Shkodra -Lajme - Forum - Chat - Muzik - Radio -Video - TV :: Forums :: Arti - Kultura - Tradita - Fotografia - Video :: Guzhina Shkodrane - Gatimi Tradicional |
|
<< Previous thread | Next thread >> |
! G U ZH I N A SH Q I P T A R E ! |
Moderators: :::ShkoderZemer, SuperGirl, babo, ⓐ-ⓒⓐⓣ, Edmond-Cela, ::bud::, ~*Christel*~, Al Bundy, :IROLF:, ::albweb::, OLIVE OYL
|
Author | Post | ||
lissandro |
| ||
The pursuit of Happyness![]() ![]() Registered Member #1963 Joined: Sat Jun 07 2008, 04:27pmPosts: 4764 | Dihet sic e dini edhe ju se ushqimet qe gatuajm ne ,jan te shijshme dhe na pelqejn shum .tui fillu te krapi e maru te berxollat .po ala nji pyetje mbetet enigem,se nga te gjitha specjalitete qe ka guzhina shqiptare .kur vjen pyetja nga turistet e huaj jan shum te kendaqur me ushqimet e fresketa dhe natyrale qe afrojm neper restorante .por te gjith shprehen se specjalitet shqiptare ju perkasin me shum specjaliteteve te huja ose me mir te bazuara ne guzhinat e huaja sikurse guzhina turke apo greke .pra po ta shofim holl ne nuk kemi nji specjalitet qe me te vertet i perket guzhines shqiptare .cfar mendoni ju asht e vertet kjo apo eekzegjeruar ,pra kur flasim per specjalitete ,mas te na shkrujn na njeni per buk e djath me rrush hahahaha Njeriu vlen sa di, e din sa mban mend ![]() | ||
Back to top | | ||
::albweb:: |
| ||
![]() ![]() Registered Member #2264 Joined: Thu Aug 28 2008, 09:05amPosts: 3321 | Paçamur [ Edited Wed Oct 01 2008, 05:03pm ] ![]() | ||
Back to top | | ||
**Rusjane** |
| ||
" It is not Life that is wrongly made, it is humans that don't live right ! "![]() ![]() Registered Member #404 Joined: Wed Jan 24 2007, 01:33amPosts: 1615 | hahahah lissandro Buk Kallamoqe me djath me ere:-p | ||
Back to top | | ||
ERICbelgium |
| ||
![]() Registered Member #2333 Joined: Mon Sep 22 2008, 03:56pmPosts: 17 | lissandro ka shkruar: Dihet sic e dini edhe ju se ushqimet qe gatuajm ne ,jan te shijshme dhe na pelqejn shum .tui fillu te krapi e maru te berxollat .po ala nji pyetje mbetet enigem,se nga te gjitha specjalitete qe ka guzhina shqiptare .kur vjen pyetja nga turistet e huaj jan shum te kendaqur me ushqimet e fresketa dhe natyrale qe afrojm neper restorante .por te gjith shprehen se specjalitet shqiptare ju perkasin me shum specjaliteteve te huja ose me mir te bazuara ne guzhinat e huaja sikurse guzhina turke apo greke .pra po ta shofim holl ne nuk kemi nji specjalitet qe me te vertet i perket guzhines shqiptare .cfar mendoni ju asht e vertet kjo apo eekzegjeruar ,pra kur flasim per specjalitete ,mas te na shkrujn na njeni per buk e djath me rrush hahahaha Jam dacord me ato qe thojn se guzhina shqiptare asht e dominume prej vendeve fqinje.dhe ne nji ane tjeter mos te harrojm se specialitetet e gastronomise shqiptare jan me bollek por ajo guzhine popullore le per te deshiru edhe sot.shkaku dihet tash ma...deri dje ku kishte munci amvisa shqiptare me ba nji guzhine tipike , ne nji koh duhej te rrije deri ne oret evona ne merkato me ble 10kokrra veze, ose te blije 2litra qumesht ne mengjez..e mos te harrojm mishin me tallon apo gjysen gjel deti per vit te ri..hhahaahahahahaha sot duhet te zhvillohet guzhina popullore sepse sot jan mundesite, por mendoj se me shum po degjenerohen me dominimin e pizzerive e ristoranteve italiane pa vler ne traditen tone .nje i huaj kur acomodohet ne hotelet shqiptare meny gjen po te njejte si ne turkey, apo croatia ose pse jo italie.dhe sot per sot vendet magrebine po ecin me nji tradition te vjeter ne guzhinat etyre..qesharake por evertete me nji tas COUSSCOUS Turistet ne keto vende po lepijne gishtat e ne i bejm reclam crapit qe ketu ku jetoj crapin eperdorin me pastru algat neper liqenet artificiale se askush nuk lodhet ta perdor ne guzhine. GUZHINA SHQIPTARE DUHET TE MODEROHET SEPSE DUHET TE BEJE IDENTITETIN DHE DALLUESHMERINE MIDIS VENDEVE KU AJO RRETHOHET..JA PRSH: sarajevskog kebap cici ndryshe qebapet, siq ne i kemi ne shkoder njihen me kete recete neper europe por boshnjake ejo shkodrane..po ne cfare do demostrojm pilafin qe bejn turqit?? hhahahaahahahaha une them se nuk ka guzhine autoktone shqiptare ose ndryshe te bajm si greket edhe ne na kan vjedh edhe guzhinen pervec pushtimeve ne luftra ..hhaahahahahaah | ||
