Shkodra -Lajme - Forum - Chat - Muzik - Radio -Video - TV :: Forums :: Temat Shoqërore - Shkencat :: Letersia |
|
<< Previous thread | Next thread >> |
Poezi e komente zemret per Shkodren (1) |
Go to page 1 2 | |
Moderators: :::ShkoderZemer, SuperGirl, babo, ⓐ-ⓒⓐⓣ, Edmond-Cela, ::bud::, ~*Christel*~, Al Bundy, :IROLF:, ::albweb::, OLIVE OYL
|
Author | Post | ||
::bud:: |
| ||
![]() ![]() ![]() Registered Member #1092 Joined: Wed Aug 15 2007, 12:46pmPosts: 10533 | Holly ka shkruar: Per ty Shkoder Sa lexoj vargje per ty, lote me rrjellin nga keto sy. zemra m'kjan bashke me to, te du shum shkoder ma beso. Aaah sa me vret malli per ty, aaaah,sa me mungon maj shkodra jeme, shpirt m'kanqet shkodranshe kur n'di tane jeten ke me m'bet ne zemeren teme ![]() Sa shpejt te mori malli? Po ti itash ishe ![]() Shum vargje te bukra. Bravo | ||
Back to top | | ||
S~erenity |
| ||
~Joy of Life~![]() ![]() Registered Member #2891 Joined: Sun Apr 19 2009, 10:41amPosts: 5994 | Lec Neli ka shkruar: Per ty Po filloj me shkru tan frymzim ita fjale Se prej dashnis per ty jam metaman tu plase. Se prej tejet ika e shpirtin tem e myta. Kurr s'menova se ikaq thedhe n'errsin shpirtin tem e zhyta. I varfen e i clirum prej kancerit kumunist ather njaq disha, edhe ishte moda atdheun me braktis e un ika. Isha qorr e hic s'mujsha me shiku Truni s'punote e hic s'mujsha me logjiku Pshtimi u ba mentalitet Shkodren me lshu Zgjidhja vetme u ba vec o burra me emigru. S'lash pun pa ba e ven ne Europ pa shetit Rrejta e msova shum, por ishtu e fillova kyt ligsin U martova e familjen ne gyrbet e cila Tash kam hall fmit e mi te ti me i rrit, se u shkriva Vec te ti shpejt mu kthy se u vanita, po kurr s'po vjen ajo lum dita. E di se shum kush ita fjale zemret, qi po shkruj per ty Shkoder, kan me i lexu, e nuk i vej faj kerkuj ba mos me i kuptu. Se duhet mu rrit n'dur tuja per me dasht taman lezetin me ta ni Se duhet me dit se sa zoj je, per me te pa si dielli tu shkelqy. Kur bahet fjale, se kush je, prej ka ke ardh e ca ke ba, prej kado kjoshin, njerzve ju takon me kene shume krenar, po ti te ban me fluturu pa krahe, tu tu dukt vedi si ma e bukra zan. Ke sa te dush pluhun, varfni, prapametje e mangsi Se ke kalu n'jet njana mas tjetres t'shumtat tragjedi. Teper t'kane cenu, lanu e pengu por prap je ma e bukra lule ne kyt bote per mu. Si mos me kene un krenar per ty Si mos me te dasht un me tan fuqi Ti i mijetove historis per mira vjet emnin Iliris na ja dhe vet, e lulzove si kryqytet. Ti origjinen, kulturen, e gjuhen tone gjithmone na mrojte, kyt Gegnishte vec e pasunove. Me fmite tuj Marin Barletin, Pashko Vasen, Martin Camaj e Arshi Pipen, Filip Shiroken e Gjergj Fishten Me Scoder ne Iliri, me Scutary ne Illiricum, me Shkoder ne Bizantum me Shkoderlocken e Shkoderlocen, maj Shkoder sot shpirtin na gzove Nuk ke fitu fort e shum te kan lodh, por fatkeqsia kurr s'tka m'posht, se ti je e ke me ken per ne gjithmone ma e mira gja qi na ka nodh n'kyt bot Scoder-Shkoder-Shkoderloce shkoderlocke e pashoqe zoj. Kastan Tash ty Shkoder po te deshroj per s'gjall Tash per ty Shkoder po des me mall. Si s'po di me i dhan rrug ksaj munges Si s'po ma kuron kush kyt brenges Si s'po munet kerkush me dhan shpres Si s'po di me ty Shkoder kurr mu ngi Si s'po m'jep kush ma shum se ti nostalgji Si mu bane anrra vetme qi me jep knaqsi Si s'po ma zevenson kerkush kyt dashni Nuk me ka met tjeter vec te ti mu kthy E dermanin me gjet vec n'ty . T'kam shpirt e zemer moj dashni e jets se s'ka si ti n'tan kyt univers. Lec Neli ![]() | ||
