Shkodra -Lajme - Forum - Chat - Muzik - Radio -Video - TV :: Forums :: Sofra e Muhabetit - Zone e lire :: Diskutime - Debate - Problematika |
|
<< Previous thread | Next thread >> |
A jeni rracist dhe sa rracist jeni ? |
Go to page 1 2 3 4 | |
Moderators: :::ShkoderZemer, SuperGirl, babo, ⓐ-ⓒⓐⓣ, Edmond-Cela, ::bud::, ~*Christel*~, Al Bundy, :IROLF:, ::albweb::, OLIVE OYL
|
Author | Post | ||
scutari82 |
| ||
![]() ![]() Registered Member #1503 Joined: Tue Dec 18 2007, 07:58pmPosts: 2737 | kot mu tek me e hap kyt teme sepse un menoj qe nuk jam rracist por vetem rrej vedin se ne te vertete jam [ Edited Wed Jul 16 2008, 10:25am ] | ||
Back to top | | ||
L - N |
| ||
![]() Registered Member #1228 Joined: Wed Sep 12 2007, 10:00amPosts: 10623 | KAM KENE SHUM SIDOMOS KUR KAM KENE NE SHKOLLE TE MESME NE SHKODER, POR ME KALIMIN E KOHS ME KA TAKU ME NJOFT PREJ SHUM RRACAVE SE SOT E THEM PA ASNJI MDYSHJE SE NUK JAM RRACIST HIC POR PERKUNRAZI ME PELQEJN TANAN RRACAT PA PERJASHTIM TU FILLU ME TE ZEZEN E TU MARU ME FISET INDIANE QE NOSHTA ZBULOHEN PER DITE. ME PELQEN ME I VLERSU NJERZIT PREJ PERSONALITETIT POR EDHE BESOJ SE CDO RRACE NE BOTE KA BUKURINE E VET KREJT TE VECANTE, KURSE PER SA I PERKET GJANAVE TJERA VARET SIMAS SITUATS E RRETHANAVE SHKURT JAM E KUNERTA E RRACIZMIT PRA ME PELQEJN TANA RRACAT PA PERJASHTIM [ Edited Wed Jul 16 2008, 07:11am ] Ju pershnes tanve. Ju falemnders per shoqnin tuej, e ju prift e mara tanve pa perjashtim. Kam ndryshue shpin, e kam shkue me shpi te ... Me vjen keq po s'kam mundsi me u dukt ma ktej parit. Ju pershnes me mirnjohje e dashamirsi. | ||
Back to top | | ||
scutari82 |
| ||
![]() ![]() Registered Member #1503 Joined: Tue Dec 18 2007, 07:58pmPosts: 2737 | lec edhe un kam nejt me gjithfare rracet kam punu me ta jam shoqeru me ta tek nje person respektoj karakterin dhe mentalitetin panvaresisht se a asht i zi indian apo aziatik po funi funit kur vjen puna me pase lidhje familjare me ta aty e shof qe a jam apa nuk jam rracist edhe personalisht nuk kam qejf me pas lidhje familjare me te zi me indian me aziatik apo latino lista ngushtohet po nuk pa i numroj te tan | ||
Back to top | | ||
L - N |
| ||
![]() Registered Member #1228 Joined: Wed Sep 12 2007, 10:00amPosts: 10623 | scutari82 ka shkruar: lec edhe un kam nejt me gjithfare rracet kam punu me ta jam shoqeru me ta tek nje person respektoj karakterin dhe mentalitetin panvaresisht se a asht i zi indian apo aziatik po funi funit kur vjen puna me pase lidhje familjare me ta aty e shof qe a jam apa nuk jam rracist edhe personalisht nuk kam qejf me pas lidhje familjare me te zi me indian me aziatik apo latino lista ngushtohet po nuk pa i numroj te tan Hahahahaha e mora vesh qe e pake listen e gjate po flas vetem per vedi kur shprehi menimin zotni scutary82 e mas me te rrejt un se kam problem hic as lidhjen familiare me ta, per mu e rensishme me ken te gzum e mu dasht kushdo qoft ai apo ajo qe e don at lidhje tuj fillu me 2 rrushat e mi te vegjel qe kam sot e tu maru me shoqni. Ju pershnes tanve. Ju falemnders per shoqnin tuej, e ju prift e mara tanve pa perjashtim. Kam ndryshue shpin, e kam shkue me shpi te ... Me vjen keq po s'kam mundsi me u dukt ma ktej parit. Ju pershnes me mirnjohje e dashamirsi. | ||
