Shkodra -Lajme - Forum - Chat - Muzik - Radio -Video - TV :: Forums :: Rreth Shkodrës dhe per Shkodrën :: Shkodra dhe Politika |
|
<< Previous thread | Next thread >> |
EU dhe Shqiptart |
Go to page 1 2 3 4 | |
Moderators: :::ShkoderZemer, SuperGirl, babo, ⓐ-ⓒⓐⓣ, Edmond-Cela, ::bud::, ~*Christel*~, Al Bundy, :IROLF:, ::albweb::, OLIVE OYL
|
Author | Post | ||
shehrezade |
| ||
![]() Registered Member #1166 Joined: Thu Aug 30 2007, 01:49pmPosts: 149 | Pse EU nuk na do sikur na izolon dhe refuzon. Ne oren e 1 te kursit shkollor mbi inegrimin ne EU nje prof qe u prezantu francez me gru ruse dhe na kerkoi te njajten gja mbi parkursin shkollor kur shkova ti baj nji pytje ai pa ja kerku me tha shqipni e njoh mir HUF huf huf ka pak shanc/perspektiv me hy ne EU.Un me nji ton shum te acarum thash- quoi albanie?shqipnia e meriton me ken ne UE,jam po aq europjane sa ti dhe ne biles jemi ma europjan se ju dhe heret a von kena me hy.me lot ne sy kam shkapet deren e klases.kam shku e revoltume te ndertesa e sekretariatit per me mujt me e ndryshu landen ish myll e gjeta kyt aty dhe dola pa fol ai mrapa ne rrug me ndesh e filloi me u shfajsu,po mgjth se sikur kerkonte me me shku muhabetit per shtat per Ks e shqipnin dihet se cil mendime kish ndoshta provokime me na dit mendimet.Po ne artikuj e blogje vec shoh nji asocim te ceshtjes shqipatre interessave te USA dhe mosdashjen e nbashkimit te shqiptarve si dhe kritika per Pavarsin e KS.e ma keq kur i favorizon mosbashkimi i Shqiptarve.Jam sh e merzitun.dhe jam ba edhe ma krenare si karakter sidomos para te hujve.Ca mendoni ju pse kto relata me EU pse skemi pas kurr 1 aleat te qendrushem,po ngaqi jena popull vec,ca mendoni ju [ Edited Fri Jul 24 2009, 08:17am ] | ||
Back to top | | ||
lissandro |
| ||
The pursuit of Happyness![]() ![]() Registered Member #1963 Joined: Sat Jun 07 2008, 04:27pmPosts: 4764 | shehrezade me than te drejten nuk e ka fajin populli po vet politikanet shqiptar e kan se edhe bota e jashtme e ka kuptu politiken shqiptare qe asht shum e korruptume jo vetem brenda vendit por edhe ne poliktiken e jashtme arsyeja se ne kemi qejf te bajm lidhje me shtetet qe ndollen ne fund te globit toksor e jo me evropen qe e kemi ne der te shpis ndrysh i premtojm evropes dhe ndrysh i pergjigjemi pra vet politikanet shqiptar i kan ba keto demtime shqiperis evropa e shef qe ne gjithmon kemi percarje ndaj njeri tjtrit ne politik ne kur nuk bahemi nje mendje per njeri tjetrin si mund te behemi per evropen .shkurtimisht se nuk pa shkruj ma gjat pa ka fakte sa te dush qe evropes i asht kriu bindja qe ne themi po me fjal dhe me vepra veprojm ndryshe ket se ka ne dor populli po parlamenti shqiptar dhe ata qe e drejtojn pse mund te thush cfar nderton nje qeveri e perpara e hedh posht ajo qe vjen gjdo gje nxjerr ligjet e veta po keshtu neser po e mori nje tjeter do shkaterroj cfar ka ba sala eme rral si ne politik apo ne ndertimin e vendit edhe evrop asht tui e pa se cfar bahet per ket nuk jemi ne sy shum te mir te evropes po qe do na pranojn do na pranojn se nuk kan se ku me shku me qe gjeografikisht je me ne mes te evropes edhe ket do e bej evropa per interesa te veta jo se jemi ne te mir si qeveri politike . Njeriu vlen sa di, e din sa mban mend ![]() | ||
Back to top | | ||
~*Christel*~ |
| ||
![]() ![]() ![]() Registered Member #1665 Joined: Wed Feb 20 2008, 12:26amPosts: 9278 | Larg...shume larg ![]() | ||
Back to top | | ||
guest |
| ||
![]() Registered Member #1283 Joined: Fri Sep 28 2007, 12:35amPosts: 4466 | se mos jane tana shtetet qe permban eu ma te zhvillume se shqipnia apo populli shqiptar. bullgart, romunt, polakt, portugezt, vendet balltike e disa vende tjera jane shum ma te prapambetun se populli shqiptar. kuj i bahet vone se flet ndonje keq prej zilis qe ka per shqiptart ngaqe na kena mbeshtetjen e atyne qe dominojne boten. | ||
Back to top | | ||
::bud:: |
| ||
![]() ![]() ![]() Registered Member #1092 Joined: Wed Aug 15 2007, 12:46pmPosts: 10533 | shehrezade nji kshille - thuji atij prof b******** se na as qe dona me hi ne evrope se vetem sherrin ja shofin. Mandej shife ti si po te zvarritet tuj t'ardhe mrapa. | ||
Back to top | | ||
L - N |
| ||