Back to top | | ||
S~erenity |
| ||
~Joy of Life~![]() ![]() Registered Member #2891 Joined: Sun Apr 19 2009, 10:41amPosts: 5994 | a-cat ka shkruar: O mar zot ti larg me cove ti per mu a mendove? gjumi s'me genjen kollaj e di se jam larg aeroplani shpejt fluturon ngadale drejt shkodres po shkon o edhe pak kam me pa malet jane te ashpra e te thepisura nuk ka shkelqim e gradacela po vetem shqipni don zemer e shkreta kur harta krijoi shqiperine fetyra qeshi e ndryshoi ankthi, deshira dojne lirine kur u ula n'tokne teme e lashe boten me len rehat je e rreme itu don zemra jeme po kta rruge kekan rregullu o sa mire ma shpejt ne shkoder une me shku welcome to shkodra po thote nje tabele ku ku maj zemer e mjere kujtimet me pushtojne s'di nga tja mbaj te tjeret po m'veshtrojne du me shku ne shpine teme me u le ne ballkon me kjajte sa te du me bertite: shkoder ty te du jam ba gure ne ket vend harroj se kollaj asht me mend nuk e kam dite dashnine vetem kur humba shqiperine veten cova ne mergim asht ligshtim zemren kam ne mjerim koha asht kure po zemra asht ba gure nje dite do kthehem ne ate vend qe mendje e zemer kane vend ktu jetojme per femije qe te kene jeten e mire sakrifikojme e punojme po ne fund po trashigojme ndihem keq une itash po thjesh asht nji mesazh mergimi qenka torture e ta baka zemren gure =(( a-cat O mar zot ti larg me cove ti per mu nopak a mendove? Gjumi s'me rren kollaj se e di se jam larg aeroplani shpejt fluturon por prap kadale m'duket drejt Shkodres po shkon O edhe pak kam me pa malet qe jane te ashpra e plot me thepa nuk ka shkelqim e gradacela po vetem Shqipni don zemer e shkreta Kur harta krijoi Shqipnine ftyra qeshi e ndryshoi ankthi, deshira lirine dojn Kur u ula n'tokne teme i thash bots mrapa me len rehat je e rreme itu don zemra jeme Po kta rruge kekan rregullu o sa mire paska nryshu ne Shkoder mezi pres me shku Welcome to Shkodra po thote nje tabele ku ku maj zemer e mjere kujtimet papritun po m'pushtojne s'di ka tja maj kur te tjeret me cudi po m'shikojn Du me shku ne shpine teme me u le ne ballkon me kjajte sa te du me bertite me te madhe: Erdha prap Shkodra jeme moj mjalt e amel Shpirt e zemer. Jam ba gure ne ket vend harroj se kollaj asht me mend Nuk e kam dite perpara dashnine por e vuna re vetem kur huma Shqipnine veten cova ne mergim pa dit se asht ligshtim e zemren teme myta ne mjerim Koha thojn asht kure po zemra masht ba gure nje dite do kthehem ne ate vend qe mendje e zemer kane vend Ktu jetojme per femi qe te kene jete t'mire sakrifikojme e punojme qe ne fund te trashgoj Nihem keq une itash po thjesh asht nji mesazh mergimi kenka torture qe ta baka zemren gure =(( a-cat =D> ^:)^ | ||
Back to top | | ||
S~erenity |
| ||