Back to top | | ||
scutari82 |
| ||
![]() ![]() Registered Member #1503 Joined: Tue Dec 18 2007, 07:58pmPosts: 2737 | bravo lec nuk munem me than te njejten gja per vedi nuk jam aq liberal | ||
Back to top | | ||
borxhlia |
| ||
![]() Registered Member #2105 Joined: Mon Jul 14 2008, 06:02pmPosts: 31 | un jam shum rracist sme pelqen hic rraca e zez | ||
Back to top | | ||
Al Bundy |
| ||
Al Bundy![]() ![]() ![]() Registered Member #1833 Joined: Tue Apr 22 2008, 10:08pmPosts: 25133 | borxhlia ka shkruar: un jam shum rracist sme pelqen hic rraca e zez Shof andrra a mbajne syt qa jam tu lexu.T'mpickojne dikush e t'me bijne ne realitet.Asht e kote me than qe jam 100% me bindjet e Z.Lecit.Asht absurde me mendu qe ngjyra e lekurs,raca,bindjet fetare,prejardhja me bajne mu me te mire se dike tjeter.Shpesh e vuj racismin ne format nga ma te ndryshmet vetem e vetem se jam shqiptar e me kene edhe racist asht si me ja ngule thike vedit.Per mu racismi perkufizohet vetem me nje fjale.Injorance. [ Edited Wed Jul 16 2008, 06:09pm ] ![]() | ||
Back to top | | ||
scutari82 |
| ||
![]() ![]() Registered Member #1503 Joined: Tue Dec 18 2007, 07:58pmPosts: 2737 | pse me e qujt injorance ma miri asht thjeshte zgjellje personale ty noshta nuk te pelqen dikush nga karakteri sepse rren shume apo asht mashtrus dikujt nuk i pelqen dikush sepse asht i zi apo i verdhe gjithesecili asht i lire me ba zgjelljet e veta personale | ||
Back to top | | ||
Al Bundy |
| ||
Al Bundy![]() ![]() ![]() Registered Member #1833 Joined: Tue Apr 22 2008, 10:08pmPosts: 25133 | Scutari me sa ke shkru diku ne nje postim thu ne Ameriku nuk keni probleme me racismin ( shume mire per ju).Per fat te keq ne Belgjike (dhe ti duhet ta dish po aq mire sa une) racismi nuk duket se ka mu zbeh se shpejti.Perderisa une (po perdori njejsin por te gjitha racat,prejardhjet e ngjyrat jane te perfshime) paragjykohem vetem se jam shqiptar,nuk kam se si me vleresu nje linje mendimi qe e mbeshtet kete paragjykim.Tu u nis prej kesaj kam tendence te natyrshme me kene brother in arms me nji zezak,kinez,arab apo latin sesa me nji qe me diskriminon prej prejardhjes dhe i duket vedi nobel se ka lind ketu nderkohe qe me personalitet asht ma poshte se kafsha. Kjo eshte arsyeja pse une racizmin nuk e konceptoj.Te pakten si shkodran ne emigrim. ![]() | ||
Back to top | | ||
borxhlia |
| ||
![]() Registered Member #2105 Joined: Mon Jul 14 2008, 06:02pmPosts: 31 | po mir mar djal tash si mas tejet duhet me ken tan te pikum prej qillit ja mar un jam e do te mes rracist bile qysh se kan fillu me fut futbollista te zi ne ekip as vllaznin nuk shkaj me e pa | ||
Back to top | | ||
scutari82 |
| ||
![]() ![]() Registered Member #1503 Joined: Tue Dec 18 2007, 07:58pmPosts: 2737 | ate desha me than edhe un borxhlija ca leshin na kan pru zezak te vllaznija maj men qe ne e kena pas problem me pas futbollista prej qyteteve tjera tash na kan pru afrikan aty edhe nuk asht se losin ma mire miri edhe ne usa ka rracizem sa te dush ktu qytetet jan te ndame veriu asht plot me zezak midisi i perzim e ne jug jane te bardhet apo rednecks thirri si te dush ti un parsonalisht individin e vleresoj nga personaliteti karakteri por lidhje familjare nuk kam qejf me pas me zezak me te verdhe apo latino apo edhe shume te tjere per ate po e quaj vedin rracist noshta jo ne extrem por jam rracist | ||