![]() Registered Member #1228 Joined: Wed Sep 12 2007, 10:00amPosts: 10623 | E nerume shehrezade me vjen keq per eksperiencen qe paske perjetu gjithsesi zonjush e nerume pamvarsisht ksaj qe ty te duket provokim e diskriminim kur te jeshe e qete nalu e analizo shkaqet se pse kjo gja po na nodh ne Shqiptarve si mren e jasht kufuive tone. Per me nxjerre konkluzionin e problemit personalisht menoj se duhet analizu shkaqet perpara e masanej me nxjerr menim qi duhet me mrojt, apo si ne rastin tone (smunjen) problemin qi ne Shqiptart duhet me shnoshe e rregullu Fillo me te kalumen tone e hajde deri ne dit e sotme. Me vjen keq por un menoj se na s'kena dit vete me majt aleat asnjihere ne EU apo edhe ne bote ky asht faji jon e askuj tjeter, ba me rreflektu ase ba me analizu qysh ne kohe te Iliris me vemenje na jena fajtor e ksaj qi jena sot, sepse asht fakt se kena furnizu Rromen me udhheqsa, gjeneral, ushtare e artizanat, por nuk e perdorme me fitu vete por u integrume komplet ne te si (Illyricum) nuk luftume hic as me men e as me pen e kurr s'fitume por u integrume por ne hume ata fitune se na shfrytzune. Po ashtu e njata histori u persrit me (bizantint) e kur bizantint kapitullune per vedi ishim njaq te lodhun, te marum e te shfrytzum sa na pushtune e na coptune ne 1000 copa kush mujti prej te Got e tu maru te Sllavt Po ashtu e njata histori u persrit me ne (Ilirt) me pushtimin e perandoris Ottomane, u integrume e i sherbyme ma shum se cdo rrace ne kyt perandori por na shrytzovi zemren tone injorante e kur falimntovi lene qi na la ma te varfnit e perandoris Ottone si bane perandorit perpara saj Rromake e Bizantine por kjo na dhurovi si dhurate te s'kllavt e Grekt ma shum se gjysen e kombit te sakatum perpara saj ne 1000 copa. Po ashtu e njajta histori u persrit me Komunizmin per 50 vjet u asimilume 98% ne komunista e kthyme vedin e kombin ne injoranta, kriminelat e fukarat e Europs per idealin e Komunizmit Tash ne mujshim me luftu fort qi kjo fatkeqsi (s'munje Shqiptare) e ky naivitet e injorance e zemres integruse Shqiptare me i sherby e me dhan jeten per ma te fortin (EU_USA) ma shum se per robin e shpis e vedin pa fitu vet mashum. Po ca me te thane un ty ne vazhdojm me kene te njajtit idiota edhe sot qe vem te hujin para Shqiptarit, qe vem urrejtjen, inatin e hakmarrjen perpara logjiks e dijes, qe shofim vetem shpres te i huji por urrejm njani tjetrin, qe shofim civilizim ne varrimin e gjuhs e traditave, vlerave te mira Iliro-Shqiptare qe shodim shpetimin prej tjerve por jo kurr prej njani tjetrit e vedit. Na perpara se mu fute ne EU kena nevoje me nryshu si komb komplet mentalisht dhe si kulture shoqnore sepse prite zot ba mu fute ishtu ne Europe u zhdukme komplet mrena 50 vjetve se me fillu kena fillu me emnat e me gjuhe, e tu urry venin tone. S'kam ca me shtu ma shum se me depresionon fenomeni "integrus" ne gjithca apo fenomeni "asmilus" nen pretekstin e civilizimit, zhvillimit ekonomik tu i kthy shpinen kombit, venit, t'parve, historis, vedit, idenditetit. Sot per sot na Shqiptart si komb kena nevoje vetem me studju-studju-studju e punu-punu-punu per vedin e kombin ne te njajten kohe (kurr njanen pa tjetren) se ishtu si ja kena nis ta po kthehna edhe na ne udhtusat (Gabel i kena than dikur po me duket diskriminuse si shprehje kastan s'du me perdore) e Europs pa ven, pa shpi, pa komb, pa kulture. Zonjush e nerume shehrezade nuk e ka fajin EU e as ata qi s'na dojn ne fajin e kena shumica jone dhe kultura jone si e kalume si prezente sepse ishtu kena ba vedin deri tash. A jena te zot tetan na me riparu kyt virus Iliro-Shqiptar qi kena me vedi te rranjosun si virus ne menet tona tetan ne, tash secili prej nesh e ka ne dore ne qofte se don tuj fillu prej vedit jo me fjale po me vepra (vetem per te nesermen n'qoft se dona me pas nji) [ Edited Mon Sep 22 2008, 08:28am ] Ju pershnes tanve. Ju falemnders per shoqnin tuej, e ju prift e mara tanve pa perjashtim. Kam ndryshue shpin, e kam shkue me shpi te ... Me vjen keq po s'kam mundsi me u dukt ma ktej parit. Ju pershnes me mirnjohje e dashamirsi. | ||
Back to top | | ||
shehrezade |
| ||
![]() Registered Member #1166 Joined: Thu Aug 30 2007, 01:49pmPosts: 149 | Jo bud i thash ma mir i thas Kosova asht e jona dhe Maqedonia do bahet federaliste e do ndahet ne 7milion jena e do mbesim e do bashkohna.Kur te bajm referendum hajde na veni Bomben atomike se ne skena me lujt vendit njaty.Jo tha po Kosovart kan pergjegjsi vet per at qa bahen se identiteti i tyne a kriju ne lidhje me serbt dhe elita kosovare sdan me u bashku.PO VJEN e na mson klyshi i huj.I thash kosovart skan ka na ikun i takoj atyne njashtu si ata me takojn mu.vec 50 vjet jena nda dhe ata ishin e jan shqiptar.Jan ata qe me bajn me mendu njasht si mendoj dhe JENA TUJ KRIJU GJANA TE PERBASHKTA. Kam verejtje per at qe vuni theksin te elita politike:kjo del prej popullit prej mejet e tejet e nese un e ti ngulim kamb aty ku duhet asgja sbahet kunder vullnetit.Un e ti mund te jemi elita e ardhshme. 2) edhe vendet e UE kan ba lidhje me vendet e fundit te bots ma shum se na. Shif francen e mutit qi flirton me Rusin ku ky ven tan EU ne rrezik.na vec me USA tamam tamam po pse jo?a skan ata lidhje me usa e singaporin e kinen ma shum se me ne?kush dreq ma can kryt.Ky popull me vones po ne duhet te bahemi 1 me sistem te perbashket mbrojteje eko kulture se jena zat ne shpin tone.PO un per njat dona me hy ne eu se lidhna ma shum eko-politk me trojet e tjera.MAS TE GUZOJN KUSH ME NA PENGU se un jam femen e kam ma guxim se kta meshkujt ktu. | ||
