bej dy rriska bashke edhe i fus ne mes mozzarella e feta domatesh, i la edhe ifije ne zjerm sa shkrin mozzarella, and it's perfect

trokit ketu

(asht italisht, per ato qe nuk dijne gjuhen, te shofin videon dhe ka meken e thjeshte me u kuptu )





Bre mâ zi kem' pun't tue shkue
Se kto mend vijn' tue u pakue ka vijn' krenat tue u shtue...(Gj.F.)

Back to top
belgium
Wed Jan 26 2011, 06:02pm

Registered Member #1142
Joined: Fri Aug 24 2007, 10:19am

Posts: 12123
SuperGirl ka shkruar:

Ktu poshte gjeni nji recete shum te thjeshte qe un e bej shpesh..po sot qe e gjeta te ky siti e mesova qe keka recete franceze dhe quhet Croque monsieur

Mu gjithmone me ka pelqy buka e fergume me veze, dhe kam shpik gjithcfare recetash njashtu. zakonisht bej dy rriska bashke edhe i fus ne mes mozzarella e feta domatesh, i la edhe ifije ne zjerm sa shkrin mozzarella, and it's perfect

trokit ketu

(asht italisht, per ato qe nuk dijne gjuhen, te shofin videon dhe ka meken e thjeshte me u kuptu )




KA EDHE CROQUE MADAME
Back to top
SuperGirl
Wed Jan 26 2011, 06:05pm
Miss.Felicity!


Registered Member #514
Joined: Thu Feb 15 2007, 10:58am

Posts: 36201
ehe e pash edhe ate

tesh po mendoj me shpik edhe nji croque mademoiselle



Bre mâ zi kem' pun't tue shkue
Se kto mend vijn' tue u pakue ka vijn' krenat tue u shtue...(Gj.F.)

Back to top
Holly
Wed Jan 26 2011, 06:08pm
E forte

Registered Member #552
Joined: Wed Feb 21 2007, 03:55pm

Posts: 9819
Kush po ma blen nje fltere te mir ? hahahahhahahahha

[ Edited Wed Jan 26 2011, 06:12pm ]

* Spend life with who makes you happy, not with who you have to impress *
Back to top
Johara
Wed Jan 26 2011, 06:12pm

Registered Member #1043
Joined: Wed Aug 08 2007, 08:03pm

Posts: 1013
SuperGirl ka shkruar:

Ktu poshte gjeni nji recete shum te thjeshte qe un e bej shpesh..po sot qe e gjeta te ky siti e mesova qe keka recete franceze dhe quhet Croque monsieur

Mu gjithmone me ka pelqy buka e fergume me veze, dhe kam shpik gjithcfare recetash njashtu. zakonisht bej dy rriska bashke edhe i fus ne mes mozzarella e feta domatesh, i la edhe ifije ne zjerm sa shkrin mozzarella, and it's perfect

trokit ketu

(asht italisht, per ato qe nuk dijne gjuhen, te shofin videon dhe ka meken e thjeshte me u kuptu )






uuuuu yuuuum !!!! e gjeta ca me hanger per dreke sot

(po me pelqen me shume versioni jot, me mozarella dhe domate _

Minds are like parachutes. They only work when they're open.
Back to top
SuperGirl
Wed Jan 26 2011, 06:16pm
Miss.Felicity!


Registered Member #514
Joined: Thu Feb 15 2007, 10:58am

Posts: 36201
Lene lene....ka ken shpikja e vitit 2008 per mu =P~ =P~

kur t'ia vesh ne mes fetat e mozzareles edhe domateve, leni edhe pak ne feltere eh.
booooooooooonaaaaaaaaaaa!!!!



Bre mâ zi kem' pun't tue shkue
Se kto mend vijn' tue u pakue ka vijn' krenat tue u shtue...(Gj.F.)

Back to top
Holly
Wed Jan 26 2011, 06:21pm
E forte

Registered Member #552
Joined: Wed Feb 21 2007, 03:55pm

Posts: 9819
SuperGirl ka shkruar:

Lene lene....ka ken shpikja e vitit 2008 per mu =P~ =P~

kur t'ia vesh ne mes fetat e mozzareles edhe domateve, leni edhe pak ne feltere eh.
booooooooooonaaaaaaaaaaa!!!!



qa ishte ajo e bardha qe lyn buken ne fillim kos?? Nuk arrita me e kuptu!

