Shkodra -Lajme - Forum - Chat - Muzik - Radio -Video - TV :: Forums :: Temat Shoqërore - Shkencat :: Letersia |
|
<< Previous thread | Next thread >> |
Filip Shiroka |
Go to page 1 2 | |
Moderators: :::ShkoderZemer, SuperGirl, babo, ⓐ-ⓒⓐⓣ, Edmond-Cela, ::bud::, ~*Christel*~, Al Bundy, :IROLF:, ::albweb::, OLIVE OYL
|
Author | Post | ||
LUPEN |
| ||
![]() ![]() Registered Member #2813 Joined: Tue Mar 24 2009, 12:56amPosts: 10264 | Të nderueshmit Dom Ndoc Nika Kur më dërgoi diftesën e Pagzimit Ti m’gazmove, t’lumtë dora, Qi m’shkrove se nuk jam plakë; Paska rá, prá, heret bora, M’ka zbardhë mjekër e mustakë! Edhe un kët shpresë e kishe, Pòr (qoftë thanun ktú nër né), Sa vjeç jam, i mjeri s’dijshe, Nuk m’bite n’mend kur kam lé! Tash qi m’shkrove, u gazmova, Edhe zemra m’u forcue: S’qenkem plakë, por… u zbardhova Nga friga… mos jam plakue! Pra Zotní, ty t’u rrit ndera Qi m’the, thinjat nuk plakojnë, Por dalin si Lule-vera, kurë ditët të dimnit kalojnë, Se kur çil kjo lule e bardhë Thotë se dimni plak ká shkue; Me prandverë qi nisë me ardhë Nisë natyra pràp me gzue! Por… vështrò mirë, o Zatní, Harapi plak ká pasë thanë; Floku i bardhë asht shej i zí; “Lule vorrit thinjat janë!” N’qoftë se flokt ty po zbardhohen, Mos u tút, mos u idhnò.... Malet nga bora s’plakohen Në qofsh thinj, mos mendò; Mos ki frigë!.... Harapi i vjetër, Nuk ka thanë kshtù për Meshtarët; Ato fjalë, t’shkrueme në letër I ka lanë për Shekullarët! N’Misir, 10 Marc 1899 ![]() Edhe lumi ka kangen e vet. Nga një herë e zhurmshme dhe e vrullshme: kanga e randë e vajit. Mandej me një rrëmbim gazmor që kënaq çdo gja që natyra ka falun: kanga e hovshme e haresë. Lot e gaz. Si jeta e njerëzve... | ||
Back to top | | ||
Go to page 1 2 | |