Back to top | | ||
shehrezade |
| ||
![]() Registered Member #1166 Joined: Thu Aug 30 2007, 01:49pmPosts: 149 | lec fajin ton e di dhe autokritike duhet ti bajm vedit mes nesh na takon po ca dreq ka ky me me dhan mend ne Identitet kush jam e ca me takon mu.AUTODETERMINIM a e thjesht me u kuptu simas "vlerave EU" | ||
Back to top | | ||
belgium |
| ||
![]() ![]() Registered Member #1142 Joined: Fri Aug 24 2007, 10:19amPosts: 12123 | shehrezade ka shkruar: Pse EU nuk na do sikur na izolon dhe refuzon. Ne oren e 1 te kursit shkollor mbi inegrimin ne EU nje prof qe u prezantu francez me gru ruse dhe na kerkoi te njajten gja mbi parkursin shkollor kur shkova ti baj nji pytje ai pa ja kerku me tha shqipni e njoh mir HUF huf huf ka pak shanc/perspektiv me hy ne EU.Un me nji ton shum te acarum thash- quoi albanie?shqipnia e meriton me ken ne UE,jam po aq europjane sa ti dhe ne biles jemi ma europjan se ju dhe heret a von kena me hy.me lot ne sy kam shkapet deren e klases.kam shku e revoltume te ndertesa e sekretariatit per me mujt me e ndryshu landen ish myll e gjeta kyt aty dhe dola pa fol ai mrapa ne rrug me ndesh e filloi me u shfajsu,po mgjth se sikur kerkonte me me shku muhabetit per shtat per Ks e shqipnin dihet se cil mendime kish ndoshta provokime me na dit mendimet.Po ne artikuj e blogje vec shoh nji asocim te ceshtjes shqipatre interessave te USA dhe mosdashjen e nbashkimit te shqiptarve si dhe kritika per Pavarsin e KS.e ma keq kur i favorizon mosbashkimi i Shqiptarve.Jam sh e merzitun.dhe jam ba edhe ma krenare si karakter sidomos para te hujve.Ca mendoni ju pse kto relata me EU pse skemi pas kurr 1 aleat te qendrushem,po ngaqi jena popull vec,ca mendoni ju EDHE mua me ka ndodh gati nje e tille gja, por mendoj se asht gabim i tyri dhe i joni nji kohe qe ngatrojme, europen e bashkume me ate etnike. asht ma se ekjart se nuk jena ne gjirin eeuropes economike dhe aq ma shum me vjen te revoltohem kur qeveritaret dhe politikanet ton lepijne kockat ne dyert e CONSILIUM KETU NE BRUXELLES. aleat te qendrueshem duhet te jet e gjithe politika e brendeshme ne radhe te pare ne shqiperi dhe pastaj ajo mes shteteve ne rajon.ke actualisht BULLGARIA nje nga shtetet e europes se bashkuar me korrupsin ekrim te organizuar, por qe do hyri ne europe para nesh..mos harro se edhe dikur ne komunizem po shqiperia nuk plotesonte kushte jetike dhe ato infrastrukture.keto 5vite te fundit shqiperia ka fillu te beje dicka pak seriozisht per te nderru imazhin e keq ne europe.sot acoma nje shqipetar emigron klandestin e ne te kundert ne passeporten esaj nderkombetare ka te shkruar me te madhe qe cdo shtet te respektoj eti japi nji asistence te nevojshme kur kerkohet cdo mbajtesi te kesaj passeporte shqiptare.e te kundert nuk respektohet nga vet autoritetet shqiptare.jemi vend democratik e te izoluar ne nji kohe me regjim vizash te viteve te diktatures....... SHQIPERIA e meriton se meriton te bashkohet me europen ta vendose ne referendum popullor njeher e pastaj te vendosi si duhet.une jam kunder bashkim me europen actualisht dhe kjo do ishte mire them une per arsye se ne se afermi do paguajme nje facture shume te madhe me zero te shtuara nga inflacioni actual qe kanos economin falco europiane.kemi nevoj per ndihme politike e economike por jo per kontroll te gjithanshem me presje, nga monitoring europians bank.shikoni cmimet dhe jeten eshtrenjte dhe te pa perballueshme ne shkoder????nuk jemi ne rrethin europian monetar politik e po perballojme te njejten factur si :germany-belgium-france etr.... une them se nuk asht ne dobi shum te madhe bashkim me europen pervec se europa ka nevoj ma shum se ne sot ato...sigurimet shoqnore po boshatisen cdo dit eme shume ketu dhe plakja e europes asht problem i idites.europa ka nevoj per nji rifreskim me njerez te rinje nga mos lindjet eshumta.projekti ketu per nji flux te ri emigrantesh po fillon fazat esaj te para deri ne vitin 2020 ne europe nevojiten me se 50milion krahe pune ndryshe rini.e rri pa merak se vec nje dit do jet shpejt per evropen me shqiperine. Ne qoftese shqiperia hyn ne europe keshtu sic eshte pa kosove dhe vise tjera i ka humbur nji her epergjithmon te gjitha shancete shqiperis se dikurshme te madhe. | ||
Back to top | | ||
| ||
![]() ![]() ![]() Registered Member #1092 Joined: Wed Aug 15 2007, 12:46pmPosts: 10533 | Qa na duhet evropa ne??? Vetem shfrytsim kena me pase prej tyne,!!! Qa na duhet evropa, ajo asht e shperlame tash ska qa krijon apo ndryshon ma. Ballkani asht i fresket dhe aty e ka synimin Evropa. PO MA KADAL!!! | ||
Back to top | | ||
belgium |
| ||