Back to top | | ||
Al Bundy |
| ||
Al Bundy![]() ![]() ![]() Registered Member #1833 Joined: Tue Apr 22 2008, 10:08pmPosts: 25133 | Scutari e respektoj ate qe thu per vedi pavaresisht se une nuk jam ne te njejten vale me ty ne kete subjekt.Mandej persa i perket zezakve qe s'dine me lujt te vllaznia, a e kam gabim a keni ngaterru adrese se kujt mi ra ne qafe per kete problem.Ata nji kashate buke dojne me hanger ne Shkoder njashtu si na neper bote.Nderkohe qe ata te pamoralshmit e vertete qe i bijne me lujt keta zezake ne Shkoder kane nji ngjyre lekure njesoj si ne te ky forum. ![]() | ||
Back to top | | ||
borxhlia |
| ||
![]() Registered Member #2105 Joined: Mon Jul 14 2008, 06:02pmPosts: 31 | o scutari iky do tjet ma rracist se na e ktu na ban si me ken ma i nershmi dyrnjas | ||
Back to top | | ||
scutari82 |
| ||
![]() ![]() Registered Member #1503 Joined: Tue Dec 18 2007, 07:58pmPosts: 2737 | miri nuk ju bij ne qafe zezakeve qe lujn te vllaznija ma e dina te tan kush e ka fajin pa nejse un nuk kam qejf qe shqipnija e shkodra me u kthy si hollanda e belgjika nuk e kam qejf shume ate perzimjen kam pa boll ktu ne usa e ne kanada [ Edited Wed Jul 16 2008, 07:22pm ] | ||
Back to top | | ||
borxhlia |
| ||
![]() Registered Member #2105 Joined: Mon Jul 14 2008, 06:02pmPosts: 31 | lene mar se do tjen tifoz me kamerunin | ||
Back to top | | ||
scutari82 |
| ||
![]() ![]() Registered Member #1503 Joined: Tue Dec 18 2007, 07:58pmPosts: 2737 | ja ma perkundrazi atij i lumte asht emancipim qe un nuk ja deshiroj vedit | ||
Back to top | | ||
L - N |
| ||
![]() Registered Member #1228 Joined: Wed Sep 12 2007, 10:00amPosts: 10623 | Zotni te nerum kuptohet se secili prej nesh ka te drejten e opinjonit edhe kur bahet fjale per oninjone komplet te nryshme, por ne qofte se dona me argumentu me logjike e me drejtsi si thote nji fjal e urt Shqipe (me nejt shtremt e me fole drejt) rracizmi asht paragjykim e diskriminim pergjithsus, pra ne qofte se lejojm me paragjyku e me diskriminu njerzt qi jan nrysh ather na nuk po i lajm shanc inteligjenc tone me i vlersu taman se kush jane sepse jena tu i fut tane ne nji thes. Masanej mos te presim barazi prej tjerve ne qoft se na vete nuk rrespektojm njerzit si te barabart sepse shprehja (trajto tjert ashtu si kena deshir me na trajtu ata vete) s'ka kuptim zotni te nerum. Gjithsesi se kuptoj se si ju te dy zotnit e nerum ma siper muneni me i vlersu njerzt si me ken madh e jo krijesa e krijesa inteligjente. Gjithsesi mene mene kja bote [ Edited Wed Jul 16 2008, 07:38pm ] Ju pershnes tanve. Ju falemnders per shoqnin tuej, e ju prift e mara tanve pa perjashtim. Kam ndryshue shpin, e kam shkue me shpi te ... Me vjen keq po s'kam mundsi me u dukt ma ktej parit. Ju pershnes me mirnjohje e dashamirsi. | ||
Back to top | | ||
eda |
| ||
![]() ![]() Registered Member #2014 Joined: Sat Jun 21 2008, 08:23pmPosts: 170 | me vjen keq me e pranu por edhe un jam pak rraciste. ne jeten e perditshme nuk e gjykoj njeriun nga rraca por i rrespektoj te gjithe njesoj, por kur vjen puna per gjana personale ose neser edhe per familjen time me thane te drejten jam rraciste. | ||