~Joy of Life~![]() ![]() Registered Member #2891 Joined: Sun Apr 19 2009, 10:41amPosts: 5994 | Kur u largova nga ti Shkoder shume lote rrjedhen per ty udhetova drejt se panjohures dhe zemres i vura nje dry Jeten fillova ne vend t'huaj por gjithmone mendjen te ti Shkoder Zoj t'kam shpirt, dhe shume me mungon ta dish, je ti Shkoder qe mu m'plotson Ti je qyteti ma i bukur n'bote per mu o e shtrejta vendlinja jeme sa here vi, mireseardhjen gjithmone uron tu mu dridh buza..hapi krahet dhe cdo pellemb te tokes tane perqafoj | ||
Back to top | | ||
Holly |
| ||
E forte ![]() ![]() ![]() Registered Member #552 Joined: Wed Feb 21 2007, 03:55pmPosts: 9819 | Lec Neli ka shkruar: Per ty Po filloj me shkru tan frymzim ita fjale Se prej dashnis per ty jam metaman tu plase. Se prej tejet ika e shpirtin tem e myta. Kurr s'menova se ikaq thedhe n'errsin shpirtin tem e zhyta. I varfen e i clirum prej kancerit kumunist ather njaq disha, edhe ishte moda atdheun me braktis e un ika. Isha qorr e hic s'mujsha me shiku Truni s'punote e hic s'mujsha me logjiku Pshtimi u ba mentalitet Shkodren me lshu Zgjidhja vetme u ba vec o burra me emigru. S'lash pun pa ba e ven ne Europ pa shetit Rrejta e msova shum, por ishtu e fillova kyt ligsin U martova e familjen ne gyrbet e cila Tash kam hall fmit e mi te ti me i rrit, se u shkriva Vec te ti shpejt mu kthy se u vanita, po kurr s'po vjen ajo lum dita. E di se shum kush ita fjale zemret, qi po shkruj per ty Shkoder, kan me i lexu, e nuk i vej faj kerkuj ba mos me i kuptu. Se duhet mu rrit n'dur tuja per me dasht taman lezetin me ta ni Se duhet me dit se sa zoj je, per me te pa si dielli tu shkelqy. Kur bahet fjale, se kush je, prej ka ke ardh e ca ke ba, prej kado kjoshin, njerzve ju takon me kene shume krenar, po ti te ban me fluturu pa krahe, tu tu dukt vedi si ma e bukra zan. Ke sa te dush pluhun, varfni, prapametje e mangsi Se ke kalu n'jet njana mas tjetres t'shumtat tragjedi. Teper t'kane cenu, lanu e pengu por prap je ma e bukra lule ne kyt bote per mu. Si mos me kene un krenar per ty Si mos me te dasht un me tan fuqi Ti i mijetove historis per mira vjet emnin Iliris na ja dhe vet, e lulzove si kryqytet. Ti origjinen, kulturen, e gjuhen tone gjithmone na mrojte, kyt Gegnishte vec e pasunove. Me fmite tuj Marin Barletin, Pashko Vasen, Martin Camaj e Arshi Pipen, Filip Shiroken e Gjergj Fishten Me Scoder ne Iliri, me Scutary ne Illiricum, me Shkoder ne Bizantum me Shkoderlocken e Shkoderlocen, maj Shkoder sot shpirtin na gzove Nuk ke fitu fort e shum te kan lodh, por fatkeqsia kurr s'tka m'posht, se ti je e ke me ken per ne gjithmone ma e mira gja qi na ka nodh n'kyt bot Scoder-Shkoder-Shkoderloce shkoderlocke e pashoqe zoj. Kastan Tash ty Shkoder po te deshroj per s'gjall Tash per ty Shkoder po des me mall. Si s'po di me i dhan rrug ksaj munges Si s'po ma kuron kush kyt brenges Si s'po munet kerkush me dhan shpres Si s'po di me ty Shkoder kurr mu ngi Si s'po m'jep kush ma shum se ti nostalgji Si mu bane anrra vetme qi me jep knaqsi Si s'po ma zevenson kerkush kyt dashni Nuk me ka met tjeter vec te ti mu kthy E dermanin me gjet vec n'ty . T'kam shpirt e zemer moj dashni e jets se s'ka si ti n'tan kyt univers. Lec Neli te lumt Lec Neli shum shum bukur. me pelqen fort stili me te cilin shkruan ti. rrespekte! * Spend life with who makes you happy, not with who you have to impress * | ||