![]() ![]() Registered Member #1142 Joined: Fri Aug 24 2007, 10:19amPosts: 12123 | ::bud:: ka shkruar: Qa na duhet evropa ne??? Vetem shfrytsim kena me pase prej tyne,!!! Qa na duhet evropa, ajo asht e shperlame tash ska qa krijon apo ndryshon ma. Ballkani asht i fresket dhe aty e ka synimin Evropa. PO MA KADAL!!! SAKTE ke than zatni ::bud: une gjithmon kam deshiru qe BALLKANI te bahet nji her grusht e me ja thy turijt evropes fallco.po na jena evropa me VJENE-BUDAPESTIN-BUKURESHTIN-SELANIKUN-SOFIA-SHKODER-VLORE-GJIROKASTER-SARAJEVO E ZAGREB-LJUBLJAN E ECTR.E JO NJI BERLIN QE DIKUR E NDAM ME DYSH E SOT KY KOMB NA SHKATROI DY HER NJI HER NE NAZIZEM E SE DYTI ME BASHKIM DY GJERMANIVE KU BALLKANI PAGOI HARAQIN ME TE MADH ATE PLANIN MARSHALL QE NA VODHEN DY HER. | ||
Back to top | | ||
lissandro |
| ||
The pursuit of Happyness![]() ![]() Registered Member #1963 Joined: Sat Jun 07 2008, 04:27pmPosts: 4764 | un them se kjo asht gabim me than se nuk na duhet evropa se kjo qetesi edhe sigurim qe mos te na paraqitet agresjoni i shteteve fqinje hyrja ne evrop asht sigurim i qetsis dhe nuk ke frig se do hap asnje shtet luft ndaj teje mendoni per sigurin ne fillim pastaj per tjerat meqe jemi shtet i vogel nuk i perballojm dot luftrave . jan shtete me te forta si ushtarikisht dhe ekonomikisht edhe jan fut edhe presin me u fut ne evrop besoj se ata jan me te zhvilluar ne shum drejtime se sa ne si shtet boll kemi ndejt 50 vjet pa u marr me asnje po tani qe e kemi shancin pse mos te punojm qe te futemi ne evrop te gjitha ato rezultate ekonomike nga evropa i kena shumica a punojn ne evrop e shqiptarve edhe studjojn pra mendoni mir kur thoni se nuk na duhet evropa . Njeriu vlen sa di, e din sa mban mend ![]() | ||
Back to top | | ||
belgium |
| ||
![]() ![]() Registered Member #1142 Joined: Fri Aug 24 2007, 10:19amPosts: 12123 | lissandro ka shkruar: un them se kjo asht gabim me than se nuk na duhet evropa se kjo qetesi edhe sigurim qe mos te na paraqitet agresjoni i shteteve fqinje hyrja ne evrop asht sigurim i qetsis dhe nuk ke frig se do hap asnje shtet luft ndaj teje mendoni per sigurin ne fillim pastaj per tjerat meqe jemi shtet i vogel nuk i perballojm dot luftrave . jan shtete me te forta si ushtarikisht dhe ekonomikisht edhe jan fut edhe presin me u fut ne evrop besoj se ata jan me te zhvilluar ne shum drejtime se sa ne si shtet boll kemi ndejt 50 vjet pa u marr me asnje po tani qe e kemi shancin pse mos te punojm qe te futemi ne evrop te gjitha ato rezultate ekonomike nga evropa i kena shumica a punojn ne evrop e shqiptarve edhe studjojn pra mendoni mir kur thoni se nuk na duhet evropa . PERSHNETJE ZOTRI .. po pse se te duket ty shtet i vogel kombi shqiptar ty??, don ye hysh ne europ?, po a nuk asht ajo europa e dikurshme qe te sakatoi ty dje?, e sot don te eleminoj kufinjte evjeter se ka ma frig ajo sot nga ne se sa ne per nje konflikt te mundshem..une them se nji siguri dhe paqe te qendrueshme me fqinjesi te mire, kurre sdo ket ma lufte.pra si te jesh me kufinj e si te behesh me europ te madhe po keto probleme do na serviren zotri i nderum.ne kemi mendu e marre europen gabim persmrapshti, por shikjo harten e sotme se si na ka rrethu europa ne me qellim eeee?? bosnie -serbie-albanie-kosovo-macedonie-croatie?, perse valle ne ??dmth rrahuni e qahuni e ne fund detyrimisht do pajtoheni se skeni ka shkoni.e te aarrijme kete qfar na duhet me shume ne?? te ecesh i lire neper ballkan je ne europe zoteri i nderum.... gjithsesi mendje mendje te gjithe nuk emarrim te njejte prizmin . | ||
Back to top | | ||
lissandro |
| ||
The pursuit of Happyness![]() ![]() Registered Member #1963 Joined: Sat Jun 07 2008, 04:27pmPosts: 4764 | te kuptoj mir po puna e kufive ka ndoll edhe per shkak te shqiptarve qe kan qen te percar njeri me tjetrin masanej vet enver hoxha e la kosoven kur u ban mbledhjet komuniste nen tezen e miladin popovic kur titoja i tha enverit adon me pas perkrahje te bhesh udheheqes i shqiperis po deshe perkrahje mos e permend kosoven edhe enveri e la nji rast ne kemi nejt ne luft njeni me tjetrin me shekuj si principata me zor jena bashku ketu jan tana gabimet e shqiptarve qe kan ken ne ne udhheqje per gjerat qe ekzistojn sot ka plot matrial . edhe shtet fqinje e pan se nuk merremi vesh njeri me tjetrin edhe shfrytezuan rastin ku na blen me pare mendimet dhe patrotizmi ku me politik edhe perfunduam ketu ku jemi sot . Njeriu vlen sa di, e din sa mban mend ![]() | ||
Back to top | | ||
lissandro |
| ||