Back to top | | ||
rejan |
| ||
![]() ![]() Registered Member #2405 Joined: Thu Oct 23 2008, 07:45amPosts: 17 | ne kemi qene gjithe jeten te privuar nga shume gjera e sidomos nga ushqimet e mira,prandaj une mendoj se guzhines tone i duhet pak revolucion | ||
Back to top | | ||
☆_CorOnA_☆ |
| ||
♠ •° ∂ι gισяиσ тι ρєиѕσ ∂ι иσттє тι ѕσgиσ •°♠![]() ![]() Registered Member #2419 Joined: Fri Oct 31 2008, 01:26pmPosts: 1274 | bakllav:)) ████─████─████─████─█──███──█─ ────█ █────█──█─█────█──█─█─█───█─█─ ────█ ████─████─████─█────█─█████─█─ ────█ ───█─█────█────█──█─█─█───█─█ ████─█────████─████─█─█───█─██ ██──█- | ||
Back to top | | ||
shqiptare |
| ||
![]() ![]() Registered Member #2429 Joined: Mon Nov 03 2008, 12:25pmPosts: 125 | bkallav eshte mediterane,dhe vete greket e kane ne guzhinen e tyre por nuk e mohonje qe eshte recete turke. Gjithsesi nuk eshte e thene qe te gjitha shtetet kanje nje guzhine 100% te tyren.Por neve ato qe kena duhet me i reklamu. Tavene krapit(shkoder) taven e kosit ,taven me pestil(elbasan) taven e dheut(fergesa tironse me melci) kernackat (korce) etje etje . Mbaj mend kur isha me pushime ne portsmouth,ne nje restorant greko-turkish ne meny pashe nje starter shqiptare "albanian cold liver"dhe sapo e pame e porositem ,dhe kuptohet dhe nga pamja( si mesdhetare)kamarjeri na tha nese ishim shqiptare:po i thame ,dhe s`mund ta fsheh kenaqesine qe ndejme ne ate moment. Poe angjesite turistike kane nje detyre kryesore qe kur reklamojne natyren e te tjera mrekuli te vendit tone lete shtonje ndonje paragraf dhe per guzhinen tone. | ||
Back to top | | ||
lissandro |
| ||
The pursuit of Happyness![]() ![]() Registered Member #1963 Joined: Sat Jun 07 2008, 04:27pmPosts: 4764 | Rejan jan plotsisht dakort me ty Njeriu vlen sa di, e din sa mban mend ![]() | ||
Back to top | | ||
belgium |
| ||
![]() ![]() Registered Member #1142 Joined: Fri Aug 24 2007, 10:19amPosts: 12123 | rejan ka shkruar: ne kemi qene gjithe jeten te privuar nga shume gjera e sidomos nga ushqimet e mira,prandaj une mendoj se guzhines tone i duhet pak revolucion revulucion ne guzhine?? Mendoj se sot ne shqiperi edhe se cdo gje ka hy me bollek cdo frut, e asortment te ndryshem kurre sdo arrihe tte krijojn nje guzhine te paster vendase ...sepse tradita asht ajo qe ben guzhinen e jo revulucioni....shembulli eshte ne pizzat italiane! qa kujton se ka pas revulucion at koh ne italin epas luftes?, jo m ashoku ishte mizeria ne sicilie e kudo ne itali ku gjushet dhe amvisat etyre mendonin te benin kulacet e hidhnin vec salcat evaj ulliri siper..original si tene me kulace por ne nuk i hidhnim keto permbajtje!ato ne itali mbasi kopjuan recen e spaghetit KINEZ e modifikuan dhe quajten spagheti ala italiana! e ne nuk aritem keshtu por u dominum edhe ne guzhine dhe se u zaptuam nga dominimi okupator.pastaj mos harrojm se jemi ballkanas dhe kam vu re se ne me pjaten tradicionale nuk arrijm te krenohemi dhe nuk bejme reclamen eduhur, sepse kemi boll per te tregu ne tryeze por ska guzhiniere te mirfillte qe te japi fame guzhines tradicionale ne shqiperi!U S-USHQIMI SOCIAL DIKUR ne shqipei ka qen top class dhe se cdo gje ishte me tallon!mencat e qytetit dhe restorantet ma prestigjioze kan mbusgur tavolinat me prodhim guzhine shqipetare esot restorantet ma luxose kan ne menyt etyne vetem receta te huaja..dhe ne qofte se dje spaska aps gjoja produkte , po sot? qa ka tjeter?? | ||
Back to top | | ||
Powered by e107 Forum System