* Spend life with who makes you happy, not with who you have to impress *
Back to top
SuperGirl
Wed Jan 26 2011, 06:23pm
Miss.Felicity!


Registered Member #514
Joined: Thu Feb 15 2007, 10:58am

Posts: 36201
asht besciamella. bahet ne shpi ose blehet e gatshme.
per me e ba ven ne zjerm 50 gram gjalp, ifije miell edhe qumesht and it's done

un e bej fill me djath te grim e me veze, nuk e kam provu naj here me besciamella



Bre mâ zi kem' pun't tue shkue
Se kto mend vijn' tue u pakue ka vijn' krenat tue u shtue...(Gj.F.)

Back to top
Holly
Wed Jan 26 2011, 06:28pm
E forte

Registered Member #552
Joined: Wed Feb 21 2007, 03:55pm

Posts: 9819
SuperGirl ka shkruar:

asht besciamella. bahet ne shpi ose blehet e gatshme.
per me e ba ven ne zjerm 50 gram gjalp, ifije miell edhe qumesht and it's done

un e bej fill me djath te grim e me veze, nuk e kam provu naj here me besciamella



Aha ashte si salca e bardh qe bajme lazanja. Po e baj sonte edhe i tas sallata po kryjme pune :d

* Spend life with who makes you happy, not with who you have to impress *
Back to top
SuperGirl
Wed Jan 26 2011, 06:35pm
Miss.Felicity!


Registered Member #514
Joined: Thu Feb 15 2007, 10:58am

Posts: 36201
fiks, ajo qe bahet lasagna
ju baft mire



Bre mâ zi kem' pun't tue shkue
Se kto mend vijn' tue u pakue ka vijn' krenat tue u shtue...(Gj.F.)

Back to top
Johara
Wed Jan 26 2011, 08:48pm

Registered Member #1043
Joined: Wed Aug 08 2007, 08:03pm

Posts: 1013
Johara ka shkruar:

SuperGirl ka shkruar:

Ktu poshte gjeni nji recete shum te thjeshte qe un e bej shpesh..po sot qe e gjeta te ky siti e mesova qe keka recete franceze dhe quhet Croque monsieur

Mu gjithmone me ka pelqy buka e fergume me veze, dhe kam shpik gjithcfare recetash njashtu. zakonisht bej dy rriska bashke edhe i fus ne mes mozzarella e feta domatesh, i la edhe ifije ne zjerm sa shkrin mozzarella, and it's perfect

trokit ketu

(asht italisht, per ato qe nuk dijne gjuhen, te shofin videon dhe ka meken e thjeshte me u kuptu )






uuuuu yuuuum !!!! e gjeta ca me hanger per dreke sot

(po me pelqen me shume versioni jot, me mozarella dhe domate _




Taa-daaaaa














Flm Super, se ishte yuuuummmyyyy =P~

Minds are like parachutes. They only work when they're open.
Back to top
SuperGirl
Thu Jan 27 2011, 01:49pm
Miss.Felicity!


Registered Member #514
Joined: Thu Feb 15 2007, 10:58am

Posts: 36201
Ohhoooww :=)
t'lumshin durt Johar

Mu m'kishte maru mozzarella mram, edhe ia futa buk me veze te thjeshte, pa bashku kergja bashke. e pagezova croque mademoiselle



Bre mâ zi kem' pun't tue shkue
Se kto mend vijn' tue u pakue ka vijn' krenat tue u shtue...(Gj.F.)

Back to top
OLIVE OYL
Fri Feb 11 2011, 05:07pm
Qukulina


Registered Member #4115
Joined: Mon Aug 23 2010, 01:29pm

Posts: 17082
bravo Joharaaaa gudd guud





***

I once had a thousand desires,
But in my one desire to know you
all else melted away.


trokit ketu

Back to top
OLIVE OYL
Fri Feb 11 2011, 05:09pm
Qukulina


Registered Member #4115
Joined: Mon Aug 23 2010, 01:29pm

Posts: 17082
Fragole Maliziose
Ingredienti:
Per 2 persone 200 gr di cioccolato al peperoncino, 15 g di burro, 1 cestino di fragole

Preparazione:
Lavare ed acsiugare bene le fragole. Far fondere il cioccolato a bagnomaria e poi togliere dal fuoco. A questo punto aggiungere una noce di burro e mescolare bene in modo da ottenere un composto liscio. Infilzare ogni fragola con uno spiedino di legno ed immegetela nel cioccolato fuso: fatele poi asciugare all'aria infilzando lo spiedino su una mezza patata. Non appena il cioccolato sarà solido ponete le fragole nel frigorifero fino al momento di servirle.