The pursuit of Happyness![]() ![]() Registered Member #1963 Joined: Sat Jun 07 2008, 04:27pmPosts: 4764 | Zoteri begium : me histori gjermania ka ken ne kalim ne shqiperi jo se ka hap luft luft i ka hab yugosllavis ne ate koh ne luften taman qe e kena ba e kena ma me serb dhe malazeze dhe greqin dhe italin pra te bahena pak realista ballkani na coptoj jo evropa ehde kur vjen fundi ballkanin doni ma shum qe ata jan te ardhur nga vendet ruse dhe ata na pushtuan jo evropa sllavizmi edhe per kufijt nuk e ka fajin gjermania po anglia i ka vu kufijt ne ballkan dhe shum vende te botes qe sot kan probleme pra malesia e shkodres qe nga hoti edhe ajo qe tu mbet me malin e zi po PRENG CALI ne ate koh ja kerkoj mretnesh se anglis me kemmbngulje dhe i vuni kufit PRENG CALI PRA NUK E BANI ENVERI DHE NE FUND ENVERI E VRAU PRENG CALIN A E SHEF SE SI E KENA SHPERBLY NJERI TJETRIN KUPTOJE MIR CILA DO FIGUR SHQIPTARE QE ASHT MUNDU PER KUFIJT SHQIPTAR NE E KENA RESPEKTU DUKE I MARR JETEN shifet se njata shtete qe na kan shtyp ma shum njata dojm na sot edhe flasim mir per ta kurse ata qe nuk na kan ba gja i shajm ne duhet me na hy dajk per me e dasht ate tjetrin ishtu pa del ky komenti jot Njeriu vlen sa di, e din sa mban mend ![]() | ||
Back to top | | ||
shehrezade |
| ||
![]() Registered Member #1166 Joined: Thu Aug 30 2007, 01:49pmPosts: 149 | Shqipnin e coptuan sllavt e Ballkanit po ne Kongrese te berlinit e vjenes e ku dreq po di un vendosen Europjant Fr it e njeni e tjetri E DREQI E I BIRI. ATA e dinin ca jan tuj ba dhe kujt po ja bajn e dinin qi populli s'ish OK Enveri e la kosoven po kish patriot te tjer qi dhan jeten qi mos te shkputej Kosova.e me kyt qi po thu ja mohon gjakun. jo vac preka po sa e sa te tjer.Enveri/djalli fitoi edhe si rastesisht masi nuk a se populli e ZGJODHI apo perkrahu, kjo sjep legjitimitet kerkujt me te hy ne territor dhe territore me MAZHORANCE shqiptare tja japin sllaveve me force e me vrasje sa masakra a ba mas 45 ne trojet e lanuna jashte e terrori.tan shkodra ka popullsi te ardhun prej malit te zi me mbiemna Ulqinaku gucia shpuza etj ata shtyji e shtyji e EU tuj than mutit marshalla.Un ktu sdu me diskutu me ndihm te cil shtet ne vacanti u ba :ANGLI apo ger apo FR etj te tana e kan ba e kan toleru mbeshtet.ISA buletini a vra nga malazezt me ndihm te ambasades franceze.DHE zotni sat francez shumica thojn turp per qeverine qe e braktisi serbine se me ta kemi lidhje fetare,historike.E UN SJAM BIB ME BESU ma.se neser elitat ndryshojn e prap kunder i kemi.UN mir gjakun qi sdu ma me fal po nuk toleroj sat ma.se ata shqipatr qi vazhdojn ne shpit e tyne(Maqedoni.m zi etj) me u autodeterminu se KURR skan me u pajtu me pushtetin e te hujit as un ktu ne shqipni se lejoj hic.ti po flet per enverin si me e pa perkrah ne.2000komunista ishin gjithsej that Pipa po popull i but injorant ja bani puc se i rrejti duke e msheh komunizmin nen petkun e luftes NCç per liri.po sdo me than tash qi ne i meritojm pasojat brez mas brezi.as du me dit ma per FR ang e ku ta di na kan perdor ta po i perdorim un du interesat e shqipatarve e territorit ton.Enveri ka dek.ISA buletini e co rrojn ne zemrat tona dhe duhet me na sherby si heroj. | ||
Back to top | | ||
utter |
| ||
utter![]() ![]() Registered Member #1737 Joined: Fri Mar 21 2008, 11:05pmPosts: 321 | shehrezade kur te jesh e bindur dhe kur te lipset nevoja per te bere ate qe ti mendon une do jem me ty pasi kam te njejten ide me ty! ke nje shpirt te madh, faleminderit qe ekziston! shoke! kemi ne mes tene shum' armiq' e tradhetore popo!mos u qofte thene ! veç qe s'kane gje ne dore! | ||
Back to top | | ||
belgium |
| ||
![]() ![]() Registered Member #1142 Joined: Fri Aug 24 2007, 10:19amPosts: 12123 | shehrezade ka shkruar: Shqipnin e coptuan sllavt e Ballkanit po ne Kongrese te berlinit e vjenes e ku dreq po di un vendosen Europjant Fr it e njeni e tjetri E DREQI E I BIRI. ATA e dinin ca jan tuj ba dhe kujt po ja bajn e dinin qi populli s'ish OK Enveri e la kosoven po kish patriot te tjer qi dhan jeten qi mos te shkputej Kosova.e me kyt qi po thu ja mohon gjakun. jo vac preka po sa e sa te tjer.Enveri/djalli fitoi edhe si rastesisht masi nuk a se populli e ZGJODHI apo perkrahu, kjo sjep legjitimitet kerkujt me te hy ne territor dhe territore me MAZHORANCE shqiptare tja japin sllaveve me force e me vrasje sa masakra a ba mas 45 ne trojet e lanuna jashte e terrori.tan shkodra ka popullsi te ardhun prej malit te zi me mbiemna Ulqinaku gucia shpuza etj ata shtyji e shtyji e EU tuj than mutit marshalla.Un ktu sdu me diskutu me ndihm te cil shtet ne vacanti u ba :ANGLI apo ger apo FR etj te tana e kan ba e kan toleru mbeshtet.ISA buletini a vra nga malazezt me ndihm te ambasades franceze.DHE zotni sat francez shumica thojn turp per qeverine qe e braktisi serbine se me ta kemi lidhje fetare,historike.E UN SJAM BIB ME BESU ma.se neser elitat ndryshojn e prap kunder i kemi.UN mir gjakun qi sdu ma me fal po nuk toleroj sat ma.se ata shqipatr qi vazhdojn ne shpit e tyne(Maqedoni.m zi etj) me u autodeterminu se KURR skan me u pajtu me pushtetin e te hujit as un ktu ne shqipni se lejoj hic.ti po flet per enverin si me e pa perkrah ne.2000komunista ishin gjithsej that Pipa po popull i but injorant ja bani puc se i rrejti duke e msheh komunizmin nen petkun e luftes NCç per liri.po sdo me than tash qi ne i meritojm pasojat brez mas brezi.as du me dit ma per FR ang e ku ta di na kan perdor ta po i perdorim un du interesat e shqipatarve e territorit ton.Enveri ka dek.ISA buletini e co rrojn ne zemrat tona dhe duhet me na sherby si heroj. NUK E KA COPTU BALLKANI SHQIPNIN NAQE POR VETSHPALLJA E MBRETIT ZOG. | ||