Back to top | | ||
Holly |
| ||
E forte ![]() ![]() ![]() Registered Member #552 Joined: Wed Feb 21 2007, 03:55pmPosts: 9819 | ::bud:: ka shkruar: Holly ka shkruar: Per ty Shkoder Sa lexoj vargje per ty, lote me rrjellin nga keto sy. zemra m'kjan bashke me to, te du shum shkoder ma beso. Aaah sa me vret malli per ty, aaaah,sa me mungon maj shkodra jeme, shpirt m'kanqet shkodranshe kur n'di tane jeten ke me m'bet ne zemeren teme ![]() Sa shpejt te mori malli? Po ti itash ishe ![]() Shum vargje te bukra. Bravo flm bud. ne fakt keto varje jane shkru para se me ike. ![]() * Spend life with who makes you happy, not with who you have to impress * | ||
Back to top | | ||
ⓐ-ⓒⓐⓣ |
| ||
![]() ![]() ![]() Registered Member #670 Joined: Sun Apr 15 2007, 12:09amPosts: 24799 | Shkoder A thu je thjesht? Jo ti mire e din ne zemer m'je njesh. Kur mendoj per ty ujshem shohin kta sy ![]() Nuk je vetem ne jena jena kudo jo me trup ME ZEMER NA BESO!! Je aroma qe me mungon Je bora qe s'me ledhaton Je andrra qe me zgjon Je dashnia qe me mungon Je njomeza e inocenses Je lodhja e zemres Ty te kujtoj S'kam ka shkoj Je copez e qenjes teme Je naqe, je dushe, rrapatushe, je mungese PER MU JE SHPRESEEEEEEEEEEE... Shkodra na ka Shkodren e kena Mos harroni Kaloni anena.. Pershendeteni sa her ta shihni Dashurojeni, adhurojeni Pijeni ujin, le t'ju pastroj shpirtin Hekeni mergimin Si hini na ka mbulu zjarminimin... a-cat ![]() I care and I wish well! | ||
Back to top | | ||
Holly |
| ||
E forte ![]() ![]() ![]() Registered Member #552 Joined: Wed Feb 21 2007, 03:55pmPosts: 9819 | a-cat ka shkruar: Shkoder A thu je thjesht? Jo ti mire e din ne zemer m'je njesh. Kur mendoj per ty ujshem shohin kta sy ![]() Nuk je vetem ne jena jena kudo jo me trup ME ZEMER NA BESO!! Je aroma qe me mungon Je bora qe s'me ledhaton Je andrra qe me zgjon Je dashnia qe me mungon Je njomeza e inocenses Je lodhja e zemres Ty te kujtoj S'kam ka shkoj Je copez e qenjes teme Je naqe, je dushe, rrapatushe, je mungese PER MU JE SHPRESEEEEEEEEEEE... Shkodra na ka Shkodren e kena Mos harroni Kaloni anena.. Pershendeteni sa her ta shihni Dashurojeni, adhurojeni Pijeni ujin, le t'ju pastroj shpirtin Hekeni mergimin Si hini na ka mbulu zjarminimin... a-cat ![]() te lum a-cat mi ke mbush syt me lote ![]() (duket qe te ka marr malli dushe:( * Spend life with who makes you happy, not with who you have to impress * | ||
Back to top | | ||
S~erenity |
| ||
~Joy of Life~![]() ![]() Registered Member #2891 Joined: Sun Apr 19 2009, 10:41amPosts: 5994 | Bravo a-cat dhe Holly, shume prekese vargjet per Shkodren, gjithashtu dhe gjithe anetaret flm pa perjashtim se na knaqet.. mwa | ||
Back to top | | ||
::bud:: |
| ||
![]() ![]() ![]() Registered Member #1092 Joined: Wed Aug 15 2007, 12:46pmPosts: 10533 | Ju lumshin durt se shum vargj prekse. | ||
Back to top | | ||
L - N |
| ||