Ju befte mire



***

I once had a thousand desires,
But in my one desire to know you
all else melted away.


trokit ketu

Back to top
OLIVE OYL
Fri Feb 11 2011, 05:25pm
Qukulina


Registered Member #4115
Joined: Mon Aug 23 2010, 01:29pm

Posts: 17082
Rri shtremt e fol drejt ikja a e kallajt
Patellxhana ne piaster
Perberesit
patellxhana
vaj
uthull
majdanoz
basilik
hudher
kripe
spec djegs

Qeroni dhe prijini ne feta patellchanet dhe zhytini ne kripe dhe uthull si me poshte per te qendruar te bardha dhe per t'iu hequr aciditetin

Pastaj...


Pastaj ne pjate ven vajin pastaj rreshton fetat e patellxhaneve pastaj hedh perseri vaj siper

Pastaj

Pastaj
Ju befte mire




***

I once had a thousand desires,
But in my one desire to know you
all else melted away.


trokit ketu

Back to top
LUPEN
Fri Feb 11 2011, 06:55pm

Registered Member #2813
Joined: Tue Mar 24 2009, 12:56am

Posts: 10264
Vez te zime.

Mbushni kusin me uje deri sa te mbulojne vezen dhe i ven mu zi.
Kur t'fillojne uji me marr val i leni edhe dy minuta nase e doni te kuqin pak te langshem ose mund ti leni 5 minuta nase doni qe i kuqi te jet i fort.

Hajt tung :d


Edhe lumi ka kangen e vet. Nga një herë e zhurmshme dhe e vrullshme: kanga e randë e vajit. Mandej me një rrëmbim gazmor që kënaq çdo gja që natyra ka falun: kanga e hovshme e haresë.
Lot e gaz. Si jeta e njerëzve...

Back to top
OLIVE OYL
Fri Feb 11 2011, 06:59pm
Qukulina


Registered Member #4115
Joined: Mon Aug 23 2010, 01:29pm

Posts: 17082
patate me kerpudha ne furre
perktheni vet, kush nuk din italish shef figurat
Ingredienti
5/6 patate
3 cardoncelli grandi
1 spicchio d'aglio
un pò di pane raffermo
2/3 cucchiai di parmigiano
prezzemolo
sale e pepe
olio q.b.

Preparazione
Sbucciare le patate, lavarle e tagliarle a rondelle. Pulire i funghi e sfilettarli.


Mettere le patate ed i funghi in una teglia assieme al prezzemolo e all'aglio tritato. Versare l'olio e salare.

Mescolare bene e lasciar cuocere in forno caldo girando spesso.

Non appena le patate diventno dorate toglierle dal forno ed aggiungere dell'altro prezzemolo tritato il pepe nero e cospargere il parmigiano e la mollica di pane.


Bagnare la mollica di pane con l'olio di cottura e sistemare di nuovo in forno a gratinare.

Ju befte mire



***

I once had a thousand desires,
But in my one desire to know you
all else melted away.


trokit ketu

Back to top
Go to page  1 2 3 4 5 6 7 8  

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by e107 Forum System
Kerko ne Google dhe ShkodraOnline.Com
Custom Search
Mire se Vini
Emri i Identifikimit:

Fjalkalimi:




Me Kujto

[ ]
[ ]
Muzik Shkodrane - Sagllam


 
Chat Box
You must be logged in to post comments on this site - please either log in or if you are not registered click here to signup

Shkodra ne Youtube
Any use of the name and content of this website without the explicit written consent of the owners is strictly prohibited and it is protected under law. Email:webmaster@shkodraonline.com Per cdo ankese ju lutem mos hezitoni te na shkruani Flm. info@shkodraonline.com
Theme created by Free-Source.net
Render time: 0.3591 sec, 0.0859 of that for queries. DB queries: 64. Memory Usage: 3,147kB