Back to top | | ||
star |
| ||
![]() ![]() Registered Member #2287 Joined: Fri Sep 05 2008, 08:27pmPosts: 5088 | jena shum larg menoj se deri sa te ekzistoj ligje si puna e kanunit veni jon ska me ec kurr veni jon ka shum probleme te cilat duhen mu zgjidh qysh ne rranj kena shum pun me ba menoj. | ||
Back to top | | ||
| ||
![]() ![]() ![]() Registered Member #1092 Joined: Wed Aug 15 2007, 12:46pmPosts: 10533 | .... pse nuk na dojne? Po si kena me kalu nqa ligji i Lek Dukagjinit ne ate te EU? | ||
Back to top | | ||
L - N |
| ||
![]() Registered Member #1228 Joined: Wed Sep 12 2007, 10:00amPosts: 10623 | ::bud:: ka shkruar: .... pse nuk na dojne? Po si kena me kalu nqa ligji i Lek Dukagjinit ne ate te EU? Kade kadale, kuptohet se nuk asht kollaj me nryshu mentalitetit i feudalizmit qe mizotnon kulturen Shqiptare sot prej pushtime te vazhdushme deri sot, por gjithsesi eksperienca fitohet kur munohena me perjetu sistemin kapitalist te bazum ne demokraci e te drejta te njeriut. Mos harro se ne te njajtin sistem kane ken edhe kojshite tone ballkanas deri ne 1945 por kane dal prej tij. I durumi i fitumi por mi tana asht se na duhet me pranu me nryshu por jo mu asimilu ne EU si jena tu ba tash 18 vjet, ku Shqipen e kena kthy gati ne anglo-Saksone, idenditetin e emrave tone e kena ba gjithfaret vec Iliro-Shqiptar jo, ku emigrimi si mjet nimet ne fillim kade kadal po kthehet ne dezertim te Shqiptarizmit e viseve Shqiptare. EU njaty asht por perpara duhet me nryshu na per mire ne kulturen dhe konceptimin e rregullave te shoqnis te emancipume sot, jo me nryshu me cdo kusht per keq ne humje te idenditetit e asaj pjese te kulturs tone te mire qe ja vlen me rujt. Un personalisht kam ma frige se po asimilohna e po hupim krejt ne EU sesa qe po mesim mrapa, masanej ti zotni ::bud:: shif historin Iliro-shqiptare tash 2176 vjet me pa se sa mire jena integru neper perandorit Rromake-Bizantine-Sllave-Ottomane-Komuniste, ku i kena nertu e ju kena sherby gjithmone ma shum se atdheut e vedit, s'lame perandori pa nertu e pa udhheqe por gjithmone tu nenvleftsu venin tone, kombin e idenditetin tone. Shpresoj qe ishalla na Iliro-shqiptart nuk kena me ba ca kena ba tash 2176 vjet edhe me Europen se masanej asht ma mire mos me i thane vedit shqiptare sepse asht fymje. EU nuk me shqetson hic por mu personalisht me shqetson kombi, shqiptarizmi, civilizimi e zhvillimi tij sepse EU asht bllok ekonomik nuk asht e jona asht aty me perfitu ka ana ekonomike ma shum se gjithca mos te harrojm se nuk munena me shit vedin e idenditetin per lek, por ka ardh koha vone por ma mire vone se kurr qe me perfitu prej Europs me shfrytzu me i marr at qe s'kena vetem e jo me i dhan e me i marr gjithca ca ka. Gjithsesi noshta jam gabim Ju pershnes tanve. Ju falemnders per shoqnin tuej, e ju prift e mara tanve pa perjashtim. Kam ndryshue shpin, e kam shkue me shpi te ... Me vjen keq po s'kam mundsi me u dukt ma ktej parit. Ju pershnes me mirnjohje e dashamirsi. | ||
Back to top | | ||
L - N |
| ||
![]() Registered Member #1228 Joined: Wed Sep 12 2007, 10:00amPosts: 10623 | Kuvendi i Shqipërisë harton rezolutë për integrimin e Shqipërisë në BE 21/01/2009 I kërkohet komunitetit ndërkombëtar të marrë në konsideratë konsensusin mes palëve Partia Demokratike ka hartuar një rezolutë për angazhimet që Kuvendi i Shqipërisë do të ndërmarrë në vijim për integrimin e Shqipërisë në Bashkimin Evropian dhe në NATO. Përmes saj, kryetari i grupit parlament të partisë më të madhe të mazhorancës nxit qeverinë shqiptare që të paraqesë në fund të këtij muaji kërkesën për aplikimin për statusin kandidat për anëtar të Bashkimit Evropian. Rezoluta, pasi të diskutohet nga Komisioni për Politikën e Jashtme, është parashikuar të miratohet në seancën e së enjtes. Ndërsa mirëpret nga Parlamenti Evropian vendet anëtare si dhe institucione të tjera të Bashkimit Evropian të marrin në konsideratë konsensusin dhe vendosmërinë që ekziston mes të gjitha forcave politike të Republikës së Shqipërisë në lidhje me integrimin evropian. “Deputetët e Kuvendit të Republikës së Shqipërisë, si përfaqësues të zgjedhur dhe të mandatuar të popullit shqiptar, të nisur nga vendosmëria për të përmbushur objektivin strategjik të Shqipërisë për tu integruar në Bashkimin Evropian, me bindjen dhe besimin se komunitetet evropiane përbëjnë bërthamën e vlerave të demokracisë, lirisë, bashkëjetesës në page dhe stabilitet të qëndrueshëm...” Në këtë mënyrë nis shpjegimi i arsyeve të hartimit të rezolutës së nënshkruar nga Patozi, mbështetur edhe në respektimin e parimeve universale të mbrojtjes dhe promovimit të të drejtave të njeriut dhe pakicave; në mbështetje të përpjekjeve për një