Back to top | | ||
scutari82 |
| ||
![]() ![]() Registered Member #1503 Joined: Tue Dec 18 2007, 07:58pmPosts: 2737 | ne usa edhe po nuk ishe ktu bahesh per menimin tem, ktu ma shume rracista jan te zijt kundrejt te bardheve se sa te berdhet kunrejt te zijve | ||
Back to top | | ||
SYZEZA |
| ||
![]() ![]() Registered Member #828 Joined: Tue May 15 2007, 09:55amPosts: 291 | UN PERSONALISHT NUK JAM RACISTE E E THAM ME KRENARI KET GJA.TE JESH RACIST DO T'THOT QE E KONSIDERON VEDIN MA NALT SE TE TJERET E UN NUK MENDOJ SE JAM MA E MIRE SE ZEZAKET, INDIANET APO KINEZET. | ||
Back to top | | ||
whatishappiness |
| ||
![]() ![]() Registered Member #1947 Joined: Tue Jun 03 2008, 06:44pmPosts: 339 | eda ka shkruar: me vjen keq me e pranu por edhe un jam pak rraciste. ne jeten e perditshme nuk e gjykoj njeriun nga rraca por i rrespektoj te gjithe njesoj, por kur vjen puna per gjana personale ose neser edhe per familjen time me thane te drejten jam rraciste. Ti nuk je raciste. Te duash veten tende, familjen tende, njerezit e tu, popullin tend, bilen edhe te gjithe njerezit e ngjyres se bardhe (ngaqe je e bardhe) nuk do te thote racizem por 'dashuri e tepruar' per kete lloj race. Racizmi eshte resultat i padrejtesise qe ti nuk te shkaktosh tek njerezit jo te bardhe thjesht pse sjane te bardhe. Por nese ti do shume me shume njerezit e bardhe, familjen tende, e tjera se racat e tjera do te thote se ke obsession per kete race, ke dashuri per kete race, ke pasion per kete race, fokusi yt eshte kjo race. Dmth je nacionalist i flakte por jo racist. Krenaria nacionale apo racore mund te behet raciste behet kur ti beson se je me i mire thjesht nga ngjyra apo prejardhja. Llagapoi me i keq qe mund te te jepet ne kete rast eshte: mendjemadhesi. Por JO racizem. Perfundim: ti sje raciste. happiness | ||
Back to top | | ||
whatishappiness |
| ||
![]() ![]() Registered Member #1947 Joined: Tue Jun 03 2008, 06:44pmPosts: 339 | Me vjen keq po ke dal prej temet zotni whatishappiness dhe te kam editu [ Edited Thu Jul 17 2008, 03:14pm ] happiness | ||
Back to top | | ||
lissandro |
| ||
The pursuit of Happyness![]() ![]() Registered Member #1963 Joined: Sat Jun 07 2008, 04:27pmPosts: 4764 | un nuk e urrej rracen e zez po nuk kam qejf me pas afer mejet jo per tjeter po veqse asht i zi :-j Njeriu vlen sa di, e din sa mban mend ![]() | ||
Back to top | | ||
ariel |
| ||
![]() Registered Member #2179 Joined: Tue Jul 29 2008, 01:29pmPosts: 79 | JAM RACISTE - VETEM NDAJ GREKEVE X( ![]() | ||
Back to top | | ||
ⓐ-ⓒⓐⓣ |
| ||
![]() ![]() ![]() Registered Member #670 Joined: Sun Apr 15 2007, 12:09amPosts: 24799 | Rracist dmth me urry nji rrace...kjo per mu asht e pakuptim dhe nuk mund te urrej nje person thjesht prej nga asht...ne c'do rrace ka te mire dhe te poshter...une mund te tham urrej nji person qe me ka ba keq po jo rracen e tij/saj....nejse si perfundim nuk jam rraciste...me vjen keq per disa nacionalitete ktu tu perfshi edhe ne...qe jetojme me historine e kaluar dhe kjo fatkeqsisht ka shume ane negative..dhe nuk len njerezit me perparu...ne fund te fundit...gjithkush vendos ca len e pranon me influencu ne jeten e tij/saj ![]() I care and I wish well! | ||
Back to top | | ||
Go to page 1 2 3 4 | |