![]() Registered Member #1228 Joined: Wed Sep 12 2007, 10:00amPosts: 10623 | first lady ka shkruar: Aty si tash para se me ardhë Fiset - Martin Camaj Aty si tash para se me ardhë fiset Ishe Me tambël në plasaritjen e currave e me themele në ujin e njelmë. Të dhanë vetëm një emën: Shkodra. E të thirrën qytet me kunora E të hodhën përkrye gur e hekurat e para. U zgjove e përgjakun sa herë E u kqyre në pasqyrën tande. Me emën grueje u lave ndër ujna T'lumenjve dhe ndeje me petka të reja Në shkamb E ndritun ballë diellit mbi fusha. E pruna kyt poezi prej nji teme tjeter qe e ka postu tjera kush sepse e gjeta shum te mrekullushme dhe besoj se shkrimtari i madh Shkodram Martin Camaj e ka shkru prej zemres [ Edited Thu Sep 24 2009, 06:51am ] Ju pershnes tanve. Ju falemnders per shoqnin tuej, e ju prift e mara tanve pa perjashtim. Kam ndryshue shpin, e kam shkue me shpi te ... Me vjen keq po s'kam mundsi me u dukt ma ktej parit. Ju pershnes me mirnjohje e dashamirsi. | ||
Back to top | | ||
West**** |
| ||
![]() ![]() Registered Member #2098 Joined: Mon Jul 14 2008, 12:46amPosts: 1827 | Sot lexova diqka te shkruar nga nji djal shkodrane.. me permalloji shume Ah moj Shkoder cka t’mundon liqeni per ty nga vajtimi po shterron, emigrimi bijve t’tuj te hapi plage ne zemer por mos u merzit se prej tejet morem nji emen, nji emen t’shtrenjte qe vec shpirti e kupton... Read More cdo gja do t’bajm per ty se te takon, edhe jeten per ty s’asht problem qe me e dhan se per ne ke me mbetun gjithmone nji nane, per ty pervlohem o loqka jem se je drita syve t’shpirtit tem, emni jot o kur perdhoset shpirti flake me ndezet e m’rebelohet, oh sa dhimbje kam per ty kur t’shof ne lot ty tuj shperthy, sa t’jem larg tejet I humbun jam se ne zemer ve ty te kam, ku kam shku me kan nderu se per jeten e nderin m’ke mesu, ne gji tandin jam ushqy do t’baj cmos me ta shperbly, ti per ne s’ke pse lengon asnji prej nesh nuk te harron, dhimbjet tuja do t’mjekoj do t’vij shpesh e te takoj, plaget tuja kur t’sheroj te ti do t’vij prap te jetoj, ^:)^ ^:)^ FAT E MARESI GJITHKUJT QE I THOT VEDIT SHKODRANE. [ Edited Mon Oct 12 2009, 10:14am ] | ||
Back to top | | ||
L - N |
| ||
![]() Registered Member #1228 Joined: Wed Sep 12 2007, 10:00amPosts: 10623 | West**** ka shkruar: Sot lexova diqka te shkruar nga nji djal shkodrane.. me permalloji shume Ah moj Shkoder cka t’mundon liqeni per ty nga vajtimi po shterron, emigrimi bijve t’tuj te hapi plage ne zemer por mos u merzit se prej tejet morem nji emen, nji emen t’shtrenjte qe vec shpirti e kupton... Read More cdo gja do t’bajm per ty se te takon, edhe jeten per ty s’asht problem qe me e dhan se per ne ke me mbetun gjithmone nji nane, per ty pervlohem o loqka jem se je drita syve t’shpirtit tem, emni jot o kur perdhoset shpirti flake me ndezet e m’rebelohet, oh sa dhimbje kam per ty kur t’shof ne lot ty tuj shperthy, sa t’jem larg tejet I humbun jam se ne zemer ve ty te kam, ku kam shku me kan nderu se per jeten e nderin m’ke mesu, ne gji tandin jam ushqy do t’baj cmos me ta shperbly, ti per ne s’ke pse lengon asnji prej nesh nuk te harron, dhimbjet tuja do t’mjekoj do t’vij shpesh e te takoj, plaget tuja kur t’sheroj te ti do t’vij prap te jetoj, ^:)^ ^:)^ FAT E MARESI GJITHKUJT QE I THOT VEDIT SHKODRANE. Primen kenka njaq sa domethanse edhe e bukur, e tlumshin durt qi na e prune ktu maj zoj e nerume. Ju pershnes tanve. Ju falemnders per shoqnin tuej, e ju prift e mara tanve pa perjashtim. Kam ndryshue shpin, e kam shkue me shpi te ... Me vjen keq po s'kam mundsi me u dukt ma ktej parit. Ju pershnes me mirnjohje e dashamirsi. | ||