shoqëri më të begatë nëpërmjet konsolidimit të ekonomisë së tregut dhe nxitjes së zhvillimit ekonomik në dobi të qytetarëve që jetojnë në Republikën e Shqipërisë; dhe duke rikonfirmuar parimet e politikës së fqinjësisë së mirë dhe bashkëpunimit shumëplanësh rajonal, pa paragjykime dhe të çliruar nga hijet e së kaluarës. Ai ka shprehur angazhimin e ligjvënësit shqiptar për të qenë kontribues aktiv për forcimin e paqes, stabilitetit, bashkëjetesës harmonike dhe zhvillimit të qëndrueshëm rajonal, evropian e më gjerë, që gjithashtu bashkëndan parimet, vlerat dhe synimet mbi të cilat u themelua Bashkimi Evropian. “Kuvendi i Shqipërisë thekson se integrimi i Shqipërisë në Bashkimin Evropian, i përcaktuar qartë si objektiv strategjik kombëtar, do të gëzojë mbështetjen e plotë, të vazhdueshme dhe të pakthyeshme të Parlamentit gjatë gjithë procesit që e përshkon atë, konfirmon mbështetjen ndaj parimit se integrimi evropian i Shqipërisë do të vijë si rezultat i meritave individuale, si dhe nënvizon se trashëgimia kulturore, gjeografike dhe historike e Republikës së Shqipërisë bashkëqendror në themelet e kulturës, gjeografisë dhe historisë së kontinentit evropian dhe pellgut mesdhetar”, - nënvizohet në këtë rezolutë. Po ashtu Kuvendi i Shqipërisë shpreh gatishmërinë dhe vendosmërinë për përafrimin e plotë të sistemit ligjor të Republikës së Shqipërisë me standardet dhe acquis e Bashkimit Evropian, nëpërmjet bashkëpunimit të gjerë dhe afatgjatë mes partive parlamentare shqiptare, nxit qeverinë e Republikës së Shqipërisë të paraqesë aplikimin e Shqipërisë për anëtarësim në BE përpara fundit të janarit 2009 dhe të raportojë pranë Kuvendit të Shqipërisë rreth ecurisë të negociatave. Deklarata Kuvendi i Shqipërisë deklaron përkushtimin e plotë ndaj të gjithë procesit të integrimit evropian, duke u mbështetur në parimet për respektimin e të ndryshimeve, partneritetit dhe barazisë si dhe ruajtjen e identitetit kombëtar të çdo vendi. Mirëpret që Parlamenti Europian vendet anëtare si dhe institucione të tjera të Bashkimit Europian të marrin në konsideratë konsensusin dhe vendosmërinë që ekziston mes të gjitha forcave politike të Republikës së Shqipërisë në lidhje me integrimin evropian, siç shprehet në këtë Rezolutë. Përgatitjet Pas përfundimit të ratifikimit të MSA-së mes Shqipërisë dhe BE-së nga të gjitha vendet anëtare të Bashkimit Evropian Shqipëria pret hyrjen në fuqi të MSA-së. Në këtë mënyrë i hapet rrugë edhe shkuarjes së vendit tonë në një tjetër fazë: atë të aplikimit për statusin e vendit kandidat. Kjo është deklaruar nga ministri i Jashtëm Lulëzim Basha dhe e pranuar nga përfaqësues të opozitës. Ndërsa Qeveria vijon përpjekjet e saj në kuadër të domosdoshmërisë për plotësimin e rekomandimeve të palës komunitare. Marre prej Metropol Online Integrimi i Shqyptarve ne Europe per mu personalisht asht shum i parakohshem pamvarsisht varfnise katastofike qe nodhen shqyptart epamvarsisht se e vetmja shprese kuner varfnise shifet rruga e Europs, sepse perpara se mu integru Shqyptarte ne Europe besoj se duhet mu integru ne shqipni, noshta jam gabim po Shqyptart e trojet shqyptare nuk me duken te integrume ne vedvedi harro ma mu integru ne Europe [ Edited Mon Aug 31 2009, 11:01am ] Ju pershnes tanve. Ju falemnders per shoqnin tuej, e ju prift e mara tanve pa perjashtim. Kam ndryshue shpin, e kam shkue me shpi te ... Me vjen keq po s'kam mundsi me u dukt ma ktej parit. Ju pershnes me mirnjohje e dashamirsi. | ||
Back to top | | ||
Shqiptar. |
| ||
![]() Registered Member #2181 Joined: Tue Jul 29 2008, 03:17pmPosts: 445 | SHQIPTART ALA SJAN SHTET DONA ME SHKU NE EUROP NA, SHQIPTART ALA JANE TE PERCAM SI NE EPOK TE GURIT E JU FLITNI PER EUROP, KADE KADAL IHER PERPARA SE ME SHKU NE EUROP DUHET ME GJET SHPIN-SHTETIN E ZHVILLIMIN E INTELIGJENC ME I PA HAJRIN EUROPS E JA ME JU SHIT SHPIRTIN | ||
Back to top | | ||
L - N |
| ||
![]() Registered Member #1228 Joined: Wed Sep 12 2007, 10:00amPosts: 10623 | Ne cilen Europe? Marreveshjet e Tregtive te Lira jane te mira, por jo deri aty sa te katandisemi te tregtojme lire njerezit, ndersa atyre qe mbeten ketu, t’ua masim koken me spango kuq e blu. Pikerisht kete kemi bere 20 vitet e fundit. Alqi Kociko E zeme se ne Shqiperi nuk ka mberritur asnje sinjal i krizes globale; se nuk e dime qe deficiti buxhetor po kap rekorde te reja, qe bankat jane duke reduktuar dhenien e kredive dhe shtuar interesat, qe kredite e keqija jane rritur, qe korrupsioni nuk eshte me edhe aq shqetesim prioritar per njerezit, perballe varferise dhe problemeve ekonomike; e zeme se nuk eshte i vertete shtimi i krimit te vogel, vjedhjeve e grabitjeve, nje tregues ky ne vetvete i pasigurise ekonomike. Duke harruar te gjitha sinjalet e mesiperme, ekziston nje element qe tradheton krizen, dhe ajo eshte nje ceshtje qe po shnderrohet ne emerues te perbashket te tre fushatave kryesore elektorale te sotme; PS, PD-se dhe LSI-se. Ceshtja eshte punesimi dhe te tria partite kane filluar te ndalen gjithnje e me shume tek shtimi i vendeve te punes. Premtohet per 100, 160 e kusur mije vende te reja per kater vitet e ardhshme, bashke me rruget perkatese sesi do sigurohet ky punesim. PD-ja eshte e sigurte se vendet e punes do te shtohen thjesht nga fakti qe venia ne jete e kontratave te firmosura gjate ketij mandati per investimet e huaja, do te sjelle nevoje per krah pune vendas. PS-ja ka vene theksin tek zhvillimi i fshatit dhe bujqesise, ndersa LSI-ja meton nxitjen e punesimit ne disa drejtime: Biznesi i vogel, bujqesia, ndihma per grate dhe vajzat, te rinjte etj. Por keto premtime mbeten grepa per te terhequr votuesit gjithnje e me skeptike, sesa projekte te besueshme, per sa kohe qe Shqiperia edhe 20 vjet pas vitit 1990 ende nuk ka nje model te qarte dhe kombetar zhvillimi, pavaresisht qeverive qe vene e vijne. Per disa kohe, dyndja drejt plazheve shqiptare na joshi drejt republikes turistike; kur u vu ne pah mungesa e cilesise se sherbimit dhe pislleku, u modifikuam drejt turizmit kulturor. Kriza energjetike u pasua nga nje bum lejesh per TEC-e e sidomos HEC-e te reja, ku keto te fundit deri tani figurojne thjesht si licenca ne leter. Kur bota vuri theksin tek energjia alternative, u hodhem ne prehrin e centraleve berthamore dhe plantacioneve eolike. Nderkaq prodhojme thuajse asgje dhe konsumojme gjithcka prodhon pjesa tjeter e botes, kjo deri sa te mos na shterren krejt dergesat e te afermve emigrante dhe deri sa te na mbaje pjesa informale e ekonomise. Atehere cilat jane piketat e modelit tone te zhvillimit? Deri tani, flamuri qe na ka bere me shume fresk ka qene dhe mbetet ai i integrimit europian, duke nisur nga viti 1991 e deri tek depozimi i kerkeses per vend kandidat para pak javesh. Duam shume te shkojme ne BE, por ketu ka nje keqkuptim te madh: Edhe kur flasim per integrimin e Shqiperise si vend, shumica e shqiptareve kane parasysh zhvendosjen fizike te tyre, pra largimin drejt vendeve europiane ne kerkim te punes. Ky eshte eksporti yne kryesor deri diku i ligjshem (pa folur per “mallrat” e tjera, droge, trafiqe, prostitucion), dhe duke qene koshiente se akoma edhe sot nje pjese e mire e jona kerkon viza, ky eshte edhe “projekti kombetar i perbashket” per te cilin politika ka qendrim unik. Por puna eshte se, sic shkruante Blendi Kajsiu tek “Panorama” kete jave, edhe nese me ne fund shkojme ne Europe, ne do te vemi lakuriq. Pra, pa asgje per te ofruar vec krahut te punes i cili do te prodhoje atje mallra qe ne do t’i konsumojme ketu me parate e derguara nga po ai krah pune. Nderkaq, Bashkimi Europian nuk eshte me ai destinacion romantiko-utopik i viteve te para 90-te. Ne cilen Europe duam te shkojme sot: Ne ate te Hungarise, nje shtet ne prag falimenti? Bullgarise, nje vend anetar qe iu refuzuan miliarde euro financime sepse i hante korrupsioni? Ne Cekine kryesuese te BE-se ku presidenti eshte kundershtar i Bashkimit, ndersa kryeministri merrte pjese ne festat kuazi-orgji te homologut italian Berluskoni? Apo ne Italine e ketij te fundit, ku ne gjysmen e vendit mafia po ridimensionon veten duke iu “integruar” BE-se, ndersa ne gjysmen tjeter nje perandor mediatik e ka kthyer qeverisjen ne reality show? Mos ndoshta metojme t’i ngjajme Britanise, ku u zbulua se trecereku i deputeteve kishin keqperdorur fondet shteterore per shpenzime personale, dhe u detyruan t’i kthenin parate ne arken e shtetit? Para se t’i nxisin shqiptaret te mbledhin plackat e te largohen me ndihmen e “liberalizimit te vizave”, ka ardhur koha qe klasa politike dhe partite te mendojne seriozisht per t’i mbajtur ata ketu. Jo me dhune, por duke i ndihmuar dhe mbrojtur ne investimet dhe bizneset e tyre, duke u dhene atyre drejtimin e munguar. Nese qe ne fillim do ta kishim bere kete, Europa do ishte ulur kembekryq ne Shqiperi me vakt. Marreveshjet e Tregtive te Lira jane te mira per vendet qe prodhojne dicka, konkurrojne me dicka. Kurse ne shkojme deri aty sa te katandisemi te tregtojme lire njerezit, ndersa atyre qe mbeten ketu, t’ua masim koken me spango kuq e blu. Pikerisht kete kemi bere 20 vitet e fundit. Revista Klan Ju pershnes tanve. Ju falemnders per shoqnin tuej, e ju prift e mara tanve pa perjashtim. Kam ndryshue shpin, e kam shkue me shpi te ... Me vjen keq po s'kam mundsi me u dukt ma ktej parit. Ju pershnes me mirnjohje e dashamirsi. | ||
Back to top | | ||
| ||
![]() ![]() ![]() Registered Member #1092 Joined: Wed Aug 15 2007, 12:46pmPosts: 10533 | Pse EU nuk na do sikur na izolon dhe refuzon??? Kur na ka dasht nojhere Europa? Edhe ato perlqime qe bahen jane polike dhe siperfaqsore. Ajo nuk po pranon vende qe jane shum ma te zhvillume se na lene ma po pranojne shqipnine qe jena hala te ura. | ||
Back to top | | ||
Go to page 1 2 3 4 | |