Back to top | | ||
lissandro |
| ||
The pursuit of Happyness![]() ![]() Registered Member #1963 Joined: Sat Jun 07 2008, 04:27pmPosts: 4764 | Shum bukur bravo Megi. Njeriu vlen sa di, e din sa mban mend ![]() | ||
Back to top | | ||
SuperGirl |
| ||
Miss.Felicity!![]() ![]() ![]() Registered Member #514 Joined: Thu Feb 15 2007, 10:58amPosts: 36201 | ASAJ - Klodian Kojashi Shkodra... asht nji rrugicë e vjetër me muret e laguna prej shiut që s'din me pushue me muret e nalta që s'dijnë me mbarue. Shkodra asht nji rrugicë e vjetër N'mes oborresh me luleborë ku edhe vitet ndalen për me i marrë erë ..... Shkodra asht nji vajzë brune që t' kalon afër pa ti hedhë sytë e ti e ndjen se vdes për aromën e saj e kur ke mbetë vetëm kthehet e të përqafon duke ti rrëshqit flokët nëpër supin tand. Shkodra asht gruaja e bukur e historive pa fund Shkodra asht nji adoleshente që skuqet prej puthjes së parë e nuk din çfarë ban Shkodra asht e vjetër kur zbehet nëpër mendimet e ngurta. Shkodra asht e re kur shfleton pranverat tan shpresë. ........ Shkodra asht nji ballkon, kitarrë, dëshirë, andërr, buzë, lumenj që puthen poshtë kalasë shkodra asht poezi, vargje me aromën e blinit. Shkodra asht emocion i hanës që shndritë permbi liqen asaj rruge të ngushtë ku njerezit dashunojnë mshehtas e natyra hesht sikur s'ka pa asgja. .... Shkodra asht e çuditshme e mistershme, e bukur, e brishtë, e njomë, e llastume, e dashtun, Shkodra asht nji jetë ![]() Bre mâ zi kem' pun't tue shkue Se kto mend vijn' tue u pakue ka vijn' krenat tue u shtue...(Gj.F.) | ||
Back to top | | ||
~*Christel*~ |
| ||
![]() ![]() ![]() Registered Member #1665 Joined: Wed Feb 20 2008, 12:26amPosts: 9278 | SuperGirl ka shkruar: ASAJ - Klodian Kojashi Shkodra... asht nji rrugicë e vjetër me muret e laguna prej shiut që s'din me pushue me muret e nalta që s'dijnë me mbarue. Shkodra asht nji rrugicë e vjetër N'mes oborresh me luleborë ku edhe vitet ndalen për me i marrë erë ..... Shkodra asht nji vajzë brune që t' kalon afër pa ti hedhë sytë e ti e ndjen se vdes për aromën e saj e kur ke mbetë vetëm kthehet e të përqafon duke ti rrëshqit flokët nëpër supin tand. Shkodra asht gruaja e bukur e historive pa fund Shkodra asht nji adoleshente që skuqet prej puthjes së parë e nuk din çfarë ban Shkodra asht e vjetër kur zbehet nëpër mendimet e ngurta. Shkodra asht e re kur shfleton pranverat tan shpresë. ........ Shkodra asht nji ballkon, kitarrë, dëshirë, andërr, buzë, lumenj që puthen poshtë kalasë shkodra asht poezi, vargje me aromën e blinit. Shkodra asht emocion i hanës që shndritë permbi liqen asaj rruge të ngushtë ku njerezit dashunojnë mshehtas e natyra hesht sikur s'ka pa asgja. .... Shkodra asht e çuditshme e mistershme, e bukur, e brishtë, e njomë, e llastume, e dashtun, Shkodra asht nji jetë ![]() Nuk ndgihem asiher tu e lexu! ![]() | ||
Back to top | | ||
- Stella - |
| ||
![]() ![]() Registered Member #3337 Joined: Wed Sep 23 2009, 05:25pmPosts: 5501 | Shkodra âsht si njì piktúr gjigande qì merr frymë. Aty personazhet levizin, shahen, bâjn bé, qeshen, ngerdheshen, kacafyten e puthen. Dikund ndihen jaret shkodrane, mândej njì barcalét zhbiruese. Dikush premton me t’madhe se ka me e mbajt fjalen, ì tjeter me zâ t’ndryshkun len njì amanet. Deri n’kúp t’qiellit shkon kanga kur shkodránt gëzójn, e gjâma edhe mâ nalt shkon kur ata vajtojnë. Por të tánave j’a kalon rrakâma e koves pa êmen lidhë n’konop ndjesinash kur shkapétet nder muret e gurta të pusit shpirtnór shkodrán. Vjen mbrápsht kova plot me njì lánd t’pádukshme qì quhet jétë. E Shkodránt sperkasin me tè qytetin e vet. Kjo piktúr âsht njáq madhështore dhe e nderlikueme sá qì nuk mund të vlersohet tuj u pá vetem prej s’afermi. Duhet me ík larg, shume larg per me è pá kjárt è mandej ndoshta me e kuptue at çka na, në njì mëndýr shumë të koncentruar. Sogno felicità piccole e occhi grandi per vederle ♥ | ||
Back to top | | ||
- Stella - |
| ||
![]() ![]() Registered Member #3337 Joined: Wed Sep 23 2009, 05:25pmPosts: 5501 | Drini i lau kambet Kalase E dielli,tue u rrxue mbas Taraboshit, ia fali lulkuqin e fundit te dites. Puthin aroma lulesh muret e oborreve te randueme nga shermasheku e shtepite,te mbetua ne gryka blerimesh, krrusen nen peshen e lodhjes se mbramjes e te qiellit n'prendim. Krismat e dyerve qe mbyllen njena mbas tjetres dhe te gjitha zhurmat e tjera shuhen ngadale ne valet e liqenit. Me nina - nanen e bulkut te nates dremitin rruget e vetmueme e Shkodra flen Poezi Anton Cefa Foto Eniona Brahimi ![]() [ Edited Tue Jan 08 2013, 01:49pm ] Sogno felicità piccole e occhi grandi per vederle ♥ | ||
Back to top | | ||
- Stella - |
| ||
![]() ![]() Registered Member #3337 Joined: Wed Sep 23 2009, 05:25pmPosts: 5501 | ![]() ![]() Sogno felicità piccole e occhi grandi per vederle ♥ | ||
Back to top | | ||
- Stella - |
| ||
![]() ![]() Registered Member #3337 Joined: Wed Sep 23 2009, 05:25pmPosts: 5501 | ![]() Njashtu ndoshta te kishe shkru mos te kisha nder mend, rroke mbas fjaleve qe te pergjajne ne ere e ne forme, nje here nje gruje te shtrime ,tuj me prite pa dashte e thirra Shkoder . Me hapi krahet ,me puthi ne faqe e mandej me za te mekun me tha : Ti nuk mundesh me e nda me mu, Shkodren ti e ke ne shpirt, as lekura jeme e bute, as syte e mi te ujet nuk te gezojne !? Vijat e trupit tem nuk i afrohen Asaj Shko pra .....shko e prej atje me duej.. Vargje nga Arian Shpori Sogno felicità piccole e occhi grandi per vederle ♥ | ||
Back to top | | ||
Mbreteresha |
| ||
Love and Peace !!![]() ![]() Registered Member #2649 Joined: Sun Feb 15 2009, 09:55amPosts: 8531 | Holly ka shkruar: Per ty Shkoder Sa lexoj vargje per ty, lote me rrjellin nga keto sy. zemra m'kjan bashke me to, te du shum shkoder ma beso. Aaah sa me vret malli per ty, aaaah,sa me mungon maj shkodra jeme, shpirt m'kanqet shkodranshe kur n'di tane jeten ke me m'bet ne zemeren teme ![]() ![]() Nese veprimet e tua , motivojne te tjeret per te jetuar, per te mesuar, per te punuar... ti je nje LIDER !! | ||
Back to top | | ||
Go to page 1 2 | |